Cruise til Kina, Sør-Korea og Japan

Opplev Asia!

 • 28.03.2019
 • 18 dager
 • 35 950,-

Våren 2019 kan du bli med oss på et spennende cruise i Det fjerne Østen. Vi har sikret oss utvendige lugarer på skipet Celebrity Millenium, som seiler ut fra Shanghai den 30. mars 2019.

På denne reisen får du en enestående mulighet til å oppleve tre av Asias fremste land, Kinas to mektige metropoler Beijing og Shanghai, Sør-Korea fra hovedstaden Seoul til den vakre Jeju-øya, og Japan med noen av sine ikoniske severdigheter, Kyoto og Tokyo med sitt særpregede og vakre omland.

Skipet vårt, Celebrity Millenium, er blant verdens mest elegante cruiseskip som byr på moderne luksus og innovativ design (forresten utstyrt med miljøvennlige gassturbiner). Celebrity Millenium har behagelige lugarer med klassisk rolig dekor og en rekke spisesteder som tilbyr trendy mat og lekker design. Det finnes flere bassenger, salonger og barer, mange koselige rolige hjørner der man kan sitte og prate eller trekke seg tilbake og kikke på folk! Selvfølgelig hører spa, casino og nattklubb til skipets tilbud, og du kan være så aktiv eller lat som du bare ønsker! Om bord finner du det du trenger for en deilig og avslappende ferie, og ved havneanløp kan du bli med på spennende utflukter og bli bedre kjent med fremmede kulturer og nær og fjern historie. Velkommen på cruise!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Cruise til Kina, Sør-Korea og Japan.

Program for turen

28. mars: Fly fra Norge til Shanghai.
29. mars: Velkommen til Shanghai!
30. mars: Vi går om bord i Celebrity Millenium
31. mars - 01. april: Til sjøs – mot Kinas hovedstad
02. – 04. april: Tianjin – inngangsporten til Beijing
05. april: Vi seiler mot Sør-Korea, «Morgenstillhetens land»
06. april: Besøk på Jeju øya, «Sør-Koreas Hawaii»
07. april: Seoul, Sør-Koreas pulserende hovedstad
08. april: Til sjøs – Fra Korea til Japan
09. april: Ankomst Kobe, Japan
10. april: Frivillig utflukt til Kyoto, den gamle hovedstaden
11. april: Opplev en utflukt til Mount Fuji, Japan
12. april: Tokyo (Yokohama) – 13. april (natt om bord)
14. april: Ankomst Norge

Priser

 • Turpris kr 32 100,- pr pers.
 • Pluss flyavgift kr 3 850,-
 • Totalt kr 35 950,- pr person

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Shanghai / Tokyo – Oslo med Turkish Airlines
 • Busstransport ifølge program
 • 1 natt på 4* hotell i Shanghai inkl frokost
 • Sightseeingtur med lokalguide i Shanghai og Tokyo
 • 1 lunsj samt 1 middag i Shanghai
 • 14 netter i utvendig dbl. lugar på Celebrity Millenium
 • Tips
 • Skatter og havneavgifter på skipet
 • Drikke til inkluderte måltider*
 • Reiseleder fra Norsk Tur

Cruiset inkluderer:

Lugar i valgt kategori (oppgradering til balkong eller enkeltrom på forespørsel), helpensjon om bord i 14 døgn (frokost, lunsj, ettermiddagste, middag og midnattsbuffet), mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld.

*Drikken om bord er en såkalt Classic Package og inkluderer soft drinks, kaffe/te, øl, og visse typer vin og cocktails.

28. mars: Fly fra Norge til Shanghai.

/globalassets/asia/kina/shanghai/shutterstock_226470739.jpg

Vi flyr fra Norge til Shanghai med et flybytte i Istanbul.

29. mars: Velkommen til Shanghai!

