Fra Strasbourg til Amsterdam

  • 22.07.2018
  • 8 dager
  • 14 450,-

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk i en slank elvebåt som rolig glir på elven, gjennom noe av det vakreste landskapet i Europa, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Du kan trekke deg
tilbake til din lugar og slipper å pakke kofferten hver kveld. På denne turen får du oppleve de mest innbydende byene langs Rhinen på strekningen mellom Strasbourg og Amsterdam.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Elvecruise på Rhinen.

Program for turen

Dag 1
Norge – Strasbourg
Dag 2
Strasbourg
Dag 3
Mannheim og Heidelberg
Dag 4
Koblenz
Dag 5
Køln
Dag 6
Arnhem
Dag 7
Amsterdam
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 13 950,- pr. person
Pluss flyavgifter kr 500,- pr. person
Total turpris kr 14 450,-

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Strasbourgh og Amsterdam - Oslo t/r (utreise fra andre byer på forespørsel)
Busstransport i henhold til program
7 netter i utvendig dobbel lugar på grunndekk
7 frokoster
6 lunsjer
7 middager
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg: 
Utfluktspakke (bookes og betales direkte til skipet ved utsjekking) 
Lugar mellomdekk kr 1 050,- pr. person 
Lugar øvre dekk kr 1 600,- pr. person 
Tips til mannskapet om bord
Enkellugar på forespørsel

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge – Strasbourg

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-programbilder/strasbourg_0071.jpg

Vi flyr fra Norge, via Amsterdam, til Strasbourg. Ved ankomst er det en kort kjøretur til MS Leonora. Det vil bli flotte dager med god mat, vin og spennende utflukter. Vi blir presentert for mannskapet og får servert en velkomsdrink og kanapeer. Skipet blir liggende til kai over natten. 

Dag 2: Strasbourg

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-programbilder/strasbourg_istock.jpg

Strasbourg er hovedstaden i Alsace og en av de største havnebyene langs Rhinen. Den har blitt brent, rasert, bombet og beleiret gjennom årenes løp, men er kanskje i dag mest kjent for å være hjembyen til den europeiske menneskerettighetskommisjonen og Europaparlamentet. Den sjarmerende gamlebyen «La Petite France» har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Skipet arrangerer en utflukt for de som ønsker det, den går både med buss, til fots og avsluttes med et båttur på en av byens mange kanaler.

Dag 3: Mannheim og Heidelberg

I dag legger skipet til i Mannheim, som ligger hvor elvene Rhinen og Neckar møtes. De som ønsker, kan bli med på en utflukt til Heidelberg, som ligger en halvtime unna. Det er en av de mest kjente byene i Tyskland, Vakkert beliggende og omgitt av skogkledde åser, byr gamlebyen på flere pittoreske fotomotiver. Den gamle broa med byporten Karlstor trekker turistene like mye som det berømte slottet i åssiden over byen. Her finner du Tysklands eldste universitet og en hyggelig gågate. 

Dag 4: Koblenz

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-programbilder/koblenz-im81.jpg

Mens vi seiler mot Koblenz ser vi elven slynger seg gjennom et vakkert landskap som er omringet av bølgende åssider, gamle ruiner, vinranker og imponerende festninger.  Vi befinner oss i området som kalles «Den romantiske Rhinen», som står på UNESCOs verdensarvliste, og dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Vi vil etter hvert passere den bratte og mystiske Loreleiklippen. Vi ankommer Koblenz rundt lunsj, og byen med det kjente ”Deutsches Eck” ligger der elven Mosel renner ut i Rhinen. Byen med sin 2000 år gamle historie er godt bevart, og ettermiddagen tilbringes på egenhånd. Skipet ligger til kai over natten. 

Dag 5: Køln

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-programbilder/koln_katedral_turister.jpg

Formiddagen tilbringes om bord, og etter hvert vil skipet legge til kai i Køln. Den er Tysklands fjerde største by, med den vakre Kölnerdomen tronende i sentrum. Denne fantastiske gotiske katedralen med sine to karakteristiske spir, er byens kjennetegn. Vi vil bli nærmere kjent med både katedralen og andre bevarte bygninger under dagens spasertur i gamlebyen. Mange av byens severdigheter ligger innenfor en liten radius av katedralen og gamlebyen. Noen vil sikkert også benytte sjansen til å shoppe litt, samt slukke tørsten med et glass Kølsch, det lokale ølet, i en av byens mange ølstuer.

Dag 6: Arnhem

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/aerial_photograph_arnhem_300dpi_155x150mm_d.png

Vi seiler videre før soloppgang og krysser etterhvert grensen mellom Tyskland og Nederland. Neste stopp er Arnhem, byen som for alltid være forbundet med Slaget om Arnhem, et av de mest kjente slagene under andre verdenskrigs. De allierte, ledet av engelske general Montgomery, planla et overraskelsesangrep for å ta kontrollen over broen som går over Rhinen ved Arnhem. Men det gikk fullstendig galt da tett tåke forhindret troppene å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne. Det tilbys en valgfri utflukt til Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek, en halv times kjøring fra skipet. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for britenes First Airborne Division, og museet forteller på en flott måte historien om slaget. Etter museumsbesøket vil det blir et kort besøk i Arnhem, en hyggelig liten by. Skipet ligger ved kai i Arnhem over natten.

Dag 7: Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-pa-rhinen/rhinen-programbilder/amsterdam_sykler.jpg

Vi nyter noen late timer om bord før vi ankommer Amsterdam rundt lunsjtid. De som ønsker det kan bli med på et kanalcruise med en av byens mange kanalbåter. Dette er en avslappet og deilig måte å se Amsterdam på – båtene glir stille gjennom kanalene, under broer, forbi de utallige husbåtene og langs flotte bygninger. Visste du at Amsterdam har over 150 kanaler, og over 1200 broer? Skipet blir liggende til kai over natten, så på ettermiddagen kan man utforske Amsterdam på egenhånd. Den er en av Europas store turistmagneter og en smeltedigel av folkeslag, syklene like mange som innbyggerne og ingen steder er husene smalere enn her. 

Dag 8: Hjemreise

Vår hyggelige reise på Rhinen er over for denne gang, og det er på tide å forlate skipet. Vi sjekker ut like etter frokost og bussen kjører oss mot flyplassen. Vi flyr tilbake til Norge med mange fine minner, bilder og inntrykk etter en opplevelsesrik uke.