Etiopia og Seychellene

Eventyrreise til verdens vugge

  • 15.02.2020
  • 14 dager
  • 36 900,-

Etiopia byr på en utrolig kombinasjon av historie, levende tradisjoner og storslåtte naturopplevelser. Bli med og oppdag dronningen av Sabas rike og fossefallene der Den Blå Nilen har sitt utspring, før alle andre gjør det. Fra verdens eldste mennesker til de berømte stenkirkene i Lalibela, tar dette landet smilende imot sine gjester. Opplev vandreturer i nasjonalparker med et unikt dyreliv og lær om landets rike kaffe- og mattradisjon ved å besøke lokalbefolkningen der de bor. Vi topper opplevelsen med 3 dager på Seychellene der du kan oppleve verdens flotteste strender omkranset av gigantiske kulestener, med krystallklart vann og sand så hvit at det viktigste du pakker for denne turen må være solbrillene. Velkommen til et afrikansk eventyr i særklasse!

Hvem passer turen for?
På denne turen vil du oppleve det autentiske Etiopia med kulturelle høydepunkter og spennende naturopplevelser. Turen passer for deg som liker fotturer og er i normalt god fysisk form. Vi kommer i løpet av denne rundreisen til å holde oss i høylandet i nord, med en høydemeter på mellom 1400 og 3300 meter over havet. Vi tilpasser selvsagt programmet best mulig og tar det med ro når høyden tilsier det. Turistmengdene til Etiopia er fortsatt beskjedne, og landet er i en stadig utvikling når det gjelder standard på veier og overnattingssteder. De fleste severdigheter krever middels god førlighet, pga. noe ulendt terreng, trappetrinn og avstander å gå fra bussen.

Program for turen

Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst Addis Abeba – vårt afrikanske eventyr kan begynne!
Dag 3
Bahir Dar og Nilens vugge
Dag 4
Et innblikk i dagliglivet på landsbygda
Dag 5
Vandretur i Simien Mountains – Afrikas «Grand Canyon»
Dag 6
Føydale fotspor i majestetiske Gondar
Dag 7
Lalibela – Etiopias svar på Petra i Jordan
Dag 8
Lalibela med besøk i privat hjem
Dag 9
Gjensyn med fargerike Addis Abeba
Dag 10
Direktefly til sydhavsparadiset Seychellene
Dag 11
Frivillig båttur til øyene Praslin og La Digue
Dag 12
Frivillig vandretur med snorkling i Anse Major-bukten
Dag 13
Hjem fra paradis
Dag 14
Ankomst Norge

Turinformasjon

Turpris kr 32 060,-
Pluss flyavgift kr 4 840,-
Totalt fra kr 36 900,- per person*


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Addis Abeba
Fly Addis – Bahir Dar – Lalibela – Addis - Seychellene
Busstransport ifølge program
11 netter (pluss morgenen ankomstdagen) i dobbeltrom på hotell
12 frokoster
8 lunsjer
6 middager
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

15. februar
Oslo - Addis Ababa               18.45 - 06.20
Ankomst 16. februar

27. februar
Sychellene - Addis  Ababa    17.45 - 20.30
Addis Ababa - Oslo               23.40 - 07.45
Ankomst Oslo 28. februar

Tillegg:
Enkeltrom kr 7 000,- pp
Visum til Etiopia (bestilles som elektronisk visum, og koster p.t. 52 dollar)
Seychellene: utflukt med båttur til Praslin og La Digue inkl lunsj og nasjonalparkgebyr kr 2 200,-
Seychellene: vandretur med snorkling og seiltur til Baie Ternay Marine Park inkl lunsj kr 1 250,-
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1 800,-
Stavanger fra kr 1 000,-
Kristiansand fra kr 1 800,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Hoteller:
Bahir Dar
Simien
Gondar
Lalibela
Addis Abeba
Seychellene

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Avreise fra Norge

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-programbilder/aerial-view-of-addis-ababa.jpg

Vi flyr fra Norge til Addis Abeba, med en kort mellomlanding i Stockholm.

 

Dag 2: Ankomst Addis Abeba – vårt afrikanske eventyr kan begynne!

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-store-bilder/addis-abbeba_merkato.jpg

Vi ankommer den etiopiske hovedstaden tidlig denne morgenen og sjekker inn på hotellrom som vi kan benytte frem til lunsj. Deretter er vi klare for å ta en rundtur i Addis Abeba. Byen ligger vakkert til omgitt av majestetiske fjell og med et stort antall eukalyptustrær som preger bybildet. Her finner du alt fra Afrikas mest prangende luksushoteller med imponerende arkitektur til smale smug der du kan treffe på en geit eller to. Besøket på Nasjonalmuseet gir oss et spennende innblikk i det 3,5 millioner år gamle rester etter Lucy, trolig verdens eldste menneske. Få land kan skilte med en så spennende historie knyttet til hvor vi kommer fra, og vi får med oss det etnografiske museet med sin vakre parkhage, staselig beliggende i bygningen som tjente som palasset til Haile Selassie, tidligere keiser av Etiopia.  Mot kvelden tar vi fly til Bahir Dar der vi skal overnatte på et hotell ikke langt fra den myteomspunne Tana-innsjøen. Det blir flere korte og effektive flyturer i løpet av reisen for lett å kunne rekke over mest mulig av dette store landet.

