Nyttårsfeiring i Edinburgh

Bli med på en spektakulær nyttårsfeiring i Edinburgh

Hogomanay kaller de det, og det sies at Edinburgh er vuggen til vår tids nyttårsfeiringer. De feirer fire dager til ende, og byr på en fargesprakende gatefest med konserter, fakkeltog, gatekunst, sekkepiper, kilt, kostymeparade og selvfølgelig et fantastisk fyrverkeri!

Kanskje stemmer det at dette startet som en hedensk tradisjon, en pause midtvinters fra korte dager og kalde netter – hvem trenger vel ikke et avbrekk fra Kong Vinter?

Edinburgh legger til rette for en fest av de sjeldne når de byr opp et nytt år til dans. Bli med og opplev at annerledes nyttårsaften du aldri vil glemme.

Hvem passer turen for? Dette er en tur for voksne i alle aldere, som liker å oppdage nye steder uten mye fellesorganisert opplegg. Tryggheten med at fly, transfer, hotel og inngang til den store nyttårsfeiringen er booket gir en god ramme på turen! Når det i tillegg er med en norsktalende reiseleder som mer enn gjerne deler av sin lokale kunnskap med tips og råd, ligger alt til rette for en reiseopplevelse for minneboken!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Nyttårsfeiring i Edinburgh.

Program for turen

Dag 1
Velkommen til Skottland
Dag 2
Nyttårsfest
Dag 3
En iskald start på 2020?
Dag 4
Cheerio Scotland!

Turinformasjon

Turpris kr 8278,-
Pluss flyavgift kr 512,-
Totalt fra kr 8790,- per person*

* Pris med utreise fra Oslo


Inkludert i prisen:

Flyreise t/r Edinburgh
Buss flyplass – hotell t/r
3 netter i dobbeltrom på Motel One Edinburgh-Royal
3 frokoster (Continental)
Inngang til Princes Street 31. desember
Reiseleder fra Norsk Tur

Hotellet vårt
Motel One Edinburgh-Royal er et 3-stjerners designhotel med beliggenhet svært sentralt i Edinburgh, kun 5 minutters gange til Edinburgh Castle. Hotellet har egen bar og lounge, heis, gratis wi-fi og totalt 208 rom. Hvert rom har toalettsaker, hårføner, bad med dusj, flatskjerm-TV og moderne møbler. Hotellet har ikke twinrom, men separate madrasser i dobbeltsengene

Flytider

30. desember
Oslo - Edinburg   11.25 - 12.15

02. januar
Edinburg - Oslo    12.55 - 15.40

Tillegg:
Enkeltrom kr 2500,-
Tips til sjåfører/betjening

Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1300,-
Stavanger fra kr 1300,-
Kristiansand fra kr 1300,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.  

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Velkommen til Skottland

/globalassets/europa/skottland/skottland-store-bilder/ol_shutterstock.jpg

Vår tur starter dagen før dagen, sånn at du får innlosjert deg på vårt gode hotell som har helt prima beliggenhet. Herfra kan du til og med gå med små skritt til det meste, og likevel vil det ikke ta lang tid å komme frem. Første kvelden kan du ta på deg SIX pencen og vandre nedover Royal Mile eller Princes Street der kjedebutikkene ligger på rad og rekke. PS ta en svipptur innom George Street også – der finner du designbutikkene, og nå like etter jul kan det sikkert gjøres både to og ti kupp!

Så på vei tilbake til hotellet kan du stikke innom «puben», ta en pint, slå av en skrøne med noen av de andre som nyter kvelden. I pub-gaten Roses Street ligger de tett i tett og konkurrerer om oppmerksomheten din. Hva fristes du av? Navn som The Black Cat, Dirty Dick’s og The Amber Rose er bare noen av pubene du kan velge mellom.

Dag 2: Nyttårsfest

/globalassets/europa/skottland/skottland-store-bilder/slott-edinburgh.jpg

Etter en deilig natt og god frokost, er du klar for oppdagelsesferd i Edinburgh. Og det så mye å velge mellom. Kanskje du vil besøke et av byens museer med anerkjente vandreutstillinger? Eller hva med en rusletur i gamlebyen, mellom storslåtte middelalderbygninger og sjarmerende butikker og spiseseder?  

Festantrekket i kveld blir hva du gjør det til, et glitrende diadem eller brylkrem i håret, festlige hansker, elegante øredobber og stæsj - men varmt yttertøy og gode sko er å anbefale. Det meste skjer nemlig ute. Vi teller ned til det nye året på et festivallignende område i Princes Street, forbeholdt de med forhåndsbestilte billetter. Her blir det garantert god stemning, med konserter, kostymer og selvfølgelig et fargesprakende fyrverkeri. Her blir det fest ut i de små timer, og når du er ferdig med å ønske kjente og ukjente «a Happy New Year» er det kun en liten spasertur tilbake til hotellet.

NB! arrangøren tar et værforbehold, og endringer i programmet kan forekomme. Ved mye nedbør vil fyrverkeriet kunne kanselleres.

/globalassets/europa/skottland/skottland-store-bilder/fakkeltog-hogomanay-nyttarsaften-karneval-viking-edinburgh.jpg

Dag 3: En iskald start på 2020?

Hva vil du bruke den første dagen i det nye året til? Vi kan fortelle deg hva mange i Edinburgh gjør, så kan du vurdere det. «The Loony Dook» kaller de det og innebærer at de kler seg i et crazy antrekk og tar turen til South Queensferry, utenfor Edinburgh sentrum. Her går de i tog gjennom gatene, og ned til havna hvor de hiver de seg ut i vannet. Fjorden kan trygt sies å ha en lav temperatur på denne årstiden, så det er garantert en frisk start på det nye året. Du også velge å være tilskuer – Nesten like gøy, men ikkeså kaldt og ikke så vått.

Foto fra Loony Dook av Laurence Norah

/globalassets/europa/skottland/skottland-store-bilder/loony-dook-hogmanay-edinburgh_by_laurence-norah-10-1000x667.jpg

Dag 4: Cheerio Scotland!

/globalassets/europa/skottland/skottland-store-bilder/kilt-og-sokker.jpg

Edinburgh og Skottland innfrir alltid – sommer som vinter. Bli med på en festlig 4-dagers tur der du velger mye av programmet selv, men har tilgang til vår norske reiseleder som hele tiden kan hjelpe deg med tips og råd, samt booking av det du måtte ønske. Vi flyr tilbake til Norge ved lunsjtider.