Elvecruise fra Kiev til Svartehavet

En reise i kosakkenes fotspor

  • 09.09.2019
  • 12 dager
  • 18 500,-

Bli med på en tur til nye regioner som byr på opplevelser og inntrykk du sent vil glemme. Behagelig etablert på vårt cruiseskip, blir vi tatt med på en tur til imponerende byer og landskap fra hovedstaden Kiev, nedover landets største elv Dnepr og til Svartehavet med Odessa og Donau-deltaet som høydepunkter. Vi avrunder reisen med et besøk i Bucuresti og palasset til Ceaucescu. Vi kan garantere at du blir imponert og begeistret for både kysten, elven og de vakre byene vi besøker!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Elvecruise fra Kiev til Svartehavet.

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Kiev
MS Dnieper Princess
Dag 2
Kiev – Russlands Vugge
Dag 3
Huleklosteret i Lavra (ekstra utflukter)
Dag 4
Dagen om bord
Dag 5
Zaporozhye – kosakkenes høyborg
Dag 6
Fra Dneprs elvemunning til Kherson
Dag 7
Odessa - ”Svartehavets Perle” (frivillig opera/ballett)
Dag 8
Odessa og Belgorod-Dnestrovski (ekstra utflukt)
Dag 9
Vilkovo med båttur inn i Donau-deltaet
Dag 10
Izmail – en touch av orienten
Dag 11
Fetesti – velkommen til Romania (ekstra utflukt til Constanta)
Dag 12
Avskjed fra skipet vårt og besøk i Bucuresti

Turinformasjon

Turpris per person kr 18 500,-


Turprisen inkluderer:

Fly Stavanger – Kiev/Bucuresti – Stavanger
Flyavgifter (kr 620,- med forbehold om endring)
11 netter i utv. dobbellugar på nedre dekk        
11 frokoster
12 lunsjer
11 middager
Utflukter i henhold til program
Tips på utfluktene 
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

09. september
Stavanger – Amsterdam                 06.00 – 07.30
Amsterdam – Kiev                         09.30 – 13.15

20. september
Bucuresti – Amsterdam                 18.05 – 20.05
Amsterdam – Stavanger                 21.00 – 22.25

Tillegg:
Drikke til inkluderte måltider
Enkellugar på forespørsel (fra kr 4000,- per person)
Lugar øvre dekk kr 750,- per person
Tips til betjeningen om bord (anbefalt beløp er 65 euro per person)
Frivillig utflukt til huleklosteret i Kiev kr 300,- per person

Øvrige frivillige utflukter bestilles og betales om bord i euro. Prisen på disse vil trolig ligge på mellom 30 og 60 euro per utflukt.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Fra Norge til Kiev

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-programbilder/st_sophia_katedral.jpg

Flyreisen går til Kiev, Ukrainas hovedstad. Vel fremme får vi en oversikt over Kiev, og vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Utpå ettermiddagen går vi om bord i MS Dnieper Princess, vårt hjem de neste 12 dagene. Vi blir kjent med vårt flytende hotell før det er tid for velkomstcocktail og vår første middag om bord.

MS Dnieper Princess

/globalassets/cruisebater/ms-dnieper-princess/ms-dnieper-princess-utvendig2-1500.jpg

MS Dnieper Princess har totalt 4 dekk, og har en kapasitet på 230 passasjerer. Om bord finner du restaurant, salong, barer, en liten suvenirbutikk og soldekk. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er heis om bord.
Standardlugarene er relativt små (dobbeltlugar er på 9-10 m2). Lugarene er enkelt, men praktisk innredet, og på badet finner du en kombinert vask og dusj.

Dag 2: Kiev – Russlands Vugge

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-programbilder/rodina-mat_kiev.jpg

I dag står sightseeing i Kiev på programmet. Byens historie går mer enn 1000 år tilbake og den har lenge vært kjent som ”Russlands vugge”. Etter at Ukraina ble uavhengig i 1991 har byen igjen lagt vekt på sin særegne ukrainske karakter og sine røtter som eget land. Allikevel ligger betongblokkene fra sovjettiden her fremdeles, og Tsjernobyl Museet bevarer minnene om katastrofen i 1986. Men Kievs innbyggere har med glede kastet seg i armene til den nye friheten som vestlig kapitalisme tilbyr. Det er en vakker og sjarmerende grønn by med flotte bygninger, bysantinske kirker med gylne kupler og slanke spir som rager over grønne skoger og allétrær. Det er en livlig by med travle handlegater og et rikt tilbud av musikk og kultur. Etter formiddagens rundtur med buss, får du på ettermiddagen anledning til å bli bedre kjent med noen av byens øvrige severdigheter, først og fremst den fantastiske Sophia-katedralen fra 1037 (ekstra utflukt).

