Argentina, Uruguay og Brasil

En spennende og eksotisk rundreise i Sør-Amerika

  • 04.11.2019
  • 11 dager
  • 29 900,-

Regnskog og pampassletter.
Fløyelsesmyk rødvin og møre biffer.
Pulserende storbyer og sjarmerende landsbyer.
Berømte strender og fantastiske fossefall.
Unesco-vernet by med sjarm og sjel.

På denne turen får du høydepunktene i Argentina, Uruguay og Brasil. Gjør deg klar for en Sør-Amerikatur spekket med opplevelser du aldri vil glemme!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Argentina, Uruguay og Brasil

Program for turen

Dag 1
Oslo – Buenos Aires
Dag 2
Bienvenidos a Buenos Aires!
Dag 3
Dagsutflukt til Pampasen
Dag 4
La Recoleta og Palermo
Dag 5
Dagsutflukt til Uruguay (ekstra utflukt)
Dag 6
Iguazu – verdens bredeste fossefall venter på oss!
Dag 7
Vi krysser grensen til Brasil!
Dag 8
Rio de Janeiro - Corcovado-fjellet
Dag 9
Rio de Janeiro - Sukkertoppen
Dag 10
Siste dag i paradis
Dag 11
Tilbake i Norge

Turinformasjon

Turpris kr 29 900,- pr. pers.


Turprisen inkluderer:

Fly Oslo – Buenos Aires med retur fra Rio de Janeiro
Fly Buenos Aires - Iguazu - Rio de Janeiro
Busstransport i henhold til program
2 netter på fly inkl div måltider
8 netter i dbl.rom på hotell samt “late check-out”
8 frokoster
2 lunsjer
6 middager
Utflukter i henhold til program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

04. november
Oslo - London                  18.10 - 19.30
London - Buenos Aires    21.30 - 08.15
Ankomst Buenos Aires 05. november

13. november
Rio de Janeiro - London   23.40 - 12.45
London - Oslo                  14.30 - 17.35
Ankomst London/Oslo 14. november

Tillegg:
Enkeltrom kr 4 900,-
Ekstra utflukt til Uruguay kr 1650,- per person

Ønskes tilbud på tilslutning fra andre byer, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg for tilbud.

Hotell:
Hotel Bel Air, Buenos Aires
Hotel El Pueblito, Iguazu
Hotel Mirasol Copacabana, Rio de Janiero

Vi tar forbehold om endringer av flytider, program og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Buenos Aires

Vi flyr med Norwegian om ettermiddagen via London. Ombord spiser vi middag før vi tilbringer natta noen tusen fot over Atlanteren før vi lander i Sør- Amerikas vakreste storby, Buenos Aires.

Dag 2: Bienvenidos a Buenos Aires!

Buenos Aires - Argentina

Vi lander tidlig i Buenos Aires og rekker en bli-kjent runde i byen som av mange betegnes som stjernen av alle hovedsteder og fødebyen til Tangoen! Arkitekturen i de sentrale delene av byen og de brede avenyene er imponerende. Vi passerer Operahuset Colon Theatre som “porteños” (som innbyggerne av Buenos Aires ofte kalles) er så stolt av før vi besøker Maiplassen som vi kjenner særlig fra 1970-tallet. “Mødrene på Maiplassen” har enda sine ukentlige minnemarkeringer over ofrene for militærdiktaturet.

Det er den fargerike bydelen La Boca som ligger ved havnen, som står for tur. Her satt fattige immigranter sitt preg på bygninger og omgivelser og det er også her vi finner det berømte fotballstadionet til Boca Juniors, hvor den ikke mindre berømte Diego Maradona var en av de store stjernene i tidlig alder.

Middag på hotellet i kveld.

