Albania

Sør-Europas uoppdagede skattkammer med langstrakte strender og historiske byer

  • 26.09.2018 (Få ledige plasser)
  • 14 dager
  • 10 990,-

Når høsten setter inn hjemme i Norge, er det deilig å dra sydover hvor det fremdeles er gode temperaturer og Albania er det absolutte hotteste reisemålet i Europa for tiden! Det er ikke uten grunn, og anbefalingen er klar; reis nå før de virkelige store turistmengdene gjør sitt inntog.
Vår rundreise starter med noen storbyopplevelser i Albanias hovedstad Tirana før vi kjører sørover til kystbyen Saranda, kjent for de 4 S’ene; Sol, Sommer, Strand og Sjømat. Underveis krydres turen med noen kulturelle opplevelser, og avslutningsvis besøker vi oltidsbyen Berat før vi er tilbake i Tirana.

En reise til Albania, som har ligget som et uoppdaget skattkammer så altfor lenge, anbefales på det varmeste. Kontrastene mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender, er store, men felles for alle stedene vi besøker er den overraskende gode maten, naturskjønnheten, stoltheten for tradisjoner og et gjestfritt folk.

Det er med andre ord duket for en helt spesiell reise til Europas skjulte skattkammer!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Albania.

Program for turen

Dag 1
Norge – Tirana, Albania
Dag 2
Fra storbyliv til strandliv via osmansk arkitektur
Dag 3-12
Late dager og frivillige utflukter
Dag 13
“Byen med de 1000 vinduer”
Dag 14
Berat - Tirana - Norge

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 8 864,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 2 126,-
TOTALT kr 10 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo - Tirana t/r
Buss ifølge program
13 netter i dbl.rom på gode hotell
13 frokoster
1 lunsj
2 middager
Reiseleder fra Norsk Tur

Hoteller:
Hotel Rogner, Tirana 5*
Hotel Mangalemi, Berat
Hotel Saranda Palace

 

 

Tillegg:
Utreise fra Bergen eller Stavanger kr 1000,- pr.pers.
Tillegg i flyskatt fra Bergen og Stavanger kr 389,-
Enkeltrom kr 2000,-
Middag alle kvelder på Saranda Palace kr 2700,-

Ekstra utflukter:
Det blå øyet, kr 395,-
Korfu, kr 895,-
Butrint, kr 495,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Tirana, Albania

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-programbilder/tirana2.jpg

Velkommen til Tirana, hovedstaden i Albania! Byens dramatiske historie og store omskiftninger er til å ta og føle på.  Fotavtrykkene spenner fra mektige ottomanske byggverk og italiensk renessanse til kommunistisk betong. Tirana er i dag en levende og utrolig fargerik by som har opplevd en eventyrlig vekst siden kommunismens fall. Bulevarder, smale smug, kaffebarer og spennende forretninger bugner av et yrende folkeliv. For oss nordboere er det i tillegg billig å handle her, så det er bare å spenne på seg shoppingbeltet!

Kveldens middag er en symfoni av smak, duft og farge. I gåavstand fra hotellet ønskes vi velkommen til en nydelig middag.

Dag 2: Fra storbyliv til strandliv via osmansk arkitektur

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-programbilder/gjirokaster-slott.jpg

Vi starter dagen med en sightseeing i Tirana før vi setter kursen sørover for å besøke “byen med de tusen trapper” - en av UNESCOs fredede byer og også fødebyen til to svært kjente albanere, nemlig den tidligere kommunistiske statslederen Enver Hoxha og forfatteren Ismail Kadaré.
Gjirokastër er et av de få stedene i verden hvor du fortsatt kan oppleve det osmanske rikets arkitektur. Særlig den store borgen blir spennende å besøke. Her er det ikke bare store militære kanoner fra andre verdenskrig, men en tanks og et gammelt amerikansk spionfly. Ikke akkurat det du forventer å finne på en borg fra middelalderen. Når vi vandrer rundt i disse historiske omgivelsene, kan det være vanskelig å tenke seg hvordan folk levde før, men etter et besøk i Skenduli House fra 1700-tallet, vil du lettere kunne se for deg hvordan de hadde det bak sine fire vegger.
Før vi drar videre spiser vi lunsj sammen. Gled deg til spennende albanske retter.