Dag 3: Huleklosteret i Lavra (ekstra utflukter)

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-programbilder/kiev_pechersk_lavra_general.jpg

Denne dagen kan du velge om du vil utforske Kiev videre på egenhånd eller bli med på en av dagens frivillige utflukter.

Vi nevner turen til et helt spesielt hulekloster i Lavra, grunnlagt for nesten 1000 år siden. En liten gruppe munker bodde opprinnelig i de dype grottene, men stedet trakk snart til seg mange ambisiøse munker og lærde menn fra inn- og utland. Inntektene vokste, og man oppførte store kirker og klostre, som i dag utgjør Kievs kulturelle sentrum. Det er fascinerende og til tider mørkt og trangt i de underjordiske hulene, og de siste 200 meterne går i nedoverbakke med ujevne brostein.  Godt fottøy er derfor anbefalt. Et annet alternativ vi tilbyr denne dagen er en konsert fremført av det ukrainske nasjonale mannskoret med verker fra kirkemusikk samt ukrainske folkesanger.

Dag 4: Dagen om bord

/globalassets/cruisebater/ms-dnieper-princess/ms-dnieper-princess-soldekk1700.jpg

Nyt en avslappende dag om bord. I en god stol i salongen eller på soldekket kan du hvile blikket og sinnet på landskapet som vi seiler forbi. Det er et elveløp med store variasjoner – partier med bratte klipper og øyer veksler med skogkledde bredder og kjempestore elvebassenger som minner mer om innsjøer. Selvfølgelig tilbyr vi også et spennende underholdningsprogram om bord. Under temaet ”En dag i Ukraina” vil du kunne følge et foredrag om vindyrking i Ukraina, bli med på en innføring i det ukrainske språket og prøve tradisjonell ukrainsk mat.

Dag 5: Zaporozhye – kosakkenes høyborg

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-programbilder/kosakk_hest_akrobatikk_800.jpg

I de urolige tidene på 1500-tallet var regionens bønder stadig utsatt for angrep og overfall fra ridende røverbander. De dannet en egen forsvarshær som siden ble kjent som ”Frie kosakker” – med sine egne regler og lover. Øya Khortitsa, rett ved elvestrykene ved Zaporozhye, ble deres høyborg. I dag finner vi her det interessante Kosakkmuseet som gir oss et innblikk i kosakkenes historie og tradisjoner. Vi får også se det store damanlegget som forsyner store deler av Ukraina med kraft. Frivillig utflukt om ettermiddagen på kosakkshow med en spenstig rideoppvisning.

 

Dag 6: Fra Dneprs elvemunning til Kherson

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-store-bilder/dnepropetrovsk-dnepr-dnipro.jpg

Dagens mål er regionhovedstaden Kherson, en viktig havn her ved flodens utløp i Svarehavet. Grunnlagt av Potemkin under Katarina den Store, var byen en viktig festning. For å oppleve deltaets særegne karakter med sine mange kanaler og elveløp, tar vi en tur i mindre båter som bringer oss gjennom smale kanaler til Fiskerøya. Vi får et inntrykk av Ukrainas endeløse sletteland – med store melonplantasjer, vingårder og hveteåkre, så langt øyet kan se.

Dag 7: Odessa - ”Svartehavets Perle” (frivillig opera/ballett)

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-programbilder/odessa-statuer.jpg

Odessa er kjent som ”Perlen ved Svartehavet”, og mange vil sikkert nikke anerkjennende til det. Byen er vakker med sine kunstferdig restaurerte Art Nouveau-fasader, handlegater med arkader og brede alleer med skyggefulle gamle trær. På vår rundtur ser vi flere av de klassiske bygningene, som guvernørspalasset, det berømte operahuset og kunstmuseet. Vi kan si oss enige med den store russiske dikteren Alexander Pusjkin om at man fornemmer hele Europa i Odessa. Denne kvelden blir det mulighet til å oppleve en ballett- eller operaforestilling i Odessas operahus (forbehold om tilgjengelighet). Skipet ligger til kai i Odessa denne natten.

