Australia

- med smakebiter av Singapore og Hong Kong

  • 30.01.2018
  • 17 dager
  • 52 445,-

Australia har uendelig mye spennende å by på til de som tar turen “down under”. Ayers Rock, Uluru, The Outbacks og Great Barrier Reef er alle navn som fremkaller eksotiske bilder på netthinnen. Her finner vi blant annet rød ørken, blå fjell, fargerike korallrev og tropisk jungel, for ikke å glemme Sydney med sitt verdenskjente operahus og Alice Springs som ligger som en oase midt ute i ødemarken.

Og som om det ikke var nok av inntrykk i Australia, kan denne turen også by på smakebiter av verdensmetropolene Singapore og Hong Kong. Med andre ord er dette uten tvil en reise som etterlater seg spor og minner du sent vil glemme. Blir du med?

Program for turen

Dag 1 og 2
Vi reiser østover
Dag 3
Singapore
Dag 4
Velkommen til Australia!
Dag 5
Sydney
Dag 6
Koalaer, kenguruer og The Blue Montains
Dag 7
Harbour cruise
Dag 8
Fra Sydney til Ayers Rock
Dag 9
Fra Ayers Rock til Alice Springs
Dag 10
Fra Alice Springs til Cairns
Dag 11
Great Barrier Reef
Dag 12
Togtur til regnskogen
Dag 13
Bye-bye Australia! Lei ho i Hong Kong!
Dag 14
Hong Kong
Dag 15
Tid på egenhånd og Lamma Island (frivillig utflukt)
Dag 16
Dagen er din og avreise
Dag 17
Hjemme igjen

Priser

Prisinformasjon

Turprisen kr 47 950,- pr. pers.
+ flyavgifter kr 4495,- (forbehold om endring)
Totalt kr 52 445,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo-Singapore-Sydney / Sydney-Ayers Rock / Alice Springs-Cairns/ Cairns-Hong Kong / Hong Kong-Oslo
(utreise fra andre byer på forespørsel)
13 netter i dbl.rom på hotell (Park Regis Singapore, The Grace Hotel, SydneyNovotel Nathan Road Kowloon)
14 frokoster
5 lunsjer
Kaffe/grønn te til maten i Hong Kong
Utflukter ifølge program
Båtturer i Sydney, Cairns og Hong Kong
Tog og kabelbane i Blue Mountains og Cairns
Inngangspenger
Visum til Australia
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg: 
Enkeltrom kr 10 500,- pr. pers. 
Drikke 
Lamma Island, inkl. lunsj kr 690,- pr pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1 og 2: Vi reiser østover

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/singapore_shutterstock.jpg

Dag 1: Norge – London – Singapore
Avreise fra Oslo til London og så videre til Singapore med British Airways. Flyturen fra London til Singapore tar ca 13 timer. Det blir servert måltider, snacks og drikke underveis.

Dag 2: Velkommen til Singapore
Vi ankommer Singapore tidlig på ettermiddagen og drar rett til hotellet vårt. Du har resten av dagen til å gjøre deg bedre kjent med byen.

Dag 3: Singapore

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/singapore_gardens-by-the-bay.jpg

Singapores blanding av folkeraser utgjør byens spesielle karakter, og i dag skal vi få et innblikk i bydelene Chinatown, Little India og Arab Street, i tillegg til britenes arv i arkitektur og tradisjon. Det blir også besøk i det spektakulære botaniske hageanlegget Gardens by the Bay. Kombinasjonen av avansert ingeniørkunst og naturens egen skjønnhet har på kort tid gjort hagen til en av byens hovedattraksjoner. Utpå ettermiddagen kjører vi til flyplassen der flyet til Sydney har avgang om kvelden.

Dag 4: Fra Singapore til Sydney: Velkommen til Australia!

/globalassets/australia/australia-programbilder/sydney_by_night.jpg

Endelig fremme! Vi lander i Sydney om morgenen, og bussen bringer oss til hotellet der vi setter fra oss bagasjen før vi spaserer gjennom sentrum og ned til sjøen og Circular Quay. Underveis stopper vi for dagens frokost. Vi skal allerede denne formiddagen få med oss et av Australias absolutte høydepunkter: Operahuset i Sydney Harbour. Den karakteristiske silhuetten er nok kjent for de fleste, men nå skal vi få komme på innsiden også. Vi får en omvisning og kanskje en titt inn i en av de flotte konsertsalene. Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 5: Sydney

/globalassets/australia/australia-programbilder/queen_victoria_building_shopping.jpg

I dag er vi klare til å se mer av denne fascinerende byen. Vi begynner med Sydneys eldste bydel, The Rocks, der byen og landet Australia hadde sitt utgangspunkt. Det var her de første innvandrerne, britiske tropper og straffanger, slo seg ned på slutten av 1700-tallet. Videre fortsetter vi langs kysten ut til utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair og surfeparadiset Bondi Beach. De lekne surferne, sol og sand er noe av det vi forbinder med det mer moderne Australia.

