Australia og New Zealand

Nyttår i Sydney og eksklusivt cruise

 • 29.12.2018 (Få ledige plasser)
 • 22 dager
 • 56 490,-

Hvem har ikke sett bildene over det flotte fyrverkeriet som lyser opp himmelen over operahuset i Sydney? Nå kan dere være med og oppleve dette selv, etterfulgt av et deilig cruise fra Australia til New Zealand. Sydney hevder å ha verdens mest avanserte fyrverkerishow, og nesten 2 millioner mennesker trekker til gatene for å få det med seg. I tillegg til denne forrykende opplevelsen, skal dere også få mulighet til å se det andre Sydney er kjent for. Noen dager uti det nye året går vi om bord i MS Celebrity Solstice og skal nyte et 14 dagers cruise rundt New Zealand!  Turen byr på dype fjorder og isbreer i New Zealand – maorienes hjemland med vulkanlandskap, kritthvite strender, langstrakte åser med vinranker, uberørt natur og et fantastisk dyreliv. Cruiseskipet vårt er flaggskipet i sin klasse, og byr på den ultimate cruisefølelsen for deg som søker det lille ekstra når det gjelder mat, utvalg av viner, utflukter og sofistikert underholdning. Bli med på ditt livs reise og kom hjem med opplevelser og inntrykk du aldri vil glemme!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Australia og New Zealand.

Program for turen

29. des: Norge – Sydney
30. des: Welcome to Australia
31. des: Byliv og berømte strender, etterfulgt av fest og fyrverkeri
1. jan: Sydney Opera House
2. jan: Koalaer, kenguruer og The Blue Montains (ekstra utflukt)
3. jan: Sydney på egenhånd
4. jan: Vi går ombord i «Celebrity Solstice»
5. januar: Newcastle
6. jan: Seilas langs Australias sydkyst
7. jan: Hobart, Tasmania
8. - 9. jan: Vi nyter dager om bord
10. jan: Fjordland på New Zealands Sørøya
11. jan: Dunedin og den skotske arven
12. jan: Akaroa og Christchurch
13. jan: Picton
14. jan: Wellington, hovedstaden midt i landet
15. jan: I sjøen
16. jan: Tauranga med Ringenes Herre
17. jan: Auckland
18. januar: Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 52 670,- pr. person
Pluss flyskatt kr 3 820,- (med forbehold om endring)
Total pakkepris kr 56 490,- pr. person

Turprisen inkluderer følgende:

 • Fly Oslo – Sydney t/r med Qatar Airways

 • Busstransport flyplass – hotell, hotell - skip og skip – flyplass

 • 5 netter i dobbeltrom på The Grace Hotel 4* i Sydney inkl. frokost

 • Omvisning Sydney Opera House

 • Sightseeing Sydney og Bondi Beach

 • 1 felles middag i Sydney

 • 14 dagers cruise i dbl. Innvendig lugar inkl. fullpensjon om bord og klassisk drikkepakke

 • Havneavgifter

 • Serviceavgift / tips til staben på cruiseskipet

 • Visum til Australia

 • Sightseeing i Auckland inkl. lunsj

 • 1 natt i dobbeltrom på 4-stjerners hotell i Auckland
 • Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

 • Heldagsutflukt til Featherdale Wildlife Park og Blue Mountain kr 1 950,- inkl. besøk taubane og lunsj

 • Arrangement nyttårsaften Sydney (mer informasjon kommer)

 • Utflukter på cruiset (bookes direkte til Celebrity)

 • Oppgradering til lugar med balkong kr 4 900,- per personEnkeltrom / enkellugar på forespørsel

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

29. des: Norge – Sydney

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-programbilder/qatar-h2-a350-economy-panoramic.jpg

Vi flyr fra Norge til Dubai med Qatar, og så videre derfra til Sydney. Underveis kan vi nyte komforten og den gode maten som blir servert.

30. des: Welcome to Australia

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-store-bilder/jeremy-bishop-114041-unsplash.jpg

Vi ankommer Sydney om kvelden, og bussen kjører oss direkte til hotellet som skal være vår base de neste dagene.

31. des: Byliv og berømte strender, etterfulgt av fest og fyrverkeri

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-programbilder/bondi-beach-shutterstock_12344851.jpg

Vi har en rolig morgen, og lader opp til den store kvelden. Men det blir godt å røre litt på seg etter hvert, og vi blir med den lokal guide på en liten rundtur i Sydney. Vi begynner med Sydneys eldste bydel, The Rocks, der byen og landet Australia hadde sitt utgangspunkt. Det var her de første innvandrerne, britiske tropper og straffanger, slo seg ned på slutten av 1700-tallet. Videre fortsetter vi langs kysten ut til utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair og surfeparadiset Bondi Beach. De lekne surferne, sol og sand er noe av det vi forbinder med det mer moderne Australia. For de som ønsker det, vil vi prøve å til en frivillig middag denne kvelden. Det beste stedet for å få med seg festligheter er der man har utsikt til operahuset, siden det er her mesteparten av fyrverkeriet skjer. Heldige er vi som bor i gåavstand til dette store området!

