Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Australia & New Zealand

Bilde i bildekarusell

Australia & New Zealand

Bilde i bildekarusell

Australia & New Zealand

Bilde i bildekarusell

Australia & New Zealand

Bilde i bildekarusell

Australia & New Zealand

Bilde i bildekarusell

Australia & New Zealand

Cruise i Australia & New Zealand

Cruise fra Sydney til New Zealand med Celebrity Solstice

19. november - 10. desember 2017

Dette er den ultimate opplevelsen for deg som ønsker å realisere drømmen om New Zealand! Her får du oppleve spennende dager i Sydney og den eksotiske storbyen Singapore, samt et 2-ukers luksuscruise rundt hele New Zealand. I tillegg får du med deg Melbourne helt syd i Australia, samt en dag på øya Tasmania.

Turen byr på alt fra operahuset i Sydney til dype fjorder og isbreer i New Zealand – maorienes hjemland med vulkanlandskap, kritthvite strender, langstrakte åser med vinranker, uberørt natur og et fantastisk dyreliv. Cruiseskipet Celebrity Solstice, som er flaggskipet i sin klasse, byr på den ultimate cruisefølelsen for deg som søker det lille ekstra når det gjelder mat, utvalg av viner, utflukter og sofistikert underholdning.

Bli med på ditt livs reise og kom hjem med opplevelser og inntrykk du aldri vil glemme!

Program

Dag 1 og 2: Avreise og ankomst Singapore

Dag 1: Avreise fra Norge
Vi flyr fra Norge til København og videre derfra med Singapore Airlines. Underveis kan vi nyte komforten og den gode maten som blir servert.

Dag 2: Singapore
Vi ankommer Singapore om morgenen og blir kjørt inn til sentrum. Singapore er en tropisk øy ved ekvator hvor vi møter en moderne og dynamisk storby med røtter i asiatisk tradisjon og kulturarv. I dag er byen et av verdens viktigste økonomiske knutepunkter. På vår rundtur med buss vil vi se at kontrastene er store mellom hypermoderne, elegante handlegater og små butikker og markeder.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi sjekker inn på hotellet vårt, som ligger ved elven og Clarke Quay, midt i hjertet av Singapore. Felles middag i gangavstand fra hotellet om kvelden.

Dag 3: Singapore - Sydney

Singapores blanding av folkeraser utgjør byens spesielle karakter, og i dag skal vi få et innblikk i bydelene Chinatown, Little India og Arab Street, i tillegg til britenes arv i arkitektur og tradisjon.

Det blir også besøk i det spektakulære botaniske hageanlegget Gardens by the Bay. Kombinasjonen av avansert ingeniørkunst og naturens egen skjønnhet har på kort tid gjort hagen til en av byens hovedattraksjoner.

Utpå ettermiddagen kjører vi til flyplassen der flyet til Sydney har avgang om kvelden.

Dag 4: Velkommen til Australia!

Vi lander i Sydney om morgenen, og bussen bringer oss til hotellet der vi setter fra oss bagasjen før vi spaserer gjennom sentrum og ned til sjøen og Circular Quay.

Allerede denne formiddagen får vi med oss et av Australias absolutte høydepunkter: Operahuset i Sydney Harbour. Den karakteristiske silhuetten er nok kjent for de fleste, men nå skal vi få komme på innsiden også. Vi får en omvisning og kanskje en titt inn i en av de flotte konsertsalene. Etter felles lunsj er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 5: Sydney

I dag er vi klare til å se mer av denne fascinerende byen. Vi begynner med Sydneys eldste bydel, The Rocks, der byen og landet Australia hadde sitt utgangspunkt. Det var her de første innvandrerne, britiske tropper og straffanger, slo seg ned på slutten av 1700-tallet.

Videre fortsetter vi langs kysten ut til utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair og surfeparadiset Bondi Beach. De lekne surferne, sol og sand er noe av det vi forbinder med det mer moderne Australia.

