Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Colombia

Feria de las Flores. Medellin. Colombia

Colombia

Isla Mucura. Cartagena. Colombia

Colombia

Bilde i bildekarusell

Colombia

Valle del Cocora. Colombia

Colombia

Colombia

Kaffe og magisk mangfold mellom Andesfjellene og Karibien

27. januar – 7. februar 2018

Bli med til eventyrlige Colombia, dette mangfoldige riket med de mektige Andesfjellene som tak. Et varmhjertet folkeslag, et levende demokrati, kultur og forskning er veggene som nå bærer den stolte nasjonen.

Fra Stillehavskyst og karibiske strender til snøkledde fjelltopper som rager mer enn 5000 meter inn i himmelen, finnes nesten alle klima- og landskapstyper, hver med sin helt egen rikdom av planter og dyr. Denne unike sammensetning av landskap og klima gjør Colombia til en av verdens viktigste eksportører av kaffe, smaragder, kull og blomster.

Visste du at en «tinto» i Colombia ikke har noe med rødvin å gjøre, men er en liten kopp svart kaffe med sukker? Vel, etter denne turen vil du aldri være i tvil. Alt dette og enda mer får du oppleve på vår spennende reise til Colombia. 

Program

Dag 1: Norge – Colombia

Valle del Cocora. Salento. Colombia

Fra første sekund får vi nærkontakt med ekte colombiansk gjestfrihet. Vi skal nemlig bo på et vakkert herregårdshotell i tradisjonell haciendastil, midt i «kaffetriangelet», Zona Cafetera. Dette er et av verdens mest berømte kaffedistrikter ved foten av Andesfjellene, og har fått sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste.

Synes du ikke at du allerede kan kjenne duften av rykende varm arabica? På med ponchoen, for nå starter eventyret!

Dag 2: Kaffeparadiset Armenia

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/armenia-kaffebonner_shutterstock_615209273.jpg

Denne dagen står i kaffebønnens tegn. Med sine bratte åser og sitt spesielle klima er denne regionen perfekt for dyrking av kaffe.

Vi får virkelig kjenne at kvalitet blir satt foran kvantitet når vi besøker velrenommerte Hacienda San Alberto. Familien som eier gården er stolt av de mange utmerkelser deres kaffe har fått og driver i dag et kaffehus som nyter godt rykte langt utover Colombias landegrenser. På vår rundtur gjennom plantasjen, produksjonslokalet og brenneriet får vi et innblikk i den bærekraftige filosofien bak kaffemerket og hvorfor kvaliteten på kaffe fra dette området er så god.

Etter all den gode kaffen venter basseng og solstoler på oss på hotellet. Senere på kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 3: Vandring i Salento og Cocoradalen

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/valle-del-cocora-cortesia-procolombia_2000x1333.jpg

Colombia har en fantastisk, uberørt natur som gir landet en plass blant de med størst artsmangfold. Regionen Salento er et eldorado for den som er glad i naturopplevelser, og i dag skal vi til regnskogen i Cocoradalen, skogen i skyene. Med irrgrønne åser og eksotiske blomster som kulisser, vil du nok få se både papegøyer og kolibri.

Gjør deg klar for en vandretur blant verdens høyeste palmer, vokspalmene i nasjonalparken Nevados. Med sine opptil 60 meter høye tynne stammer rager palmene her høyt over all annen vegetasjon. Treet ble lenge brukt som byggemateriale og palmesøndags-palmer og ble på denne måten nesten utryddet. I dag er det fredet som Colombias nasjonaltre.

Regionens berømte spesialitet, lokalfisket ørret, står på lunsjmenyen i dag. Med ekstra skjerpet appetitt etter vandreturen i regnskogen skal det nok smake godt med litt mat.