1. jan: Sydney Opera House

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-store-bilder/liam-pozz-247954-unsplash.jpg

Man trenger en dag å komme seg på etter nyttårsfeiring i Sydney! Mange har nok også brukt natten til å ønske familie og venner hjemme, et riktig godt nyttår, siden de så vidt har begynt feiringen når vi sa god natt utpå morgenkvisten. Vi tar en rolig og avslappende morgen, men møtes etter hvert for en spaserer nedover mot sjøen og Circular Quay. Her ligger et av Australias absolutte høydepunkter: Operahuset i Sydney Harbour. Den karakteristiske silhuetten er nok kjent for de fleste, men nå skal vi få komme på innsiden også. Vi får en omvisning og kanskje en titt inn i en av de flotte konsertsalene. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

2. jan: Koalaer, kenguruer og The Blue Montains (ekstra utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-programbilder/kenguruer_istock.jpg

I dag tilbyr vi en utflukt for de som ønsker å dra ut av Sydney. Første stopp er i Featherdale Wildlife Park hvor vi stifter bekjentskap med både koalaer, Australias kosebamse nr. 1, og kenguruer. Parken har flere av Australias spesielle dyr, alt fra wombat til den merkelige store kasuarfuglen. Vi fortsetter turen i fotsporene til de første bosetterne som krysset The Blue Mountains. Et blått slør av små dråper eukalyptusolje som skilles ut av trærne, ligger over skogen. Med dype daler, mektige fossefall og stupbratte fjellklipper er det ikke uten grunn at dette området kalles for Australias «Grand Canyon». Panoramautsikten over de markante klippene, Three Sisters og Jamieson Valley, er helt enestående. En “fløybane” tar oss ned mot dalbunnen for en spasertur under de store trærne. Etterpå bærer det tilbake til toppen hvor vi nyter en deilig lunsj «with a view». Retur til Sydney og resten av kvelden fri.

3. jan: Sydney på egenhånd

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-programbilder/sydney_by_night.jpg

Siden vi går om bord på skipet neste dag, lar vi denne dagen være på egenhånd slik at dere kan fylle den med det dere ønsker. Noen har kanskje lyst til å dra ut til strendene og lære seg og surfe? Det er bare hoppe på ett av de mange surfekursene som organiseres, og du er garantert en hel dags våt moro. Ca 100 000 av byens innbyggere har kinesisk opprinnelse, og Sydneys Chinatown er en av de største. Her finner man et utall restauranter, butikker som spesialiserer seg på kinesisk medisin, kinesisk porselen og så videre. Her finner man også byens eldste marked; Paddy Markets, hvor alt mellom himmel og jord selges. Darling Harbour har etter omleggingen på 1980-tallet blitt en av verdens vakreste havner, og byr på både utsikt og kulinariske utskeielser. Her kan man bestille en «Schooner» (0,4l øl) eller en «Middy» (0,2l øl) og  titte på folkelivet.

Hva med å spasere over Harbour Bridge? Den binder The Rocks og North Shore sammen, og er 134 meter høy. I Sydney Centrepoint Tower får man utsikt over hele Sydney samtidig som man får en virtuell rundtur i Australias historie. Noen vil kanskje også ta en spasertur i Hyde Park og City Centre? I bydelen The Rocks, hvor vi var i går, får du også garantert tiden til å gå. Her er blant annet mange små gallerier, historiske bygninger, hyggelige restauranter og landets eldste pub, Lord Nelson.

4. jan: Vi går ombord i «Celebrity Solstice»

http://norsktur.no/globalassets/cruisebater/celebrity-solstice/celebrity-solstice-opera-house-richard-birch.jpg

Etter spennende dager i Sydney går vi ombord skipet som skal være vårt hjem i de neste 15 dagene. Celebrity Solstice er et nydelig cruiseskip med hovedvekt på moderne luksus, og heldigvis har vi mange dager på å nyte livet om bord. Restaurantene byr på god variasjon, med alt fra asiatisk til fransk kjøkken, så her er det bare å glede seg.

5. januar: Newcastle

At Newcastle ble grunnlagt av farlige fanger som ble sendt hit for å jobbe med kull og trelast, skulle man ikke tro den dag i dag. Byen, oppkalt etter Englands berømte kullhavn, har i dag en avslappende, urban atmosfære, og er utgangspunktet til Australias berømte vinområder. I havnen kan man spasere langs 200 år med historie, besøke Customs House (i dag en restaurant og bar) og Watt Street som fortsatt har bygninger fra tidene fangene var her. For de som er interessert i militær historie er Fort Scratchley verdt et besøk. Blackbutt Reserve er hjemsted til koala, wombats, diamantpytonslange og øgler med blå tunger.

6. jan: Seilas langs Australias sydkyst

http://norsktur.no/globalassets/cruisebater/celebrity-solstice/solstice-store-bilder/celebrity_solstice.jpg

Mens vi hygger oss ombord og nyter avslappende timer på soldekk eller ved bassengkanten, setter skipet kurs over Bass Stredet, sørover mot øya Tasmania - Australias sørligste delstat.

7. jan: Hobart, Tasmania

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-programbilder/hobart_tasmaniandevil.jpg

Hobart, eller «Sydens Juvel» som Australierne gjerne kaller hovedstaden på Tasmania, er et av de sydligste stedene på jorda og har vært utgangspunkt for mange ekspedisjoner til Antarktis. Blant byens severdigheter er den flotte botaniske haven, de historiske småhusene ved Battery Point og fengselsbygningene i Port Arthur, den mest grufulle av Australias straffekolonier fra 1800-tallet. Er du interessert i den eksotiske floraen og faunaen, vil det sikkert friste med et besøk i Tasmanian Devil Conservation Park hvor det merkelige utrydningstruede pungrovdyret, den tasmanske djevel, blir ivaretatt.

8. - 9. jan: Vi nyter dager om bord

http://norsktur.no/globalassets/cruisebater/celebrity-solstice/cel_sl_welcomeuk.jpg

Når skipet forlater Hobart, starter turen tvers over Tasmanhavet til New Zealand. Det er en strekning på mer enn 1500 km som det vil ta to døgn å krysse. Det betyr to hele dager til å utforske skipet grundig. Har du ikke vært i spa-avdelingen ennå? Hoppet i bassenget? Biblioteket gir anledning til å fordype seg i en bok, eller hva med å lene deg tilbake i solstolene med en drink?

10. jan: Fjordland på New Zealands Sørøya

http://norsktur.no/globalassets/australia/new-zealand/nz-store-bilder/cel_newzealand_fiordland_22.jpg

Tidlig om morgenen har vi nådd kysten av New Zealand og Fiordland, et av de mest ikoniske landskapene i verden. Milford Sound, Dusky Sound og Doubtful Sound - vi seiler nå inn i noen av verdens mest spektakulære fjorder, med klippevegger dekket av regnskog, tallrike fossefall og rikt dyreliv i fjorden. Er vi heldige, får vi se hvaler, delfiner og pingviner. De som har bestilt overnattingsturen (annonseres om bord), reiser gjennom det indre av øyas sørligste del mot den lille byen Queenstown. Der blir det overnatting og båttur på innsjøen Lake Wakatipu med besøk i en tidligere gullgraverby og på en sauefarm. Skipet fortsetter seilasen rund sydspissen av New Zealands Sørøya i løpet av natten og ankommer Dunedin ved Stillehavskysten neste dag.

11. jan: Dunedin og den skotske arven

http://norsktur.no/globalassets/australia/new-zealand/nz-store-bilder/pablo-heimplatz-237942-unsplash.jpg

I Dunedin har skottene satt sitt preg på kulturen. Her kan du blant annet bli med på en tur til New Zealands eneste slott, Larnach Castle, oppleve skotsk folkedans med sekkepipe og spise haggis. Du kan også bli med på pubrunde og besøke et lokalt bryggeri. Det er også mulig å ta en tur i et veterantog til Taieri River Gorgedalen, til der eventyrere tidligere fant gull! Og for de som ønsker mer aktivitet, kan det kanskje friste med en sykkeltur eller kajakkpadling. Otago Bay byr også på mange  muligheter til å se sel, albatross, pingvin og delfiner.

12. jan: Akaroa og Christchurch

http://norsktur.no/globalassets/australia/new-zealand/nz-store-bilder/cel_newzealand_christchurch.jpg

Akaroa er et yndet feriested for lokalbefolkningen om sommeren og byr på et mangfold av vannaktiviteter. Her kan du svømme med delfiner, bli med på en tur med havkajakk eller bli med på en tur innover i åsene, til Willowbank Ko Tame, et Maori-reservat der du kan få oppleve Sørøyas Maori-kultur. I reservatet er det gode sjanser for å observere kiwien, New Zealands nasjonalfugl, eller kea-papegøyer. Vi befinner oss midt i hjertet av New Zealands bondeland med sine store sauefarmer. Det blir mulighet for å besøke en av farmene, se hvordan sauene bli klippet og drikke te med bonden. Eller kanskje foretrekker du besøk på en vingård? De som vil, kan bli med skipets buss til Christchurch. Det er en flott by du enkelt kan oppdage på egenhånd. Air Force World og Det internasjonale Antarktis-senteret er spesielle severdigheter som flere ønsker å få med seg før skipet seiler videre.

13. jan: Picton

http://norsktur.no/globalassets/australia/australia-store-bilder/dunedin-taieri-gorge-train.jpg

I hjerte av Queen Charlotte Sound, ligger den koselige byen Picton. Den ble grunnlagt av hvalfangerne tidlig på 1900-tallet, og kalt opp etter Thomas Picton som tjenestegjorde under Hertugen av Wellington under slaget ved Waterloo. Det er i dag en livlig kystby med prisbelønnede restauranter, små koselige kunstgallerier, vannsportaktiviteter og vakre naturstier. Bli med på en av utfluktene som gir et flott bilde av områdets flora og fauna, eller en spennende tur med det historiske «Passchendaele» toget til koselige Blenheim. Denne togturen har flere kombinasjoner, enten det er vin, mat eller sjokolade som frister mest..

14. jan: Wellington, hovedstaden midt i landet

http://norsktur.no/globalassets/australia/new-zealand/nz-store-bilder/pat-ho-34925-unsplash.jpg

Wellington ligger ved Cook Sound, stredet som skiller Nordøya og Sørøya. Her finner vi de fleste av New Zealands nasjonale institusjoner, kunstgallerier, nasjonalbibliotek og nasjonalarkiv, regjeringsbygninger samt universiteter, nasjonalteater og nasjonalballett. Byen har et livlig kulturliv og er kjent for sine gode restauranter og kafferøsterier. Byen er også senter for landets berømte filmindustri, og her kan du bli med på studiotur og se hvor Thor, Ragnarok, Power Rangers og Blade runner 2049 ble filmet. Blant mulighetene for den aktive er tur med sykkel, 4-hjuling eller 4x4 terrengbil langs åsene og ut til kysten. Pass opp for ville strutser!

15. jan: I sjøen

http://norsktur.no/globalassets/cruisebater/celebrity-solstice/cel_sl_balcony_robes.jpg

Etter mange dager med stadig nye steder å oppdage, blir det i dag anledning til å fordøye inntrykkene mens vi slapper av om bord.

16. jan: Tauranga med Ringenes Herre

http://norsktur.no/globalassets/australia/new-zealand/nz-store-bilder/hobbiton_movie_set_matamata.jpg

Vi er på vei sørover igjen og ankommer Tauranga, nesten på midten av Nordøyas østkyst. Tauranga ligger midt i bukta Bay of Plenty, med den langstrakte øya Matakana som en «vindskjerm» utenfor. Det milde og tørre klimaet har gjort Tauranga til et yndet feriested. I dag kan du bli med til Rotorua med sine varme mineralkilder, geysirer og sprudlende gjørmehull i et fascinerende vulkansk landskap. Et besøk i den geotermiske parken Hells Gate – helvetesporten – er å anbefale. Etter en omvisning rundt i området for å ta disse merkelige naturfenomenene i nærmere øyesyn, er det bare å la seg synke ned i et velgjørende gjørmebad! Er du Tolkien-fan, frister kanskje en tur til filmsettet for Ringenes Herre og Hobbitfilmene i hobbitenes landsby Hobbiton. Andre utflukter er et møte med maoriene i sang og dans, seile, sykle eller rafte på Kaituna-elva, eller hva med kiwi-plukking? Er du veldig interessert i vulkaner, kan det kanskje friste med en ekspedisjon til New Zealands mest aktive vulkan på White Island

17. jan: Auckland

Vårt spennende cruise er over, men fortvil ikke – før vi reiser hjem skal vi bli bedre kjent med den flotte byen Auckland. Dette er den største byen på New Zealand, og et naturlig utgangspunkt for de fleste som besøker landet. Den kalles «City of Sailes» fordi den er preget av de hvite seilene fra de mange seilbåtene som ligger i havnen. Her finner man et urbant miljø med butikker, kafeer, restauranter, vakre strender og kulturelle aktiviteter. Dagens rundtur vil vise oss mange av byens severdigheter. Felles lunsj underveis. Etter hvert sjekker vi inn på vårt hotel, og på bakgrunn av dets beliggenhet vil det ikke bli noe problem å finne en restaurant for kveldens middag, som er på egenhånd.

18. januar: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og setter kursen mot flyplassen. Flyet vårt har avgang fra Auckland tidlig ettermiddagn, og etter en kort mellomlanding i Doha lander vi i Oslo tidlig om morgenen den 19. januar.