• 16.05.2018
  • 8 dager
  • 13 950,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Sittende på dekk mens cruiseskipet rolig glir oppover elven. Vi ønsker deg velkommen til denne billedskjønne reisen, hvor elven danner rammen rundt et vakkert elvecruise, og hvor naturen og omgivelsene er som tatt ut av et maleri. Rhinen bukter seg gjennom grønne vinmarker, idylliske små byer, middelalderborger og bratte åssider. Du kan trekke deg tilbake til din lugar og slipper å pakke kofferten hver kveld. På denne turen får du oppleve de mest innbydende byene langs elven, og vi ønsker deg hjertelig velkommen om bord!

Les mer om hva som er nyttig å vite på elvecruise på Rhinen. 

Program for turen

Dag 1
Norge – Amsterdam
Dag 2
Køln
Dag 3
Mainz
Dag 4
Miltenberg
Dag 5
Würzburg
Dag 6
Schweinfurth
Dag 7
Nürnberg
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13 400,-  pr. person
Pluss flyavgifter kr 550,- pr. person
Total turpris kr 13 950,- pr. person

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Amsterdam og Nürnberg - Oslo t/r (utreise fra andre byer på forespørsel)
Busstransport i henhold til program
7 netter i utvendig dobbel lugar på grunndekk
7 frokoster
6 lunsjer
7 middager
All inclusive drikkepakke
Reiseleder fra Norsk Tur 

Tillegg:
Utfluktspakke (bookes og betales direkte til skipet ved utsjekking)
Lugar mellomdekk kr 1 050,- per person
Lugar øvre dekk kr 1 600,- per person
Tips til mannskapet om bord
Enkellugar på forespørsel 

Turprogram

Dag 1: Norge – Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/amsterdam-til-nurnberg/amsterdam-kveld-web.jpg

Vi flyr fra Norge til Amsterdam, og bussen vil frakte oss til skipet MS Leonora. Det vil bli flotte dager med god mat, vin og spennende utflukter. Vi blir presentert for mannskapet, og får servert en velkomstdrink. Om ettermiddagen kan de som ønsker det melde seg på en tur med byens kanalbåter. Dette er en avslappet og deilig måte å se Amsterdam på – båtene glir stille gjennom kanalene, under broer, forbi de utallige husbåtene og langs flotte bygninger. Visste du at byen har over 150 kanaler og over 1200 broer? Skipet seiler videre rundt middagstid, og mens velkomstmiddagen inntas om bord, kan man se utseilingen fra Amsterdam gjennom restaurantens panoramavinduer.

Dag 2: Køln

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/amsterdam-til-nurnberg/cologne_cathedral.jpg

Formiddagen tilbringes om bord, og etter hvert vil skipet legge til kai i Køln, Tysklands fjerde største by, med den vakre Kölnerdomen tronende i sentrum. Denne fantastiske gotiske katedralen med sine to karakteristiske spir, er byens kjennetegn. Vi vil bli nærmere kjent med både katedralen og andre bevarte bygninger under dagens spasertur i gamlebyen. Mange av byens severdigheter ligger innenfor en liten radius av katedralen og gamlebyen. 

Dag 3: Mainz

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/amsterdam-til-nurnberg/gutenberg-web.jpg

Mainz er en av Tysklands eldste byer, og dens historie og bygninger spenner fra romertiden til den franske revolusjonen. I dag er byen hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz. En av utfluktene man kan melde seg på om bord går til den vakre vinveien Rheingauer Rieslingstrasse, forbi Schloss Johannisberg og videre til Assmannshausen. Johann Gutenberg – boktrykkerkunstens far ble født i Mainz, og på Gutenberg-museet kan man se to eksemplarer av Gutenberg-bibelen, den aller første trykte boken i Europa. Vi seiler videre fra Mainz rundt middagstid. 

Dag 4: Miltenberg

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/amsterdam-til-nurnberg/rhine-01-web.jpg

Vi tilbringer store deler av dagen om bord på skipet, før vi legger til kai i Miltenberg. Her anbefaler vi å ta en spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, dere vil oppleve det som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Ved hovedgaten Hauptstrasse, ligger Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet før du returnerer til skipet? 

Dag 5: Würzburg

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/amsterdam-til-nurnberg/19residenzrosen-web.jpg

Denne byen er kanskje best kjent for det vakre barokkslottet som ligger i sentrum. Det var tidligere fyrstebiskopens residens, og regnes i dag for å være et av de viktigste barokkbygningene i Europa. Det har blant annet fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo, og er i dag trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Würzburg ble i 1945 utsatt for et stort britisk luftangrep som ødela over sytti prosent av sentrum, og store kulturskatter gikk tapt. Det var en stund snakk om la ruinene forbli et monument, men man valgte i stedet å la byen gjenoppstå. 

Dag 6: Schweinfurth

I dag skal vi besøke byen som kan datere seg helt tilbake til år 790. Byen er for oss mest kjent som stedet som under 2. verdenskrig ble bombet hele 22 ganger i løpet av Operasjon Pointblank, med i alt 2285 fly. Dette fordi byen var hovedsete for tyskernes produksjon av kulelager til tyskernes biler.    I dag fremstår byen som fredelig og idyllisk, omkranset av vakker natur. Vi anbefaler at dere tar en titt på det gotiske rådhuset og kirken St. Johannes. 

Dag 7: Nürnberg

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-store-bilder/rhine.jpg

I dag skal vi besøke byen som kan datere seg helt tilbake til år 790. Byen er for oss mest kjent som stedet som under 2. verdenskrig ble bombet hele 22 ganger i løpet av Operasjon Pointblank, med i alt 2285 fly. Dette fordi byen var hovedsete for tyskernes produksjon av kulelager til tyskernes biler.    I dag fremstår byen som fredelig og idyllisk, omkranset av vakker natur. Vi anbefaler at dere tar en titt på det gotiske rådhuset og kirken St. Johannes. 

Dag 8: Hjemreise

Vår hyggelige på Rhinen er over for denne gang, og det er på tide å forlate skipet. Vi sjekker ut like etter frokost og bussen kjører oss mot flyplassen. Vi flyr tilbake til Norge med mange fine minner, bilder og inntrykk etter en opplevelsesrik uke.