Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Cruise i Middelhavet

Opplev Spania, Frankrike og Italia med flotte MSC Orchestra

10. - 18. oktober 2017

Bli med på denne fasinerende reisen hvor du får det beste av Europa – fra historiske byer til romantisk idyll. Det finnes ingen bedre måte å reise på enn et cruise: du sjekker inn, pakker ut én gang, og flyter i luksus fra én verden til en annen. Opplev alt fra vakre øyer og spennende byer til ulike tidsepoker og kulturer. MSC har familievennlig filosofi som tilbyr et variert program med aktiviteter, underholdning og sosiale arrangementer skreddersydd for alle aldersgrupper.

Program

Dag 1: Oslo – Barcelona, Spania

Vi flyr fra Gardermoen til Barcelona. Bussen vår kjører oss til sentrum for innsjekk på hotellet hvor vi skal bo på i natt. Kvelden er til fri disposisjon. 

Dag 2: Barcelona

Etter en god frokost på hotellet står buss og lokalguide klar for å vise oss denne flotte byen. Av høydepunkter underveis kan vi nevne Montjuïc fjellet som gir et flott panorama over byen, La Sagrada Familia – basilikaen som er under konstant utbygging, og Güellparken med sine konvensjonelle former og figurer. Vi vil også passere noen av de morsomme byggverkene til Antonio Gaudí som Casa Mila og Casa Battló.

Ved lunsjtider ankommer vi havnen og MSC Orchestra. Vi tror du vil trives på dette fantastiske skipet som fremstår i flott italiensk stil. Her er flere restauranter, spa-avdeling, svømmebassenger, butikker og hyggelige kafeer. Om kveldene er det variert underholdning flere steder på skipet. Livet om bord skal nytes i tillegg til at det blir anledning til å bli med på utflukter i byene som anløpes. I noen av havnene vil vi sette opp egne utflukter for våre gjester. Vi ønsker velkommen og håper du vil trives og la deg skjemme bort på vårt flotte cruise.

Dag 3: Korsika, Frankrike

Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program - valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Romservice hele døgnet gjør at du eventuelt kan spise frokost på lugaren. Alle dager har forskjellige tilbud og aktiviteter. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer.

Denne ettermiddagen ankommer vi den spennende øya Korsika og Ajaccio, Napoleons hjemby. Byen er avslappet med spennende kaféer og butikker. Gamlebyen består av gamle smug som snor seg ut fra Place Foch mot marinaen og havnen. Skipet tilbyr utflukter blant annet til vakre strender og de berømte Calanque-buktene, kjent for sitt spesielle landskap med stupbratte røde klipper formet av vind og vær. Et skilpaddereservat, eneste i sitt slag i Europa, ligger også i nærheten. Om kvelden møtes vi til felles middag ombord.

Dag 4: Civitavecchia (Roma), Italia

Civitavecchia heter havnen som ligger omtrent en time fra Roma, Italias hovedstad. Roma betyr historie. Det finnes levninger i marken fra etruskernes graver, republikanske møteplasser, keiserlige templer, tidlige kristne kirker, klokketårn fra middelalderen, renessansepalasser og basilikaer fra barokkens dager. I Roma finnes det en enestående konsentrasjon av historiske legender og monumenter kombinert med en fantastisk konsentrasjon av næringsdrivende som lever sitt daglige liv her. Så vær så god, fyll dagen med kulturen, men sett også av tid til mer kroppslige behov: Spis så mye du orker, og la deg samtidig beruse av arkitektur og solskinn.

Dag 5: La Spezia (Cinque Terre), Italia

I dag legger vi til langs den vakre liguriske kysten i Poetene Bukt, ved byen La Spezia. Her er du omgitt av et imponerende panorama av øyer og bratte fjellskråninger. Ikke langt fra La Spezia er det mulighet for å besøke Cinque Terre, maleriske fiskerlandsbyer med pastellfargede hus som klorer seg til klippekysten, omgitt av vingårder og olivenlunder. Dette området har blitt en av Italias mest populære, blant annet med vandreturer på de smale klippestiene. Skipet tilbyr også utflukt til flere steder i nærliggende Toscana. Blant annet Firenze, renessansens høyborg som oser av kunst og flotte bygninger. Pisa med det skjeve tårnet eller en vinsmaking i åsene utenfor sjarmerende Lucca kan kanskje også friste? Mulighetene er mange denne dagen.

