Elvecruise rundt Venezia

Opplev Venezia og det vakre området rundt

  • 22.08.2019
  • 6 dager
  • 13 550,-

Elvecruise med sightseeing underveis er for mange den perfekte formen for ferie, og på denne turen får du med deg noe av det vakreste området rundt Venezia kan by på. Vi skal besøke spennende steder som Padova, Ferrara, Verona og øyene Burano og Murano, i tillegg til at vi skal bli bedre kjent med vakre Venezia. Det blir dager fylt med sjarmerende byer, utallige kanaler og broer, flotte piazzaer og ikke minst god mat og drikke. Vi gleder oss til å ønske dere velkommen om bord!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Elvecruise rundt Venezia.

Program for turen

Dag 1
Norge – Italia
Dag 2
Chioggia og Padova
Dag 3
Ferrara og Verona
Dag 4
Adria, Chioggia og Venezia
Dag 5
Burano og Murano
Dag 6
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 12 460,-
Pluss flyavgifter kr 1090,-
Totalt fra kr 13 550,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Venezia
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
5 netter i dobbel lugar på standard dekk
Havneavgifter
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider om bord
Drinker i baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker i baren og champagne)
Underholdning ombord
Rundtur i Ferrara
Utflukt til Burano og Murano
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

22. august
Oslo - København          09.15 - 10.25
København - Venezia     11.35 - 13.35

27. august
Venezia - Stockholm      10.20 - 12.50
Stockholm - Oslo           15.00 - 16.00

Tillegg:
Enkel lugar: på forespørsel
Lugar øvre dekk kr 1 500,- per person
Tips til mannskapet (ca 50 euro per person anbefales)
Frivillig utflukt til Padova (5 timer) kr 625,-
Frivillig utflukt til Verona (6 timer) kr 875,-
Frivillig spasertur i Venezia med omvisning Dogepalasset (2 timer) kr 700,-
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1300,-  
Stavanger fra kr 1300,-
Kristiansand fra kr 1300,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.
Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Skipet vårt: MS Michelangelo 4*
Skipet er eid av det franske rederiet CroisiEurope, og ble bygget i 2001. Det ble renovert i 2011 og 2017. Skipet er 110 meter lang og kan ta 158 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk. Restauranten er stor nok til at alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, men lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Lugarene er små, men koselige. De har privat bad/wc, hårføner, satellitt-TV og safe. Elektrisiteten er 220V. Skipet har Wi-Fi.

Frokost blir servert i form av buffet. Lunsj er enten buffet eller den blir servert ved bordet. Middagen serveres som 3-retters ved bordet. Klesstilen om bord er avslappet og komfortabel. Det anbefales litt finere tøy til middag om kvelden.

Les mer om skipet her.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Italia

/globalassets/europa/italia/venezia/venezia-programbilder/venezia-gondoler-og-markuskirken-1000px.jpg

Vi lander i Venezia hvor vi blir møtt av en buss som skal ta oss med inn til sentrum. Om ettermiddagen sjekker vi inn på MS Michelangelo som skal være vår base de neste dagene. Middager og lunsjer om bord er noe du kan glede deg til, og husets vin og øl er inkludert, samt drinker fra baren. Vi har uten tvil noen spennende dager i vente!

 

Dag 2: Chioggia og Padova

/globalassets/cruisebater/ms-michelangelo/ms-michelangelo-po-face04-croisieurope-herve-oudin-2000px.jpg

Formiddagen tilbringes om bord mens vi seiler til kystbyen Cioggia som ligger et par mil utenfor Venezia. Den var tidligere en del av det østre Romerriket, og byens historie kan spores tilbake til 500-tallet. De som ønsker det, kan melde seg på en frivillig utflukt til Padova, en av de eldste byene i Nord-Italia. Det er en vakker by, med broer over kanalene og flotte piazzaer. Mange vil nok ta turen innom Pedrocchi Café, grunnlagt på 1700-tallet, og etter hvert en institusjon i byen. Det var her i Padova at mesteparten av handlingen i Shakespeare sin komedie «Troll kan temmes» fant sted. De som ikke blir med på utflukten, kan dra til den berømte resorten Sottomarina. Her vil det bli tid på egenhånd til å nyte de vakre strandpromenadene, ta seg en spasertur i sentrum eller ta en dukkert i det varme vannet. Vi går om bord på skipet i Taglio di Po, og seiler videre.