Dag 3: Bahir Dar og Nilens vugge

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-programbilder/blue-nile-falls-bahar-dar-ethiopia.jpg

Den lille byen Bahir Dar danner et godt utgangspunkt for å utforske Tana-innsjøen og de majestetiske fossefallene til Den Blå Nilen. Det er fascinerende å se for seg at vannet her strømmer helt til Egypt og danner utgangspunkt for verdens lengste elv. På en vandretur langs lokale stier inn til fossen, får vi høre om de mange og tette kulturbånd til Egyptens land. Man finner trekkene både i utformingen av båter på innsjøen og i gamle skrifter og gullskatter som er funnet i området. Vi tilbringer det meste av ettermiddagen om bord i båt og går i land på en av de små øyene på innsjøen, med sitt eldgamle kloster og eksotiske dyreliv. Det er artig å få et inntrykk av lokalbefolkningen og hvordan dagliglivet arter seg her på innsjøen. Er du heldig kan du få glimt av en flodhest eller pelikan underveis.

Dag 4: Et innblikk i dagliglivet på landsbygda

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-store-bilder/jenter-pa-gata_smilende.jpg

Vi forlater Tana-sjøens bredd med kurs for storslåtte Simien Nasjonalpark. Underveis gjør vi etpar stopp i små landsbyer, der vi får et innblikk i lokale jordbruksmetoder og hvordan dagliglivet fortoner seg – en tidsreise i seg selv! Lokalbefolkningen er nysgjerrige og gjestfrie. Selv den mest kresne villmarkselsker vil bli slått ut av synet som møter oss når vi ankommer Simien Nasjonalpark. Panoramaet over endeløse fjelltopper og dramatiske juv som skjærer gjennom et enormt område, er ubeskrivelig vakkert.

Dag 5: Vandretur i Simien Mountains – Afrikas «Grand Canyon»

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-store-bilder/simien-mountains_etiopia.jpg

Vi befinner oss nå i det som kalles den afro-alpinske sone med et eksepsjonelt botanisk økosystem, og her finner man flere sjeldne plante- og dyrearter. På dagens vandretur vil du sannsynligvis få se et glimt av gelada-aper som holder til i store flokker langs de bratte fjellsidene. Vi vil være mer heldige dersom vi klarer å få et glimt av walia ibex-geitene eller den etiopiske reven som også holder til her i området. Vakre planter som abyssinia-roser og kjempelobelia trives godt i dette høylandsklimaet. Vi overnatter på en sjarmerende og rustikk lodge, et av få overnattingssteder her i fjellene. Utsikten herfra over solnedgangen og fjellene er upåklagelig, og vi fordøyer dagens inntrykk ved den store peisen i Afrikas høyestliggende bar.

Dag 6: Føydale fotspor i majestetiske Gondar

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-store-bilder/gondar.jpg

Vi forlater det alpine landskapet i Simien og er nå klare for å oppleve Gondar. Her lå Etiopias hovedstad i flere hundre år, og hele byen bugner av slott og kirker fra middelalderen. Vi besøker det berømte palasset fra 1600-tallet og som troner på UNESCOs verdensarvliste. De runde kuplene med sine dyprøde okerfarger, er karakteristiske for byggestilen her og gjør seg godt som fotomotiv. De nydelige bibelske veggmalerier i stedets eldste kirke gir oss et dypere innblikk i landets rike kulturarv. Om ettermiddagen nyter vi bassenget på hotellet og utsikten over byen. De som ønsker det kan bli med på middag med underholdning på en av byens mest velrenommerte restauranter.

Dag 7: Lalibela – Etiopias svar på Petra i Jordan

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-store-bilder/lalibela.jpg

Slik reisende fra hele kloden valfarter til Jordan for å oppleve ikoniske Petra, vil Afrikas svar på dette være Lalibela i Etiopia. Etter en kort flytur fra Gondar ankommer vi denne fascinerende byen ved lunsjtid. Det er spesielt å vandre gjennom et av verdens mest berømte religiøse steder, og uansett livssyn blir man bergtatt av de fascinerende kirkene her. Det er et mysterium hvordan man har klart å grave disse enorme og symmetriske bygningene, ut av solid stein. Slik pilegrimer har gjort det til alle tider, vandrer vi gjennom nedsunkne kapeller, gravsteder og kirker, delvis forbundet med underjordiske tunneler. Man blir nesten satt ut av alle kulturinntrykkene denne dagen, og hva egner seg vel bedre for å fordøye disse enn en kopp sterk kaffe? Denne ettermiddagen skal vi få oppleve en etiopisk kaffeseremoni. I halvmørket rundt bålet får vi en innføring i de eldgamle kaffetradisjonene og høre lokale historier om livet i et land der fortid og nåtid er tett forbundet.