Resten av dagen er på egenhånd og med monorail, undergrunn eller ferja til fiskemarkedet i Darling Harbour er det lett å komme seg rundt. Hva med en spasertur i Hyde Park og City Centre? Her ligger blant annet Queen Victoria Building som kanskje er et av verdens vakreste handlesentre. Du bare «må» se de vakre flislagte gulvene!

I bydelen The Rocks, hvor vi startet dagen, får du også garantert tiden til å gå. Her er blant annet mange små gallerier, historiske bygninger, hyggelige restauranter og landets eldste pub, Lord Nelson. Om kvelden spaserer vi til byens populære havneområdet for felles middag.

Dag 6: Koalaer, kenguruer og “Grand Canyon”

Dagens utflukt tar oss med ut av byen. Første stopp er i Koala and Wildlife Sanctuary der vi stifter bekjentskap med både Australias kosebamse nr. 1 og kenguruer. Parken har flere av Australias spesielle dyr, alt fra wombat til den merkelige store kasuarfuglen. Vi fortsetter turen i fotsporene til de første bosetterne som krysset The Blue Mountains. Et blått slør av små dråper eukalyptusolje som skilles ut av trærne, ligger over skogen. Med dype daler, mektige fossefall og stupbratte fjellklipper er det ikke uten grunn at dette området kalles for Australias «Grand Canyon». Panoramautsikten over de markante klippene, Three Sisters og Jamieson Valley, er helt enestående. En “fløybane” tar oss ned mot dalbunnen for en spasertur under de store trærne. Etterpå bærer det tilbake til toppen hvor vi nyter en deilig lunsj – with a view!

Dag 7 og 8: Vi starter vårt cruise mot New Zealand

Dag 7: Vi går om bord i «Celebrity Solstice»
Etter spennende dager i Sydney går vi ombord skipet som skal være vårt hjem i de neste 15 dagene. Celebrity Solstice er et nydelig cruiseskip med hovedvekt på moderne luksus, og heldigvis har vi mange dager for å nyte livet om bord. Restaurantene byr på god variasjon, med alt fra asiatisk til fransk kjøkken, så her er det bare å glede seg.

Dag 8: Seilas langs Australias sydkyst
Vi tilbringer dagen om bord mens skipet seiler langs kysten sørover til Melbourne i delstaten Victoria.

Dag 9: Melbourne - verdensbyen med europeisk flair

Melbourne er en spennende by som bærer preg av innflyttere fra Europa og Asia. Her finner vi vakre alleer og trange gater og flotte viktorianske bygninger side om side med moderne arkitektur. Byen er kjent for sitt varierte kulturliv og mye god mat og drikke, blant annet god sjokolade og vin fra området.

Ta en tur med trikken eller en spasertur i de elegante handlearkadene, eller hiv deg på en utflukt til den frodige Dandenong-fjellkjeden eller til vindistriktet i Yarra Valley. Blant de mest kjente attraksjonene er de ikoniske kalkklippene kjent som «De 12 apostler». Da må du belage deg på en 9-timers tur, seks av dem i buss, men det er absolutt en uforglemmelig tur!

Dag 10: Seilas fra Melbourne til Tasmania

Mens vi hygger oss ombord og nyter avslappende timer på soldekk eller ved bassengkanten, setter skipet kurs over Bass Stredet, sørover mot øya Tasmania - Australias sørligste delstat.

Dag 11: Hobart, Tasmania

Hobart, eller «Sydens Juvel» som Australierne gjerne kaller hovedstaden på Tasmania, er et av de sydligste stedene på jorda og har vært utgangspunkt for mange ekspedisjoner til Antarktis. Blant byens severdigheter er den flotte botaniske haven, de historiske småhusene ved Battery Point og fengselsbygningene i Port Arthur, den mest grufulle av Australias straffekolonier fra 1800-tallet.

