ERKEBRITISK IDYLL

 • 19.08.2018
 • 7 dager
 • 15 850,-

Cornwall er Englands svar på Syden, både når det gjelder klima og mennesker. Hvite sandstrender med krystallklart vann, omkranset av ruvende grønne klipper med flotte vandrestier. Den populære britiske TV-serien ‘Poldark’ ble i 2015 spilt inn i det storslagne og fengslende kystlandskapet. Langs hele kysten ligger sjarmerende fiskerlandsbyer som perler på en snor. I flere av dem har kunstnere slått seg ned, på grunn av det spesielle lyset og fargene her.  Denne delen av England byr på nasjonalparker og verdensberømte hager som omkranser herskapelige «country houses» med sin vakre fargeprakt. Shoppingmulighetene i St. Ives og Falmouth er en utfordring for lommeboken, og den leseglade vil kunne gå i fotsporene til flere kjente forfattere som har blitt fascinert av området. Her er det lett å la seg sjarmere og inspirere!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Fra Downton Abbey til Cornwalls sydkyst.

Program for turen

Dag 1
Norge – London – Salisbury
Dag 2
Highclere Castle, alias Downton Abbey
Dag 3
Vi ankommer Cornwall og besøker Eden Project
Dag 4
Falmouth og Trebah Gardens
Dag 5
St. Ives og St. Michael’s Mount, i tidevannets rike
Dag 6
Fra Falmouth til Torquay, i fotsporene til krimdronningen Agatha Christie
Dag 7
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 14 950,- pr. pers.
Flyavgifter kr 950,- (med forbehold om endringer)
Totalt kr 15 900,- pr. pers. 

Turprisen inkluderer:

 • Fly direkte Oslo – London t/r (Vi kan ordne utreise fra andre flyplasser ved forespørsel)
 • Busstransport ifølge program
 • 6 netter i dbl.rom på 4* hotell
 • 6 frokoster
 • 2 lunsjer inkl. 1 afternoon tea og en “cream tea”
 • 6 middager (3-retters)
 • Inngang til Highclere Castle
 • Stonehenge og St Michael’s Mount
 • Båttur på Dartmouth River inkl inngang til Agatha Christies hus
 • Trebah Gardens
 • Eden Project
 • Tips
 • Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 900,-

Hoteller:
Salisbury: Legacy Rose And Crown Hotel
Falmouth: Penmere Manor Hotel
Torquay:   Livermead Cliff Hotel

 

Dagsprogram

Dag 1: Norge – London – Salisbury

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/salisbury-katedral_shutterstock.jpg

Vi ankommer London om formiddagen og starter turen vestover mot Stonehenge. Den imponerende steinsirkelen er det mest kjente forhistoriske monumentet i Europa, og teoriene rundt bruken av området er mange og fascinerende. Etter besøket på Stonehenge går turen til den sjarmerende byen Salisbury og dens kjente gotiske katedral, som kan skilte med Englands høyeste spir. Gamlebyen i Salisbury er full av bindingsverkshus og trange smug, og elven Avon snor seg gjennom bysentrum. Salisbury blir vårt tilholdssted de to første nettene.

Dag 2: Highclere Castle, alias Downton Abbey

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/highclere_castle_today.jpg

Denne dagen får du oppleve staselige omgivelser på Highclere Castle. Det er her tv-serien Downton Abbey har blitt spilt inn, og nysgjerrige fans fra hele verden kommer hit for å gå i skuespillernes fotspor. I løpet av besøket på slottet får vi et innblikk i dagliglivet til lord og lady Carnarvon som eier og drifter slottet i dag. Bli med og utforsk den fascinerende historien til slottet, se rommene fra tv-serien og ta en spasertur i den imponerende slottsparken. Slottet rommer også en egyptisk utstilling med skatter fra Tutankhamons grav. Etter slottsbesøket får vi servert en erkebritisk Afternoon tea. Kvelden tilbringes i Salisbury.

