Cuba

Forførende og fargerikt!

  • 05.11.2020
  • 10 dager
  • 24 950,-

Det er ikke rart at Cuba står høyt på ønskelisten hos mange!

Cuba er fylt med kontraster og det er kanskje litt av grunnen til at vi finner det så tiltrekkende? Karibiske strender med palmer og turkis hav - hjertelige mennesker formet av Castro gjennom et helt liv - musikkglede, sensuelle og eggende rytmer - arkitektoniske skjønnheter i forfall – søt rom og vakre mennesker som har en kreativ tilnærming til problemløsninger. Bli med og la sansene dine utfordres! Hjertet åpnes og sinnet sløves når man er på Cuba. Kom hjem til familier som ønsker deg velkommen, og du vil samtidig komme tettere inn på deres dagligliv. Opplev en vanlig arbeidsdag for en kubaner på sigarfabrikk - et håndverk som er verdenskjent
Den opplevelsesrike reisen avsluttes med en herlig badeferie på 5-stjerners hotell.


Reiseleder på turen er dyktige og erfarne Linda Klepp.

Program for turen

Dag 1
Havanna
Dag 2
Byvandring med sigarer, mohitos og folkelivet
Dag 3
Fra prektige villaer til Castros store arena for taler til folket
Dag 4
Sydens perle Cienfuegos og fargerike Trinidad
Dag 5
Vandring i Guanayara Nasjonal park (ekstra utflukt)
Dag 6
Sukkermøllenes dal og Che Guevara på vei til Varadero
Dag 7-8
Paradisstrender og det gode liv
Dag 9-10
Avreise til flyplassen

Turinformasjon

Turpris kr 21 780,-
Pluss flyavgift kr 3 170,-
Totalt fra kr 24.950,- per person*
* Pris med utreise fra Oslo eller Kristiansand


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Havanna
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen 
3 netter i delt dobbeltrom på Hotel Melia Cohiba
2 netter i delt dobbeltrom på “Casa particulares”
3 netter i delt dobbelrom på Melia Peninusula Varadero
8 frokoster
4 lunsjer
5 middager
Drikke på hotellet i Varadero
Utflukter og busstransport ifølge program
Visum til Cuba
Tips
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

5.november
Oslo - Amsterdam                        06.30 - 08.30
Kristiansand – Amsterdam           06.00 - 07.30
Amsterdam - Paris                        10.20 - 11.45
Paris - Havanna                            14.10 - 18.35

15.november
Havanna - Paris                            20.55 - 11.50
Paris - Amsterdam                        14.30 - 15.50
Amsterdam - Kristiansand            20.35 - 22.00
Amsterdam – Oslo                        20.35 - 22.20

Tillegg:
Enkeltrom kr 4 500,-
Vandretur i Guanayara Nasjonalpark inkl. lunsj kr 390,-

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1 000,-
Stavanger fra kr 1 000,-

Ønskes utreise fra andre flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Vi gjør oppmerksom på at hotellstandard kontra stjernebenevnelsen kan avvike noe fra europeisk standard.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Havanna

Gamle biler. Fargerik. Havanna, Cuba

Flyreisen går via Amsterdam om morgenen med ankomst Havanna utpå ettermiddagen lokal tid. Under den korte turen fra flyplassen til hotellet, får vi inntrykk av å være midt oppi et veteranbiltreff da mange av bilene er fra før revolusjonen. Landet er som en film fra 50-tallet, og her er det glede, musikk, farger og flotte mennesker!

Hotellet har flere restauranter du kan velge mellom i kveld (ikke inkludert).  

Dag 2: Byvandring med sigarer, mohitos og folkelivet

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/mojito.jpg

Denne dagen skal vi gjøre oss litt kjent i Havanna, en gang Spanias viktigste koloniby og handelssentrum. Gamle Havanna er et imponerende syn. Vi begynner dagen med å besøke en av byens tobakksfabrikker, og her får vi se hvordan de berømte kubanske sigarene blir laget.  Etterpå skal vi på byvandring gjennom gamlebyen i Havanna.  Når du går gjennom de smale, brolagte gatene, forbi tunge dører i massivt tre og balkonger med smijernsgelendere, føler du deg hensatt til fortiden. Vi besøker Katedralsplassen som er omkranset av store vake paleer, som naturligvis også stammer fra kolonitiden.  Like ved ligger den berømte baren hvor Hemningway drakk sine mojitos.

Etter felles lunsj på en av Havannas restauranter har du tid til å utforske byen videre på egen hånd. Om kvelden er det middag på paladar (privat-drevet restaurant) i gåavstand fra hotellet.

Dag 3: Fra prektige villaer til Castros store arena for taler til folket

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/revolusjonsplassen_1.jpg

Dagen starter dagen med en rundtur i Stor-Havanna. I områdene Miramar og Vedado ser vi tydelige spor etter fortidens glansperiode med prektige villaer som i dag huser utenlandske firmaer og ambassader. Ett obligatorisk stopp er revolusjonsplassen hvor Fidel Castro i alle år holdt sine 4-5 timer lange taler foran opptil en million mennesker. Formiddagen avsluttes med et besøk på Revolusjonsmuseet som ligger i presidentpalasset midt i byen. Her blir det en gjennomgang av Cubas spennende historie fram til revolusjonen seiret 1. januar 1959.

Lunsjen inntas på en av Havannas restauranter.

Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Reiseleder hjelper selvfølgelig til med forslag på hva en bør se og oppleve.

Dag 4: Sydens perle Cienfuegos og fargerike Trinidad

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/cienfuegos.jpg

Etter noen innholdsrike dager i Havanna setter vi kursen mot Trinidad. Det blir en artig tur på veier nesten uten trafikk, og de kjøretøyene vi møter på motorveien er uvanlige for våre øyne. Vi passerer en av verdens største sitrusplantasjer, men også mye land som ligger brakk. Den stolte kongepalmen som er Cubas nasjonaltre er praktfull. Ved lunsjtider ankommer vi Cienfuegos. Vi kjører gjennom sentrum og fortsetter utover promenaden Paseo del Prado og vil kunne se de ville Escambray-fjellene på den ene siden og utover Jaguabukten på den andre. Her blir det tid og lunsj på egenhånd.

Vi fortsetter videre langs kysten til Trinidad, en av Cubas største byer. Vi drar på byvandring og blir kjent med Trinidads tradisjonelle arkitektur fra kolonitiden som regnes blant den absolutt best bevarte, ikke bare på Cuba, men i hele Latin-Amerika. Husenes røde teglsteinstak står i fin kontrast til de blomsterrike, grønne hagene. Bak vinduslemmene gjemmer det seg fine møbler av flettverk og mahogni, sirlig veggutsmykning og gamle malerier, sammen med uthogde steinsøyler, filigransporselen, utskårne tredører og støpejernsporter. Denne overdådigheten gjør nærmest byen til et levende museum.

I Trinidad skal vi bo i såkalte casas particulares, det vil si hjemme hos kubanske familier – som bed & breakfast på kubansk vis. Slik kommer du tettere inn på dagliglivet, og mer gjestfrie mennesker enn kubanere skal du lete lenge etter!

Felles middag på en paladar.

/globalassets/amerika/cuba/cuba-store-bilder/mann-trinidad-2000px.jpg

Dag 5: Vandring i Guanayara Nasjonal park (ekstra utflukt)

/globalassets/amerika/cuba/cuba-store-bilder/guanayara-foss-cuba-2000px.jpg

I dag kan du bli enda bedre kjent med byen som er som et levende museum! Du har også mulighet til å bli med på en ekstra utflukt i dag, en vandretur i Guanayara Nasjonal park. Her er det vakre naturstier og underveis kan man nyte en fantastisk utsikt. På turen vil man sammen med den lokale guiden blant annet oppdage kaffebønnetrær og en vakker blomsterprakt.  Langs vandrestien kan man ta et forfriskende bad under fossefall og i «naturlige» bassenger. Et lunsjstopp underveis.

Etter middag på egenhånd i kveld (kanskje du velger å spise hos din vertsfamilie) møtes gruppen på «musikkhuset» Casa de la Trova. Her vil du oppleve kubansk musikk og dersom du ønsker å danse salsa, er det bare å gripe sjansen!

Dag 6: Sukkermøllenes dal og Che Guevara på vei til Varadero

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/sukkermollenes-dal.jpg

Vi setter kurs for Valle de los Ingenios – også kalt Sukkermøllenes dal.  På 1800-tallet ble det bygd mer enn 50 sukkermøller i dalen rundt Trinidad, og det gjorde byen til en av Cubas rikeste. Restene av møllene finnes ennå i den frodige dalen, som ligger omgitt av grønne fjell. Trinidad og Valle de los Ingenios er begge erklært for verdenskulturarv av UNESCO.

Santa Clara, som var en av de viktigste byene under revolusjonen skal også besøkes idag. Her ser vi statuer som hyller Che Guevara, og et stort monument som også inneholder mausoleum og museum, er oppført til ære for "Che". I 1997 ble Che Guevaras jordiske levninger sammen med restene av 16 andre revolusjonærer flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. Castro selv tente den evige ilden som brenner ved minnesmerket.

Sentrum av Santa Clara har vakre bygninger rundt byens sentrale plass Parque Central. Bygningene som omkranser torget er fra århundreskiftet, men er oppført i spansk kolonistil med søyler, buer og balkonger. Santa Clara har også en av de mest prestisjefylte universitetene utenfor Havanna.

Sent på ettermiddagen ankommer vi Varadero som er Cubas største ferieområde. Her vil du oppleve et herlig feriested med strender i verdensklasse. Hele 20 kilometer kritthvit strand strekker seg som en paradisisk landtunge ut i Mexicogulften.  Vi sjekker inn på vårt fem stjerners all inclusive resort.

/globalassets/amerika/cuba/cuba-store-bilder/varadero_strand2.jpg

Dag 7-8: Paradisstrender og det gode liv

/globalassets/diverse/diverse-bilder/strender/shutterstock_92362540.jpg

Nå er det bare å nyte dagene etter opplevelsesrike dager! Hotellet har flere bassenger som kan benyttes til den daglige svømmeturen. Hotellet tilbyr ulike aktiviteter for enhver smak, eller du kan bare nyte strandlivet.

Dag 9-10: Avreise til flyplassen

Det er tid for å ta avskjed med vår vakre øy. Etter flybytte i Amsterdam om formiddagen, lander vi i Norge utpå ettermiddagen. En opplevelsesrik ferie er over for denne gang, og de mange inntrykkene vil nok bli sittende lenge.