Vandretur i Syd-Spania

Vandring i vakkert landskap med fokus på historie og kultur

  • 27.04.2019
  • 9 dager
  • 15 500,-

Dette er reisen for deg som liker å være i aktivitet og nyte naturen, samtidig som du blir bedre kjent med en fascinerende historie og kultur. Andalucia byr på nasjonalparker med juv, klippelandskap og store naturopplevelser, samt ikoniske byggverk og fascinerende grottelandsbyer.

Vi skal vandre gjennom regionens unike historie, preget av religiøse, politiske og sosiale omveltninger. En følgebuss tar seg av bagasjen, slik at du kan fokusere på selve opplevelsen.

Hvem passer turen for?
Turen kan karakteriseres som middels krevende. Den er for deg som liker fotturer, er i normalt god fysisk form og som også kan gå i noe bratt terreng. Vi tilpasser selvsagt tempo og program best mulig, og vandrestiene er preget av grus, stein og gress.Vil du slappe av en dag, er det selvfølgelig fullt mulig.

Staben på turen

Erik Meling (reiseleder)

Vår dyktige reiseleder som nå i samarbeid med Norsk Tur har laget denne spennende og opplevelsrike turen. Han er bosatt i
Andalusia, og har stor kompetanse innen kunst og kultur, samt Spania generelt. Erik er en glimrende formidler og begeistrer alltid våre gjester.


Oddvar Tveito (fagperson)

Pensjonert sogneprest  med interesse for ulike religioner.
Har arrangert turer i samarbeid med Norsk Tur til Syria, Libanon og Palestina. Har hatt dialoggrupper hvor mennesker med ulikt religiøst syn har fokusert på å forstå og lytte til hverandre.
Oddvar er reiseglad, liker natur, kultur og vandreturer og trives i møte med nye mennesker.

Under turen vil det bli spennende samlinger hvor både Erik og Oddvar vil bidra med sine kunnskaper og erfaringer.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Vandretur i Syd-Spania.

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Andalucia
Dag 2
Caminito del Rey og Guadix (Vandrestrekning ca 8 km)
Dag 3
Guadix – Vandretur i forhistorisk terreng (Vandrestrekning ca 8 km)
Dag 4
Olivenoljesmaking og i romernes fotspor til Cordoba
Dag 5
Cordoba – møtested for religioner og vakre bakgårdshager
Dag 6
Cordoba - Cazalla de la Sierra – (vandrestrekning ca 10km)
Dag 7
Cazalla de la Sierra med vandretur (Frivillig sykkeltur)
Dag 8
Byvandring og slottsbesøk i Sevilla og ankomst Malaga
Dag 9
Malaga - Norge

Prisinformasjon

Turpris kr 14 730,-
Pluss flyavgift kr 770,-
Totalt fra kr 15 500,- per person*

Turprisen inkluderer:
Flyreise t/r Malaga
Busstransport i henhold til program
8 netter på hotell
8 frokoster
3 lunsjer
4 middager
1 glass vin til inkluderte måltider
Utflukter i henhold til program
Olivenoljesmaking i Baena
Tips
Lokalkjent vandreguide
Reiseleder fra Norsk Tur

*Pris med utreise fra Oslo

Tillegg:
Enkeltrom kr 3600,- 
Drikke til øvrige måltider
Sykkeltur inkl. sykkel, hjelm, lunsj og sykkelguide kr 600,- pr. pers. (med forbehold om antall påmeldte)
Utreise fra andre flyplasser:
Stavanger kr 1200,-
Bergen/Kristiansand - kontakt oss for pris.
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Hotell:
Convento la Magalena 5, Antequera
Cuevas Tio Tobas 3*, Guadix
Hotel Maimonides 3*, Cordoba
Posada del Moro 2*, Cazalla de la Sierra
Ilunion Malaga 4*, Malaga

Dagsprogram

Dag 1: Fra Norge til Andalucia

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/antequera---andalucia-istock-660308100.jpg

Vi flyr til Malaga og drar videre med buss til byen Antequera, som ligger ca. 5 mil nord for Malaga. Her skal vi overnatte på flotte Hotel Convento Magdalena, som har en fantastisk beliggenhet i utkanten av byen. Vi spiser turens første middag på hotellets restaurant.