Dag 3: Vi ankommer Cornwall og besøker Eden Project

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/eden_project.jpg

Vi forlater Salisbury og setter kurs for Cornwall. Underveis gjør vi en «grønn» avstikker: Vi skal gå i fotsporene til Tim Smits, mannen som har vist verden sine hagetalenter. Han står bak et arkitektonisk og botanisk eksperiment, Eden Project, som er så spektakulært at det nylig har blitt brukt som filmkulisse blant annet i en James Bond film. Dette anlegget omfatter blant annet et gigantisk drivhus utformet som flere store glassbobler der man vandrer gjennom ulike tropiske soner med fossefall og eksotiske planter. Vi får tid på egenhånd til å utforske området både innendørs og utendørs. Det er flere spisesteder her, og vi spiser lunsjen på egenhånd. Vi ankommer Falmouth mot kvelden. Her sjekker vi inn på vårt hyggelige, familiedrevne «country house» hotell med en stor innbydende parkhage, svømmebasseng og historie i veggene. Dette blir vår base de neste 3 nettene. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Falmouth og Trebah Gardens

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/falmouth_gyllyngvase_adamgibbard-103.jpg

Vi starter dagen med en liten orienteringsrunde i Falmouth om formiddagen. Denne byen er som et postkort med sine husrekker i lyse farger og maritime stemning i den lille havnen like ved. Vi fortsetter til Trebah Gardens, et tropisk paradis med planteslag som vitner om hvor mildt klimaet i Cornwall faktisk er. Stranden nedenfor parken er stedet der de allierte troppene startet da de satte kurs for strendene i Normandie på D-dagen under 2. verdenskrig. Det blir tid på egenhånd i Trebah Gardens før vi returnerer til Falmouth der resten av dagen er til fri disposisjon. For de som er interessert, er det fullt mulig å ta en vandretur langs kyststien tilbake til Falmouth. For de som er litt mer bedagelig anlagt, blir det transport tilbake. Det er mange fristende butikker i sentrum av Falmouth for deg som liker å handle. Eller du kan sette deg ned på en av de mange innbydende kafeene som frister med cornish pie og crab sandwich og nyte rammen av herlig småbystemning. For strandløvene kan vi anbefale Gyllyngvase Beach med gyllen sand, ikke langt unna hotellet. Dette er en av de beste strendene i Cornwall.

Dag 5: St. Ives og St. Michael’s Mount, i tidevannets rike

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/st-michaels-mount.jpg

Dagens rundtur byr på flere høydepunkter for naturelskere, og godt fottøy anbefales. Underveis byr kjøreturen på en flott utsikt og vi passerer sjarmerende små landsbyer og gårdsbruk langs den til tider overraskende smale veien. Vi tar et stopp i den lille byen St. Ives. Byens spesielle fyrtårn har inspirert mange kunstnere og fotointeresserte til å slå seg ned her. Det er ikke tilfeldig at St. Ives flommer over av gallerier og verksteder, og det finnes til og med en lokal avdeling av Tate Gallery her. Etter noe tid på egenhånd i St Ives, besøker vi Marazion Bay med utsikt over til St Michael’s Mount, Englands motpart til Mont Saint Michel i Frankrike som du kanskje har hørt om. Vi får en omvisning i borgen som ligger på øya. Dersom tidevannet tillater det, spaserer vi ut til øya. Hvis det er høyvann står en lokal båt klar til å bringe oss over. Det er fascinerende med den store forskjellen på tidevannet her.

Dag 6: Fra Falmouth til Torquay, i fotsporene til krimdronningen Agatha Christie

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-programbilder/agathachristie_greenway.jpg

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og følger kysten nord-østover forbi Plymouth. Det er fort gjort å gå seg vill i stedsnavnene vi passerer denne formiddagen. Navn som Penwyn, Perranerworthal, Pentewan og Polgooth gir oss litt å bryne oss på. Vi setter kurs mot den sjarmerende lille havnebyen Dartmouth, erkebritisk med gjestgiverier og bygninger som stammer fra seilskutetiden. Her skal vi gå i krimdronningen Agatha Christies fotspor. Vi starter med et cruise på elven Dartmouth, kjent for sitt naturlandskap og rike dyreliv. Så skal vi besøke eiendommen til Agatha Christie. Her har tiden stått stille, både i huset med sitt stilfulle interiør og i den store hagen. Christie tilbrakte mange av feriene sine her. En kort båttur tar oss tilbake til Dartmouth, der vi kjører videre langs kysten til Torquay, ved den Engelske rivieraen. Man får en følelse av å være på langt sydligere breddegrader på strandpromenaden i Torquay, omkranset av palmer og strand. 

Dag 7: Hjemreise

/globalassets/europa/cornwall-og-sor-england/cornwall-store-bilder/white-cliffs-beach1.jpg

Etter frokost setter vi kurs mot London og flyplassen. En tur med noe av det beste den sydligste delen av England har å by på, er over.