Dag 6: Genova, Italia

Midt mellom land og hav med en virksom havn ligger feriemålet Genova på vestkysten av Italia. Byens fortid er lett synlig i form av en rekke slott og de antikke, terrasseformede skråningene i omgivelsene. Genova har mange sider. Det er både en moderne storby og en streng vokter av kunstnerisk arv, for ikke å snakke om et travelt handelssted med flere hundre år gamle parker som er perfekte for avslapping. Kjenner du Genova fra før? Da kan en utflukt til den bedårende kystlandsbyen Portofino på Den italienske riviera være tingen. Eller hva med å ta med familien til Genovas tiljublede akvarium (et av Europas største)?

Dag 7: Cannes, Frankrike

Velkommen til Den franske riviera! I dag kan du sprade i filmstjernenes fotspor med en promenade på den berømte Croisetten i Cannes. Fra TV-bildene under Filmfestivalen kjenner vi igjen palmene, hotellene, stranden og filmpalasset. Det som mange blir overrasket over er imidlertid den sjarmerende gamlebyen Le Suquet, som ligger på en høyde bak strandpromenaden. Her kan du handle franske urter og lokale spesialiteter.

Bli med på en utflukt til Nice, med sin italiensk påvirkede arkitektur i gamlebyen og flere verdenskjente kunstmuseer. Fyrstedømmet Monaco i kombinasjon med klippelandsbyen Eze er en annen mulighet. Det er spesielt å oppleve Monaco med sine sagnomsuste bygninger som Casino Monte-Carlo og spasere gjennom gamlebyen med Fyrstepalasset, hvor Grimaldifamilien har sitt hjem.

Dag 8: Palma de Mallorca, Spania

I dag står Mallorca for tur, den største av de vestlige øyene i Middelhavet. Palma er en sjarmerende by som overrasker mange med sine avenyer, kunstmuseer og gallerier, samt et vell av restauranter og lekre butikker. Gamlebyen, eller Casco Antiguo, ligger midt i Palma og har havet som nærmeste nabo. De trange smugene og den fantastiske katedralen La Seu er et naturlig midtpunkt. Sandstrendene ligger nærmest som perler på en snor, og på østkysten er de mest kjent for strendene som ligger dypt inni klippebuktene. Vestkysten preges av fjellkjeden Serra de Tramuntana, og mange mener dette er den vakreste delen av øya med frodige appelsinlunder og et mer dramatisk preg. De naturinteresserte vil kanskje velge utflukten til Dragehulene, en egen verden av dryppsteinsgrotter og underjordiske innsjøer.

Dag 9: Barcelona og hjemreise

Etter utsjekk fra skipet på morgenen tar bussen oss til flyplassen og mange dager med opplevelser og inntrykk nærmer seg slutten. Vi har bodd godt, spist velsmakende måltider, blitt underholdt om bord og vært på nye og spennende steder. En opplevelsesferie som vil gi deg minner lenge.

Prisinformasjon

Turpris kr 13 990 pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Barcelona t/r (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Flyskatter (kr 460,-)
Transport flyplass - skip t/r
1 natt på hotell i Barcelona
Sightseeing med buss og lokalguide i Barcelona
7 netter i innvendig dbl. lugar Bella
Reiseleder fra Norsk Tur

Cruiset inkluderer:
Helpensjon om bord (frokost, lunsj, ettermiddagste og middag). Mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld.

Tillegg:
Utvendig dbl. lugar Fantastica* kr 2400,- pr. pers.
Balkong dbl. lugar Fantastica* kr 3900,- pr. pers.
Enkellugar på forespørsel
Tips om bord, 9 euro pr. pers. pr. dag

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

*En lugar i kategorien FANTASTICA gir fordeler som gratis frokost på lugaren, 24 timers roomservice, 50% rabatt på fitness-klasser (yoga e.l.) samt generelt en litt bedre lugar med høyere komfort, m.m. Alle ekstrafordeler forbundet med FANTASTICA bestilles ombord på skipet.

EUR 1 EUR = 9,3 NOK
23.2°