Canada og Washington

Uberørt villmark, sjarmerende storbyer og kanadisk gjestfrihet

  • 13.04.2019
  • 11 dager
  • 30 790,-

Canada har et enormt mangfold av natur, fra endeløse skoger og innsjøer til vakre fjorder og frodige sletter. Canadierne er stolte av sin historie og av røttene i både fransk og engelsk kultur, som sammen med urfolkenes tradisjoner gir landet sitt enestående kulturelle preg.

På reisen vår skal vi bli kjent med kosmopolitiske byer som Montreal og Ottawa. Vi skal være med og tappe lønnesirup og dra på båttur mellom De tusen øyer i St. Lawrence-elven.  Så står et av verdens mest spektakulære syn på programmet, Niagarafallene. Reisen vår avrundes med storslått besøk i USAs vakre hovedstad Washington.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Canada og Washington.

Program for turen

Dag 1
Bonjour Montreal!
Dag 2
Multikulturelle, pulserende Montreal
Dag 3
Fra Montreal til hovedstaden Ottawa
Dag 4
Gatineau-parken
Dag 5
Thousand Islands
Dag 6
Verdens mest fotograferte fossefall - Niagara Falls
Dag 7
Vi krysser grensen til USA
Dag 8
Det hvite hus, Capitol og Pentagon
Dag 9
Opplev Washington D.C
Dag 10
Good-bye America!
Dag 11
Hjemme igjen

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 27699,- pr person
Pluss flyavgifter kr 3 091,-
Totalt kr 30 790,- pr person

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Montreal/Washington – Oslo t/r (Mulighet for utreise fra andre flyplasser mot tillegg)
Fly Buffalo - Washington
9 netter på hoteller i dobbeltrom
9 frokoster
2 lunsjer
6 middager
Tips
Utflukter ifølge program
Reiseleder Karl Gunnar Fjellestad fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 6200,-
Visum til Canada og USA
4 timers hikingtur i Gatineau inkl. pikniklunsj dag 4 kr 450,- p.p
3 timers sykkeltur i Washington dag 9 kr 650,- p.p

Her skal vi bo:
Hotel Espresso Montreal
Lord Elgin Ottawa
Courtyard Marriot Niagara Falls
Holiday Inn Central Whitehouse Washington 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dag 1: Bonjour Montreal!

http://norsktur.no/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/montreal_skyline2000.jpg

Vi lander i Montreal utpå ettermiddagen og kjører rett til hotellet vårt i sentrum. Middag spiser vi på en restaurant i nærheten.

Dag 2: Multikulturelle, pulserende Montreal

http://norsktur.no/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/notre-dame-cathedral-basilica-ottawa-canada.jpg

Montreals bykjerne ligger på en øy og har fått sitt navn etter høyden Mont Royal som rager over byen. Vi besøker blant annet vakre Notre-Dame-Basilika og dykker ned i «Underground City», et enormt innendørs og delvis underjordisk handlesenter med et rikholdig utvalg butikker, restauranter og underholdningstilbud. Her er 32 kilometer med handlegater og direkte tilgang til metroen!
På kvelden møtes vi for felles middag.

Dag 3: Fra Montreal til hovedstaden Ottawa

http://norsktur.no/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/maplesyrup.jpg

Utpå formiddagen sier vi adjø til fransktalende Montreal og provinsen Quebec og setter kursen mot Canadas hovedstad Ottawa. Men først får vi bli med på en opplevelse som på våren drar tusenvis av familier ut av byene og til en «sugar shack» eller «sugar bush». Slik kalles gårdene i de store lønneskogene, der tappingen av lønnesirup starter så snart saften stiger i trærne om våren. Alle får bli med og tappe sirup før den canadiske spesialiteten nytes sammen med pannekaker, for canadieren helst som frokost, for oss kanskje heller en lunsj? Ikke rart at lønnebladet pynter landets flagg! Etter denne søte lunsjopplevelsen fortsetter vi mot Ottawa og til hotellet vårt.

Middagen spiser vi i byens berømte Byward-markedet.

Dag 4: Gatineau-parken

http://norsktur.no/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/gatineau-park-domaine-mackenzie-king.jpg

Ottawa med sine imponerende bygninger omgitt av Gatineau-parken er et flott syn!
De som har lyst, kan i dag bli med på en liten vandring i dette store naturvernområde. En av de mest populære vandrerutene fører til Mont-King, den høyeste toppen i parken, som gir fantastisk utsikt.