/contentassets/91cf83d16295491e920d0d64025eff38/shanghai-utsikt.jpg

Vi er fremme i Østen! Ved ankomst i Shanghai står en buss klar for å ta oss med til sentrum i denne metropolen full av kontraster. Shanghai er en av Kinas mest spennende byer - med overveldende livslyst og ubegrenset fremtidstro. Vi kjører fra flyplassen direkte til hotellet for innsjekking. Så er vi klare for turens første måltid, som blir et spennende møte med det kinesiske kjøkken – velsmakende og fargerike retter av kjøtt, fisk og grønnsaker.

30. mars: Vi går om bord i Celebrity Millenium

/globalassets/cruisebater/celebrity-millenium/celebrity-millennium_i2327023.jpg

Shanghai er en av Kinas mest spennende byer - med overveldende livslyst og ubegrenset fremtidstro. The Bund, Shanghais vakre strandpromenade, er møteplass for kinesere og turister. Bygningene fra 1930-årene ligner forbausende på arkitekturen i en vestlig-amerikansk storby og var en gang symbol for vestlig kolonimakt. Det gamle Kina kan du møte i den vakre parken Yuyuan og på markedet i gamlebyen, mens den hypermoderne bydelen Pudong strekker seg til himmelen med sine skyskrapere. I den populære handlegaten Nanjing Lu ligger butikker og restauranter tett. Etter sightseeing i Shanghai denne formiddagen, står bussen klar for å kjøre oss til havnen i Baoshan, der den store Yangtzefloden munner ut i Øst-Kina-havet. Her går vi om bord i Celebrity Millenium, skipet som skal være vårt hjem de neste 14 dagene.

31. mars - 01. april: Til sjøs – mot Kinas hovedstad

/globalassets/cruisebater/celebrity-millenium/crush_restaurant_992x744.jpg

Vi starter cruiset med en to dagers seilas mot Tianjin, nordover langs Kinas kyst gjennom Gulehavet. Det gir oss mulighet til å bli kjent med skipets fasiliteter og aktivitetstilbud, og vi kan nyte den ekte cruise-følelsen! Fra rikholdige måltider, timer ved bassenget og spabehandlinger, til vandreturer på dekk og en tur i fitness-studio eller på basketballbanen– mulighetene er mange.

02. – 04. april: Tianjin – inngangsporten til Beijing

/globalassets/asia/kina/tianjin/tianjin-kina_large.jpg

Tidlig om morgenen har skipet vårt kommet til Tianjin, havnebyen til Beijing. Byen ligger et par timers kjøring fra kysten, men er i seg selv en by med 15 millioner innbyggere. Her finner man moderne forretningskvartaler, men også en gamleby med tradisjonell byggekunst og godt bevarte fredede bygninger fra kolonitiden. Havnen kan skilte med et enormt pariserhjul bygd på toppen av en av byens vakre broer over Hai-elven.  Her kan du gå på oppdagelsestur og bli kjent med noen av byens delikatesser. På antikvitetsmarkedet kan du gå på jakt etter sølv, porselen eller gamle klokker.

Men Tianjin er også utgangspunkt for flere utflukter i skipets regi, både med og uten overnatting, eller en to-dagers tur som inkluderer både Beijing og Xian med den berømte Terrakotta-arméen.

Turen til Den Kinesiske Mur er nok et av høydepunktene. Det er en drøm for mange, å sette sine ben på dette fantastiske byggverket, og landskapet rundt er ikke mindre spektakulært. Du kan også melde deg på en utflukt til Beijings sentrum. Her kan du gå på oppdagelsestur rundt Den Himmelske Fredsplass, Den Forbudte By eller i handle- og gågatestrøket Wangfujing.  Få med deg et historisk sus fra det storslåtte kinesiske imperiets fortid, og se kontrastene til dagens moderne Kina med grensesprengende moderne arkitektur.

