Australia og cruise i Stillehavet

En drømmereise på den andre siden av kloden!

  • 11.03.2019
  • 20 dager
  • 39 950,-

Bli med på en ordentlig drømmereise til den andre siden av kloden! Her får du først oppleve spennende dager i Sydney, med operahuset, kenguruer, koalaer og berømte Bondi beach. Etter dette går vi om bord i RCCLs Explorer of the Seas og tar fatt på et deilig cruise i Stillehavet. Vi skal besøke steder de fleste alltid har drømt om, som blant annet Fiji og Vanuatu.

Det blir dager fylt med fargerike koraller, kritthvite strender, tropisk jungel, et fantastisk dyreliv og spennende utflukter. Bli med på ditt livs reise og kom hjem med opplevelser og inntrykk du aldri vil glemme!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Australia og cruise i Stillehavet.

Program for turen

Dag 1
Norge – Sydney
Dag 2
Welcome to Australia
Dag 3
Sydney og Operahuset
Dag 4
Vi gjør oss kjent i Sydney
Dag 5
Koalaer, kenguruer og The Blue Montains (ekstra utflukt)
Dag 6
Sydney på egenhånd
Dag 7
Vi går ombord i MS Explorer of the Seas
Dag 8-9
Vi nyter dagene om bord
Dag 10
Lifou, Ny-Caledonia
Dag 11
På sjøen
Dag 12
Suva, Fiji
Dag 13
Lautoka, Fiji
Dag 14
På sjøen
Dag 15
Mystery Island, Vanuatu
Dag 16
Noumea, Ny-Caledonia
Dag 17-18
På sjøen
Dag 19
Sydney og hjemreise

Prisinformasjon

Turpris kr 38 845,- per person
Pluss flyavgifter kr 1 105,-
Totalt kr 39 950,- per person

Turprisen inkluderer følgende:
Fly Oslo – Sydney t/r med Emirates (mulighet for utreise fra andre flyplasser mot tillegg)
Busstransport flyplass – hotell, hotell - skip og skip – flyplass
5 netter i dobbeltrom på 4* i Sydney inkl. frokost
Omvisning Sydney Opera House
Sightseeing Sydney og Bondi Beach
12 netters cruise i dobbel innvendig lugar inkl. fullpensjon om bord
Havneavgifter
Serviceavgift / tips til staben på cruiseskipet
Visum til Australia
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Heldagsutflukt til Featherdale Wildlife Park og Blue Mountain kr 1 950,- inkl. besøk taubane og lunsj
Utflukter på cruiset (bookes direkte til RCCL)
Oppgradering til lugar med balkong kr 6 650,- per person
Enkeltrom/enkellugar på forespørsel

 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

 

Program

Dag 1: Norge – Sydney

Vi flyr fra Norge til Dubai med Emirates utpå dagen, og så videre derfra til Sydney. Underveis kan vi nyte komforten og den gode maten som blir servert.

 

Dag 2: Welcome to Australia

/globalassets/australia/australia-programbilder/kenguruer_istock.jpg

Vi ankommer Sydney om kvelden, og bussen kjører oss direkte til hotellet som skal være vår base de neste dagene.

Dag 3: Sydney og Operahuset

/globalassets/australia/australia-store-bilder/jeremy-bishop-114041-unsplash.jpg

Vi tar en rolig og avslappende formiddag, men møtes etter hvert for en spaserer nedover mot sjøen og Circular Quay. Her ligger et av Australias absolutte høydepunkter: Operahuset i Sydney Harbour. Den karakteristiske silhuetten er nok kjent for de fleste, men nå skal vi få komme på innsiden også. Vi får en omvisning og kanskje en titt inn i en av de flotte konsertsalene. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. I Sydney Centrepoint Tower får man utsikt over hele Sydney samtidig som man får en virtuell rundtur i Australias historie. Ca 100 000 av byens innbyggere har kinesisk opprinnelse, og Sydneys Chinatown er en av de største. Her finner man et utall restauranter, butikker som spesialiserer seg på kinesisk medisin, kinesisk porselen og så videre. Her finner man også byens eldste marked; Paddy Markets, hvor alt mellom himmel og jord selges. Darling Harbour har etter omleggingen på 1980-tallet blitt en av verdens vakreste havner, og byr på både utsikt og kulinariske utskeielser.

Dag 4: Vi gjør oss kjent i Sydney

/globalassets/australia/australia-store-bilder/jeremy-bishop-114041-unsplash.jpg

Vi begynner med Sydneys eldste bydel The Rocks, der byen og landet Australia hadde sitt utgangspunkt. Det var her de første innvandrerne, britiske tropper og straffefanger, slo seg ned på slutten av 1700-tallet. Videre fortsetter vi langs kysten ut til utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair og surfeparadiset Bondi Beach. De lekne surferne, sol og sand er noe av det vi forbinder med det mer moderne Australia. Resten av dagen er til fri disposisjon. I bydelen The Rocks, hvor vi startet dagen, får du også garantert tiden til å gå. Her er blant annet mange små gallerier, historiske bygninger, hyggelige restauranter og landets eldste pub, Lord Nelson. Her kan man bestille en «Schooner» (0,4 l øl) eller en «Middy» (0,2 l øl) og titte på folkelivet. Bydelen er bundet sammen med North Shore via Harbour Bridge, en 134 meter høy bro man også kan spasere over.

Dag 5: Koalaer, kenguruer og The Blue Montains (ekstra utflukt)

/globalassets/australia/australia-programbilder/blue-mountain-skyway.jpg

I dag tilbyr vi en utflukt for de som ønsker å dra ut av Sydney. Første stopp er i Featherdale Wildlife Park hvor vi stifter bekjentskap med både koalaer, Australias kosebamse nr. 1, og kenguruer. Parken har flere av Australias spesielle dyr, alt fra wombat til den merkelige store kasuarfuglen. Vi fortsetter turen i fotsporene til de første bosetterne som krysset The Blue Mountains. Et blått slør av små dråper eukalyptusolje som skilles ut av trærne, ligger over skogen. Med dype daler, mektige fossefall og stupbratte fjellklipper er det ikke uten grunn at dette området kalles for Australias «Grand Canyon». Panoramautsikten over de markante klippene, Three Sisters og Jamieson Valley, er helt enestående. En “fløybane” tar oss ned mot dalbunnen for en spasertur under de store trærne. Etterpå bærer det tilbake til toppen hvor vi nyter en deilig lunsj «with a view». Retur til Sydney og resten av kvelden nytes.

Dag 6: Sydney på egenhånd

Siden vi går om bord på skipet neste dag, lar vi denne dagen være på egenhånd slik at vi kan fylle den med det vi ønsker. Noen har kanskje lyst til å dra ut til strendene og lære seg og surfe? Det er bare å hoppe på ett av de mange surfekursene som organiseres, og du er garantert en hel dags våt moro. Hva med en spasertur i Hyde Park og City Centre? Her ligger blant annet Queen Victoria Building som kanskje er et av verdens vakreste handlesentre. Du bare «må» se de vakre flislagte gulvene.

Dag 7: Vi går ombord i MS Explorer of the Seas

Etter spennende dager i Sydney går vi ombord på skipet som skal være vårt hjem de neste 13 dagene. Det er et flott cruiseskip med hovedvekt på moderne luksus, og heldigvis har vi mange dager på å nyte livet om bord. Restaurantene byr på god variasjon, med alt fra asiatisk til italiensk kjøkken, så her er det bare å glede seg.

Dag 8-9: Vi nyter dagene om bord

Det tar litt tid å seile nedover mot Ny-Caledonia, og det betyr to hele dager til å utforske skipet grundig. Har du ikke vært i spa-avdelingen ennå? Eller hoppet i bassenget? Biblioteket gir anledning til å fordype seg i en bok, eller hva med å lene deg tilbake i solstolene med en drink? Kveldene kan tilbringes i barene, loungene eller man kan få med seg både Broadway-show og danseforestilling på skipets isbane. Mulighetene er mange!

Dag 10: Lifou, Ny-Caledonia

Som et perlekjede ligger Loyalty Islands utenfor Ny-Caledonia, rundt 100 km fra hovedøya, og vi ankommer øya Lifou tidlig om morgenen. Korallrevene utenfor kysten gjør at skipet ankrer opp ute på havet, mens vi fraktes i land av tenderbåter. Alle øyene er opprinnelige atoller, koralløyer hevet over havflaten. Lifou er den største av de tre hovedøyene og hevet høyest. Langs kysten veksler vakre sandstrender med bratte klipper av korallstein, mens øyas indre er dekket av frodig regnskog. Et ekte øyparadis! Mulige spennende utflukter i dag er besøk på vaniljeplantasje, hjemmebesøk hos høvdingen i en av øyas landsbyer og ekte Sydhavs-idyll på kritthvite sandstrender.

Dag 11: På sjøen

/globalassets/cruisebater/rccl-explorer-of-the-seas/rci_explorer_conciergeclub.jpg

Vi har startet seilingen mot Fiji, og kan denne dagen nyte enda mer av skipets fasiliteter og aktivitetstilbud. Kanskje noen vil repetere surferne de traff på Bondi Beach og prøve skipets Flowrider?  Eller hva med et dansekurs med skipets eminente danselærere?