Etterpå er det opp til deg hva du vil oppleve i Ottawa. Spaser langs elvebredden eller dra til et av museene. Hovedstaden har noen av landets mest spennende og høyt skattede museer, som byr på alt fra enorme dinosaurfossiler til patriotiske historiske utstillinger, indianske totempæler eller moderne teknikk. Valget er ditt!

Flere gode restauranter tilbyr middag i gangavstand fra hotellet.

Dag 5: Thousand Islands

http://norsktur.no/globalassets/amerika/canada/canada-store-bilder/o.s.a.-lake-killarney-canada.jpg

Vi forlater hovedstaden og fortsetter reisen sørover mot dagens mål, Niagara. Men først venter et av turens garanterte høydepunkter, en båttur i Thousand Islands, de Tusen øyer – faktisk er det mer enn 1800 – som ligger i det brede munningsområde av St. Lawrence-elven i Ontariosjøen, delvis i Canada, delvis i USA. Fra byen Gananoque tar vi et artig lite cruise blant disse øyene, noen bebodde eller bebygget med et slott, hus eller bare et lite lysthus, andre ubebodde.

Etter lunsjstopp i Kingston gjenstår siste etappe langs Ontariosjøen før vi ankommer Niagara utpå ettermiddagen. Hotellet vi skal bo på de to neste nettene ligger sentralt like ved Niagrafallene og byens sentrum.

Dag 6: Verdens mest fotograferte fossefall - Niagara Falls

http://norsktur.no/globalassets/amerika/canada/canada-programbilder/horseshoe-falls-table-rock.jpg

Vi starter dagen med et av de ikoniske cruisene under fossen i et av Hornblower-selskapets skip. En uforglemmelig opplevelse!
Deretter kjører vi til Niagara-on-the-Lake, en koselig liten by der Niagara-elven munner i Ontariosjøen. Med sine historiske bygninger og vingårder regnes Niagara-on-the-Lake som den vakreste byen i Canada. Her blir det tid på egenhånd før vi på ettermiddagen returnerer til hotellet i Niagara.

Kveldens middag blir servert med flott utsikt over Niagarafallene.

Dag 7: Vi krysser grensen til USA

http://norsktur.no/globalassets/amerika/washington-dc/usa-flagg.jpg

Etter en god frokost på hotellet krysser vi grensen til USA og flyr direkte fra Buffalo til Washington. Hotellet vi skal bo på ligger sentralt med gangavstand til både Det Hvite Hus og flere av byens andre store attraksjoner.

På kvelden møtes vi for felles middag.

Dag 8: Det hvite hus, Capitol og Pentagon

http://norsktur.no/globalassets/amerika/washington-dc/presidential20suite20the20white20house20washington20d.c.1.jpg

Byturen i dag vil favne hele USAs historie på noen få timer – fra George Washington til minnesmerker for de falne fra to verdenskriger, fra Koreakrigen, Vietnamkrigen, Golfkrigene og Afghanistan. Vi ser minnesmerker for presidenter og passerer de staselige bygningene vi alle kjenner fra TV – Det hvite hus, Capitol og Pentagon. Det blir også et stopp på Arlington National Cemetery hvor berømte personligheter som president Kennedy og amerikanske astronauter ligger begravd blant tusenvis av soldater og nasjonalhelter. Det er en dag med mange sterke inntrykk.

Dag 9: Opplev Washington D.C

http://norsktur.no/globalassets/amerika/washington-dc/washington-lincoln-memorial.jpg

Dagen i dag er din! Denne byen kan friste med noe for enhver smak enten du er interessert i museer, kunst eller spennende handlegater. National Air and space museum er også et kjent landemerke, bygningen er et av de mest anerkjente innenfor moderne arkitektur i Washington, og kan skilte med verdens største samling av fly, raketter og romfartøy.

For de som ønsker blir det i dag tilbud om sykkeltur med lokalguide. På rundturen stopper vi med flere av de mest kjente landemerkene, og får dermed sett dem på nært hold!

Felles middag og vår siste natt i Amerika.

Dag 10: Good-bye America!

Utpå dagen blir det busstransport til flyplassen og avreise til Europa.

Dag 11: Hjemme igjen

Vi lander i Amsterdam og er snart tilbake på norsk jord med minner fra en uforglemmelig reise i Nord-Amerika.