Bilbao og San Sebastian

Kunst, arkitektur, vin og mat

  • 22.03.2019
  • 4 dager
  • 9 950,-

Endelig kom turen til Baskerland! Ikke bare er dette en av Spanias aller mest spennende regioner når det kommer til kunst og kultur – det er også landets kulinariske paradis! Vår base blir San Sebastián, en av Spanias mest elegante kystbyer! Lange gyldne strender, stemningsfulle tapasbarer, en aristokratisk historie, en internasjonal filmfestival og et dryss med Michelinstjerner preger denne byen! Men før vi kommer så langt, skal vi bli bedre kjent med Bilbao, som gjennom årene har gjennomgått en radikal forandring.

Fra å være en sliten industriby framstår den nå som en by med utsøkt arkitektur, moderne kunstmuseer, masse spennende kunst i det offentlige rom og selve juvelen i kronen: Guggenheim-museet. I løpet av turen skal vi også få med oss det imponerende Rioja-distriktet hvor vi skal besøke to forskjellige vingårder og den sjarmerende gamlebyen Laguardia.

Gjør deg klar for noen flotte dager med spektakulær kunst og arkitektur og deilige mat og vin-opplevelser!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Bilbao og San Sebastian.

Program for turen

Dag 1
Norge – Bilbao – San Sebastian
Dag 2
San Sebastian
Dag 3
Rioja (ekstra utflukt)
Dag 4
Hjemreise

Prisinformasjon

Turpris kr 9 440,- per person
Pluss flyavgift kr 510,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr 9 950,- per person

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo/Stavanger– Bilbao t/r med KLM (mulighet for utreise fra andre flyplasser mot tillegg)
Busstransport i henhold til program
3 netter på 4* hotell i San Sebastian
3 frokoster
2 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1 450,- pr. pers.
Ekstra utflukt til Rioja kr 1 500,- per person inkl. 4 retters lunsj med vin

Hotell:
Hotel San Sebastian

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge – Bilbao – San Sebastian

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/bilbao_flyplass_shutterstock.jpg

Vi flyr fra Bergen/Stavanger om formiddagen, og har en mellomlanding i Amsterdam, før vi lander i Bilbao på ettermiddagen. Bilbao er regionens største by, og vi starter med en kort orienteringstur med bussen. Byen er et eldorado for dristige arkitekter, med slanke fotgjengerbroer over elven, frekke grønne trikker som ligner mer på romskip enn på rutegående kommunikasjonsmidler, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Vi passerer også det ultramoderne kongressenteret som har klart å symbolisere byens tilknytning til havet med formen av et enormt skip i jern. Vi har selvfølgelig lagt inn et besøk på selve Museo Guggenheim; eventyrlig og gigantisk, som et sølvskimrende besøk fra verdensrommet, ligger bygningen ved elven som renner gjennom Bilbao. Det ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samling representerer et spennende bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst. Bussen kjører oss etterhvert mot Biscayas vakre perle, San Sebastian. Etter innsjekkingen på hotellet møtes vi i restauranten for en felles middag.

Dag 2: San Sebastian

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-store-bilder/sansebastian_shutterstock_1500.jpg

I dag starter vi utforskingen av denne vakre byen, og vi begynner med en tur til ett av byens høydepunkter. Bokstavelig talt, for vi skal opp på fjellet Monte Igueldo som byr på en fantastisk utsikt over hele byen, havet, strendene og fjellene som omkranser sentrum. San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden. Den ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II fant at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst, og tok med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her, blomstret byen opp. På det store lokale fiskemarkedet vitner høye stabler med delikatesser om fiskens nøkkelrolle i byens liv. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder. Kirken Santa Maria del Coro i nærheten skal vi også ta en titt på med sine rikt utsmykkede barokkportaler. Rundt lunsjtid blir det tid på egenhånd. Kanskje lokker stranda, eller en liten spasertur tilbake til gamlebyen og matmarkedet hvor du kan handle med deg hjem noen godsaker fra det baskiske kjøkken? Butikker florerer det av, samt at man finner koselige spisesteder over alt. Til lunsj eller middag anbefaler vi at dere prøver ut Pintxos som er en baskisk-inspirert tapas som hovedsakelig serveres på et stykke brød. San Sebastian er full av steder hvor det serveres lekre småretter med appetittvennlige fargekombinasjoner og smaker.  

 

Dag 3: Rioja (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/rioja.jpg

I dag kan de som ønsker det, blir med til gamle vingårder og idylliske landsbyer som for alltid vil bli forbundet med de prestisjetunge Riojavinene. Regionen er kjent for sitt nettverk av underjordiske ganger brukt til å lagre vin. Første stopp blir den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brosteinsbelagte gater. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Turen går så videre til den moderne vingården Baigorri hvor vi får omvisning og spiser en deilig 4-retters lunsj. Besøket i Rioja avsluttes med kjente Marques de Riscal som har produsert vin siden 1858. I tillegg til sin gode vin, er de i dag kjent for den flotte hovedbygningen, tegnet av Frank O. Gehry, som også har tegnet Guggenheim. Vi skal få en omvisning i produksjonslokalene, og en smaksprøve av stedets edle dråper hører selvsagt med. Felles middag på en av restaurantene langs La Concha-stranden.

Dag 4: Hjemreise

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/s.sebastian2.jpg

Formiddagen er til fri disposisjon. Kanskje lokker stranda, eller en liten spasertur tilbake til gamlebyen og matmarkedet. Mange vil kanskje bare sette seg ned på noen av kafeene og ta livet med ro og kikke på folkelivet. Dessverre må vi etter hvert konkludere med at alt har en ende, si “hasta la vista” til Nord-Spania for denne gang, og kjører mot Bilbao og flyplassen. Her kan vi beundre imponerende former og buer som skal minne om hvite duer, mens vi venter på å gå ombord i flyet. Vi flyr via Amsterdam hjem til Bergen/Stavanger.