Dag 8: Lalibela med besøk i privat hjem

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-programbilder/ethiopian-cuisine-one-plate-dinner.jpg

I likhet med flere av de historiske byene i Etiopia, befinner også Lalibela seg på et høyplatå, 2600 meter over havet. Vi fortsetter vår eventyrvandring gjennom spesielle klippeformasjoner, passasjer og bygninger som ligger delvis under jordens overflate. Det som skiller Lalibela fra andre verdenskjente steder som Angkor Wat eller Notre-Dame er at vi her kan oppleve en levende religiøs iver på nært hold. Munker, barn og bestemødre strømmer ut og inn av kirkeåpningene, alle innhyllet i hvite sjal.  Utpå ettermiddagen blir det kokkekurs med innføring i lokale matretter. Gled deg til dagens lunsj. Vi er invitert hjem til en familie i Lalibela som serverer et ekte etiopisk måltid.

Dag 9: Gjensyn med fargerike Addis Abeba

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-programbilder/ethiopien-253-von-288.jpg

I løpet av morgenen flyr vi tilbake til Etiopias hovedstad. Denne ettermiddagen skal vi utforske Merkato, den største markedsplassen i Afrika. Folk er vennlige, og det er et yrende liv med handleglade sjeler som pruter i vei blant de mange eksotiske handelsbodene. Etiopia er på vei til å bli kjent for sine gode skinnprodukter og opalstener. I sentrum finner man et rikt utvalg innen sko og tekstiler, med en spennende miks av etniske og trendy etiopiske klesdesignere. På vår rundtur gjennom byen fornemmer vi flere steder spor fra tiden da landet var underlagt Italia, og arkitekturen kan flere steder minne om bygninger vi har sett i Italia.

Dag 10: Direktefly til sydhavsparadiset Seychellene

/globalassets/afrika/seychellene/seychellene-store-bilder/seychellene-beach.jpg

Det eneste Etiopia muligens måtte mangle, er kystlinje, men den biten løser vi ved å fly til Seychellene denne morgenen. Den eksotiske øygruppen i Stillehavet øst for Afrika, kan trygt kalles «et av verdens vakreste reisemål». Her skal vi nyte 3 deilige dager i havbrisen og utforske det krystallklare havet med sine kritthvite strender i vårt eget tempo. Bussene på Seychellene er små, så bagasjen vår blir fraktet i et separat kjøretøy. Hotellet vårt ligger langs en strand på hovedøya Mahe og byr på luftige rom med balkong og nærhet til basseng og strand med solstoler i nydelige omgivelser.

Dag 11: Frivillig båttur til øyene Praslin og La Digue

/globalassets/afrika/seychellene/seychellene-store-bilder/girl--coco-de-mer--raymond-sahuquet---stb.jpg

Etter en tropisk frokost har du muligheten til enten å slappe av på hotellet denne dagen eller å oppleve 2 av de mest kjente øyene i Seychellene med båt. Øya Praslin blir første stopp denne formiddagen, og her skal vi utforske Vallee de Mai, der man finner de legendariske kjempekokosnøttene i en gammel palmedal. Vi får med oss øyas vakreste strand med tid til å bade og nyte solen. Så går turen med båt videre til La Digue, kjent for en av verdens mest berømte strender, Anse Source d’Argent. Her er det nærmest obligatorisk med solbriller, så hvit som sanden skinner imot oss. De karakteristiske granittsteinene utformet som gigantiske klinkekuler, rammer inn denne nydelige stranden. Stranden er også et perfekt sted for å ta en selfie med kjempeskilpaddene som holder til her. Ankomst Mahe ved solnedgang.

Dag 12: Frivillig vandretur med snorkling i Anse Major-bukten

/globalassets/afrika/seychellene/seychellene-programbilder/diving--snorkelling--masons-travel-3.jpg

Gå ikke glipp av dagens utflukt! Ikke langt fra hotellet går det en vandresti langs kysten. Stien snor seg oppover til ca 100 meter over havet, og du får en spektakulær utsikt over havet og den ruvende Morne Seychellois Nasjonalpark. Vi følger stien nedover til Anse Major-bukten. Intimt, vakkert og med krystallklart vann som nå inviterer til et deilig bad. Hit kommer man kun til fots eller med båt. En seilbåt ankrer opp og denne spennende dagen fortsetter til sjøs. Gled deg til en god lunsj om bord og mulighet for snorkling på uberørte rev. Aldri har du sett en slik fargeprakt under havoverflaten. Du snorkler blant fisker og koraller i alle regnbuens farger. Utpå dagen seiler vi tilbake til hotellet og resten av dagen er til egen nytelse.

Dag 13: Hjem fra paradis

/globalassets/afrika/seychellene/seychellene-programbilder/mountains-on-anse-major-trailgerard-larose---stb.jpg

Tiden er kommet for å ta farvel med vårt nye «hjem» i Seychellene, og en innholdsrik drømmereise til to unike land i Afrika nærmer seg slutten. Hotellrommet disponerer du frem til lunsj, og utpå ettermiddagen drar vi til flyplassen.

Dag 14: Ankomst Norge

/globalassets/afrika/ethiopia/ethiopia-store-bilder/ethiopien-62-von-288.jpg

Utpå formiddagen er vi tilbake på norsk jord.