Elvecruise langs Seinen

FRA PARIS TIL BLOMSTERKYSTEN OG NORMANDIE

  • 31.08.2019
  • 7 dager
  • 16 500,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk i en slank elvebåt som rolig glir langs floden, gjennom vakkert landskap, forbi hvite klipper og grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager, eller middelalderborger og mektige klostre. Vi opplever Paris med sitt sprudlende liv og beundrer noen av metropolens storslåtte monumenter, storslagne Versaille, koselige Rouen og fiskerlandsbyen Honfleur som utgangspunkt for den berømte Blomsterkysten. Man kan ikke unngå å bli fascinert av landsdelens lune sjarm og kjente spesialiteter som sider, calvados og camembert.

Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Vi er sikre på at du blir begeistret for denne vakre regionen!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Elvecruise langs Seinen.

Program for turen

Dag 1
Norge – Paris
Dag 2
Paris om formiddagen og Solkongens palass om ettermiddagen
Dag 3
Napoleons slott (ekstra utflukt)
Dag 4
Rouen
Dag 5
Duclair og frivillig utflukt til «Norman Abbeys Trail»
Dag 6
Honfleur og frivillig utflukt til Blomsterkysten
Dag 7
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 15 500,-
Pluss flyavgift kr 1 000,-
Totalt kr 16 500,- per person


Turprisen inkluderer:

Flyreise Oslo – Paris t/r
Busstransport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i utvendig dobbellugar hoveddekk
Alle måltider (frokost, lunsj og middag om bord)
Vin, vann, øl, kaffe til alle måltider
Drinker ved baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker og champagne)
Utflukter som beskrevet i programmet
(Sightseeing Paris, spasertur Rouen og spasertur Honfleur)
Lunsj i Paris ankomstdagen
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

31. august
Oslo - Paris   08.00 - 10.25

06. september
Paris - Oslo   14.05 - 16.25

Tillegg:
Lugar på øvre dekk kr 2 000,- pr. pers.
Enkellugar kun på forespørsel
Tips til mannskap ombord (anbefalt € 50 pp)
Frivillig utflukt Abbeys Trail kr 500,-
Frivillig utflukt Blomsterkysten kr 620,-

Ønskes utreise fra andre flyplasser, vennligst skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg for tilbud.

Det er bindende påmelding på de frivillige utfluktene, og for å sikre plass anbefaler vi påmelding på disse samtidig med påmelding til tur.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Paris

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-store-bilder/renoir.jpg

Vi flyr fra Oslo til Paris, og på flyplassen står bussen klar til å frakte oss inn til sentrum. Vi gjør et stopp underveis for en felles lunsj. Etter hvert ankommer vi MS Renoir som skal være hjem de neste dagene, og skipet vil ligge til kai i Paris første natten. Etter at vi er vel etablert i våre lugarer, blir det velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet som skal ta seg av oss.

Dag 2: Paris om formiddagen og Solkongens palass om ettermiddagen

/globalassets/diverse/mat-bilder/istock-694306988_nett.jpg

Etter frokost blir det en rundtur for å bli bedre kjent med byens severdigheter, kulturhistorien og det livlige, til tider kaotiske menneskemylderet i denne metropolen. Turen går forbi alle stedene vi har hørt så mye om – Eiffeltårnet, Notre Dame, Triumfbuen, Place de la Concorde, Operaen, Pantheon og Invalidedomen. Ved lunsjtider er vi tilbake på skipet og om ettermiddagen blir det pomp og prakt i Solkongens palass når vi drar til Versailles og slottet til solkongen Ludvig XIV. Det ble bygget i det 16. århundre, og mange mener at slottet er barokkens mesterverk med sin utrolige størrelse og storslåtte og overdådige utsmykning. Den imponerende arkitekturen har siden inspirert mange slott i Europa. Det tok førti år å bygge det flotte hage- og parkområdet, og den er vel verdt å utforske.

