Det store Alaska-cruiset

Cruise i Alaska

med smakebiter fra Vancouver i Canada og Seattle i USA

  • 14.08.2019
  • 13 dager
  • 33 290,-

På dette cruiset får du bli med til imponerende, fjerntliggende steder i Alaska. Dette er en reise med virkelig store naturopplevelser! I tillegg får du oppleve noen dager i Vancover i forkant av cruiset, og før hjemreise tilbringer vi et par dager i Seattle.

I Alaska har dramatisk natur blitt formet av isbreer gjennom millioner av år, hjem til sel, nise, hval og hvithodehavørn. Fjellsidene er tapetsert med majestetisk skog. Den beskyttede vannveien «The Inside Passage» regnes som en av de vakreste og mest naturskjønne seilasene i verden. Skipet vårt kommer tett opptil isbreer og fantastisk landskap. Her har urbefolkningen levd i pakt med naturen i tusenvis av år, og i løpet av cruiset blir du kjent med deres fascinerende historie.

Skipet vårt: Celebrity Millenium - få en smakebit i videoen nedenfor.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Det store Alaska-cruiset.

Program for turen

Celebrity Millenium
Dag 1
Norge - Vancouver
Dag 2
Vancouver (sykkeltur - ekstra utflukt)
Dag 3
Avreise med Celebrity Millenium
Dag 4
Inside Passage, Alaska
Dag 5
Ketchikan - laks og totempæler
Dag 6
Icy Strait Point – et mangfold av utflukter, opplevelser og ekte gjestfrihet
Dag 7
Verdens mest utilgjengelige hovedstad?
Dag 8
Skagway, Alaska – det store klondike-gullrushet
Dag 9
Med barsk og rå natur på menyen
Dag 10
Som fra et nummer av «National Geographic»
Dag 11
Byvandring i Seattle
Dag 12 og 13
Fra Starbucks til Evergood

Turinformasjon

Turpris kr 30 915,-
Pluss flyavgifter kr 2375,-
Totalt fra kr 33 290,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Vancouver / Seattle
Fly Anchorage - Seattle
4 netter i dobbeltrom på hotell inkludert frokost
2 middager (dag 1 og 10)
Utflukter ifølge program
7 netter i dobbel innvendig lugar
Helpensjon om bord i 7 døgn (frokost, lunsj, middag og midnattsbuffet)
Serviceavgift / tips til staben på cruiseskipet
Havneavgifter
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

14. august
Oslo - Reykjavík              13.40 - 14.40
Reykjavík - Vancouver    17.15 - 18.00

25. august
Seattle - Reykjavík          19.15 - 09.30
Reykjavík - Oslo             10.30 - 15.00
Ankomst Norge 26. august 

Tillegg:
Enkeltrom/enkellugar på forespørsel
Sykkeltur i Stanley Park Vancouver kr 590,- pr. pers.
Utflukter på cruiset (bestilles direkte hos Celebrity Cruises, informasjon kommer)
Øvrige tips til hoteller og restauranter
Visum til USA og Canada
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 500,-  
Stavanger fra kr 1000,-
Kristiansand fra kr 1000,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Cruiset inkluderer:
Lugar i valgt kategori og mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld.

Oppgraderingsmuligheter Celebrity Millenium
Priser er per person i dobbelt lugar, som alle inkluderer drikkepakke «Classic Package» med ubegrenset mineralvann, øl, vin, drinker og spesialkaffe opptil $9 per enhet:
- Utvendig lugar kr 3200,- pr. pers.
- Balkonglugar kr 6500,- pr. pers.
- AquaClass lugar kr 8950,- pr. pers.

AquaClass:
Oppgradert romkategori med egen balkong og sittegruppe. Egen spa-concierge som kan booke dine behandlinger og aktiviteter om bord. Oppgraderingen gir også tilgang til restaurant BLU som kun er for AquaClass gjester, samt spa-artikler og fri tilgang til spaloungen the Persian Garden and Relaxation Room.

Les mer om Celebrity Millenium

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Celebrity Millenium

/globalassets/cruisebater/celebrity-millenium/celebrity-millennium_i2327023.jpg

Skipet er blant verdens mest elegante cruiseskip som byr på moderne luksus og innovativ design (forresten utstyrt med miljøvennlige gassturbiner). Celebrity Millenium har behagelige lugarer med klassisk rolig dekor og en rekke spisesteder som tilbyr trendy mat og lekker design. Det finnes flere bassenger, salonger og barer, mange koselige rolige hjørner der man kan sitte og prate eller trekke seg tilbake og kikke på folk! Selvfølgelig hører spa, casino og nattklubb til skipets tilbud, og du kan være så aktiv eller lat som du bare ønsker!

Vinteren 2019 får cruiseskipet en kraftig oppgradering, og du kan være blant de første som får oppleve det selskapet kaller "Celebrity Revolution".

Velkommen på cruise!