Dag 4: Fra kaffetriangelet til Medellin, blomstenes hovedstad

Medellin, Botero, Cortesía ProColombia

Velkommen til Medellin (uttales med j: medejin). Fra å være preget av fattigdom, kriminalitet og narkokartellenes herjinger med Pablo Escobar i spissen, er Medellin i dag en blomstrende og moderne metropol og kulturby. Den dynamiske byen byr på en fargerik blanding av moderne arkitektur og historiske bygninger fra kolonitiden og har de siste årene blitt kåret til verdens mest innovative by. Gallerier, moteskapere og spennende restauranter preger det moderne bybildet sammen med de frodige skulpturene til Medellins store sønn, Botero.

Medellin ligger på rundt 1500 meters høyde og er velsignet med det man kan kalle et nærmest ideelt klima, med «vår hele året». Det finnes parker og blomster overalt og den store orkidesamlingen i den botaniske hagen er verdenskjent. Derfor er det ikke så rart at Medellin regnes som Colombias blomsterby nummer én!

Dag 5: Guatapé og Piedra del Peñol (frivillig utflukt)

Guatapé. Colombia

I dag inviterer vi til en tur opp i høyden til Guatapé, Colombias eget Cinque Terre. Den lille landsbyen ligger ved en stor oppdemmet innsjø og her er husene bygget i tradisjonsrik paisa-stil, malt i alle regnbuens farger. Ha kamera ladet og klart: her bugner det av Instagram-motiver.

Vi setter oss ned og nyter en god lunsj før vi tar en liten båttur på innsjøen.

En enorm fjellformasjon stiger 285 meter rett til værs over landsbyen, og hvis du har fysikken i orden må du gjerne prøve deg på de 654 trappetrinnene opp til topps. Belønningen er et enestående panorama over fjellandskapet og innsjøen.

Dag 6: Fra Medellin til Det karibiske hav

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/santa-marta_quinta-de-san-pedro-alejandrino.-cortesia-procolombia.jpg

Vi flyr mot Det karibiske hav, til Santa Marta, helt nord i Colombia. Grunnlagt av de spanske erobrerne i 1525 er Santa Marta den eldste byen i landet, og her syder det av den gode, umiskjennelig karibiske stemningen! Det var i denne byen Simon Bolivar døde, frihetshelten du kanskje husker fra uavhengighetskrigene.

Etter en innholdsrik tur rundt i gamlebyen, kan du la konkvistadorene og historiebøkene seile sin egen sjø og heller innta noe nytt: middag etter eget valg og ønske. Kvelden er nemlig din!

Dag 7: Tayrona Nasjonalpark (frivillig utflukt)

Parque National Tayrona. Colombia

Er du klar for nok en storslått naturopplevelse? Dagen kan nytes på en av strendene ved Santa Marta, eller du kan bli med til Tayrona nasjonalpark, et av Colombias vakreste turområder. Strandlinjen i parken veksler mellom hvite drømmestrender, fargerike korallrev, merkelige kampesteiner og mangrover, frodig regnskog og et yrende fugleliv innenfor.

Vårt første mål er Arrecife, en av de mest fotograferte strendene i parken, med enorme kampesteiner som likner avslepne, overdimensjonerte klinkekuler. De danner en flott kontrast til den gylne sanden og det turkisblå havet som slår i endeløse bølger mot stranden.

I bukten La Piscina finner vi en vakker sandstrand omgitt av roligere hav. Her nyter vi den myke sanden, det behagelige vannet og en fristende lunsj før vi vender tilbake til Santa Marta.

Dag 8: Langs kysten til Cartagena

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/parque-nacional-natural-tayrona-cortesia-procolombia_02.jpg

Innen dagen er omme har vi ankommet «Karibiens perle», Cartagena de Indias. På veien dit krysser vi en landtunge som knytter sammen forskjellige øyer, et slags kunstig nes som skiller en enorm lagune fra det åpne hav som en demning. Det er et ganske spektakulært skue.