05. april: Vi seiler mot Sør-Korea, «Morgenstillhetens land»

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-store-bilder/seoul-night.jpg

Mens skiper vårt seiler fra Tianjin og sørover mot Korea, kan vi nyte en avslappende dag om bord.

Dagen gir anledning til å fordøye inntrykkene fra våre opplevelser i Kina og forberede oss på møtet med den noe mindre naboen, Sør-Korea. Korea-halvøya ligger som en bro mellom Kina og Japan og har i tusenvis av år vært en kulturformidler. Lærdom, skrift, litteratur og religioner har vandret mellom Kina og Japan via Korea, og vi vil kjenne både likheter og forskjeller mellom de asiatiske naboene.

06. april: Besøk på Jeju øya, «Sør-Koreas Hawaii»

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-store-bilder/jeju-island_shutterstock.jpg

Vårt første stopp blir ved Sør-Koreas sørligste punkt, den vakre øya Jeju, kjærlig omtalt som «Smaragdøya» eller «Koreas Hawaii». Med sitt vulkanske landskap og milde klima er Jeju koreanernes yndede feriested og særlig populært hos brudepar. Med sine strender, irrgrønne åser, eldgamle skoger og fossefall byr øya på et mangfold av landskap og et rikt plante- og dyreliv. Her kan du bli med på en vandretur opp mot krateret til den 1950 meter høye vulkanen Hallasan eller spasere inn i en gigantisk lavatunnel. Du kan besøke den særegne skulpturparken «Loveland» med erotisk tema (bare over 18 år!) eller lære om de fryktløse Haenyeo, dykkkerkvinnene som i århundrer har livnært sine familier med det de finner på havets bunn. Uten dykkerutstyr er det et farefullt yrke som siden 2016 har vært regnet blant verdens kulturarv.

07. april: Seoul, Sør-Koreas pulserende hovedstad

/globalassets/asia/sor-korea/sor-korea-store-bilder/korea-calligrapher.jpg

I løpet av natten har skipet seilt nordover langs Koreas vestkyst og lagt til kai ved Incheon som har landets største havn. Her ligger skyskraperne side om side med gamle palasser, idrettsanlegg fra De Olympiske Leker i 1988 og buddhisttempler med fredfulle haver. Men målet er nok hovedstaden Seoul, en av verdens mest moderne byer, og flere utflukter dit tilbys i dag. Du kan bli med på en rundtur til byens største severdigheter, først og fremst Gyeongbok-Palasset, vandre på et av byens spennende markeder der dagligvarer, smykker og ginseng i mange former tilbys eller bli med på en utflukt til DMZ, den mye omtalte grensen som har delt Korea i to stater siden 1953. Et blikk inn i det lukkede Nord-Korea eller en tur inn i Den tredje tunnelen, tidligere fluktrute for mange fra nord, hører med. Vil du oppleve det tradisjonelle Korea, bør du bli med til Bukchon Hanok-landsbyen der tallrike tradisjonelle koreanske hus er bevart, eller delta i te-seremonien i et tempel, en uforglemmelig opplevelse.

08. april: Til sjøs – Fra Korea til Japan

/globalassets/cruisebater/celebrity-millenium/in_solarium2f_460a_256.jpg

Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program - valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Romservice hele døgnet gjør at du eventuelt kan spise frokost på lugaren. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer.

09. april: Ankomst Kobe, Japan

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/tokyo-geisha_large.jpg

Så står Japan for tur. For mange er Japan et gåtefullt land med store kontraster mellom tradisjon og hypermoderne teknikk. På den ene siden biler, roboter og høyhastighetstog, på den andre siden tradisjoner som sumobryting, geishaer i vakre kimonoer og origami papirkunst. Fremfor alt er Japan kjent for sine vakre landskap, idylliske hager og templer.