Dag 3: Dagsutflukt til Pampasen

/globalassets/amerika/argentina/gaucho_2000px.jpg

Hvem har vel ikke drømt om en ridetur på den argentinske pampasen? “Pampasen” er et stort og flatt slettelandskap som ligger utenfor Buenos Aires. Første stopp er San Antonio de Areco, kjent som “gaucho-tradisjonens fødested”. Tross modernisering lever den argentinske “gauchoen” (cowboyen) fremdeles ganske tradisjonelt. Vi ser de ridende til hest langs veien og gjennom gatene i den snart 300 år gamle byen, ikledd sine tradisjonelle bukser, alpelue og med skjerfet elegant knyttet rundt halsen. Byen er forøvrig kjent for sine håndverkstradisjoner innen sølv og lær, så kanskje du kan gjøre noen gode kupp mens vi er her…

Vi drar videre ut til en typisk argentinsk «estancia», El Ombú. Her skal vi tilbringe resten av dagen i vakre omgivelser og lunsjen i dag er en ekte argentinsk “asado” – et fantastisk grillmåltid hvor vi får servert saftige pølser, ribber og de møreste biffer akkompagnert av deilig vin og tradisjonell gauchounderholdning. Vel tilbake i byen kan du ta en rolig kveld, og orker du mer mat etter denne utflukten, så oppsøker du en pizzeria i nærheten eller tar et lite kveldsmåltid på hotellet. Alternativt kan det anbefales å dra til ultramoderne Puerto Madero, byens svar på Aker Brygge.

Dag 4: La Recoleta og Palermo

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/tango_shv.jpg

Denne formiddagen skal vi besøke graven til Evita i det som må være verdens fineste kirkegård. Den ligger der som en by i byen, og det er lett å gå seg vill i labyrinten av gater med imponerende mausoleer og helgenfigurer som troner høyt til værs. Turen går videre til bydelene Palermo Chico og Palermo som er blant de fineste strøkene i byen. Her kryr det av cafeer og fine restauranter og Palermo Viejo sies å være et paradis for «fashionistas» med sans for trendy design til en rimelig penge. I Palermo SOHO bor byens avantgarde: designere, arkitekter, filmskapere og folk med penger.

I løpet av rundturen vår skal vi også besøke andre kjente severdigheter Buenos Aires har å by på, og vi skal bli bedre kjent med historien og livet i denne kontrastfylte metropolen. I kveld besøker vi den legendariske restauranten El Querandi. Her vil det bli servert en 3-retters middag mens vi venter på kveldens spektakulære TANGOSHOW!

Dag 5: Dagsutflukt til Uruguay (ekstra utflukt)

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-programbilder/colonia-del-sacramento_shutterstock.jpg

På andre siden av Rio de la Plata, i Uruguay, ligger en pittoresk liten by med strategisk beliggenhet; Colonia del Sacramento. Det er en av de eldste byene i landet og står på Unescos liste over Verdens Kultur- og Naturarvsteder. Her gror blomster og gress mellom nedslitte brostein og en søvnig atmosfære hviler over byen. At byens historie  er farget av blodige kamper mellom imperier, er vanskelig å forestille seg. Byen har i dag et rikt kunstnermiljø, og ved siden av turisme er det sølv og lærproduksjonen som er de viktigste næringene. Når det nærmer seg lunsjtid, har du sikkert sett deg ut flere muligheter, for her er mange hyggelige restauranter å velge mellom. Kanskje vil du ha utsikt utover havet, eller sitte i en koselig bakgård? Valget er ditt! Tid på egenhånd i denne lille byen før vi tar båten tilbake til Buenos Aires. For de som synes det er gøy å få stempler i passet blir dette en ekstra kuriositet, her stemples vi ut og inn av Argentina og Uruguay, både på vei ut og inn, så sørg for at du har en del ledige sider i passet ditt!

Dag 6: Iguazu – verdens bredeste fossefall venter på oss!