Dag 3: Napoleons slott (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-store-bilder/malmaison-1262027_nett.jpg

Mens skipet seiler videre mot Poissy, kan du velge å bli med på en utflukt til flotte Malmaison-slottet som ligger like utenfor Paris. Når Napoleon ble general måtte han ha et flott hjem å vise til, og det var hans kone, Joséphine de Beauharnais, som kjøpte slottet Malmaison. Det sies at Napoleon og Joséphine hadde sin aller lykkeligste tid her, og hun ble boende her etter deres skilsmisse. Det var også her hun døde av lungebetennelse i 1814. Det er mindre enn for eksempel Versailles, men det er ikke mindre elegant, og har vært eid av både dronninger og keisere opp gjennom årene. Eiendommen ble skjenket den franske stat på 1900-tallet, og er i dag et vakkert renovert museum med barokk innredning og en fantastisk hage. 

Dag 4: Rouen

/globalassets/europa/cruise-pa-seine/seine-programbilder/rouen_sightseeing1.jpg

Denne morgenen nyter vi om bord mens vi seiler gjennom vakkert landskap med bratte kalkklipper og maleriske landsbyer ved elvebredden. Ved lunsjtider legger vi til kai i Rouen, den gamle hovedstaden i Normandie. Byen er som et levende museum. Det var her Gange-Rolf ble innsatt som første hertug over området. Vi tar en spasertur i den gamle bykjernen og du kan glede deg til et nærmere bekjentskap med noen av byens 700 bindingsverkshus, den vakre gotiske katedralen og kirken St. Ouen, alle sammen motiver for de impresjonistiske malerne. Her er torget Le Vieux Marché hvor Jeanne d’Arc ble brent i 1431, og en statue av Gange-Rolf.

Dag 5: Duclair og frivillig utflukt til «Norman Abbeys Trail»

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-store-bilder/klosterruinen-notre-dame-i-jumieges-2000px.jpg

Vi seiler nordover, og ser mer vakker natur og spedere bebyggelse etter hvert som vi nærmer oss Normandiekysten. Fra Duclair kan de som ønsker det bli med på en utflukt som går langs «Klosterruten». Vi passerer først det kjente og vakre klostret Saint-Wandrille (et levende kloster og derfor ikke åpent for besøk) før vi nærmer oss en av Frankrikes vakreste ruiner, den enorme klosterruinen Notre-Dame i Jumièges. Ved siden av den finner vi den kirken St Pierre, med røtter tilbake til Karolingertiden, vakkert beliggende i en elvesløyfe og imponerende selv som ruin. For deg som ikke ønsker å delta på denne utflukten, kan vi anbefale en vandretur langs Seinens bredd på ruten «Chemin du panorama», med startpunkt like utenfor sentrum av Duclair. Mens vi nyter middagen, seiler skipet mot Honfleur (avhengig av tidevannet i elva).

Dag 6: Honfleur og frivillig utflukt til Blomsterkysten

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-store-bilder/honfleur_2000px.jpg

Vi seiler inn under den flotte Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro når den ble åpnet i 1995. Honfleur er kjent for sin vakre og gamle havn med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonsmalerne Monet og Coubert er to av mange kunstnere som har sittet her i havnen og malt de spesielle husfasadene. Etter frokost skal vi bli med den lokale guiden på en spasertur gjennom de smale gatene i den sjarmerende gamlebyen, og høydepunktene vil nok være den lille havnen og den gotiske trekirken St. Catherine.

Om ettermiddagen kan de som ønsker det melde seg på en utflukt til Côte Fleurie / Blomsterkysten hvor vi skal besøke de fasjonable badebyene Trouville og Deauville med sine sandstrender og klipper, et landskap som fenget og inspirerte diktere og malere på 1800-tallet. Vi skal også besøke et destilleri hvor de produserer den kjente eple­drikken Calvados, og det blir selvfølgelig smaksprøver! Skipet blir liggende til kai i Honfleur over natten.

Dag 7: Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på returen til Paris, en tur som tar i ca. et par timer. Batteriene er nå fulladet og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake.