Vandretur langs Amalfi-kysten

Nære opplevelser i et landskap som tar pusten fra deg!

  • 23.05.2020
  • 7 dager
  • 15 490,-

Syd for Napoli og Sorrento-halvøya ligger det et lite paradis: Amalfi-kysten. Med utallige muligheter for panoramautsikt over det smaragdgrønne Middelhavet, er dette området et sted mange ønsker å oppleve en gang i livet. Fargerike landsbyer klamrer seg til bratte skråninger, som avløses av grønne olivenlunder og terrasser med sitrontrær. Denne turen byr på en kombinasjon av håndplukkede vandrestrekninger som kan tilpasses ulike vanskelighetsgrader, og familiedrevne restauranter som serverer kortreist mat. Her vil du få anledning til å komme inn i private hjem og stifte bekjentskap med lokalbefolkningen på en helt unik måte. Når du reiser hjem igjen, vil du huske salamien til Michele og sitrondesserten til Isabella, og du føler at du har fått et innblikk under overflaten og opplevd det ekte Italia!

Høydepunkter:
- Amalfi utenfor allfarvei
- Vandringer i fantastisk landskap
- Intimt hotell med særpreg
- Positano, Furore, Praiano og Ravello
- Kortreist, organisk mat

Hvem passer turen for?
Turen kan karakteriseres som middels krevende. Den er for deg som liker fotturer, er i normalt god fysisk form og som også kan gå i noe bratt terreng. Flere vandrepartier vil inneholde en del trappetrinn, og vandrestiene er preget av grus, stein og gress. Vi tilpasser selvsagt tempo og program best mulig. Vil du slappe av en dag, er det selvfølgelig fullt mulig. Programmet er foreløpig og kan endres etter værforholdene.

Program for turen

Dag 1
Ankomst
Dag 2
Besøk i Positano og Gudenes sti med middag i solnedgangen
Dag 3
Furore-fjorden og vandring langs havet fra Praiano til Marina di Praia
Dag 4
Med båt til Capri (ekstra utflukt)
Dag 5
Vandring i Møllenes dal, med besøk i Ravello og Amalfi
Dag 6
Tre Calli til Bomerano med pizza-kokkekurs
Dag 7
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 14 890,-
Pluss flyavgifter kr 600,-
Totalt kr 15 490,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo.


Turprisen inkluderer:

Fly t/r Roma
Transport flyplass – hotell t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
6 netter i delt dobbeltrom på Hotel Fico d’India
6 frokoster
2 lunsjer
4 middager
1 flaske vann til hver vandretur
4 dager med vandring og program
Prøvesmaking av vin, ost og limoncello
Transport til alle nevnte utflukter
Prøvesmaking av vin, ost og limoncello
Autorisert vandreguide på alle utflukter
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

23.mai
Oslo – Roma      16.45 – 19.55
29.mai
Roma – Oslo      20.55 – 00.05

Tillegg:
Enkeltrom kr 3 200,- per person
Drikke til måltidene
Utflukt til Capri med vandring, lunsj og båt kr 1490,- per pers. (forbehold om nok deltakere)

Ønskes utreise fra andre flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Ankomst

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/hotel-fico-dindia.jpg

Vi flyr fra Norge og ankommer flyplassen i Roma. Her venter bussen på å kjøre oss til kysten og hotellet vårt. Vi bor under hele oppholdet på et intimt og hyggelig hotell med en fantastisk utsikt over Amalfi-kysten og det krystallklare Middelhavet. Hotellet ligger relativt høyt oppe i fjellet, i rolige og landlige omgivelser. Likevel er det kun 20 minutters kjøring ned til byen Amalfi og Middelhavet. Hotellet byr på en intim terrassehage med jacuzzi, sitrontrær og blomster. Her kan man kan slappe av etter en dag med vandring og bare nyte utsikten og det gode liv i Italia. Vi ønskes velkommen av husverten vår med et glass limoncello før vi går til sengs.

Hotel Fico d’India er et lite familiedrevet hotell med sjel, beliggende i høyden over landsbyen Furore, i naturskjønne omgivelser. Hotellet er ikke noe særlig kjent, men det høster meget høye tilbakemeldinger fra de som har bodd der. Restauranten på hotellet leverer meget god mat med en hjemmelaget touch. Hotellet byr på flott utsikt over havet og Amalfi-kysten, og i hagen kan du kose deg i et utendørs boblebad og sitte blant sitrontrær og olivenbusker. Nærmeste strand er i Furore, ca 800 meter avstand fra hotellet (mange høydemeter i forskjell)

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-programbilder/hotel-fico-dindia_jacuzzi.jpg

Dag 2: Besøk i Positano og Gudenes sti med middag i solnedgangen

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-programbilder/utsikt-solnedgang-gudenes-sti-2000px.jpg

Vi starter med et av turens høydepunkter, bokstavelig talt. Med små busser blir vi denne morgenen kjørt til Positano, en av perlene langs Amalfi-kysten hvor husene henger sammen med hverandre oppetter åssidene. Vi får noe tid på egenhånd langs strandpromenaden i denne vakre lille byen, med sine bilfrie smug fulle av nisjebutikker. Kanskje det frister med et bad langs stranden nedenfor? Så blir vi kjørt et stykke opp i åsen, for å starte på den berømte vandrestrekningen Gudenes Sti. Den første delen av stien består av mange trappetrinn, og stien er avskjermet kun hvor det er nødvendig. Så flater terrenget noe ut og ved klart vær kan vi se Capri i det fjerne. Når det nærmer seg solnedgang, dukker det opp et gammelt gårdsbruk der vi skal få middag med hjemmelaget grillmat, tilberedt på bålet og med kortreiste, egendyrkede produkter. Her i området legger man vekt på å fremheve smaken ved å bruke urter og olivenolje, og vi lar oss imponere over en slik velsmakende mat her oppe i fjellet.

