Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Elvecruise på Rhinen

Fra Amsterdam til Rüdesheim

16. – 23. september 2017

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Sittende på dekk mens cruiseskipet rolig glir oppover elven. Vi passerer et variert landskap med grønne elvebredder, bratte åssider, landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, middelalderbyer, borger og klostre. På denne turen får du oppleve de mest innbydende byene langs Rhinen på strekningen mellom Amsterdam og Rüdesheim.

Program

Dag 1: Norge – Amsterdam

Vi flyr fra Norge til Amsterdam. Fra flyplassen blir vi kjørt til skipet som skal være vårt hjem den kommende uke. Vi blir presentert for mannskapet og får servert en velkomstdrink. Om ettermiddagen kan de som ønsker det melde seg på en tur med byens kanalbåter. Dette er en avslappet og deilig måte å se Amsterdam på – båtene glir stille gjennom kanalene, under broer, forbi de utallige husbåtene og langs flotte bygninger. Visste du at byen har over 150 kanaler og over 1200 broer? Skipet seiler videre om kvelden, og blir liggende til kai i Kinderdijk over natten.

Dag 2: Kinderdijk – Nijmegen

Dagen starter med en rikholdig frokost før det blir en utflukt til de kjente vindmøllene i Kinderdijk-Elshout. Dette er ett av det meste kjente nederlandske severdighetene, og ligger i et dikelandskap ved samløpet av Lek og Noord elvene. For å tømme dikelandskapet ble det rundt år 1740 bygd et system på 19 vindmøller, og det er den største konsentrasjon av gamle vindmøller i Nederland, som i 1997 ble satt på UNESCOs verdensarvliste. Ettermiddagen tilbringes om bord mens vi seiler mot Nijmegen, noen vil sikkert benytte seg av det flotte soldekket mens andre tar en forfriskende drink i baren og setter seg i en god stol med flott utsikt og hyggelige medreisende. Skipet blir liggende i Nijmegen over natten.

Dag 3: Nijmegen – Køln

Formiddagen tilbringes på egenhånd i Nijmegen. De som ønsker det kan melde seg på en utflukt om bord som går til Kröller-Müller museum som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark. Her har de samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malerier og impresjonister. De har også en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Uansett hva du velger blir det felles lunsj om bord før skipet seiler videre mot Køln.

Dag 4: Køln – Koblenz

Vi våkner opp mens skipet legger til kai i Køln, med den vakre Kölnerdomen tronende i sentrum. Denne fantastiske gotiske katedralen med sine to karakteristiske spir, er byens kjennetegn. Det blir en spasertur i gamlebyen med reiseleder, og mange av byens severdigheter ligger innenfor en liten radius av katedralen og gamlebyen. Skipet seiler så videre mot Koblenz hvor vi ankommer om ettermiddagen. Byen med den kjente «Deutches Eck» ligger der elven Mosel renner ut i Rhinen. I sentrum finnes massevis av butikker for den handlelystne, og skipet ligger til kai over natten.

Dag 5: Koblenz – Rüdesheim – Boppard

Strekningen mellom Koblenz og Rüdesheim går for å være den vakreste delen av Rhindalen, og den ble tatt opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 2002. Vi passerer vakre vinmarker, slott og gamle borgruiner, og selvfølgelig den 132 meter høye Loreleiklippen. Vi ankommer så Rüdesheim, den verdenskjente lille vinbyen som har blitt satt på kartet mye på grunn av Rieslingvinen. Dagens utflukt går til de berømte vinområdene. Det blir vinsmaking og man besøker museet «Siegfried’s mekaniske musikkabinett». Om kvelden seiler skipet videre til Boppard.

Dag 6: Düsseldorf

Morgenen tilbringes om bord mens skipet seiler mot Düsseldorf, en av mange viktige byer som ligger langs Rhinen. Det er en by som har et like stort mangfold som Berlin, men som har behold sin småbysjarm. Havnen vil dere se er pusset opp og modernisert med halsbrekkende arkitektur. Byen har ellers et rikt kulturliv, med blant annet over tyve teatre. Det blir en spasertur med reiseleder i «karnevalsbyen», og tid egenhånd for de som ønsker det. Skipet blir liggende i Düsseldorf over natten.

Dag 7: Düsseldorf – Amsterdam

Vi kaster loss og seiler videre mot Amsterdam. Byen har verdens største museumstetthet, flest husbåter og en 800 år gammel bykjerne som kalles Nordens Venezia. Antall sykler er like mange som innbyggere, og ingen steder er husene smalere enn her. Det blir arrangert en sightseeingtur med en lokal guide som tar dere med til flere deler av byen. Det flytende blomstermarkedet er alltid et vakkert skue. Historiske Damplatz er byens hjerte, og her er det alltid liv og røre. Vi snor oss videre mellom smug og kanaler og oppdager hva byen har å by på. Visste du at eikepålene som Amsterdam er bygget på, opprinnelig stammer fra Sørlandet? Om kvelden blir det gallamiddag om bord, og skipet blir liggende til kai i Amsterdam over natten.

Dag 8: Hjemreise

Vi har nådd vår endestasjon etter en hyggelig rundtur på Rhinen. Det er på tide å forlate skipet, og vi sjekker ut like etter frokost. Bussen kjører oss mot flyplassen, og vi flyr tilbake til Norge med mange fine minner, bilder og inntrykk etter en opplevelsesrik uke.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Amsterdam t/r (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Flyavgifter
Busstransport i henhold til program
7 netter i utvendig dobbel lugar på grunndekk
7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager
Vin, vann, øl og kaffe til alle måltider, drinker ved baren (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
Utflukter i henhold til program
Tips (til sjåfører og lokalguider)
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Lugar mellomdekk kr 1500,- per person
Lugar øvre dekk kr 2000,- per person
Enkellugar kr 3500,- (begrenset antall)
Tips til betjeningen om bord

Frivillige utflukter (kanalcruise i Amsterdam og Kröller-Müller museum: påmelding til begge ombord)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,29 NOK
18.1°