Det er mye å se og underveis får vi et lite innblikk i hvordan lokalbefolkningen bor og lever. Det blir tid til et par stopp der vi får smaksprøver på lokale snacks, og da kan det godt hende du får testet spansken din. Colombianere er nysgjerrige og liker å slå av en prat! ¿Hablas Español?

Dag 9: Cartagena de Indias – Colombias vakreste?

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/cartagena-de-indias-cortesia-procolombia_01.jpg

I dag skal vi på oppdagelsesferd i eventyrlige Cartagena de Indias. Det blir nok langt mindre heseblesende for oss enn for Michael Douglas og Kathleen Turner i «Kampen om den grønne diamant» - actionkomedien fra 80-tallet der handlingen er lagt til denne karibiske perlen.

Cartagena er fargerik og vakker, med festningsmurer, palasser, kirker i spansk kolonistil og klostergårder. Byen har tatt godt vare på sin mer enn 500 år lange historie og som et levende minne over den spanske erobringen av Amerika har byen fått en plass på UNESCOs verdensarvliste.

På kvelden går vi ut for å spise og kose oss. Kombinasjonen av den karibiske varmen, det vibrerende folkelivet og de mange fristende godsakene gjør nok sitt til at magen blir raskere mett enn øyet.

Dag 10: Rosario-øyene – et karibisk strandparadis (frivillig utflukt)

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/islas-del-rosario-cartagena-de-indias-cortesia-procolombia.jpg

Det er på tide å jobbe litt ekstra med brunfargen, slik at de der hjemme blir komplett misunnelige på alt du har opplevd. Du kan velge mellom å gjøre det på strandhotellet vi bor på, eller du kan bli med ut i båt til Rosario-øyene i Cartagena-bukten.

Går du for dør nummer to får du oppleve San Bernardo Nasjonalpark, et område som i sin tid ble opprettet for å bevare det rike dyrelivet og de enestående korallrevene. I de idylliske omgivelsene bruker vi dagen til å lage fotspor på kritthvite sandstrender og svømme i krystallklart vann, med utmerkede forhold til både snorkling og dykking.

En uforglemmelig reise i dette fascinerende landet fortjener en skikkelig avslutning. I kveld blir det servert en fargesprakende avslutningsmiddag med raffinert og kortreist mat, og med energiske salsadansere som står for underholdningen.

Dag 11: Adiós Cartagena! Adiós Colombia!

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/shutterstock_92362540.jpg

Du kan fortsatt rekke å utforske Cartagenas sjarmerende smug, gjøre et par siste innkjøp eller ta noen ekstra svømmetak i Det karibiske hav. Men så er det dessverre over for denne gang og vi setter kursen mot Europa.

Dag 12: Hjemme igjen

Vi lander i Norge med koffertene fulle av kaffe og gode ferieminner fra et magisk land.

Prisinformasjon

Turpris kr 24 230,- pr person
Pluss flyavgifter kr 2 720,- (med forbehold om endringer)
Total turpris kr 26 950,- pr person

Turprisen inkluderer:
Fly Kristiansand – Bogota / Cartagena – Kristiansand (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Innenriksfly Bogota – Armenia – Medellin – Santa Marta
10 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell
10 frokoster
4 lunsjer
6 middager, derav en med underholdning i Cartagena
Lokalguide på utflukter
Utflukter som beskrevet i program
Buss til alle inkluderte utflukter
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 4500,-
Guatapé, inkl. buss, guide og lunsj kr 890,- pr. pers.
Tayrona nasjonalpark, inkl. buss, guide, inngang og lunsj kr 750,- pr. pers.
Båttur til Rosario-øyene, inkl. lunsj kr 950,- pr. pers.

Hotell:
Hotel Allure Cafe Mocawa, Zona Cafetera  
Poblado Alejandria, Medellin  
Casa Del Piano / Casa Farol / Casa del Agua, Santa Marta 
Capilla del Mar, Cartagena 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

19.2°