Er du interessert i den eksotiske floraen og faunaen, vil det sikkert friste med et besøk i Tasmanian Devil Conservation Park hvor det merkelige utrydningstruede pungrovdyret, den tasmanske djevel, blir ivaretatt.

Dag 12 og 13: Vi nyter dagene ombord

Når skipet forlater Hobart, starter turen tvers over Tasmanhavet til New Zealand. Det er en strekning på mer enn 1500 km som det vil ta to døgn å krysse. Det betyr to hele dager til å utforske skipet grundig. Har du ikke vært i spa-avdelingen ennå? Hoppet i bassenget? Biblioteket gir anledning til å fordype seg i en bok, eller hva med å lene deg tilbake i solstolene med en drink?

Dag 14: Fjordland på New Zealands Sørøya

Tidlig om morgenen har vi nådd kysten av New Zealand og Fiordland, et av de mest ikoniske landskapene i verden. Milford Sound, Dusky Sound og Doubtful Sound - vi seiler nå inn i noen av verdens mest spektakulære fjorder, med klippevegger dekket av regnskog, tallrike fossefall og rikt dyreliv i fjorden. Er vi heldige, får vi se hvaler, delfiner og pingviner.

De som har bestilt overnattingsturen (annonseres om bord), reiser gjennom det indre av øyas sørligste del mot den lille byen Queenstown. Der blir det overnatting og båttur på innsjøen Lake Wakatipu med besøk i en tidligere gullgraverby og på en sauefarm. Skipet fortsetter seilasen rund sydspissen av New Zealands Sørøya i løpet av natten og ankommer Dunedin ved Stillehavskysten neste dag.

Dag 15: Dunedin og den skotske arven

I Dunedin har skottene satt sitt preg på kulturen. Her kan du blant annet bli med på en tur til New Zealands eneste slott, Larnach Castle, oppleve skotsk folkedans med sekkepipe og spise haggis. Du kan også bli med på pubrunde og besøke et lokalt bryggeri.

Det er også mulig å ta en tur i et veterantog til Taieri River Gorge-dalen, til der eventyrere tidligere fant gull! Og for de som ønsker mer aktivitet, kan det kanskje friste med en sykkeltur eller kajakkpadling. Otago Bay byr også på mange muligheter til å se sel, albatross, pingvin og delfiner.

Dag 16: Akaroa og Christchurch

Akaroa er et yndet feriested for lokalbefolkningen om sommeren og byr på et mangfold av vannaktiviteter. Her kan du svømme med delfiner, bli med på en tur med havkajakk eller bli med på en tur innover i åsene, til Willowbank Ko Tame, et Maori-reservat der du kan få oppleve Sørøyas Maori-kultur. I reservatet er det gode sjanser for å observere kiwien, New Zealands nasjonalfugl, eller kea-papegøyer.

Vi befinner oss midt i hjertet av New Zealands bondeland med sine store sauefarmer. Det blir mulighet for å besøke en av farmene, se hvordan sauene bli klippet og drikke te med bonden. Eller kanskje foretrekker du besøk på en vingård?

De som vil, kan bli med skipets buss til Christchurch. Det er en flott by du enkelt kan oppdage på egenhånd. Air Force World og Det internasjonale Antarktis-senteret er spesielle severdigheter som flere ønsker å få med seg før skipet seiler videre.

Dag 17: Wellington – hovedstaden midt i landet

Wellington ligger ved Cook Sound, stredet som skiller Nordøya og Sørøya. Her finner vi de fleste av New Zealands nasjonale institusjoner, kunstgallerier, nasjonalbibliotek og nasjonalarkiv, regjeringsbygninger samt universiteter, nasjonalteater og nasjonalballett. Byen har et livlig kulturliv og er kjent for sine gode restauranter og kafferøsterier. Byen er også senter for landets berømte filmindustri, og her kan du bli med på studiotur.