Dag 8: Odessa og Belgorod-Dnestrovski (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-store-bilder/odessa-erkeengel-mikaelkloster.jpg

I dag er dagen din. Enten nyter du sentrum av Odessa på egenhånd eller du kan bli med på en frivillig utflukt for å se festningsverket i den historiske byen Belgorod-Dnestrovski, vest for Odessa. Denne byen antas å være blant de eldste i verden, og den ble grunnlagt av greske pilegrimer under navnet City of Tira ca 500 år før Kristus. Byens geografiske beliggenhet langs et sentralt krysningspunkt av handelsrutene til Silkeveien og langs Nord-Sør aksen, har etterlatt seg en betydelig historisk påvirkning frem til den dag i dag. Du kan også bli med på en utflukt til noen av Odessas spennende kirker, der flere religiøse retninger møtes.

Dag 9: Vilkovo med båttur inn i Donau-deltaet

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-store-bilder/pelicans---wildlife-danube-delta---romania_nett.jpg

Vi nærmer oss grensen til Romaina, og her ønsker den lille byen Vilkovo oss velkommen. Vilkovo går også under navnet Det ukrainske Venezia, på grunn av de mange kanalene man finner her. Opprinnelig ble jorden gravd ut for å danne kanaler og små øyer der fiskerne i området slo seg ned og bygde sine hus. Vi tar en vandretur rundt i sentrum av Vilkovo og lar oss sjarmere av byens atmosfære og det landlige livet her. Området rundt kalles Donau-deltaet og har status som fredet naturreservat på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal på en båttur inn i dette nettverket av elver og kanaler for å utforske den spesielle naturen nærmere. Deltaet er tilholdssted for hundrevis av sjeldne planter, eksotiske fugler og dyr. Elven Donau renner ut i Svartehavet ved Vilkovo og vi skal i det neste døgnet følge denne elven videre inn i Romania.

Dag 10: Izmail – en touch av orienten

/globalassets/europa/ukraina/ukraina-store-bilder/suppe-ukraina-1500.jpg

Denne dagen besøker vi byen Izmail, nok et historisk handelsknutepunkt på ruten vår. Her har eksotiske varer fra Tyrkia, Russland og Iran i lange tider byttet eier med handelspartnere fra Nord-Europa. Byen var lenge under ottomansk herredømme med påvirkning fra orienten. Vi får med oss den eldste bygningen i byen, en tidligere tyrkisk moske som i dag huser en diorama-utstilling som beskriver hvordan byens festning gjennom middelalderen ble beseiret etter tur av den russiske og tyrkiske armé. Vi tar en tur innom det lokale markedet, en opplevelse som tar deg med på en tidsreise tilbake i tid. Her har ikke mye endret seg i moderne tid, og det er artig å se hva man kan få kjøpt her av lokale spesialiteter.

Dag 11: Fetesti – velkommen til Romania (ekstra utflukt til Constanta)

/globalassets/cruisebater/ms-dnieper-princess/ms-dnieper-princess-restaurant1500.jpg

Vi er nå ankommet Romania og byen Fetesti, som ligger langs Donaus bredd. I dag har du mulighet til å bli med på en utflukt til Constanta, en liten by ved Svartehavet. Her besøker vi byens ortodokse katedral og gamlebyen. Stedets havnefasade er preget av kasinoet, en arkitektonisk perle i art noveau stil, som i sin tid var den lokale «ferieboligen» for den russiske tsarfamilien. Vi tar et stopp ved den vakre sandstranden Mamaia før vi returnerer til skipet. I kveld ønsker besetningen oss velkommen til avskjedsmiddag med underholdning om bord.

Dag 12: Avskjed fra skipet vårt og besøk i Bucuresti

/globalassets/europa/romania/parlamentet.jpg

Det er tid for å ta farvel med skipet vårt. Etter frokost får vi sett en del av landsbygda i Romania på vår 2-timer lange busstur til Bucuresti, landets hovedstad. Her er arven fra diktator Ceauşescu tydelig, ikke minst når man får øye på landets parlamentsbygning. Etter revolusjonen i 1989 har restaureringen av sentrum skutt fart, og bak de brede avenyene er det en sjarmerende labyrint av trange gater, små forretninger, grønne parker m.m. Her er kapeller i bysantinsk stil, nyklassiske bygg, modernisme fra 30-tallet og Ny-Stalinistiske kolosser. Byen går under betegnelsen ”Balkans Paris”. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant i Bucuresti før turen går ut til flyplassen for å dra tilbake til Norge.