Dag 2: Caminito del Rey og Guadix (Vandrestrekning ca 8 km)

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/woman-hiking-in-mountainous-area-in-the-caminito-del-rey-malaga-spain._312176381-x2000.jpg

Denne morgenen kjører bussen oss til den berømte turløypa Caminito del Rey, eller Kongestien. Den svimlende stien på omtrent 8 kilometer krysser juv på over 100 meter og klamrer seg til høye skrenter langs fjellpartiet Desfiladero de los Gaitanes. Med den spektakulære vandreopplevelsen bak oss, vil lunsjen i dag smake ekstra godt. Vel fremme i Guadix, som ligger på den nordsiden av Sierra Nevada, skal vi sjekke inn på et hulehotell som har vært i bruk i nesten 500 år! Dette vil garantert bli en spennende bo-opplevelse. 
Middagen er på hotellet.

Dag 3: Guadix – Vandretur i forhistorisk terreng (Vandrestrekning ca 8 km)

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/1_4.jpg

Dagen tilbringer vi til fots i traktene rundt Guadix. Vi besøker en liten by med lange historiske røtter og naturopplevelsene er uforglemmelige. Synet som møter oss idet vi skuer utover Spanias svar på Gran Canyon, er imponerende. Denne dagen vil vi virkelig oppleve det andalusiske livet på nært hold.
Kveldens middag er på egenhånd.

Dag 4: Olivenoljesmaking og i romernes fotspor til Cordoba

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/istock-511542014.jpg

I dag starter vi med en busstur gjennom det andalusiske landskapet på vei mot Cordoba. Vi kommer først til Baena, en liten by som lever av inntekter knyttet til produksjon av olivenolje. Her besøker vi byens berømte arkeologiske utgravningsområde og museum. Det store funnet etter Torreparendones tempelområde i tilknytning til en viktig bosetting gir oss refleksjoner om dette imperiets storhet, visjoner og gudetro. Dagens lunsj spiser vi på olivenoljefabrikken til produsenten Núñez de Prado med tilhørende olivenoljesmaking. Vi ankommer Cordoba utpå ettermiddagen og der, midt i byens historiske sentrum, finner vi vårt hotell.

Dag 5: Cordoba – møtested for religioner og vakre bakgårdshager

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/istock-503324540.jpg

Cordoba er virkelig byen hvor tre religioner møtes. På morgenen starter vi med et besøk i byens katedral som er kjent som ’La Mesquita’, som kan oversettes med den ’lille moskeen’. La Mesquita var i sin tid den nest største i sitt slag i den muslimske verden, etter moskeen i Mekka. Dagens lunsj og middag er på egenhånd, og her i sentrum er det mange fristende spisesteder som serverer deilige spanske delikatesser.

Dag 6: Cordoba - Cazalla de la Sierra – (vandrestrekning ca 10km)

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/cartuja-de-la-cazalla.jpg

Gled deg til å vandre i det vakre, milde landskapet i utkanten av Cordoba og langs elven Bejarano denne formiddagen. Etter lunsj kjører vi videre til den lille byen Cazalla de la Sierra som ligger i et landskap som kalles Sierra Norte de Sevilla, midt i denne vakre naturparken.
Gled deg til kveldens middag – vi blir servert et velsmakende måltid på Restaurant Cortijo Vistalegre i sentrum av byen.

Dag 7: Cazalla de la Sierra med vandretur (Frivillig sykkeltur)

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/ruta-bicicleta02-526a228d2d.jpg

Dagen begynner med en spasertur til det nedlagte klosterkomplekset Cartuja de Cazalla, som ble påbegynt allerede på 700-tallet av maurerne, men som i middelalderen ble omgjort til et kristent kloster. Dette religiøse senteret var selve utgangspunktet for den spanske ruten i pilegrimsvandringen mot Santiago de Compostela. Etterpå er det mulig å bli med på en frivillig sykkeltur til restauranten Batan de las Monjas som ligger i et flott landskap like ved byen San Nicolas. Om ettermiddagen går vi en tur i det vakre området vi finner i umiddelbar nærhet til hotellet vårt i Cazalla, La Posada del Moro. Her spiser vi også kveldens middag.

Dag 8: Byvandring og slottsbesøk i Sevilla og ankomst Malaga

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-vandretur/andalucia-vandretur-store-bilder/sevilla2.jpg

Etter frokost kjører vi til Sevilla, perlen i Andalucia. Sevilla har mye å by på med frodige parker og en spennende kontrast mellom middelalder og moderne arkitektur. I dag skal vi besøke Palacio de las Dueñas og beundre verdens største trekonstruksjon, Metropol Parasol, som ble innviet i 2011. Lunsjen inntas på egenhånd, gjerne i nabolaget. På ettermiddagen tar bussen oss tilbake til Málaga, hvor vi innkvarteres på hotell. Avskjedsmiddag i Málaga sentrum.

Dag 9: Malaga - Norge

Vi reiser tilbake til Norge med varme og gode minner i bagasjen.