Er du Tolkien-fan, frister kanskje en tur til filmsettet for Ringenes Herre og Hobbitfilmene. Blant mulighetene for den aktive er tur med sykkel, 4-hjuling eller 4x4 terrengbil langs åsene og ut til kysten. Pass opp for ville strutser!

Dag 18: I sjøen

Etter mange dager med stadig nye steder å oppdage, blir det i dag anledning til å fordøye inntrykkene mens vi slapper av om bord.

Dag 19: Bay of Islands

Med sitt varme asurblå hav og gylne sandstrender er dette drømmestedet for mange, og himmelen er som oftest intenst blå.

Bukten er et eldorado for seilere og havfiskere. Hit kom de første europeere på 1700-tallet, siden ble det et senter for hvalfangst. Her kan du bli med på en liten spasertur i byen, hvis ikke du bare kaster deg ut i havet, eller våger deg på sandboarding på de gigantiske sanddynene ved Hokianga.

Det er også mulighet for å bli med på båttur rundt øyene, oppdage området fra sykkel eller hesteryggen. Se det 3000 år gamle mektige Kauri-treet på en spasertur gjennom Waipoua-skogen, eller bli med til Nordøyas Maori-folk som hilser deg på sitt vis, med nese gnidd mot nese! Det er en opplevelse for livet.

Dag 20: Tauranga og «Bay of Plenty»

Vi er på vei sørover igjen og ankommer Tauranga, nesten på midten av Nordøyas østkyst. Tauranga ligger midt i bukta Bay of Plenty, med den langstrakte øya Matakana som en «vindskjerm» utenfor. Det milde og tørre klimaet har gjort Tauranga til et yndet feriested. I dag kan du bli med til Rotorua med sine varme mineralkilder, geysirer og sprudlende gjørmehull i et fascinerende vulkansk landskap. Et besøk i den geotermiske parken Hells Gate – helvetesporten – er å anbefale. Etter en omvisning rundt i området for å ta disse merkelige naturfenomenene i nærmere øyesyn, er det bare å la seg synke ned i et velgjørende gjørmebad!

Andre utflukter som er mulig, er sightseeing i hobbitenes landsby Hobbiton eller et møte med maoriene i sang og dans. Du kan seile, sykle eller rafte på Kaituna-elva, plukke kiwi og nyte te med scones. Er du veldig interessert i vulkaner, kan det kanskje friste med en ekspedisjon til New Zealands mest aktive vulkan på White Island?

Dag 21: Hjemreise fra Auckland

Vårt spennende cruise er over. Flyet vårt har avgang fra Auckland utpå dagen, og vi tar en rundtur i New Zealands største by på vei til flyplassen.

Prisinformasjon

Turpris kr 48 700,- pr person
Pluss flyavgifter kr 1 250,- (med forbehold om endringer)
Total turpris kr 49 950,- pr person

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Sydney og Auckland – Oslo med SAS/Singapore Airlines
(utreise fra andre byer på forespørsel)
Busstransport som beskrevet i turprogrammet
Sightseeing med lokalguide i Sydney og Singapore
Omvisning i Sydney Operahus
Heldagstur til Blue Mountains, inkl. inngang, kabelbane og lokalguide
Gardens by the Bay i Singapore
4 netter i dbl.rom på hotell (Grand Copthorne Waterfront, Singapore og Grace Hotel, Sydney)
14 netter i innv. dbl.lugar på cruise
18 lunsjer (i tillegg til servering på flyet)
16 middager (i tillegg til servering på flyet)
Porterservice ut og inn av hotellene
Tips på inkluderte utflukter
Serviceavgift/tips til staben på cruiseskipet
Havneavgifter på cruiset
Visum til Australia
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Drikke til måltider
Enkeltrom/-lugar kun på forespørsel Utflukter på cruiset
Lugar med balkong kr 4950,- pr. pers.
AquaClass lugar kr 10 900,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

AUD 100 AUD = 625,08 NOK
13.1°