Dolomittene – Italiensk vandreparadis

Vandreturer i spektakulære omgivelser

  • 14.09.2019
  • 7 dager
  • 12 450,-

Dolomittene, nord i Italia, er et natureldorado både vinter og sommer. De helt spesielle fjellformasjonene som finnes her har UNESCO status og tiltrekker seg reisende fra hele verden. Val di Fiemme er den perfekte basen for vandreturer i fjellene, og den sjarmerende landsbyen Cavalese kombinerer fremragende gastronomi med rustikk stemning, der den ligger solrikt til med utsikt over dalen og fjellene. Bli med på opplevelsesrike dager hvor vi skal utforske dette spektakulære fjellområdet sammen med vår hyggelige og erfarne fjellguide.

Hvem passer turen for?
Turen kan karakteriseres som middels krevende. Den er for deg som liker fotturer, er i normalt god fysisk form og som også kan gå i noe bratt terreng. Flere vandrepartier vil være i en høyde på 2-3000 meter over havet. Vi tilpasser selvsagt tempo og program best mulig, og vandrestiene er preget av grus, stein og gress.Vil du slappe av en dag, er det selvfølgelig fullt mulig.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Dolomittene – Italiensk vandreparadis.

Program for turen

Hotel Bellavista (4-stjerners)
Dag 1
Ankomst
Cavalese, Val di Fiemme
Dag 2
Val Venegia
Dag 3
Lavaze & Oclini-passet
Dag 4
Naturfenomen i Cembra-dalen, vin og grappa
Dag 5
Sykkeltur i Val di Fiemme (Ekstra utflukt)
Dag 6
Passo Pordoi
Dag 7
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 11 320,-
Pluss flyavgift kr 1130,-
Totalt fra kr 12 450,- per person*

* Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Fyreise t/r Venezia
Transport flyplass – hotell t/r
6 netter i dobbeltrom på Hotel Bellavista
6 frokoster
4 lunsjer (derav 3 lunsjbokser til vandring)
5 middager
1 flaske vann til hver vandretur
Transport til alle nevnte utflukter
1 vinsmaking
1 grappasmaking
Tips
Autorisert fjellguide på alle utflukter
Vandreglad reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

14. september
Oslo - Venezia               10.40 - 13.20

20. september
Venezia - København     14.20 - 16.25
København - Oslo          18.05 - 19.15

Tillegg:
Enkeltrom kr 1490,-
Drikke til måltidene 
Sykkeltur inkl. frakt, sykkel, hjelm, lunsj og sykkelguide kr 1250,-
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1500,-
Stavanger fra kr 1500,-
Kristiansand fra kr 1500,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Hotell:
Hotel Bellavista (4-stjerners)

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Hotel Bellavista (4-stjerners)

Dette er en historisk villa fra 1930-tallet som er modernisert og omgjort til et hotell med sjel i ekte tyrolerstil, i sentrum av Cavalese. Fra hotellet er det gangavstand til utesteder og butikker. Hotellets kjøkkensjef lager velsmakende retter med lokale råvarer.

Etter en vandretur kan man bestille behandlinger på hotellets spa-avdeling, hydromassasje, badstue og dampbad og andre behandlinger. Hotellet ønsker å invitere gjestene til en grappasmaking på L’Ones Cellar en av kveldene for å smake på lokale dråper!

Les mer om Hotel Bellavista

Dag 1: Ankomst

Flyreisen går fra Norge til Venezia. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss fra kysten og oppover mot fjellene. Vi passerer vindistrikter og duvende åskammer som etterhvert erstattes av høye fjellsider. I området vest for Venezia finner man alt fra de aller enkleste bordviner til noen av de absolutt beste vinene som lages i Italia. Underveis blir det litt tid på egenhånd for å kjøpe seg mat og ta en beinstrekk. Mot kvelden ankommer vi Dolomittene og hotellet vårt i Cavalese.

Cavalese, Val di Fiemme

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/cavalese.jpg

Cavalese er en hyggelig landsby med ca 4000 innbyggere i nedre del av Val di Fiemme i Trento i Nord-Italia. Byen ligger på 1000 moh og er om vinteren et populært skisted. Området er kjent for SKI-VM og Marcialonga-løpet, en styrkeprøve for langrennsløpere. Her finner vi også den såkalte Monsterbakken som deltakerne i Tour de Ski kjemper seg opp. Om sommeren er stedet et glimrende utgangspunkt for vandreturer i de vakre fjellene. Det er hyggelig å ta en spasertur rundt i den lille gamle byen, titte inn i butikker med kunsthåndtverk og souvenirer, kanskje finne noe nytt til fjellturen i sportsbutikken eller bare slå seg ned og nyte en kaffe eller et glass vin på en hyggelig cafe. Det er ellers fine vandrestier i området rundt landsbyen.

Dag 2: Val Venegia

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/dolomites-deadbolt.jpg

Denne turen starter gjennom en grønn dal som vider seg ut etterhvert. Nokså moderat stigning på det meste av ruten med noen brattere partier. Stien går over grønne beitemarker og bratt gjennom furuskog opp til platået ved foten av det majestetiske fjellpartiet, Pale di San Martino, med flere topper på over 3 000 moh (30 min). Kontrasten er stor mellom de grønne bakkene og de grårosa, steile fjellene som opprinnelig er koraller presset opp fra havbunnen. Idet vi kommer til den lille innsjøen, ser vi fjellhytten Baita
Segantini, et typisk fotomotiv fra Dolomittene, med fjelltoppen Cimon de la Pala i bakgrunnen. Baita Segantini ligger på 2 170 moh og er et kjærkomment mål denne dagen. Her nytes nistepakken, og utsikten fra høyden er upåklagelig. Transport tur/retur utgangspunkt med buss fra hotellet.