Dag 12: Suva, Fiji

For mange er Fiji innbegrepet av sydhavsdrømmen. Med blendende hvite strender, asurblått hav, korallrev og frodig regnskog er øyene virkelig et tropisk paradis. Av mer enn 300 øyer er rundt 100 bebodd, og de fleste Fijianere bor på hovedøya Viti Levu, som vi skal besøke. Spente går vi i land i hovedstaden Suva, med sin artige miks av polynesisk kultur og innslag fra britisk kolonitid. Suva er en by med farger, liv og energi. Kikk på eksotisk frukt på bøndenes marked, bli kjent med Fijis egne eksklusive skjønnhetsprodukter «Pure Fiji» eller bli med på en vandretur på jungelstier i øyas frodige indre. Her kan du bade under vakre fossefall, hvis ikke du heller drar til en av øyas luksuriøse strandresorts og nyter dagen med sand mellom tærne.

Dag 13: Lautoka, Fiji

Når vi våkner har skipet vårt lagt til kai på motsatt side av Viti Levu, ved den vakre vestkysten. Havnebyen Lautoka er også kjent som «Sukkerbyen». I hundrevis av år har sukkeret fra de bølgende sukkerrørplantasjene her blitt utvunnet og skipet ut.  Befolkningen så vel som øyas kjøkken, har tydelige indiske innslag, en arv etter de indiske arbeiderne som britene hentet inn som arbeidskraft i sukkerplantasjene. Også i dag har du valget mellom «hav og hei», mellom strandopplevelser, bading og snorkelling ved en av de vakre strendene, eller en tur inn i landet. Mulighetene er mange: du kan bade i varme gjørmekilder, fly over jungelen med «zip-line», besøke en landsby eller en sukkerfarm, lære om Fijis helt særegne «Kava» -velkomstseremoni og smake på denne drikken. Tidligere var Fiji kjent som «kannibaløyene» og fryktet av sjøfarerne. Den passende måten å hilse din høvding på var «Eat me!» - spis meg. Dagens Fijianere derimot er utrolig gjestfrie og viser gjerne sine landsbyer, tradisjoner, danser og håndverk. Skal du oppleve det ypperste av slaraffenliv, kan du bli med på en båttur til en av de små ubebodde koralløyene der palmene bøyer seg over kritthvit sand. Her kan du leve sydhavsdrømmen – for en hel dag!

Dag 14: På sjøen

/globalassets/cruisebater/rccl-explorer-of-the-seas/rci_explorer_exteriorland_3.jpg

Etter dager med stadig nye steder å oppdage, blir det i dag anledning til å fordøye inntrykkene mens vi slapper av om bord.

Dag 15: Mystery Island, Vanuatu

/globalassets/australia/cruise-australia/cruise-australia-programbilder/mystery_island.jpg

Mystery Island er det det sydligste punktet i Vanuatuøygruppen og er egentlig bare noen kokospalmer omgitt av kritthvite strender. En liten juvel, med andre ord! Rundt hele øya ligger korallrevet med sin fargerike undervannsverden. Du kan svømme, snorkle, eller bli med i båten med glassbunn for å beundre korallene og fiskene uten å bli våt. Har du lyst, kan du prøve deg på stand-up surfebrett i det grunne vannet mellom Mystery Island og den større naboøya Aneityum.

Dag 16: Noumea, Ny-Caledonia

/globalassets/australia/cruise-australia/cruise-australia-store-bilder/rci_shx_new-caledonia_isle-of-pines-2.jpg

Ny-Caledonia regnes som oversjøisk fransk territorium og har en spesiell blanding av fransk og melanesisk kultur. Vårt første møte med dette øylandet er Nouméa, landets sjarmerende hovedstad. Byen ligger på Grande-Terre, den tredje største øya i Stillehavet. Her finner vi blant annet verdens største lagune og nest største korallrev. Du kan bli med på en oppdagelsestur i byen til fots, med sykkel eller segway, smake på lokal ost og fransk vin, ta en båttur ut til små øyer, besøke akvariet i lagunen, svømme eller snorkle. For den naturinteresserte tilbys spaser- og vandreturer. Ta en spasertur i Den botaniske hagen i sentrum der du kan møte apekatter eller «cagou», den merkelige fuglen som ikke kan fly, men bjeffer som en hund! Mange muligheter og utflukter å velge mellom! Når kvelden nærmer seg, sier vi farvel til Nouméa og gjør oss klar for å starte seilingen tilbake mot Sydney.

Dag 17-18: På sjøen

Nå har vi to hele dager til å la oss skjemme bort ombord, nyte alt vi ikke har rukket før, jobbe litt mer med brunfargen og bare slappe av. Deretter er det tid for en siste avskjedsmiddag og til å pakke koffertene for hjemreisen.

Dag 19: Sydney og hjemreise

Vårt spennende cruise er over. Vi nyter en god frokost før vi sjekker ut fra skipet. Bagasjen blir satt til oppbevaring, og dere står fritt til å utforske Sydney før flyet vårt går hjem utpå kvelden. Reiseleder står til disposisjon og vil bli med de som ønsker å finne på noe samlet. Om ettermiddagen møter dere alle ved kaia igjen, hvor bussen står klar til å kjøre dere mot flyplassen. Vi flyr med Emirates hjem, via Dubai, og lander i Oslo neste formiddag.