Canada

UBERØRT VILLMARK OG SJARMERENDE STORBYER

  • 16.05.2020
  • 11 dager
  • 25 998,-

Hva forbinder DU med Canada? Vakker natur og villmark? Lønnebladet som preger det røde og hvite flagget? Kanskje er det de rødkledde og karakteristiske «Mounties» som ofte sees på hesteryggen og som alltid er så vennlige i filmer? Eller ishockey, lønnesirup, Jim Carrey, fransk/engelsk, skisport, bacon, Bryan Adams eller kanadagåsa?

Canada refereres ofte til som den fredelige naboen i nord, og på denne opplevelsesrike reisen på østkysten som starter i Toronto og ender i Montreal, har vi spekket hver dag med kjente og ukjente godbiter slik at du etter 11 dager vil forbinde mye, mye mer med Canada når du i fremtiden mimrer om en  flott reise.

Reiseleder på turen er erfarne og dyktige Nils Aase.

Program for turen

Dag 1
Toronto here we come!
Dag 2
17.mai ved verdens mest fotograferte fossefall - Niagara Falls
Dag 3
Porten til de tusen øyer
Dag 4
Båttur om formiddagen - hovedstaden Ottawa på ettermiddagen.
Dag 5
Frisk fjelluft og vakker villmark
Dag 6
Opp i fjellene
Dag 7
Underground City i Montreal. Hva er det?
Dag 8
Vi sier Bonjour til vuggen av fransk-Canada
Dag 9
Hengebroer og fossefall?
Dag 10
Lønnesirup må bare smakes før hjemreisen!
Dag 11
Hjemkomst

Turinformasjon

Turpris kr 22 903,- pr person
Pluss flyavgifter kr 3 095,-
Totalt fra kr 25 998,- pr person*

* pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Fly Oslo – Toronto med retur fra Montreal
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
2 nettter i delt dobbeltrom på Radisson Airport Toronto Hotel
1 natt i delt dobbeltrom på Courtyard Marriott Kingston Hotel
2 netter i delt dobbeltrom på lodgen Auberge Lac Morency
1 natt i delt dobbeltrom på Cantlie Hotel Montreal
2 netter i delt dobbeltrom på Chateau Laurier Hotel Quebec
9 frokoster
5 lunsjer (dag 1, 2, 5, 8 og 10)
6 middager (dag 3, 4, 5, 6, 8 og 9)
Utflukter ihht program
Tips
Reiseleder Nils Aase fra Norsk Tur

Flytider:

16. mai
Oslo – Amsterdam   06.30 – 08.20
Amsterdam – Toronto 09.45 – 11.40

25. og 26. mai
Montreal – Amsterdam 18.50 – 07.35
Amsterdam – Oslo 09.20 – 11.05

Tillegg:
Enkeltrom kr 5900,-
Drikke til måltider
Ekstrautflukt til Montmorency waterfalls m/lunsj kr 350,-
Visum til Canada søkes individuelt her.
Visum koster CAD 7,-

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, hotell turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Toronto here we come!

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/toronto_skyline-mindre.jpg

Vår reise i det østlige Canada starter i en dynamisk, kosmopolitisk og stimulerende by, som også er det finansielle hjerte av Canada. Vi lander ved lunsjtider og kjører direkte til historiske St. Lawrence Market Neighbourhood for en bedre lunsj. De forskjellige bydelene i Toronto vi skal besøke i dag sees best ovenfra, og turen går videre til CN Tower som med sine 560 høydemeter dominer i bybildet. 360 graders panoramautsikt er spektakulært! Chinatown, Downtown, finansdistriktet, Sky Dome (baseballstadion), Lake Ontario m.m. og de modigste vil nok ut og stå på glassgulvet – og se 342 meter rett ned! Reisen og tidsforskjellen tas hensyn til, og etter innsjekk på vårt gode hotell, har du kvelden på egenhånd. Middagen kan du spise på hotellet eller på en av de mange restaurantene i området.

 

Dag 2: 17.mai ved verdens mest fotograferte fossefall - Niagara Falls

/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/horseshoe-falls-table-rock.jpg

For et bakteppe på selveste 17.mai! En spennende dag og utflukt venter på deg i dag! De tre fossefallene på grensen mellom Canada og USA som utgjør Niagara Falls har du sett på TV skjermen og filmlerretet utallige ganger. De er enda mer imponerende i virkeligheten, det kan vi forsikre deg om! Du vil kjenne vannsprøyten og ikke minst høre brølet fra vannmassene. En selfie her er et must! 

Lunsj spiser vi på en roterende restaurant som sakte snurrer 360 grader, slik at vi får panoramautsikt til et syn som ca 30 millioner andre gjester ser årlig.

Etter lunsj går turen videre til en by som ofte refereres til som den nydeligste byen ved Ontario Lake. Niagara-on-the-Lake ligger ved innløpet til elven Niagara og i disse koselige omgivelsene blir det god tid til å rusle rundt. Siste stopp på vei tilbake til Toronto er ved «Flower Clock» utenfor det botaniske hageanlegget, så dagen i dag vil nok by på usedvanlig mange fotomotiv.