Lengde dagsetappe: 5-6 timer.

Dag 3: Lavaze & Oclini-passet

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/dolomites_dobbiaco_mt-elm.jpg

Idag er vi klare for turens andre vandretur, og vi skal få oppleve Lavaze og Oclini-passet. Vi blir kjørt til startpunktet ved Lavaze og går derfra videre oppover på merkede vandrestier en times tid til vi kommer til hytten Malga Ora. Derfra når vi Oclini-passet på ca 1900 moh etter 30 minutter. Nå er vi ved foten av Corno Bianco og Nero (Det svarte og hvite hornet), to fjelltopper hvor den ene ser mørk ut på toppen siden den er gressbevokst og den andre ser lys ut siden det er bart fjell på toppen. Nå skal vi skal vi klatre litt opp i høyden, og etter 45 minutter når vi toppen av Corno Bianco. Her har vi en fantastisk 360 graders utsikt. Underveis får vi oppleve den flotte fjellfloraen i dette området med mange fargerike blomster som ikke er så vanlige hos oss i nord. Vi har med oss en lunsjboks fra hotellet som vi nyter på et passende sted. På Malga Ora er det mulig å slappe av litt og få kjøpt noe å drikke. Sammen med en autorisert fjellguide blir man kjørt til og fra startpunkt for turen med buss.

Lengde dagsetappe: 5 timer.

Dag 4: Naturfenomen i Cembra-dalen, vin og grappa

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/val-di-cembra_piramidi-di-segonzano.jpg

Idag skal vi la vandreføttene få litt hvile og drar på en utflukt til Val di Cembra, et sted med artige foto-motiver. I Segonzano finner vi noen slanke, pyramidelignende sandsteinsformasjoner - et av naturens forunderlige krumspring. Enkelte er opp til 20 meter høye og har store steiner balanserende på toppen. Andre ligner en samling orgelpiper der de ligger og ruver i den grønne furuskogen. Vi går en liten rundtur i dette området på ca 1 times tid for å beskue disse spesielle formasjonene. Videre fortsetter vi nedover i dalen til en prisvinnende vinprodusent, hvor vi får en omvisning med vinsmaking. Området her i Syd-Tyrol overrasker med sin gode vinproduksjon, selv om mange av vinrankene vokser relativt høyt over havet. Landskapet er vakkert med vinrankene i flotte terrasser mot en bakgrunn av majestetiske fjell. Nå er lunsjappetitten garantert på topp, og på en gård i nærheten får vi servert et rustikt, tradisjonsrikt måltid.

Dag 5: Sykkeltur i Val di Fiemme (Ekstra utflukt)

/globalassets/europa/italia/dolomittene/sykkeltur.jpg

I dag får du muligheten til å oppleve den vakre naturen langs dalsidene i Val di Fiemme. Vi får utlevert gode el-sykler med ekstra brede dekk som gir dagens sykkelopplevelse en overraskende overkommelig og morsom vri. Syklene er tilpasset høyden du har oppgitt på forhånd, og vi får instruksjoner om bruk av sykkelen samt dagens rute. Det er med en lokalkjent sykkelguide på turen. Vi sykler på landeveier og sykkelstier som går delvis på kupert terreng. Det blir stopp underveis for pikniklunsj før vi triller tilbake til Cavalese utpå ettermiddagen.

De som ikke ønsker å være med på sykkeltur i dag, har mulighet for en ny vandretur med guide eller å utforske nærområdet på egenhånd.

Dag 6: Passo Pordoi

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/sass-pordoi-cable-car.jpg

Mange har hørt om Sella Ronda, en fantastisk rundtur rundt fjellgruppen Sella, som både kan gjøres med sykkel (i sommerhalvåret) og med slalomski (om vinteren). Vi velger oss Pordoi-passet som utgangspunkt for denne dagsetappen (værforbehold). Vi får transport gjennom dalen Val di Fassa og opp alle hårnålsvingene til toppen av passet på 2240 moh. Her går vi om bord i taubanen som tar oss i et luftig svev opp til toppen av Sass Pordoi på 2947 moh. Herfra går en sti opp til et trangt pass, og videre følger stien delvis Alta Via delle Dolomiti, kanskje den mest berømte ruten gjennom Dolomittene. Nå beveger vi oss gjennom et goldt, måneliknende landskap med rare fjellformasjoner. Vi klatrer oppover til toppen Piz Boé på 3152 moh med den lille trehytta Campanna Fassa. Utsikten er ubeskrivelig med 360 graders utsikt mot kjente fjelltopper som Piz Buin, Marmolada og Sassolungo. Stigningen vi går denne dagen er relativt tøff, da vi kjenner at vi befinner oss i høyden. Denne siste kvelden avrunder vi måltidet med en smakebit av lokalprodusert grappa.

Lengde dagsetappe: ca 4 timer (pluss taubane).
Alternativ rute denne dagen, dersom været skulle tilsi dette: Canazei med sine grønne gresstunger, som gir en flott kontrast til de bratte fjellsidene.

Dag 7: Hjemreise

Vi forlater vårt hyggelige hotell etter frokost og setter kursen mot flyplassen i Venezia. Denne gangen velger vi å kjøre langs Gardasjøen, den største innsjøen i Italia. Vi gjør en stopp i en av de mange sjarmerende landsbyene langs innsjøens østlige bredd, der det blir tid til å kjøpe seg noe mat og lokale spesialiteter, før turen går videre til flyplassen. Arrivederci Italia!