New Orleans, Memphis og Nashville

La det svinge i USA!

  • 22.10.2019
  • 9 dager
  • 29 530,-

Bli med på en reise til USAs sørstater, med høydepunkter på rekke og rad. I Nashville nevner vi Grand Ole Opry og Music Hall of Fame, i Memphis minnene om borgerrettskampen til Martin Luther King og selvfølgelig Elvis-paradiset Graceland. I New Orleans bor vi nær det historiske French Quarter, Bourbon Street og Canal Street. Du kan også være med på en båttur til de kjente bayou-sumpene som hører med til byens spesielle attraksjoner.

Dette har du drømt om å oppleve lenge! Let’s go!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til New Orleans, Memphis og Nashville.

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Memphis
Dag 2
Sun Studios og Graceland
Dag 3
Fra Martin Luther King til Nashville
Dag 4
Nashville – Country Musikkens Mekka og mulighet for ekstra utflukt
Dag 5
New Orleans, her kommer vi!
Dag 6
Garden District
Dag 7
Båttur på sumpene
Dag 8
Avreise
Dag 9
Hjemme igjen

Turinformasjon

Turpris kr 25 990,-
pluss flyavgifter kr 3540,-
Totalt fra kr 29 530,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise Norge - Memphis / New Orleans – Norge
Innenlandsfly Nashville – New Orleans
7 netter i dbl.rom på hotell
7 frokoster
1 lunsj
3 middager
Utflukter og inngangspenger i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

22. oktober
Oslo - Amsterdam                06.30 - 08.20
Amsterdam - Minneapolis   09.55 - 11.20
Minneapolis - Memphis       14.30 - 16.41

29. oktober
New Orleans - Detroit          11.00 - 14.33
Detroit - Amsterdam            16.56 - 05.45
Amsterdam - Oslo                06.45 - 08.35
Ankomst Oslo 30. oktober

Tillegg:
Enkeltrom kr 6930,-
Tips
Visum (Søk visum her)
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1500,-  
Stavanger fra kr 1500,-
Kristiansand fra kr 1500,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.
Frivillige utflukter:
BB King Club kr 870,- pr. pers.
Show på Grand Ole Opry kr 1190,- pr. pers.
(Bindende påmelding til frivillige utflukter)

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Hoteller:
The Hampton Inn, Memphis
The Hampton Inn Vanderbilt, Nashville
The Hampton Inn Downtown, New Orleans

Program

Dag 1: Fra Norge til Memphis

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/memphis-om-kvelden.jpg

Vi flyr fra Norge på morgenen og ankommer Memphis om ettermiddagen.  Selvfølgelig står det en egen buss og venter på oss, den kjører oss til hotellet vårt i ”downtown” Memphis.

Dag 2: Sun Studios og Graceland

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/graceland-memphis-tennessee-gates-musical-notes.jpg

I dag skal vi utforsker noe av byens musikalske historie og starter med et besøk i Sun Studios. Helt siden studioene ble åpnet her i Union Avenue i 1950 har de fleste kjente blues og rock’n roll-artister gjort opptak her. Huset har for lengst blitt en stor turistattraksjon, og ”studio sessions” finnes også som podkast på YouTube! Etterpå er vi klare for turens første høydepunkt: besøket i Graceland, huset eller godset, der Elvis levde og døde. Her blir vi utstyrt med hodetelefoner og kan starte vår tur i eget tempo, etter en første innføring på bussen. I dag regnes Graceland ikke bare som en av landets største turistmål, men også som nasjonal temapark, på linje med Disneyland. Kanskje litt respektløst, i øyne til de mest trofaste Elvis-fans. Vi skal bruke god tid her, kanskje du vil utvide besøket ditt og se Elvis’ private jetfly og biler, ikke minst den rosa Cadillac’en – det har du tid til, men det kommer i tillegg til prisen. Det er også to restauranter på området, en Amerikansk Diner og en Barbeque Smokehouse. Lunsj på egenhånd. Til slutt kaster vi et blikk på Heartbreak Hotel, rett over gata, før bussen bringer oss tilbake til byen. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Om kvelden kan du velge å bli med til B.B. King’s Blues Club for dagens middag – selvfølgelig akkompagnert av ”Blues”musikk!

Dag 3: Fra Martin Luther King til Nashville

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-programbilder/civil-rights-museum.jpg

Det er ikke bare Elvis som har satt sitt preg på Tennessees største by. I dag er byens navn også knyttet til en av verdens mest prominente borgerrettsforkjempere, Martin Luther King. Baptistpresten fra Alabama ble leder for de fargedes likestillingskamp i USA og fikk Nobels fredspris i 1964. Vi skal besøke Nasjonalmuseet for borgerrettigheter her i Memphis, som er bygget rundt det tidligere Lorraine Motel, der King ble myrdet i 1968. Mange husker King for sin berømte tale “I have a dream” og i museet venter sterke inntrykk.