Resten av dagen er på egenhånd, og det er lett å komme seg rundt. Hva med et besøk på fiskemarkedet i Darling Harbour? Noen vil kanskje også ta en spasertur i Hyde Park og City Centre? Her ligger blant annet Queen Victoria Building som kanskje er et av verdens vakreste handlesentre. Du bare «må» se de vakre flislagte gulvene! I bydelen The Rocks, hvor vi startet dagen, får du også garantert tiden til å gå. Her er blant annet mange små gallerier, historiske bygninger, hyggelige restauranter og landets eldste pub, Lord Nelson.

Dag 6: Koalaer, kenguruer og The Blue Montains

/globalassets/australia/australia-programbilder/three_sisters_turister.jpg

Dagens utflukt tar oss med ut av byen. Første stopp er i Koala and Wildlife Sanctuary der vi stifter bekjentskap med både koalaer, Australias kosebamse nr. 1, og kenguruer. Parken har flere av Australias spesielle dyr, alt fra wombat til den merkelige store kasuarfuglen. Vi fortsetter turen i fotsporene til de første bosetterne som krysset The Blue Mountains. Et blått slør av små dråper eukalyptusolje som skilles ut av trærne, ligger over skogen. Med dype daler, mektige fossefall og stupbratte fjellklipper er det ikke uten grunn at dette området kalles for Australias «Grand Canyon». Panoramautsikten over de markante klippene, Three Sisters og Jamieson Valley, er helt enestående. En “fløybane” tar oss ned mot dalbunnen for en spasertur under de store trærne. Etterpå bærer det tilbake til toppen hvor vi nyter en deilig lunsj «with a view».

Dag 7: Harbour cruise

Sydney Harbour

Den beste måten å bli kjent med Sydney på er med båt og denne formiddagen drar vi på cruise i indre havn. Sydney Harbour likner nærmest på en fjord med sine mange forgreninger. Vi får selvsagt se operaen, denne gangen fra sjøsiden, Sydney Harbour Bridge og tallrike luksusvillaer bortgjemt i vakre viker og små sund.

Resten av dagen er fri til egne eventyr.

Dag 8: Fra Sydney til Ayers Rock

/globalassets/australia/australia-programbilder/ayers_rock_uluru.jpg

I dag flyr vi inn til Ayers Rock og kontinentets “røde hjerte”. Etter ankomst spiser vi en god lunsj og sjekker inn på hotellet. Deretter er vi klare til å oppleve et av verdens mest fascinerende landskap. Vi besøker først Aboriginial Cultural Center, kultursenteret til de lokale urinnvånerne. De har en flott samling av kunst- og håndverk laget i glass, keramikk, tekstiler, metall og lær. Vi kjører så rundt hele Ayers Rock, til noen av urbefolkningens hellige huler med eldgamle veggmalerier fra den mytiske fortiden “The Dreamtime”. Til slutt inntar vi den optimale posisjonen for å oppleve solnedgangen ved Ayers Rock - med et glass sprudlende bobler i hånden! Vi er nok ikke alene - alle vil ha få med seg Uluru og fargespillet når sola går ned mot horisonten.

Dag 9: Fra Ayers Rock til Alice Springs

/globalassets/australia/australia-programbilder/aboriginere_gateunderholdning.jpg

Det er minst like viktig å få med seg soloppgangen, så vi står tidlig opp i dag. Etter en god frokost drar vi videre. Første post på programmet er Kata Tjuta, tidligere kjent som “The Olgas”. De massive og runde fjellkuplene og dype juv er minst like imponerende som Ayers Rock der de reiser seg over ørkenen.

Deretter tar vi landeveien fatt. På vår vei med buss til Alice Springs er det mulig vi møter en av de enorme “road trains”, mer enn 50 meter lange vogntog med opptil 48 hjul. Det er heller ikke umulig at en og annen vill kamel eller kenguru krysser vår vei. Det blir lunsjstopp ved Mt Ebenezer Road Station (lunsjen er på egenhånd i dag). Utpå ettermiddagen er på plass i Alice Springs. Etter en lang dag på veien skal det bli godt med en liten dukkert i bassenget.

Dag 10: Fra Alice Springs til Cairns

/globalassets/australia/australia-programbilder/alicesprings_schooloftheair.jpg

Velkommen til ørkenbyen Alice Springs. Vi besøker The Old Telegraph Station, der de aller første europeerne bosatte seg og byen oppstod, samt to av Australias mest spesielle institusjoner: Royal Flying Doctor Service og The School of the Air.

På basen til Royal Flying Doctor Service får vi et lite innblikk i hvilken fantastisk innsats disse flyvende legene har gjort i mer enn 80 år.

Etterpå blir det besøk på basen til School of the Air, skolen med verdens største klasserom på over en million kvadratkilometer. I snart 70 år har denne skolen undervist over radio og internett til elver som bor for langt unna til å kunne gå på «vanlig» skole.

