Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilbao & San Sebastian

Kunst, arkitektur, vin og mat

11. – 15. september 2017

Velkommen til Baskerland! Ikke bare er dette en av Spanias aller mest spennende regioner når det kommer til kunst og kultur – det er også landets kulinariske paradis! Bilbao har gjennomgått en radikal forandring de siste årene. Fra å være en sliten industriby framstår den nå som en by med utsøkt arkitektur, moderne kunstmuseer, masse spennende kunst i det offentlige rom og selve juvelen i kronen: Guggenheimmuseet!

San Sebastián er en av Spanias mest elegante kystbyer! Lange gyldne strender, stemningsfulle tapasbarer, en aristokratisk historie, en internasjonal filmfestival og et dryss med Michelin-stjerner preger denne byen!

Det imponerende Rioja-distriktet må vi også få med oss når vi er i denne delen av Spania. Gjør deg klar for dager med flotte utflukter og deilige mat og vinopplevelser!

Program

Dag 1: Norge – Bilbao

Vi reiser fra Norge, via Amsterdam til Bilbao. Allerede på flyplassen ser vi arkitektur i verdensklasse, signert den berømte spanske arkitekten Santiago Calatrava. Vi skal bo første natten i Bilbao, og etter innsjekking tar reiseleder oss med på en liten bli-kjent-tur i området rundt hotellet. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Bilbao – San Sebastian

Vi starter besøket med selve smykket i Bilbaos kulturelle krone, nemlig Museo Guggenheim. Eventyrlig og gigantisk, som et sølvskimrende besøk fra verdensrommet, ligger bygningen ved elven som renner gjennom Bilbao. Det ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samling representerer et spennende bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst.

Turen går så videre med buss for å se på mange av de kjente severdighetene. Byen er et eldorado for dristige kjente arkitekter, med slanke fotgjengerbroer over elven, frekke grønne trikker som ligner mer på romskip enn på rutegående kommunikasjonsmidler, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Vi passerer også det ultramoderne kongressenteret som har klart å symbolisere byens tilknytning til havet med formen av et enormt skip i ren jern. I den sjarmerende gamle bydelen Casco Viejo, med sine kronglete gater og smug, spiser vi dagens lunsj. Etter hvert går turen mot Biscayas vakre perle, San Sebastian, en kjøretur som tar ca en time. Det er en av Spanias mest elegante kystbyer, og den er omkranset av grønne, bratte fjellskråninger og gyldne strender. Her sjekker vi inn på vårt hotell som skal være vår base de neste dagene. Herfra er det kun få minutters gange til stranden, og en fin spasertur fra gamlebyen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Vi blir kjent i San Sebastian

Vi starter dagen med å betrakte byens høydepunkt, bokstavelig talt. Vi skal opp på fjellet Monte Igueldo som byr på en fantastisk utsikt over hele byen, havet, strendene og fjellene som omkranser sentrum. San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden, og byen ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II i 1845 fant ut at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst, tok hun med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her og byen blomstret opp. På det store lokale fiskemarkedet vitner høye stabler med delikatesser om fiskens nøkkelrolle i byens liv. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder. Lunsjen denne dagen er på egenhånd, og i gamlebyen mangler det ikke på steder hvor man kan sette seg ned. Ettermiddagen og kvelden er på egenhånd.

Dag 4: Rioja – den nye vinen!

Denne dagen skal vi tilbringe blant nye og gamle vingårder, i området som for alltid vil bli forbundet med de prestisjetunge Riojavinene. Rioja er delt inn i tre nivåer, Rioja Alta, Rioja Alavesa og Rioja Baja og hele landskapet er dekket med vinranker hvor små og store bodegaer dukker opp overalt. Det har i det siste vært snakket mye om “Den nye vinen” i Rioja. Gamle eikefatpreget vin viker nå plassen for nye, mer eksperimentelle metoder. Første stopp blir den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brostensbelagte gater. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Her spaserer vi rundt med reiseleder, og de som ønsker det kan besøke en av få vingårdene som i dag holder til inne i selve Laguardia.

Turen går så videre til den moderne vingården Baigorri hvor vi får omvisning og spiser en deilig 4-retters lunsj. Besøket i Rioja avsluttes med kjente Marques de Riscal som har produsert vin siden 1858. I tillegg til sin gode vin, er de i dag kjent for den flotte hovedbygningen, tegnet av Frank O. Gehry, som også har tegnet Guggenheim. Vi skal få en omvisning i produksjonslokalene, og en smaksprøve av stedets edle dråper hører selvsagt med. Retur til San Sebastian om ettermiddagen, og felles middag om kvelden.

Dag 5: Hjemreise

Formiddagen er til fri disposisjon. Kanskje lokker stranda, eller en liten spasertur tilbake til gamlebyen og matmarkedet hvor du kan handle med deg hjem noen godsaker fra det baskiske kjøkken. Butikker for annen shopping finnes også i nærheten av hotellet og det kryr av koselige spisesteder og små barer over alt…

Dessverre må vi etter hvert konkludere med at alt har en ende, sier “hasta la vista” til Nord-Spania for denne gang, og kjører mot Bilbao og flyplassen. Her kan vi beundre imponerende former og buer som skal minne om hvite duer, mens vi venter på å gå ombord i flyet. Vi kan heldigvis leve lenge på gode minner, enten de er lagret fotografisk eller mentalt. Nå bærer det hjem til Norge igjen etter dager med spennende utflukter, god mat og vin og mange hyggelige medreisende.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 490,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 496,- (m/forbehold om endringer)
Totalt kr 12 986,- pr. pers. *

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Bilbao t/r med KLM (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Busstransport i henhold til program
4 netter i dbl.rom på hotell (Hotel Abando 4*, Bilbao og Hotel San Sebastian 4*, San Sebastian)
3 frokoster
2 lunsjer (dag 2 og 4) inkl. 1/2 flaske vin og mineralvann
3 middager (dag 1, 2 og 4) inkl. 1/2 flaske vin og mineralvann
Sightseeing i Bilbao og besøk i Guggenheim m/ guide
Sightseeing i San Sebastian med lokal guide
Utflukt til Rioja med lokal guide og vinsmaking
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur 

Tillegg:
Enkeltrom kr 1950,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

*Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på
kr 50,- på hovedfaktura.

EUR 1 EUR = 9,3 NOK
18.7°