Vandrestrekning totalt 7 km
Forskjell i høydemeter: opp 650 meter, ned 100 meter

Dag 3: Furore-fjorden og vandring langs havet fra Praiano til Marina di Praia

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-programbilder/furore.jpg

Visste du at Italias eneste naturlige fjord ligger langs Amalfikysten? Vi starter vandringen fra en sti like nedenfor hotellet og utforsker den indre delen av Furore-fjorden. Her vandrer vi delvis langs fjellhyller i umiddelbar nærhet til vannet. Dette danner en fin kontrast til gårsdagens vandring i høyden. Vår lokalkjente vandreguide forklarer om eksotiske planter og urter som vi ser underveis. Etter morgenens vandreetappe skal vi nyte ettermiddagen i den sjarmerende lille kystlandsbyen Praiano. Slapp av på stranden eller prøv deg på en tur med kajakk (koster ekstra) der du får komme tett inntil de ruvende klippene som nærmest henger utover kysten her.  Kjøreturen tilbake til hotellet er spektakulær. Hårnålssvinger tar oss sakte, men sikkert opp i høyden til Furore, virkelig et minne for livet. Felles middag om kvelden.

Vandrestrekning totalt 8 km
Forskjell i høydemeter: opp 100 meter, ned 400 meter

Dag 4: Med båt til Capri (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/capri.jpg

I dag kan du ta det med ro og strekke ut bena på hotellet, ta en vandretur ned til sjøen for å bade eller bli med på en vandretur på den sagnomsuste øya Capri, som ble en favoritt allerede blant de romerske keiserne. Vi ankommer om morgenen i den lille båthavnen på øya. Vi skal besøke Anacapri, ta en vandretur på noen av klippestiene i området rundt Monte Solaro, og det blir lunsj underveis. Nyt en italiensk fruktis eller en lokal bellini-cocktail mens du beundrer omgivelser som er brukt i utallige kinofilmer. Det er et vakkert syn å vende tilbake til fastlandet og se den ruglete Amalfi-kysten fra sjøsiden. Vi er tilbake på hotellet mot kvelden. Felles middag på hotellet.

Vandrestrekning totalt ca 6 km
Forskjell i høydemeter: opp 200 meter, ned 200 meter

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/capri_utsikt_2000px.jpg

Dag 5: Vandring i Møllenes dal, med besøk i Ravello og Amalfi

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/ravello.jpg

Etter frokost besøker vi den vakre byen Ravello, med en bykjerne fra middelalderen der tiden synes å ha stått stille. Her får du tid til å utforske byens majestetiske villaer og kirker, og du får følelsen av å være i en eksotisk hage høyt hevet over den travle kystlinjen.  Så starter vi vandreturen ned til Amalfi, og det er en god del trappetrinn og skrånende stier på dagens etappe. Belønningen for strevet er en kontinuerlig slående vakker utsikt som endrer seg rundt hver sving. Vi vandrer langs fjellsidene inn mot Møllenes dal, langs et elveleie og deretter et virrvarr av trappetrinn inn til naturreservatet Valle delle Ferriere med sin ensartede natur. Stemningen her er nesten trollsk, med eføydekkede ruiner av det som er igjen etter papirmøllene som stod her i middelalderen. Vi ender opp i Amalfi, der vi får tid på egenhånd til å besøke byens utsøkte basilika og prøve ut delikatessene som tilbys i byens konditorier og nisjeforretninger.

Vandrestrekning totalt ca. 8 km (4 timer)
Forskjell i høydemeter: opp 70 meter, ned 470 meter

Dag 6: Tre Calli til Bomerano med pizza-kokkekurs

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/pizza-i-steinovn.jpg

Dagens utflukt har fokus på lokale høydepunkter og spesialiteter. Vi starter denne morgenen med en vandretur opp til en av de høyeste toppene langs Amalfi-kysten. Terrenget endrer seg gradvis fra hellelagt sti til kupert steinlandskap jo mer vi nærmer oss toppen på 1120 moh. Vi nyter synet av de utrolige klippeformasjonene som formelig henger utover kysten nedenfor oss. Fargespillet er intenst, og eldgamle vinranker avløses av planter som er spesielle for dette området. Idet vi når toppen, får vi lønn for strevet: I klart vær har vi 360 graders utsikt og vi kan se helt til Capri og Ischia herfra.  Dagens vandring ender opp i den lille landsbyen Bomerano, der en familie inviterer oss med på et kokkekurs i sitt hus, der de driver en liten pizzarestaurant. Her skal vi lære hemmeligheten om hvordan man lager ekte neapolitansk pizza. Vi er med og tilbereder pizzaen, før den blir servert som dagens lunsj. Denne siste kvelden inviterer vi til en typisk italiensk «aperitivo» der vi får en innføring i etpar lokale viner samt at vi får smake på noen gode oster fra denne regionen. Avslutningsmiddag om kvelden.

Vandrestrekning totalt ca. 9 km
Forskjell i høydemeter: opp 500 meter, ned 500 meter.

Dag 7: Hjemreise

Turens siste frokost nytes på vårt hotell, med fersk frukt og lokale råvarer. Så går turen tilbake til flyplassen og fly hjem til Norge.