Så er det tid for avskjed med Memphis. Til Nashville blir det en 3-4 timers busstur, der vi får et inntrykk av Tennessees åser og farmer med bomullsplantasjer. Det blir stopp i Casey Jones Village i Jackson slik at du kan kjøpe deg en lunsj og strekke på beinene. Her har byens store sønn, jernbaneingeniør og lokomotivfører Casey Jones, fått sitt eget museum. Han ble folkehelt, besunget i en kjent ballade og mange viser. Casey Jones Village byr på restauranter, jernbanemuseum og Old Country Store full av antikviteter. Vi ankommer Nashville sent på ettermiddagen og sjekker inn på vårt hotell. Middag spiser vi på restaurant i gåavstand fra hotellet – vi er i et historisk område som i over 30 år har vært et yndet samlingssted for sangere og sangskribenter – Nashvilles «working-class poets» kommer sammen i disse gatene for å spise, drikke og forme historien til country musikk.

Dag 4: Nashville – Country Musikkens Mekka og mulighet for ekstra utflukt

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/wall-mural-country-music-entertainment-nashville.jpg

Utforsk Nashville i eget tempo. Hotellet har gratis shuttle-service du kan benytte. Her er noen av Nashvilles mest kjente musikkrelaterte severdigheter! På Country Music Hall of Fame finner du countrymusikkens kjente og mindre kjente ikoner, med livshistorie, bilder og musikkopptak. Ryman Auditorium som tidligere huset Grand Ole Opry showet, er en annen av byens landemerker. Listen over kjente artister som har stått på scenen her er lang – fra Doris Day og Bob Dylan til Van Morrison og Elvis Presley, men også russiske ballettdansere og Vatikankoret! I dag kan du jakte på dine spesielle plater og musikkutgivelser i Music Row, med sine utallige studioer, plateselskap, butikker og honky tonk-barer. Alt i denne byen dreier seg om musikk!

Om ettermiddagen kan du bli med på en ekstra utflukt der første stopp er like utenfor sentrum på Opry Mills Mall, den største «outlet’en» i Tennessee! De kan skryte av over 200 butikker, kino, teater og til og med en Madame Tussauds voksutstilling.  Dagens middag som er på egenhånd, spiser du før turen går videre til kveldens høydepunkt, Grand Ole Opry. Fra en låvedans i 1925 har dette showet utviklet seg til å bli kanskje USAs mest populære og kjente show, med live TV-overføring hver fredag og lørdag. Virkelig et minne for livet!

Dag 5: New Orleans, her kommer vi!

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/new-orleans-musician.jpg

Goodbye Nashville! Det blir transport til flyplassen og avreise til New Orleans – reisens neste høydepunkt! Hotellet vårt ligger rett ved den historiske bydelen French Quarter som i Louisianas franske tid var kjent som Vieux Carré. Denne fargerike ”kvadraturen” er i dag i sin helhet fredet som nasjonalmonument. Her finner man utallige fotomotiver - vakre hus med altaner, barer og jazzklubber. Det er absolutt verdt å spasere rundt Jackson Square og langs Bourbon Street og få inn den ekte New Orleans-stemningen! Ettermiddagen er fri til å utforske omgivelsene på egen hånd.

Og så kan du glede deg til middagen på Hard Rock Café som er i gangavstand fra hotellet.

Dag 6: Garden District

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/garden-district-1.jpg

Etter frokost byr denne dagen på en heldagsutflukt av New Orleans inkludert den vakre Garden District. På midten av 1800-tallet ble de opprinnelige plantasjene her delt opp og solgt som villatomter. Flotte ”viktorianske” hus med store hager ble bygd og snart ble Garden District kjent for sin spesielle arkitektur. Her finner vi også det som tidligere var Den norske sjømannskirken, anløpssted for de fleste nordmenn her i byen. Mye har endret seg, og det serveres ikke kaffe og vafler lengre, men vi må jo forbi for å se kirken som også var kjent for sine jazzgudstjenester. Når det nærmer seg lunsjtid, drar vi ned til sentrum, forbi mange av de flotteste villaene og Audubonparken. Det blir Jazz Bruch på restauranten Court of Two Sisters! Her serveres typiske Cajun-retter, akkompagnert av restaurantens Jazztrio. Her svinger det!

De som ikke behøver en middagslur etter dette, har noen timer til å oppdage mer av gamlebyen. Kveldens middag ordener dere selv på en av New Orleans mange restauranter.

Dag 7: Båttur på sumpene

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-programbilder/11_bayou-swamp.jpg

Bli med på en av Louisianas mest spesielle severdigheter; en båttur i Bayou-sumpene.

”Bayou”, et ord fra regionens franske fortid, betegner de små, sakteflytende elvene i Mississippi-deltaet. Buss bringer oss fra byen til sumpområdet der vi går om bord i en ”pontoon-båt” – en flatbunnet utsiktsbåt med soltak. Med den stillegående båten glir vi sakte på vannveiene, mellom kjempestore eldgamle sumpsypresser og mangroveskog. Her er vi virkelig i ”cajun”land, der det fiskes reker og krabber og der alligator, hegre og tallrike andre vadefugler har sitt hjem. Disse turene går inn i ellers utilgjengelige naturvernområder.

Dagen avrundes med Jazz Dinner Cruise på en ekte hjuldamper. Den flotte hjuldamperen tar oss med på en kveld med god mat, live jazz og flott utsikt til byen.

Dag 8: Avreise

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/istock_000013159742medium.jpg

Det er tid til å pakke kofferten og dra til flyplassen! Flyet vårt har avgang om formiddagen. Etter flybytte fortsetter vi hjemreisen til Norge.

Dag 9: Hjemme igjen

Vi lander i Norge på morgenen. Turen er slutt, men minnene og musikken vil vare lenge!