Utpå ettermiddagen forlater vi ørkenen og flyr ut til frodige Cairns ved Stillehavskysten. Nordlige Queensland har et ganske annerledes klima med tropisk varme og høy luftfuktighet og Cairns er omgitt av fjell med tropisk regnskog. Parallelt med byens kystlinje ligger også et av verdens største naturundere: korallrevet Great Barrier Reef.

Dag 11: Great Barrier Reef

/globalassets/australia/australia-programbilder/green_island_snorkling.jpg

I dag seiler vi med en katamaran ut til Green Island i Great Barrier Reef World Heritage Park, den eneste koralløya med regnskog. Tusenvis av koralløyer inviterer til dykking og snorkling i en undervannshage med utallige variasjoner av koraller og fargerike fisker. Du kan låne utstyr og snorkle på egenhånd, eller du kan bli med under vann i en «glassbåt» og opplev den magiske undervannsverdenen tørrskodd! Det blir noen deilige timer her ute før vi returnerer til Cairns etter lunsj. Cairns er en livlig by med butikker, restauranter og barer og i gåavstand fra hotellet ligger det blant annet et nattmarkedet som kan være verd et besøk. En spasertur i den varme tropenatten kan kanskje være en fin avslutning på en flott dag.

Dag 12: Togtur til regnskogen

/globalassets/australia/australia-programbilder/skyrail.jpg

Queenslands tropiske jungel står på programmet i dag. Kuranda Scenic Railway tar oss fra sukkerplantasjene ved kysten, gjennom kupert landskap opp til regnskogen. Her oppe ligger fjellandsbyen Kuranda som i årevis har tiltrukket seg mange som ønsker en alternativ livsstil. Her får vi noen timer på egenhånd til å se på dyrelivet eller la oss friste av lokale kunsthåndverk på markedet.

Etter lunsj går vi om bord i Skyrail, gondolbanen som tar oss med over “taket” av regnskogen, med fantastisk utsikt helt ut til havet.

Dag 13: Bye-bye Australia! Lei ho i Hong Kong!

Tid for avreise! Vi flyr fra Cairns, via Brisbane, til Hong Kong. Her bor vi sentralt til midt i Kowloons spennende turiststrøk.

Dag 14: Hong Kong

/globalassets/australia/australia-programbilder/hongkong_bay.jpg

Hong Kong byr på utrolig flott beliggenhet. Fjellrike øyer med en vakker kystlinje ligger som perler på en snor i Sør-Kinahavet. Byen har beholdt sin spesielle status etter at den tidligere britiske kolonien ble gitt tilbake til Kina i 1997. Kontrastene mellom de moderne skyskrapere og de tradisjonelle kinesiske markedene er fascinerende.

Guiden vår forklarer hvordan eldgammel feng shui-kunnskap blir brukt for å bestemme rett plass og form for nye bygninger. Vi spaserer langs den vakre havne-promenaden og tar ferja over til Hong Kong Island og videre langs sørkysten av Hong Kong-øya følger vi kystveien til Stanley. Et av høydepunktene underveis er en båttur i sampan i Aberdeen Harbour. Etter en ekte dim sum lunsj får vi ettermiddagen til fri disposisjon. Har du lyst på å øve deg i pruting, er det bare kort tur til nattmarkedet ved Nathan Road!

Dag 15: Tid på egenhånd og Lamma Island (frivillig utflukt)

/globalassets/australia/australia-programbilder/hongkong_gaterestaurant.jpg

I dag får du anledning til å utforske Hong Kong på egen hånd. Byen ligger spredt ut på fastlandet og over flere øyer, først og fremst på Hong Kong Island. Både Kowloon og bydelen Central fascinerer med sin utrolige silhuett av skyskrapere med spennende arkitektur. Hver kveld avsluttes med et fyrverkeri av fargesprakende neonlys.

De som vil kan bli med på en frivillig utflukt til Lamma Island, den tredje største øya i Hong Kong, kjent for sine fine strender og gode sjømat. Her blir vi møtt av et stort fiskemarked rett på kaien, hvor all slags fisk og skalldyr venter på å ta den korte veien til nærmeste restaurant. Ferskere sjømat kan du ikke få! Etter en deilig lunsj med havets delikatesser går turen tilbake til Kowloon med båt.

Dag 16: Dagen er din og avreise

/globalassets/australia/australia-programbilder/hongkong_nytt_gammelt.jpg

Vi sjekker ut av rommene utpå formiddagen og bagasjen oppbevares på hotellet. Det er godt å vite at vi har enda en dag i denne fascinerende byen. Det er ikke vanskelig å finne butikker og markeder, på begge sider av Victoria Harbour. Om kvelden kjører bussen oss til flyplassen, og flyet vårt har avgang til London rundt midnatt.

Dag 17: Hjemme igjen

Vi lander på Heathrow tidlig på morgenen og er hjemme i Norge på formiddagen.

Skal vi ta en prat om Australia?

Skal vi ta en prat om Australia?

Vennligst vent.

Sender kontaktforespørsel...

Så hyggelig å høre fra deg!

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig.

En feil har oppstått.

Det oppstod dessverre en feil da vi prøvde å sende kontaktforespørselen. Vennligst prøv igjen.