Dag 3: Porten til de tusen øyer

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/toronto_lake-ontario.jpg

Vi forlater i dag Toronto, men ikke Lake Ontario, som vi skal følge østover mot Gananoque. Dette navnet som stammer fra urbefolkningen forteller oss at dette er «byen som hviler på to elver». Nå er den mest kjent som porten til de tusen øyer, selv om det faktisk er 1865 øyer totalt mellom Kingston og Brockville. Vi stopper i den historiske byen Kingston som med sin strategiske beliggenhet var ideell når det gjaldt å forsvare seg mot trusler utenfra. Her er det flotte renoverte forsvarsverk og fort og et veldig hyggelig bybilde, men for oss som er klare for lunsj er det kanskje like interessant at de er kjent for å ha flere restauranter per innbygger enn noen annen by i Canada! Om kvelden samles vi til middag på restaurant.

Dag 4: Båttur om formiddagen - hovedstaden Ottawa på ettermiddagen.

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/ottawa-canada.jpg

Etter frokost skal vi på båttur og oppleve at «Thousand Islands» er så uendelig mye mer enn en salatdressing! Hytte eller slott? Øyene er pepret med begge deler og mye stammer fra tidsrommet da USA hadde sin «gylne tid» og rike bedriftsledere kjøpte opp øyer og bygde sine drømmeslott. Som for eksempel presidenten av Waldorf Astoria hotellene, George Boldt, som bygde det imponerende Boldt Castle.

Vårt første møte med Canadas hovedstad Ottawa blir på det historiske og tradisjonsrike ByWard Market. Den fargerike historien til markedet får du høre mer om underveis, men det du vil oppleve når du kommer, er at det er svært tilpasningsdyktige kjøpmenn som holder til her. Atmosfæren bærer preg av å være et lite nabolag, men utvalget vitner om en annen dimensjon. Unike butikker, restauranter, utendørsmarked med blomster, frukter og grønnsaker krydret med lokale artister som opptrer, er noe av det du vil oppleve. Lunsj på egenhånd her.


Beliggenhetsmessig er vi nå i hjertet av hovedstaden, og dette er perfekt når vi nå skal videre på en panoramisk sightseeing. Vi møter en sjarmerende by. Den er urban men sofistikert og de frodige grønne parkene med sine 600 kilometer med sykkelstier, gjør at Ottawa ofte er en by folk ønsker seg tilbake til. Lille London som byen også kalles, har samlet de fleste av de beste attraksjonene sine, så mye av sightseeingen i dag blir til fots.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt som også kalles for «outfitter». Her bor vi landlig til ved vannet Lac Morency. Middag i hotellets restaurant Chez Hippolyte i kveld og i morgen kveld. Menyene følger årstidene for å sikre de absolutt beste råvarene og i vinkjelleren kan de by på over 700 forskjellige viner.

Dag 5: Frisk fjelluft og vakker villmark

/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/rocky-mountaineer.jpg

Det blir et pusterom fra storbyens mas og jag. I dag vies til de nære opplevelsene og området vi er i byr på gode turmuligheter på opparbeidede stier som snirkler seg gjennom frodige skoger, rekreasjon i form av tennisbane og badmintonbane samt oppvarmet basseng, spa og bålplass. Dette er en drømmedag for enhver friluftsentusiast som har lyst til å oppleve vakker villmark og også en mulighet til å få med seg et mer komplett bilde av hva vakre Canada har å by på. Lokalguide loser vei om formiddagen, og i løpet av 1,5 timers spasertur i behagelig tempo vil dere ha lært mye om naturen, jakt og forvaltning av naturressurser. Felles lunsj etter tilbakekomst til lodge-området, og middagen i kveld er også her.

Dag 6: Opp i fjellene

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/mont-tremblant-place-st-2000px.jpg

Turen går mot Laurentian Mountains som er en av verdens eldste fjellkjeder og mest kjent for sitt tilbud til skisporten. Vi stopper i den pittoreske lille landsbyen Mont Tremblant under skiløypene slik at du får tid til å skreddersy dine egne opplevelser de neste timene. Kanskje frister gondolbanen som viser området i fugleperspektiv eller muligens vil de åpne torvene og kafeene være det som lokker mest.

«Ville-Marie eller Marie by» som senere ble hetende Montreal (Mont Royal = kongelig fjell) er hvor vi skal bo de to neste kveldene, og middagen i kveld er på restaurant.

Dag 7: Underground City i Montreal. Hva er det?

/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/notre_dame_basilika-1500.jpg

Montreal er hvor tradisjon møter det innovative! En inspirerende miks av kultur, språk og opplevelse. Det er også den nest største fransktalende byen i den vestlige verden etter Paris! Kanskje mest kjent som vertsby for sommer OL i 1976, men ble behørig satt på kartet da den i 1967 arrangerte verdensutstillingen og fikk over 50 millioner besøkende. I nyere tid er byen kjent for festivaler, kunst og ikke minst evnen til å leve. Med tanke på den betydningsfulle franske innflytelsen er det kanskje ingen overraskelse at ‘joie de vivre’ (livets glede) råder her. 