Dag 3: Ferrara og Verona

/globalassets/europa/italia/verona_1000px.jpg

Formiddagen tilbringes i Ferrara, hvor det blir en felles rundtur. Byen har det meste, fra historie til kultur, til hverdagslig atmosfære, uten det veldig turistpreget som mange av de andre italienske byene i området har. Den har en plass på UNESCOs verdensarvliste, med slottet Castello Estense, katedralen i sentrum, de frodige bymurene og den flotte utsikten fra «Løvens Tårn». Om ettermiddagen legger vi til kai i nærheten av vakre Verona, og de som ønsker det kan bli med på en sightseeingtur hit. Byen er kanskje mest kjent fra Shakespeares tragiske historiske om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i det romernes gamle arena. Her er det plass til over 20 000 tilskuere. Giardino Giusti regnes som en av Europas fineste renessansehager og er delt inn i to; en formell italiensk hage med statuer og fontener, og «skogen» med grotter og labyrint.  Vi skal også kikke på noen av de flotte plassene, bl.a. den gamle markedsplassen Piazza delle Erbe, der det alltid vrimler av liv.  Selvfølgelig må vi innom gården med de to husene der de fiendtlige familiene til Romeo og Julie skal ha bodd på 1200-tallet.  Gågatene i Verona byr på mange artige nisjebutikker og også store, internasjonale merkenavn.

Dag 4: Adria, Chioggia og Venezia

/globalassets/europa/italia/venezia/venezia-programbilder/venezia-markusplassen-unsplash-1000px.jpg

Etter frokost går vi alle om bord i en buss og dagens første stopp er Adria, en koselig gammel by som har selveste Adriaterhavet oppkalt etter seg. Chioggia, som vi også har besøkt tidligere, blir ofte kalt lille Venezia, men den er en mye mindre utgave av den verdenskjente storebroren. Her er det lagt til rette for å ta livet med ro og kikke på alt som skje rundt en. Vi møter skipet igjen her, og mens vi spiser dagens lunsj, seiler skipet videre mot Venezia. Her kan de som ønsker det, melde seg på en spasertur i Venezia som ender opp ved Markusplassen. Her ligger blant annet Markuskirken som dateres helt tilbake til 832, og vi skal beundre kirkens vakre fasade. Dogepalasset var tilholdsstedet til byens regjerning fra det 9. århundre og frem til republikkens fall i 1797. Etter en brann i 1577, ble palasset bygget opp igjen i gotisk stil med skinnende hvit stein fra Ischia og rosa marmor fra Verona. Det var herfra Casanova rømte fra i 1755. Skipet blir liggende til kai i Venezia over natten.

Dag 5: Burano og Murano

/globalassets/europa/italia/venezia/venezia-programbilder/murano-visite-verrerie-stephane-glassblasing-1000px.jpg

Etter frokost seiler vi mot de to øyene Burano og Murano som ligger like utenfor Venezia. Begge er lagune-øyer, med sukkertøyfargede hus og lange håndverkstradisjoner. Murano er verdenskjent for sin glassproduksjon, og vi skal få se en lokal kunstner blåse smeltet glass til vakre former. Det sies at glassblåsereksperter som forsøkte å forlate øya i gamle dager, fikk dødstraff.  Burano er kjent for sine blonder og kniplinger, og vi skal besøke et verksted hvor vi får se tålmodigheten og det intrikate håndverket som kreves for disse utrolige teknikkene. Det ville overraske oss veldig om det ikke ble med en suvenir eller to tilbake til Venezia når skipet setter kursen tilbake om ettermiddagen.

Dag 6: Hjemreise

/globalassets/cruisebater/ms-michelangelo/restaurant01-ms-michelangelo-po-croisieurope-herve-oudin-1000px.jpg

Vi spiser en tidlig frokost ombord og setter kursen mot flyplassen. Vi har flyavgang om formiddagen og ankommer Norge på ettermiddagen.