Julestemning på elvecruise

Julestemning på elvecruise langs Mosel

  • 02.12.2019
  • 5 dager
  • 8 990,-

Bli med og opplev de stemningsfulle julemarkedene langs en av Europas flotteste elver, Mosel. I de idylliske og sjarmerende vinbyene venter en magisk julestemning, med boder av duftende glühwein, julesnop og lokale spesialiteter, samt håndlagd julepynt og kunsthåndverk. Vi skal i løpet av dette avslappende elvecruise besøke kjente julebyer som Bernkastel, Cochem, Traben-Trarbach og Koblenz. Noe av seilingen vil foregå om dagen, langs et vakkert vinterlandskap med vinmarker, borger, festninger og maleriske byer med små gater og hyggelig torv. MS Leonora ønsker oss velkommen og det vil være dager fylt med nydelig mat og vin, musikk og underholdning.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Julestemning på elvecruise

Program for turen

M/S Leonora 4,5-stjerner
Dag 1
Norge – Bernkastel
Dag 2
Bernkasten – Traben-Trarbach
Dag 3
Traben-Trarback – Cochem
Dag 4
Cochem – Koblenz
Dag 5
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 7840,-
Pluss flyskatt kr 1150,-
Totalt fra kr 8990,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Frankfurt
Transport flyplass-skip t/r
4 netter i dobbellugar ombord på MS Leonora
Fullpensjon under cruiset
Kaffe/te til alle måltider
Alle skatter og havneavgifter
Skandinavisktalende cruisemanager
Reiseleder fra Norsk Tur AS

Flytider

02. desember
Oslo  - Frankfurt       08.55 - 11.05

06. desember
Frankfurt - Oslo        11.55 - 14.00

Tillegg:
Drikkepakke om bord kr 1000,- pr. pers. som inkluderer husets vin, øl og brus daglig fra 11.00 til 23.00. Hvis denne kjøpes, må den velges for begge personene som bor i lugaren.
Dobbellugar på mellomdekk kr 500,- pr. pers.
Dobbellugar på øvre dekk kr 1000,- pr. pers.
Enkellugar på hoveddekk kr 3500,- (begrenset antall)
Obligatorisk tips til mannskapet, ca €7 per person / natt
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1500,-
Stavanger fra kr 1500,-
Kristiansand fra kr 1500,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling. 

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

M/S Leonora 4,5-stjerner

/globalassets/cruisebater/ms-leonora/ms-leonora---balkong.jpg

Skipet ble bygget i 2008 og utgjør en perfekt base for et spennende elvecruise. De 4 dekkene er optimalt utnyttet med komfortable fellesområder og lugarer. Skipet er 110 meter langt og 11,45 meter bredt, og har til sammen 69 lugarer.

Hver lugar er ca 16m2, alle utvendig med eget bad. Lugarer på nedre dekk har vinduer som ikke kan åpnes. Lugarer på mellomdekk og øvre har fransk balkong med skyvedører i glass som kan åpnes.

Dag 1: Norge – Bernkastel

/globalassets/europa/tyskland/bernkastel-tyskland/bernkastel-julebilder/christmas-tree-and-traditional-houses-on-the-street-in-bernkastel-kues-germany_nett.jpg

Vi drar fra Norge om morgenen og flyr direkte fra Oslo til Frankfurt. Her står bussen klar til å frakte oss til Bernkastel hvor MS Leonora ligger til kai. Etter innsjekking blir vi presentert for mannskapet, og får servert en velkomstdrink. Skipet ligger til kai i Bernkastel over natten, og de som ønsker det kan besøke julemarkedet i byen. Gjennom små, smale smug, festpyntede plasser og utstillingsvinduer snor markedet seg gjennom gamlebyen. Her ligger blant annet den største adventskalenderen i Moselregionen; i vinduene til det historiske bindingsverkshuset til Adler-apoteket åpner det seg en liten dør hver kveld, fulgt av et kunstnerisk juleutrykk, en sang, et dikt eller en opplesning.

Dag 2: Bernkasten – Traben-Trarbach

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/julebilder-sma/fotolia_43530994_m.jpg

Skipet ligger til kai frem til lunsjtid, og starter så seilingen mot tvillingbyen Traben-Trarbach. Den har vært bundet sammen av en bro over Mosel siden 1898, og er kjent for sin godt bevarte arkitektur i Jugendstil. Byen har også mange gamle vinkjellere, og det er nettopp i disse at byens julemarked holder til. I de romslige kjellerne ligger boder på rekke og rad med julevarer av veldig høy kvalitet, i tillegg til vin og delikatesser. Også på bakkeplan er det julestemning i den vakre, pyntede, vinbyen. Skipet ligger til kai i Traben-Trarbach over natten, så det vil være mulighet for å ta seg en spasertur og oppleve kveldsstemningen etter middag for de som ønsker det.

Dag 3: Traben-Trarback – Cochem

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/mulled-wine_nett.jpg

Vi begynner også denne dagen med en rolig seiling langs Mosels vakre bredder. Etter hvert ser vi borgen Reichsburg Chochem, bygget på 1100-tallet, der den ruver over den maleriske byen Cochem. Vi har besøkt mange flotte julebyer så langt, og Cochem er intet unntak. Hva med å smake en hvit glühwien, eller eggepunsj laget med hvit Riesling? Kanskje sammen med en julekake laget med – ja; Riesling? Byen er full av spennende arkitektoniske byggverk som den gamle jernbanen, og har en mengde bygninger og kirker fra renessansen og romantikken. Som de andre nettene, vil skipet ligge til kai over natten.

Dag 4: Cochem – Koblenz

/globalassets/europa/koblenz/koblenz-julebilder/weihnachtsmarkt-gluehwein-piel-koblenz-tyskland.jpg

I dag tar vi fatt på den siste etappen, og Mosels endestasjon. Ved «Deutsches Eck» har Mosel sitt utløp, og Rhinen tar over. Dette kan man se best ved å ta kabelbanen fra gamlebyen og opp til borgen. Koblenz har blitt pusset opp betraktelig de siste årene, og har fått et mer moderne preg samtidig som den har beholdt sin gamle sjarm. På det stemningsfulle julemarkedet kan man gjøre de aller siste innkjøpene. Om kvelden blir det kapteinens avskjedsmiddag, og musikken spiller opp til dans for aller siste gang.

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/varmthjerte_shutterstock_160283171.jpg

Vårt hyggelige førjulscruise på Mosel er over for denne gang, og det er på tide å forlate skipet. Vi sjekker ut like etter frokost og bussen kjører oss mot Frankfurt og flyplassen. Vi flyr tilbake til Norge med mange fine minner, bilder og inntrykk etter en opplevelsesrik uke. Takk for denne gang, og god jul!