Før lunsj besøker vi noen av de største severdighetene her som Mount Royal – et lite vulkansk fjell midt i byen og finansdistriktet med sine skyskrapere. Vi busser opp til toppen og går til et utsiktspunkt – her blir det knipset mange bilder! Minst like viktig er det å få med seg de gamle områdene i byen som Old Montreal og særlig det eksepsjonelle Notre-Dame Basilika som regnes som kronjuvelen. Her ble for øvrig Canadas store stjerne Celine Dion gift. Noe som virkelig skiller denne byen fra andre byer i Canada er at det finnes en hel verden under byen. Ja du leste riktig, det er en underjordisk by, «Underground City», her som faktisk er verdens største handlesenter under bakkenivå. Gjennom de lange vintermånedene i Montreal er dette noe innbyggerne setter stor pris på og det er beregnet at over en halv million mennesker bruker denne «byen» hver dag. 

Resten av dagen er på egenhånd, så du får god tid til å utforske noen av de 32 kilometerne med tunneler som inneholder alt fra skøytebane, kino og teater til 1600 butikker og et utall av restauranter.

Dag 8: Vi sier Bonjour til vuggen av fransk-Canada

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/bison3.jpg

Quebecs brosteinsbelagte gater venter på oss, men først skal vi se et stort dyr som de færreste av oss har sett. Historien om hvordan bison nesten ble utryddet i Nord Amerika er trist. Heldigvis ble det tidlig på 1900 tallet satt inn tiltak for å redde dyrearten og nå finnes det ca 200 000 bison i Canada. Dette er den største pattedyret i Nord Amerika og hannene kan bli opptil 1200 kg, så det blir et mektig møte!

Så er det videre til Canadas eldste by og vuggen av fransk-Canada, Quebec, som er på Unescos verdensarvliste og faktisk vennskapsby med Bergen. I denne byen er historien til å ta og føle på! Gamlebyen er omgitt av godt bevarte og solide murer og Quebec er den eneste byen nord for Mexico som kan vise til en slik befestet bymur. Innenfor murene har du Øvrebyen (Haute ville) og Nedrebyen (Basse ville). Vi besøker begge og får se bl.a. La Citadelle som er en aktiv militærbase og det ikoniske Fairmont le Chateau Frontenac hotellet som sies å være det mest fotograferte hotellet i verden. Det er merkbart flere fransktalende i gatene. Så er vi også i en by der fransk faktisk er det eneste offisielle språket! Det blir problemfritt for oss, vi kommer langt med «Bonjour» og «S’il vous plait», samt et hyggelig smil og en rask overgang til engelsk. Vi bor resten av oppholdet i Quebec, og kveldens middag spiser vi på restaurant i den sjarmerende gamlebyen.

Dag 9: Hengebroer og fossefall?

/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/canada-gjennomgripende-faller-montmorency-natur-2000px.jpg

Bruk dagen som du ønsker. Mer tid til å utforske Quebec? Eller bli med til det imponerende Sainte-Anne’s juv og de tre lange hengebroene like utenfor bykjernen. som gir oss mulighet til å kjenne sug i magen når vi krysser. Vi får sikkert se noen modige klatrere på «via ferrataen», men turen vår i dag blir på trygge og gode stier. Naturen som omgir oss på dagens utflukt, er spektakulær, høye trær, dype daler. Den brusende fossen Montmorency, som er 30 meter høyere enn Niagara Falls skal også oppleves idag. Vi spiser en deilig lunsj før retur til sentrum. I kveld blir det middag på restaurant. 

Dag 10: Lønnesirup må bare smakes før hjemreisen!

/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/maplesyrup.jpg

Turens siste frokost serveres i dag og siden flyet vårt går om ettermiddagen, rekker vi å oppleve enda en erke-canadisk ting før vi drar. Husker du da den canadiske langrennsutøveren Sara Renner brakk staven under sprintstafetten i Torino i 2006? Den norske langrennssjefen ilte til med en ny stav og ble en avgjørende faktor til at Canada vant sølv i konkurransen. Vel, takknemlige canadiere startet en pengeinnsamling som endte med at det ble sendt 7400 kanner (5,2 tonn!) med lønnesirup til Norge som takk! Vi kan jo ikke reise tilbake til Norge uten å ha behørig smakt innkokt sevje fra det nordamerikanske treet sukkerlønn, kan vi vel? Etter lunsj går turen til flyplassen i Montreal og KLM flyr oss hjem via Amsterdam. En reise i Canadas stolte historie har blitt til gode minner.

Dag 11: Hjemkomst

Vi ankommer Europa om morgenen. Siste etappe på vår fantastiske reise går tilbake til Gardermoen. Gode ferieminner er med hjem!