Bernina Express fra Sveits til Italia

Verdens vakreste togreise fra Sveits til Italia

  • 25.04.2019
  • 5 dager
  • 14 700,-

Noen ganger er selve reisen viktigere enn destinasjonen! La deg fascinere av alpenes dramatisk høye fjell og dype daler på to spektakulære togreiser fra Sveits til Italia. Glacier Express, verdens «langsomste hurtigtog» går fra Zermatt til St. Moritz. Bernina Express tar deg videre fra St. Moritz til Tirano i Italia. Strekningen er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste og byr på store naturopplevelser med krystallblå innsjøer, banebrytende broer og majestetiske fjellformasjoner.  Til slutt ankommer vi den lille landsbyen Tirano i Valtellina-dalen, hvor isbreer og fjell avløses av palmer og oleander samt sjarmerende sykkelstier. 

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Bernina Express fra Sveits til Italia .

Program for turen

Dag 1
Flyreise til Geneve og togtur til Zermatt
Dag 2
Spektakulær alpetur (frivillig utflukt til Gornergrat)
Dag 3
Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz
Dag 4
Bernina Express fra St. Moritz til Tirano
Dag 5
Arrivederci Italia!

Priser

Turpris kr 14 250,- per person
Pluss flyavgift kr 450,-
Totalt kr 14 700,-

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Geneve / Milano – Oslo direkte med Norwegian (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
4 netter i dobbeltrom på hotell
4 frokost
1 lunsj
3 middager (3-retters)
Transport med tog og buss ifølge program
Bagasjehåndtering til hotellene i Sveits
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Ekstra tur med Gornergrat-banen: Pris kommer
Ekstra sykkeltur i Valtellina-dalen med guide: Pris ca kr 650,- per person.

Hoteller:
Hotel Sonne, Zermatt
Hotel Steffani, St. Moritz
Hotel Bernina, Tirano

Dag 1: Flyreise til Geneve og togtur til Zermatt

http://norsktur.no/globalassets/europa/sveits/zermatt.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Geneve. Ved ankomst drar vi rett til jernbanestasjon for en hyggelig togreise til Zermatt, en koselig og bilfri alpelandsby helt syd i Sveits. Her er trafikken dominert av gående, hestedrosjer eller el-busser. Vi skal overnatte på et hotell som ligger like i utkanten av i sentrum, med flott utsikt til de grønne fjellene med snø på toppene. Felles middag på hotellet.

Dag 2: Spektakulær alpetur (frivillig utflukt til Gornergrat)

http://norsktur.no/globalassets/europa/sveits/matterhorn.jpg

Denne dagen er til fri disposisjon og du har flere muligheter til å utforske området nærmere. De som ønsker det kan bli med på en spektakulær tur med Europas høyeste tannhjulbane fra Zermatt til Gornergrat som ligger på 3089 moh. Vel fremme venter en storslått utsikt mot nesten 30 fjelltopper over 4 000 meter. En av dem er Matterhorn, landets mest kjente fjelltopp som er omgitt på alle kanter av et vakkert alpelandskap. Her i høyden kan du utforske Europas høyestliggende hotell med butikker og panoramarestauranter. Det er også mulig å ta en vandretur i fjellene rundt landsbyen, eller hva med en tur med kabelbane opp til Klein Matterhorn? Om kvelden gjør vi oss klare for å utforske det lokale kjøkkenet i Zermatt med middag på en lokal restaurant. Det er mange spisesteder å velge mellom: Zermatt kan skilte med intet mindre enn 100 restauranter.

Dag 3: Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz

http://norsktur.no/globalassets/europa/sveits/st.-moritz.jpg

I dag forlater vi Zermatt og setter kursen mot St Moritz, en fasjonabel by kjent for fantastiske skibakker, turstier, golf, termiske spa og luksusbutikker. Vi skal reise med verdens langsomste hurtigtog gjennom store deler av Alpene. Utsikten fra togvinduet kan ta pusten fra en der vi passerer nydelig natur med vann og snødekte fjelltopper. En velsmakende lunsj serveres underveis mens vi nyter våre komfortable sitteplasser, samt togets eget informasjonssystem på 6 språk. Vi sjekker inn på hotellet vårt i sentrum av St. Moritz utpå dagen. Middagen i kveld er på egenhånd, og muligheten er mange i St. Moritz, som er kjent for gourmetrestauranter og også hyggelige små familierestauranter som serverer tradisjonell ostefondue eller andre sveitsiske matretter.

Dag 4: Bernina Express fra St. Moritz til Tirano

http://norsktur.no/globalassets/europa/sveits/bernina-express_5.jpg

Vi forlater Sveits og setter kursen sørover til Italia med et tog som står på UNESCOs verdensarvliste. Bernina Express er den høyestliggende transalpine jernbanen i Alpene. Toget passerer mektige isbreer og klatrer bratt opp mot 2233 moh, før vi ankommer Italia der isen er erstattet med palmetrær. Her er det bare å lene seg tilbake og virkelig nyte den fantastiske utsikten underveis. Togstrekningen binder sammen Nord - og Sør-Europa og kan skilte med 56 tunneler og 196 broer.

Etter ankomst til Tirano tar vi en rundtur i sentrum. Den lille byen Tirano ligger på en tidligere handelstrasé i Nord-Italia, og vi vil snart oppdage noen av de sjarmerende kulturtradisjoner her. Om ettermiddagen kan du velge å bli med til museet Palazzo Salis, en av de viktigste historiske bygningene i Valtellina-dalen. Den er rikt utsmykket med freskomalerier og innredet med antikviteter. Alternativt byr vi på en frivillig sykkeltur i den naturskjønne Valtellina-dalen. Resten av ettermiddagen er på egenhånd. Felles middag i gangavstand fra hotellet er inkludert.

Dag 5: Arrivederci Italia!

http://norsktur.no/globalassets/europa/sveits/como.jpg

Det er på tide å vende nesen hjemover. I løpet av formiddagen bringer bussen oss til Milano der flyet tilbake til Norge venter. Underveis tar vi oss tid til en stopp langs Comosjøen for å nyte den spesielle atmosfæren som råder her. Så venter flyturen hjem til Norge. Opplevelser og synsinntrykk har vært mange i løpet av disse dagene.