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-programbilder/iguazu-falls.jpg

Avreise fra hotellet om morgenen til den nasjonale flyplassen hvor vi skal ta innenlandsfly opp til regionen Misiones hvor de imponerende fossefallene Foz de Iguazu befinner seg. Dette er helt spektakulært! Fossedur og fuglesang i en fullendt symfoni omkranser oss når vi vandrer langs de imponerende Iguazu-fallene. Iguazu betyr “Store vann” på indianerspråket guaraní, og mektig er det når vannmassene glir over kanten og forvandles til hvite infernoer. Mange av oss husker kanskje Iguazu-fallene fra filmen The Mission med Robert de Niro, en film som forteller om jesuittprestenes forsøk på å omvende guaraní-indianerene til den rette tro. Fossene er flotte i filmen, men å være der er en helt annen forestilling! Ikke rart at dette stadig vekk blir kåret til et av verdens mest eksotiske reisemål og at det har fått plass på UNESCOS verdensarvliste!

Vi drar rett fra flyplassen inn i en av de store nasjonalparkene hvor vi tilbringer resten av dagen - lunsjen kan du kjøpe i parken. Etter hvert sjekker vi inn på vårt hotell, tar en svømmetur i bassenget eller hviler litt mens vi absorberer alt vi har sett og gjort til nå! Felles middag på hotellet.

Dag 7: Vi krysser grensen til Brasil!

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/arapongas-city-parana-brazil-best-of-the-wheat_nett.jpg

I dag skal vi oppleve fossefallene fra den brasilianske siden. Vi krysser grensa med buss og gjør oss klare for nok en runde med stempling av pass. Brasilianerne sier at fossefallene er best fra deres side, mens argentinerne sier det samme. Man kan oppleve fossene til fots på stier innover i nasjonalparken, fra bunnen av fossene i store rib-båter eller fra lufta svevende over området i helikopter. Alt er like fantastisk! Felles middag på hotellet.

Dag 8: Rio de Janeiro - Corcovado-fjellet

/globalassets/amerika/brasil/kristus-statuen-rio-de-janeiro-brasil_nett.jpg

Neste høydepunkt i programmet er Rio de Janeiro! “Gud må være brasilianer”. Ordspråk i Brasil (som en argentiner nok ikke vil si seg enig i...) Kristus statuen som ruver over Rio de Janeiro med sine åpne armer er det mest kjente landemerket vi ser på turen!  Dagens utflukt inkluderer en togtur som tar deg gjennom den tette regnskogen, opp Corcovado-fjellet og til statuen. Sukkertoppen, Guanabarabukta og de berømte strendene er bare noe av det du får se. Hotellet vårt er i nærheten av Copacabana stranden og vi ankommer tidsnok til at du også får nyte omgivelsene her. Felles middag på lokal restaurant.

Dag 9: Rio de Janeiro - Sukkertoppen

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/rio-de-janeiro-brasil-pan-de-azucar-imponerende-fantastisk-landemerke_nett.jpg

Ved innseilingen til byen og i enden av Copacabana stranden ligger den 396 meter høye fjellformasjonen best kjent som Sukkertoppen. Det sies at alle sjømenn vet når de ser Sukkertoppen at de er på vei inn til verdens vakreste by, byen der havnearbeiderne danser mellom øktene og språket er som forførende musikk. Dagens utflukt tar oss med hit, og med kabelbane løftes vi opp og får som takk en uforglemmelig utsikt.

Dag 10: Siste dag i paradis

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/shutterstock_96199535_nett.jpg

Bruk tiden akkurat som du vil. Bli med reiseleder på en unik spasertur som er skreddersyd slik at du får med deg legendene og historiene mens du vever deg gjennom de smale gatene og gamle historiske bygningene eller bli igjen på hotellet og nyt noe kaldt mens du beundrer surferne på Copacabana stranden.

Om ettermiddagen pakker vi kofferten (vi beholder hotellrommet til vi drar) og setter kurs mot flyplassen, men før avreise blir det middag på hotellet.

Dag 11: Tilbake i Norge

De siste dagene har gitt oss en smaksprøve fra tre ulike land. Kanskje er det Rio som har gjort mest inntrykk, kanskje det er de melankolske tonene fra tangoens bandoneon du vil huske best, eller kanskje det er rideturen på pampasen du vil se tilbake på med et smil når du tenker på turen. Hvem vet, kan hende denne smaksprøven har gitt mersmak og du planlegger en ny tur tilbake til Sør-Amerika allerede?