Ved 14-tiden legger vi til kai i Kobe, havnebyen som er mest kjent for sin eksklusive biff. Men Kobe har mer å by på! Bli med og oppdag Chinatown eller «Kobe Harborland», den flotte og populære havnepromenaden med flere arkitektonisk særpregede bygg, som Kobe Port Tower med sin utsiktsplattform. Kobe er også stolt av sine mange spesielle museer, blant dem Jordskjelvmuseet. Byen er omgitt av vakkert skogsterreng opp mot Mt Rokko. Her finnes gode muligheter for vandreturer med spektakulær utsikt. Eller bli med til Arima Onsen, et av Japans mest berømte badesteder med varme kilder.

10. april: Frivillig utflukt til Kyoto, den gamle hovedstaden

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_golden-pavillion-copy.jpg

Skipet har ligget i Kobe om natten. I dag har du valget mellom flere utflukter. Både Osaka og Kyoto er lett tilgjengelig på dagstur fra Kobe. Kyoto, som var landets tidligere hovedstad og en av Japans vakreste byer, er nok favoritt med sine templer, parker og fossefall. Omtrent en femtedel av Japans nasjonale og kulturelle skatter ligger innenfor Kyotos bygrense. Ikke rart at omtrent hele gamlebyen er på UNESCOs liste over verdensarv! Utflukten til Kyoto kan skje enten med buss eller med Japans høyhastighetstog, Shinkansen.

11. april: Opplev en utflukt til Mount Fuji, Japan

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/fuji_blomster_2.jpg

Turen går videre til Shimizu, som ligger ved Suruga-bukten ved Stillehavet. Ikke få japanske malerier og postkort viser Shimizu foran den storslåtte silhuetten av Fuji-fjellet. Og i dag blir det en mulighet til å bli med på en utflukt for å se Fuji. Hakone Nasjonalpark ved bunnen av Japans hellige fjell, er vakker med eldgamle pinjeskoger og tradisjonelle hager, med middelalderborger og templer. Her kan du nærme deg Fuji-fjellet enten med gondolbane eller buss, eller ta en båttur på den vakre Ashi-sjøen. For japanere betyr det stor lykke å ha fått se dette hellige fjellet, som store deler av året er innhyllet i skyer. Kanskje lykken smiler til oss?

12. april: Tokyo (Yokohama) – 13. april (natt om bord)

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tokyo-asakusa-sensoji-temple-1.jpg

Denne morgenen er vi kommet til den verdenskjente havnebyen Yokohama, vårt siste stopp på cruiset. Metropolen har vokst sammen med Tokyo, Japans hovedstad. Tokyo er enorm, men også morsom og full av kontraster. Estetiske shintotempler ligger side om side med hypermoderne moteforretninger.

Vi inviterer på en rundtur som skal gi et lite inntrykk av Tokyo, «Den østlige hovedstaden».

Vi starter med Odaiba, Tokyos spennende nye «Aker Brygge». Her blir det anledning til å kjøpe turens siste lunsj på Odaiba Decks, populært handle- og restaurantstrøk. Det blir fotostopp ved Det keiserlige palasset og vi får panoramautsikt over byen fra Metropolitan Government Building. Times Square blir et veikryss i forhold til shoppingdistriktet Shibuya med sine enorme neonskilt. Dette er byens bankende hjerte og kjent for å ha verdens travleste fotgjengerovergang.

Skipet gir også tilbud om en spesiell avslutning. Vil du oppleve japansk kultur og kjøkken av ypperste merke, kan du bli med og nyte et måltid servert etter Kaiseki-tradisjon, sittende på lave stoler og med mange delikate småretter. Måltidet avsluttes med en Geisha-forestilling der damene i sine vakre kimonoer viser dans og musikk etter eldgamle tradisjoner – en fantastisk avslutning på en opplevelsesrik tur.

Tid for å pakke kofferter og ta avskjed med venner. Flyet vårt har avgang mot kvelden. Sayonara – på gjensyn!

14. april: Ankomst Norge

Etter et flybytte i Istanbul lander vi igjen i Norge denne formiddagen.