Dag 1: Norge - Vancouver

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/vancouver-british-columbia-canada-landscape-summer.jpg

Det sies at Vancouver er byen der enhver canadier helst vil bo. Landets vakreste og kanskje mest aktive storby har sykler i gatene og friluftsopplevelser i kø. Byen er mindre enn 150 år gammel, fremtidsrettet og full av liv og optimisme. Fra å være gullgravernes base med noen små sagbruk og kneiper på slutten av 1800-tallet, har Vancouver vokst til en av Canadas største og mest spennende storbyer. Omgivelsene er slående vakre. Gamlebyen, som ligger på ei øy, er omgitt av hav og fjell med muligheter for utflukter med båt, tog og buss. Her venter grønne parker, badestrender, samt frodige daler dekorert med vingårder.

Dag 2: Vancouver (sykkeltur - ekstra utflukt)

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/city-urban-urban-planning-building-vancouver.jpg

Denne dagen kan du nyte som du vil. I gåavstand fra hotellet kan du utforske en oversiktlig og romslig by. Brede gater, butikker og spisesteder finner du hvor enn du går. Hvis du vil ut på sykkelsete, kan du bli med på en sykkeltur i Stanley Park. Der er det «som å sykle inn i et fristende postkort» som Magasinet Reiselyst skriver. Underveis ser vi de indianske totempælene som er så godt kjent, og like eksotisk er de utallige tømmerstokkene som ligger utover «Third Beach» - de er rømlinger fra tømmerskip men egner seg godt som benker når vi tar en velfortjent pause.

Senere på kvelden skal vi til en øy som ligger under broen Granville Bridge, nemlig Granville Island. Her er det noe for enhver smak. Bryggeriomvisning med ølsmaking? Et organisk bakeri? En spesialforretning for perler – blant annet Swarovski krystaller? Øyas største attraksjon er utvilsomt Granville Island Public Market som forsyner lokalbefolkningen med alt fra frukt og grønnsaker til lønnesirup og andre kortreiste matvarer. Her skal vi ha god tid til å rusle rundt, bli kjent og nyte livet. Har du ikke smakt sushi før, så er dette kvelden for det! Med Stillehavet som nærmeste nabo og ca. 600 sushisteder i byen, er Vancouver Nord-Amerikas ukronede sushihovedstad.

Dag 3: Avreise med Celebrity Millenium

/globalassets/cruisebater/celebrity-millenium/celebrity-millennium-stateroom_balcony-2000px.jpg

Fylt med minnene fra gårsdagens opplevelser, men klare for nye, går vi om bord i Celebrity Millennium, skipet som skal være vårt hjem de neste åtte dagene.

Dag 4: Inside Passage, Alaska

/globalassets/amerika/alaska/alaska-storebilder/paxson-woelber-534896-unsplash.jpg

Vi seiler innenskjærs gjennom en labyrint av frodige grønne øyer og store og små bukter som er hjem til et variert dyreliv, inkludert spekkhogger, fjellgeit, bjørn og lundefugl. Sommerens mange timer med dagslys gir god mulighet til å få knipset «blinkskuddet» - tenk om det er en 40-tonns hval som kaster seg opp i luften og som nesten går klar av vannflaten! Er du virkelig heldig, får du se når de samarbeider for å danne et nett av bobler som fanger fisken slik at de kan forsyne seg av «buffeten».

Dagen i dag gir oss også tid til å bli kjent med skipets fasiliteter og aktivitetstilbud, og vi kan nyte den ekte cruisefølelsen! Fra rikholdige måltider, timer ved bassenget og spabehandlinger, til vandreturer på dekk og en tur i fitness-studio eller på basketballbanen– mulighetene er mange.

Dag 5: Ketchikan - laks og totempæler

/globalassets/amerika/alaska/alaska-storebilder/ketchikan-alaska-saxman-native-village-totem-poles.jpg

Urbefolkningen Tlingit var svært dyktige og målrettet. De oppfant verktøy for jakt og fiske, de skar ut kanoer og ikke minst lagde de og dekorerte totempæler. I Ketchikan finner du verdens største samling av disse monumentale utskjæringene. Laksefiske var også en viktig kilde til kostholdet for Tlingitfolket, og med det i tankene er det kanskje akkurat laks du skal spise i dag når du går i land. Er du av de eventyrlystne – ta en tur med kano gjennom regnskogen og utforsk naturen her. Avslutningsvis anbefales det et praktfullt krabbemåltid du sent vil glemme.

Dag 6: Icy Strait Point – et mangfold av utflukter, opplevelser og ekte gjestfrihet

/globalassets/amerika/alaska/alaska-storebilder/killer-whales-orcas-breaching-ocean-mammal-animal.jpg

Skipet tilbyr et bredt utvalg av utflukter tilpasset lett, middels eller ganske krevende aktivitetsnivå. I dag ankrer vi opp like utenfor landsbyen Hoonah ved en privateid turistattraksjon. Icy Strait Point eies av ca. 1350 innfødte fra Alaska! De setter sin ære i å drive ansvarlig turisme og har vunnet mange priser for akkurat det. Alaskas naturlige råskap står i sentrum og sammen med urbefolkningens ønske om å formidle lokale skikker, er det duket for en helt spesiell dag! Det økonomiske overskuddet går direkte tilbake til lokalsamfunnet, og det klinger godt!

