Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

På cruise i Kroatias vakre skjærgård

Opplev det ekte Kroatia ombord på MS Majestic

9. - 16. september 2017

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra romerske Split seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer, besøker selvfølgelig vidunderlige Dubrovnik og avslutter når vi er tilbake i Split. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, skattejakt, kroatisk landsbyfest og utallige flotte opplevelser. Måltidene som er inkludert er både rikholdige og varierte. Utfluktene er også inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Turprogram

Dag 1: Bergen – Dubrovnik

Vi flyr direkte fra Bergen til Dubrovnik hvor vi lander om kvelden. Ved ankomst til denne historiske byen som er beskyttet av UNESCO, kjøres vi til skipet for ombordstigning. Skipet, som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Etter innsjekk spiser vi en deilig middag om bord.

Dag 2: Dubrovnik

I formiddag går det buss fra havna til sentrum. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Reiseleder viser vei og forteller, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen. Mange hyggelige restauranter og butikker frister og i dag er lunsj på egenhånd. Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på hovedgata Placa til slutt. Kveldens middag spises i felleskap, i historiske omgivelser på et tidligere kloster. Skipet ligger til kai ca 15 min fra Dubrovnik, og det blir buss tilbake etter middag.

Dag 3: Dubrovnik - Peljesac

Cruise i Kroatias skjærgård er en behagelig måte å oppleve landskapet, klimaet og reisefølget du er sammen med. Underveis mot neste havn finner kapteinen frem til en lun og hyggelig bukt der de som vil kan bade. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå altfor fort.

I ettermiddag skal vi ut på landet for besøk på en vingård for å se hvordan dagliglivet fortoner seg her. Kveldens middag er en typisk landsbyfest med kroatiske spesialiteter, en «all inclusive» middag med lokale retter – kortreist mat selvfølgelig.

Dag 4: Peljesac- Mljet - Korcula

Øya Mljet er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og den har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya. Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her. Det blir sykkeltur på gode stier før turen går videre.

Om ettermiddagen ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia. Gjør klar joggeskoene for Korcula skal inntas med en team-basert skattejakt! Etter dette blir det tid og middag på egenhånd. Det er mange nydelige restauranter å velge mellom, de fleste med en flott utsikt utover havet.

Dag 5: Korcula - Hvar

Denne ettermiddagen ankommer vi naturperlen Hvar, tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer og også kjent for fest og moro. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige, små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet. Det er mange historiske landemerker her og katedralen fra renessansen med de originale tårnene, er særlig kjent. Før middag på egenhånd kan de som vil, bli med på volleyballbanen for en vennskapelig utfordring. Hvar tilbyr et bredt utvalg av restauranter, barer og underholdning som har åpent utover kvelden, så det blir problemfritt å finne et sted å spise middag i kveld.

Dag 6: Hvar - Brac

Dagens formiddagsutflukt vil vise deg hvor flott Hvar er. Vi kjører med VW boble-biler rundt på øyen, og da kommer vi også opp i høyden og får skikkelig panoramautsikt. På rundturen idag vil du også se mange skjulte bukter og strender. Så settes kursen mot Brac og havnebyen Bol. Underveis blir det servert lunsj.

Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Bol er en typisk fiskelandsby som er blitt forvandlet til en populær turistdestinasjon. I kveld blir det «Captain’s dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 7: Brac - Split

Etter frokost kaster kapteinen loss for å med kurs til Split. Underveis kan det bli mulig med frivillige aktiviteter som rafting og zip-line. Skipet blir i natt liggende midt i Split by. Det er mange restauranter i gåavstand i alle prisklasser. Regner med mange vil nyte kvelden i land før kofferten skal pakkes.

Dag 8: Split - Bergen

På bussen tilbake til flyplassen vil nok mange mene at uken har gått alt for fort. I de kalde vintermånedene kan det være deilig å tenke tilbake på gode minner og kanskje turen også har gitt deg nye bekjentskaper. Flyreisen går fra Split via Oslo til Bergen hvor vi lander om kvelden.

Prisinformasjon

Turpris kr 14 500,- pr. pers. *

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Dubrovnik/Split – Bergen
Flyavgifter
Busstransport flyplass - skip t/r
7 netter i utvendig dbl. lugar på nederste dekk
7 frokoster (English breakfast)
5 tre-retters lunsjer
4 middager, hvorav 1 «Captain’s dinner» og 1 landsbyfest og 1 på restaurant i Dubrovnik
Drikke til landsbyfesten
1 liter vann hver dag
Utflukter ihht programmet
Havneavgifter
Tips til lokalguider og sjåfører
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkellugar kr 3500,- (begrenset antall)
Tillegg for utv. dbl. lugar mellomdekk kr 1500,- pr. pers.
Tips til mannskap

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

*Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på
kr 50,- på hovedfaktura.

HRK 100 HRK = 126,25 NOK
21.2°