Celebrity Cruises

Alkohol: Alkoholholdige drikker kan kjøpes i alle barer og restauranter om bord. Det er lov å ta med seg to flasker vin ombord ved ombordstigning (det er ikke lov å ha med seg vinopptrekker ombord). 

Bagasje: Vi anbefaler at du pakker en liten håndbagasje med det du trenger de første par timene ombord, da det kan ta noen timer før bagasjen blir levert til lugaren.

Driks/tips: All tips om bord er inkludert i turprisen. Tips på utflukter dere kjøper på egenhånd er ikke inkludert.

Drikkevann: Du bør ikke drikke kranvannet om bord. Mineralvann kan kjøpes flere steder på skipet.

Elektrisitet: Strømspenningen om bord er 110/220 V, og du må selv ta med eventuelle nødvendige adaptere. Hårtørrere finnes på alle lugarer. Klesvask/rens er tilgjengelig 24 timer i døgnet, du kan også få klær strøket og presset. Spør lugarbetjenten om mer informasjon og priser.

Kleskode: Du trenger fritidsklær til bruk på dagtid, og litt penere klær til kveldsbruk. Uformelle kvelder: Fritidsskjorter og bukser for menn. Bukser og topp eller skjørt og bluse for kvinner. Formell aften: Pen kjole eller buksedress for kvinner. Dressjakke/dress for menn.

Kriminalitet: Som turist er man spesielt utsatt for lommetyver. Vær oppmerksom på hvor du oppbevarer lommebok, kamera, mobiltelefon etc. Det anbefales å legge fra seg unødvendig innhold i lommeboken.

Maten: Alle måltider ombord er inkludert i prisen. Det er matservering tilgjengelig 24 timer i døgnet. Gruppen spiser felles middag hver kveld.

Pass: Alle passasjerer må ha gyldig pass. For å unngå eventuelle problemer, anbefaler vi at du tar med deg en kopi av passet på reisen i tillegg til originalpasset, og tar denne kopien med deg hver gang du forlater skipet. Enkelte havnemyndigheter kan iblant kreve at du viser legitimasjon med foto når du forlater skipet i løpet av cruiset. Vi anbefaler også å ta kopi av forsikringsbevis og -vilkår og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse og tid i tilfelle tyveri.

Røyking: Det er stort sett røykfritt ombord, men det er spesielle områder på skipet hvor det er tillatt å røyke. Alle teatre og restauranter er røykfrie. Røyking er forbudt på alle lugarer.

Safe: Det er safe på alle lugarene.

Shopping: Det finns en egen handlegate ombord som har et rikholdig utvalg av både klær, kosmetikk, smykker og hverdagsartikler.

Sykdom: Helsetjenesten om bord er bemannet av lege og sykepleier. Du må betale for helsetjenester og behandling, og det anbefales derfor å ha tilstrekkelig reiseforsikring.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem til Norge: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. 

OBS! Det er ikke tillatt å ta med taxfree-flasker til Europa fra andre kontinenter i håndbagasjen, selv om de er i forseglet pose. Man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: Ringer man hjem, slås 00 47 (for Norge) - deretter det ønskede nummer i Norge. Dersom du bruker mobiltelefon i utlandet, kan denne brukes på vanlig måte. For mobildekning i Midtøsten og kontant-abonnement anbefaler vi at du kontakter din telefon- leverandør direkte for oppdatert informasjon. Gjester kan bli kontaktet via telefon til skipet. Vær oppmerksom på at telefonsamtaler til og fra skipene er dyre. Skipene har også Internett kafeer som gir gjestene mulighet til å sende og motta e-post. Kostnadene belastes Sea Pass-kontoen.

Utflukter: Cruiseselskapet har egne utflukter som dere kan melde dere på individuelt. Disse finner du informasjon om på rederiets hjemmesider.

Valuta og Sea Pass: Valutaen om bord er USD. Alle skipene har et kontantfritt system, Sea Pass. Det blir satt opp en Sea Pass-konto i ditt navn som må sikres med et godkjent kreditt- eller debetkort (VISA, MasterCard, Diner’s Club og American Express), og dette kortet belastes automatisk ved innkjøp om bord. Siste cruise-dag blir det levert en spesifisert avregning av kontoen til lugaren, slik at du selv kan kontrollere beløpene. Enkelte områder om bord bruker ikke det kontantfrie systemet, for eksempel kasinoet. Her må man i stedet betale med kontanter i USD. Alle skip har minibank om bord (denne tjenesten koster ca 5,00 USD).