Du kan bli med på spennende utflukter som ZipRider – verdens lengste zip-line på 1620 meter, du kan kjøre ATV, bli med på hvalsafari eller du kan kjøre jeep! Prikken over i’en på utflukter i naturrike strøk, er jo selvfølgelig å få oppleve dyr vi ellers ikke ser til vanlig. I Alaska trives bl.a. brunbjørnen, og selv om den også finnes noen steder på Østlandet i Norge, er nok sjansen større for å se den her.

Dag 7: Verdens mest utilgjengelige hovedstad?

/globalassets/amerika/alaska/alaska-storebilder/juneau-alaska-city-cities-urban-view-mountains.jpg

Vi har hele dagen til disposisjon når vi tidlig om morgenen ankommer hovedstaden i Alaska, Juneau, som er oppkalt etter Joe Juneau, en gullgraver fra Quebec i Canada.

Som hovedstad skiller Juneau seg ut. Her er det ingen bilvei som forbinder byen med resten av Alaska! Har du en drøm om å kjøre hundespann eller oppleve en helikoptertur over isbreen, er dette dagen du har lengtet etter.

Dag 8: Skagway, Alaska – det store klondike-gullrushet

/globalassets/amerika/alaska/alaska-storebilder/skagway-garden-sculpture-alaska.jpg

Skipet «snirkler» seg videre mellom isbreer og nasjonalparker – midt i området som er mest kjent for store gullforekomster. Det store gullrushet til Klondike startet ved en tilfeldighet her i 1896, og over 100.000 søkte lykken! Historien lever videre i beste velgående, og i dag kan du besøke det sjarmerende bysentrumet med de mange restaurerte bygningene, eller du kan følge gull-sporene om bord på et veterantog. En naturskjønn opplevelse mens toget stiger oppover mot Canada.

Dag 9: Med barsk og rå natur på menyen

/globalassets/cruisebater/celebrity-millenium/crush_restaurant_992x744.jpg

Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program - valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Roomservice hele døgnet gjør at du også kan spise frokost på lugaren. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer.

I dag er en av de dagene der tempoet roer seg litt, men ikke muligheten til å oppleve nye ting! MS Celebrity Millenium loses gjennom isete farvann fra Yakutat Bay og inn i den smalere Disenchantment Bay der vi plutselig står ansikt til ansikt med den ruvende Hubbardbreen. Sterkt tidevann og understrømmer fører til at breen kalver, og massive ismasser møter havoverflaten med et brak. Skipets mannskap er på pletten og sørger for at de som vil, får med seg så mye som mulig. Dette er en opplevelse for livet!

Dag 10: Som fra et nummer av «National Geographic»

/globalassets/amerika/alaska/alaska-storebilder/ak-2017-67.jpg

Uberørt villmark – området ved Kenai er som et geologisk under. Her er et variert og rikt dyreliv, uberørt natur og ikke minst isbreene og fjellene som ruver høyt opp mot himmelen. Tidlig om morgenen ankommer vi den rustikke landsbyen Seward som omkranses av naturkreftene på alle sider. Dette er naturens veikryss der fjordene strekker seg mot Stillehavet og forbinder byene som ligger nordover langs den kjente og sceniske Seward Highway. Seward er symbolet på hva denne ville og vakre staten Alaska har å by på! 

Herlige dager i Canada og Alaska er forbi. Vi flyr i dag videre til staten Washington og byen Seattle. Enda en by med dype røtter fra urbefolkningen og senere fra immigranter - mange skandinaviske.

Havna i Seattle lever sitt eget liv, og her skal vi spise middag i kveld.

Dag 11: Byvandring i Seattle

/globalassets/amerika/seattle/seattle-storebilder/usa-america-seattle-ferris-wheel.jpg

I dag bli vi bedre kjent i bykjernen. Turen går selvsagt innom det artige Pike Place Market. Mye har forandret seg siden åpningen i 1907, blant annet kan de skryte av salgsboder i tre etasjer. Her finnes alt fra tegneseriehefter til fersk fisk, blomster, antikviteter, kunst og smykker. Senere, i 1971, åpnet verdens første Starbucks kafé her - nå finnes det over 17000 slike kafeer! En tur opp i det futuristiske Space Needle, 184 meter over bakken, kan anbefales. Bedre utsikt over byen og fjorden Puget Sound finner du ikke. Mange vil nok også besøke et av de store shoppingsentrene Nordstrøms eller Macys i “down town”.

Her er det mye å oppleve og mange steder til å spise. Middag er på egenhånd.

Dag 12 og 13: Fra Starbucks til Evergood

/globalassets/amerika/seattle/seattle-storebilder/omar-lopez-716652-unsplash-starbucks.jpg

Kofferten er pakket og turens siste bilde er knipset. Vi drar tilbake til Norge med noen fantastiske inntrykk i minneboken fra et praktfullt område i Nord- Amerika.