Dagens mål er Albanias fine kystby Saranda. Her ser man rett over til Korfu i Hellas. Krystallklart vann, en deilig og ny hotellresort med privat strand, svømmebasseng, gåavstand til mini-market og kun 2-3 km inn til gamlebyen. Det blir lett å finne rytmen her!

Dag 3-12: Late dager og frivillige utflukter

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-programbilder/strandbilde-fra-visit-albania.jpg

Et godt klima, hyggelige medreisende og et velsmakende kjøkken er noe norske ganer liker. Den ene dagen glir over i den andre, og pulsen senkes. Hotellets fasiliteter frister med solsenger og deilige badetemperaturer. Kanskje du finner roen under en parasoll i selskap med en god bok?
For de som vil krydre reisen og se litt mer av landet eller bli med til Korfu, vil det bli arrangert noen frivillige utflukter:

EKSTRA UTFLUKTER

Det blå øyet og nasjonalparken Syri i Kaltër
Etter en liten times kjøring fra Saranda kommer vi til en nasjonalpark med et vakkert naturfenomen. Sterke strømmer med iskaldt vann fra 18 kilder smelter sammen i en slags jettegryte. Her vil du se hver eneste nyanse av blått og grønt i skjønn forening. Et bad her, så blir du kanskje kåret til gruppens tøffeste! Dette er en utflukt hvor vi også ser en del av landskapet i denne delen av Albania.

Romerbyen Butrint står også på UNESCOS verdensarvliste og er en av de store severdighetene i Albania. Hvis denne arkeologiske utgravningsplassen kunne snakke, så ville den fortelle om når keiser Augustus og hans kone Livia vandret omkring på disse marmordekte stiene eller om de romerske badene som ikke var bare for å bade, men også for sosialisering og andre aktiviteter. På denne utflukten får du med deg den vakre kyststripen, og vi stopper også på slottsruinene Ali Pasha.

Korfu sees fra solsengen din, og nå kan albanerne besøke denne greske øya når som helst. Sånn har det ikke alltid vært, og det må ha vært underlig å se til “friheten” som var helt uoppnåelig. En liten “fun facts” her er at nettopp nærheten til det tidligere Albania har bevart østkysten av Korfu og skånet den for utbygging og masseturisme. Båttur til Korfu en av dagene er en av de utfluktene som tilbys i løpet av oppholdet.

Dag 13: “Byen med de 1000 vinduer”

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-store-bilder/berat2.jpg

I dag forlater vi kysten og vårt gode hotell i Saranda. Midt i landet finner vi vårt neste stopp, oldtidsbyen Berat, med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Her klamrer husene seg fast både til hverandre og til åsen de er bygget opp etter. Ispedd grønne og blomstrende vekster er dette et av landets beste Instagram motiver.

I Berat er innbyggerne opptatt av å bevare sin tradisjonsrike særegenhet. Det gjelder håndverk som treskjæring og metall- og steinarbeider, men det er kanskje mest synlig i arkitekturen. Det er lett å føle at man vandrer rundt i et museum når man går gjennom gatene her. Vi tar turen opp til Berats 2500 år gamle slott som troner over byen. I løpet av disse ukene har vi fått smake mange lokale retter og spesialiteter. I Berat blir det felles lunsj og middag, og med et hyggelig reisefølge og nye minner som har blitt til, går nok praten løst i dag.

Dag 14: Berat - Tirana - Norge

Berat. Albania

Det er på tide å vende tilbake til hverdagen, men vi tror at Albania har etterlatt varige inntrykk. Og kanskje inspireres du til en snarlig retur, hva vet vi? Vi er i alle fall sikre på at du har fått Albania litt under huden og kanskje hatt en og annen aha-opplevelse underveis. Fra Tirana flyr vi hjem til Norge. Litt rikere på inntrykk og opplevelser.