Europas vakreste togreise

Bernina Express fra Sveits til Italia

  • 23.05.2019
  • 6 dager
  • 14 950,-

La deg fascinere av alpenes høye fjell og dype daler på to spektakulære togreiser fra Sveits til Italia. Strekningen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og byr blant annet på krystallblå innsjøer, banebrytende broer og majestetiske fjellformasjoner i mer enn 2000 meters høyde. I Italia avløses isbreene med palmer og oleander, og vi nyter det gode liv langs den maleriske innsjøen Lago Maggiore.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Europas vakreste togreise.

Program for turen

Dag 1
Flyreise til Geneve og togtur til Zermatt
Dag 2
Spektakulære alpelandskap (ekstautflukt til Gornergrat)
Dag 3
Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz
Dag 4
Bernina Express til Tirano, og videre til Lago Maggiore
Dag 5
Lago Maggiore – øyloffing med palmer og barokkvillaer
Dag 6
Arrivederci Italia!

Turinformasjon

Turpris kr 13 990,-
Pluss flyavgift kr 960,-
Totalt kr 14 950,- per person

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Genève / Milano – Oslo (mulighet for utreise fra andre flyplasser mot tillegg)
5 netter i dobbeltrom på hotell
5 frokoster
1 lunsj (3-retters)
3 middager (3-retters)
Transport med tog og buss ifølge program
Båttur til Borromeo-øyene med villa og parkbesøk
Bagasjehåndtering til hotellene i Sveits

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 1500,-
Drikke til inkluderte måltider
Ekstratur med Gornergrat-banen: Pris kr 700,- per person
Ekstra sykkeltur fra Mottarone-fjellet inkl guide, sykkel og taubane: Pris kr 700,- per person
(forbehold om nok deltakere på utfluktene)

Hoteller:
Hotel Alpenhof 4* superior, Zermatt
Hotel Reina Victoria 4*, St. Moritz
Hotel Speranza au Lac 4*, Stresa

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dag 1: Flyreise til Geneve og togtur til Zermatt

/globalassets/europa/sveits/zermatt.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Genève. Ved ankomst drar vi rett til jernbanestasjon for en hyggelig togreise til Zermatt, en koselig og bilfri alpelandsby helt syd i Sveits. Her er trafikken dominert av gående, hestedrosjer eller el-busser. Vi skal overnatte på et hotell som ligger midt i smørøyet inne i sentrum, og like ved taubanen med kort avstand til de grønne fjellene med snø og edelweiss på toppene. Hotellet er nyrenovert i rustikk alpedesign og inviterer gjestene til å lade opp batteriene i sin omfattende spa-avdeling med dampbad, tropisk dusj, basseng og utendørs boblebad. Felles middag i hotellets trendy restaurant kjent for utsøkt mat.

Dag 2: Spektakulære alpelandskap (ekstautflukt til Gornergrat)

/globalassets/europa/sveits/matterhorn.jpg

Denne dagen er til fri disposisjon og du har flere muligheter til å utforske området nærmere. De som ønsker det kan bli med reiseleder på en spektakulær tur med Europas høyeste tannhjulbane fra Zermatt til Gornergrat som ligger på 3089 moh. Vel fremme venter en storslått utsikt mot nesten 30 fjelltopper over 4 000 meter. En av dem er Matterhorn, landets mest kjente fjelltopp som er omgitt på alle kanter av et vakkert alpelandskap. Her i høyden kan du utforske Europas høyestliggende hotell med butikker og panoramarestauranter. Det er også mulig å ta en vandretur i fjellene, og den aktive gjest finner snart ut at Zermatt er det perfekte sted for «hiking unlimited». Eller hva med en tur med kabelbane opp til Klein Matterhorn? Om kvelden gjør vi oss klare for å utforske det lokale kjøkkenet i Zermatt med middag på en restaurant. Det er mange spisesteder å velge mellom: Zermatt kan skilte med intet mindre enn 100 restauranter.

Dag 3: Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz

/globalassets/europa/sveits/st.-moritz.jpg

I dag forlater vi Zermatt og setter kursen mot St Moritz, en fasjonabel by kjent for fantastiske skibakker, turstier, golf, termiske spa og luksusbutikker. Vi skal reise med verdens langsomste hurtigtog gjennom store deler av Alpene. Utsikten fra togvinduet kan ta pusten fra en der vi passerer nydelig natur med vann og snødekte fjelltopper. En velsmakende 3-retters lunsj serveres underveis mens vi nyter våre komfortable sitteplasser, samt togets eget informasjonssystem på 6 språk. Vi sjekker inn på hotellet vårt i sentrum av St. Moritz utpå dagen. Hotellet vårt, Reina Victoria, er et historisk hotell med stilfull innredning i art nouveau. Hotellet byr på gratis inngang til spa-badet Ovaverva like ved. Her kan du svømme inn i solnedgangen mens du nyter utsikt over fjellene rundt. Middagen i kveld er på egenhånd, og muligheten er mange i St. Moritz, som er kjent for gourmetrestauranter og også hyggelige små familierestauranter som serverer tradisjonell ostefondue eller andre sveitsiske matretter.

Dag 4: Bernina Express til Tirano, og videre til Lago Maggiore

/globalassets/europa/sveits/bernina-express_5.jpg

Etter en herlig frokostbuffet, spaserer vi til jernbanestasjonen og gjør oss klare for et av turens utvilsomme høydepunkter: Bernina Express er den høyestliggende transalpine jernbanen i Alpene og togstrekningen er av mange kåret som en av verdens vakreste. I løpet av 4 timer passerer toget mektige isbreer og klatrer bratt opp mot 2233 moh, før man ankommer Italia der isen er erstattet med palmetrær. Her er det bare å lene seg tilbake og virkelig nyte den fantastiske utsikten underveis med høydepunkter i fleng. Togstrekningen binder sammen Nord - og Sør-Europa og kan skilte med hele 56 tunneler og 196 broer. Etter ankomst i Italia kjører vi med buss til Lago Maggiore, den største av de norditalienske innsjøer og en skjult hemmelighet for de fleste. Vårt hotell ligger i den lille byen Stresa, et stenkast fra vannkanten.

Dag 5: Lago Maggiore – øyloffing med palmer og barokkvillaer

/globalassets/europa/sveits/discover-isole-borromee-on-lake-maggiore-italy-rareitaly.jpg

Det spesielle klimaet ved innsjøen Lago Maggiore gjør at man får en liten forsmak på «syden». Vi tar båt ut til to vakre øyer, der vi skal besøke Villa Borromeo, som tilhører adelsfamilien med samme navn. Vi får med oss den italienske parkhagen med eksotiske planter, grotter og fontener som omgir villaen før vi forflytter oss til neste øy. Her finner vi en bitteliten fiskerlandsby med brosteinsbelagte smug, sjarmerende småbutikker og en håndfull restauranter med lekre, lokale delikatesser. Etter litt tid på egenhånd, går turen med båt tilbake til fastlandet. Om ettermiddagen kan du slappe av på hotellet, ta en tur inn til torget i Stresa og kjøpe deg et ekte kashmirsjal eller hjemmelaget pasta. Eller du kan ta taubanen til Mottarone-fjellet som troner bak Stresa. Fra toppen av fjellet er det populært å sykle nedover til innsjøen, med panoramautsikt i alle retninger (frivillig utflukt inkl. leie av sykkel og lokalkjent sykkelguide).

Dag 6: Arrivederci Italia!

Det er på tide å vende nesen hjemover. Bussen bringer oss til Milano der flyet tilbake til Norge venter. Opplevelser og synsinntrykk har vært mange i løpet av disse dagene.