Japan

Eventyr i soloppgangens land

  • 28.10.2019
  • 11 dager
  • 39 200,-

Bli med oss til Japan, et gåtefullt land med store kontraster. Landet i øst, kjent for effektivitet og fremgang, og en av verdens største bil- og teknologiprodusenter. Japans historie og kultur er krydret med keisere og samuraier, storslått natur, geishaer i kimono, sushi og origami. På menyen står både millionbyene Tokyo og Osaka, der du finner alt fra pulserende shoppingsentre med roboter i infoskranken til rolige zen-oaser og nydelige temarestauranter. Du vil elske den tradisjonsrike arkitekturen i den gamle hovedstaden Kyoto.

Transportmåtene på denne turen spenner vidt: Vi skal benytte alt fra privat buss til taubane, lyntog og elektrisk kabelbane langs bratte fjellsider.

Et høydepunkt for den eventyrlystne blir vandringen på Koyasan-fjellet. Her skal vi følge noen fascinerende pilegrimsruter som leder oss mellom mystiske templer, høye sedertrær og buddhistiske munker.

En ekstra bonus for denne turen er at den går i den perioden da trærne i Japan har fantastiske høstfarger og klimaet er perfekt for vandring.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Japan.

Program for turen

Dag 1
Fra Norge til Østen
Dag 2
Soloppgang i øst!
Dag 3
Shopping og båttur gjennom Tokyos grønne lunger
Dag 4
Hakone – vandretur, spa og natur
Dag 5
Kyoto – geishaenes hovedstad
Dag 6
Handlegater og zen-hager
Dag 7
Fushimi Inari – helligdommen og ankomst Osaka
Dag 8
Pilegrimsvandring på det hellige Koyasan - fjellet
Dag 9
Havnebyen Kobe – mye mer enn bare biff (ekstra utflukt)
Dag 10
Sykkeltur i Osaka eller close encounter med en hai?
Dag 11
Hjemreise - Sayonara

Turinformasjon

Turpris kr 35 900,-
Pluss flyavgift kr 3 300,-
Totalt fra kr 39 200,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Tokyo
Transport flyplass – hotell t/r
9 netter i dobbelrom på hotell
9 frokoster
4 lunsjer
2 middager
Japan Rail – pass 7 dager (dekker turens togbehov)
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Lokalguide på utflukter og vandringer
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

28. oktober
Oslo - København               13.35 - 14.45
København - Tokyo             15.45 - 10.40
Ankomst 29. oktober

07. november
Tokyo - København             12.30 - 16.05
København - Oslo                17.00 - 18.15

Tillegg:
Enkeltrom kr 5 900,-
Drikke til måltidene
Heldagstur til Kobe med sake-smaking, jordskjelvmuseet og lunsj kr 1 490,-
Sykkeltur med smaksprøver i Osaka inkl. sykkel og lokalguide kr 900,-
Utreise fra andre flyplasser:
Bergen fra kr 1500,-
Stavanger fra kr 1500,-
Kristiansand fra kr 1500,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser evt. oppgradering til Premium Economy - klasse på flyet skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Hoteller:
Hotel Monterey Tokyo (3-stjerner)
Susukinohara Onsen Hotel Hakone (4-stjerner)
Hotel New Miyako Kyoto (4-stjerner)
Hinode Hotel Osaka (4-stjerner)

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Fra Norge til Østen

Vi reiser fra Norge utpå dagen via København, og videre med nattfly til Tokyo.

Dag 2: Soloppgang i øst!

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/shinjuku-tokyo-2000px.jpg

Vi ankommer Narita internasjonale flyplass om morgenen. Nysgjerrige og litt døgnville er vi klare for en første rundtur i Tokyo, verdensmetropolen som tar pusten fra de fleste! Arkitekturen, trafikken og menneskemengden har dimensjoner vi ikke er vant med. Med sine ca. 12 millioner mennesker er Tokyo en av verdens største byer. Det er fascinerende å se gatene myldre av moderne forretningsfolk, hypermoderne ungdommer og tradisjonelle husmødre i kimono.

Vi besøker Tokyos spennende, nye «Aker Brygge» - et utmerket sted for å innta turens første lunsj. Vi får med oss keiserpalass og skyskrapere, og får en storslagen utsikt fra Tokyos tak. Times Square blir et veikryss i forhold til shoppingdistriktet Shibuya med sine enorme neonskilt. Dette er byens bankende hjerte og viden kjent for å ha verdens travleste fotgjengerovergang. Vi bor i Tokyo de neste to nettene.

Dag 3: Shopping og båttur gjennom Tokyos grønne lunger

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tokyo-asakusa-sensoji-temple-1.jpg

Tokyo har vokst i millionfart siden andre verdenskrig. På vår rundtur i sentrum vil vi få oppleve kontrastene og spennvidden i denne metropolen. Vi skal besøke Meiji Jingu, tempelet bygget til ære for keiseren som åpnet Japan for Vesten. Parken her er et yndet sted for japanske bryllupseremonier. Kanskje får vi oppleve et brudefølge i sine nydelige kimonoer. Deretter kan du slå deg løs i motemekkaet Harajuku hvor vi anbefaler en typisk japansk form for lunsj: ramen-nudler! Vi skal dra på båttur gjennom Tokyos grønne lunger og se den forgylte, lykkebringende gudinnen ved Asakusa-tempelet. Panoramaet langs elvebredden byr på mange fotomotiver. Om ettermiddagen anbefaler vi en tur i de tradisjonelle gamle butikkene i Nakamise Street.

Dag 4: Hakone – vandretur, spa og natur

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/vandretur-hakone-tokaido-2000px.jpg

Hakone er kjent for sine varme kilder og en naturskjønn beliggenhet. Her skal vi ta en vandretur i historiske omgivelser med høyreiste sedertrær og bambusplanter som gir en sval skygge på varme dager. Her får du et glimt av hvordan livet var under tidligere keiserdømmer. Vi vandrer forbi en vakker japansk kirkegård, og følger stien oppover til toppen av en ås. Etter ca en time kommer vi til et tradisjonsrikt tehus, der vi får servert te. Husk å bøye hodet, det er lave dørkarmer i de gamle husene i Japan. Etter vandreturen skal vi ta gondolbanen opp til 1 000 m.o.h. etterfulgt av en båttur på Ashinoko-sjøen der du kan se Mt Fuji på en klarværsdag. Mot kvelden tar vi inn på et familiedrevet ryokan-hotell, der vi ligger på behagelige madrasser på gulvet i japansk stil. Hvert rom har sitt eget utendørs badekar, et klassisk japansk spa kjent for mange som «onsen». Du føler deg som ny idet du setter deg til bords for kveldens høydepunkt: Et tradisjonelt shabu-shabu måltid slik man ville fått det servert hjemme hos en japansk familie.

Dag 5: Kyoto – geishaenes hovedstad

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_geisha.jpg

Denne morgenen kan du prøve ut de varme kildene i hotellets utebasseng før frokost. Så er det duket for en lynrask opplevelse: Vi reiser nemlig med høyhastighetstog til landets tidligere hovedstad Kyoto, en tur som tar mindre enn 3 timer. Man blir imponert, ikke bare over fart og sikkerhet, men også over den perfekte service man opplever på Shinkansen! Den futuristiske arkitekturen på jernbanestasjonen danner en spennende kontrast til byens tradisjonelle bygninger. Vi tar en tur til gamlebyen Gion denne ettermiddagen, berømt for smale gater og gamle trehus. Sterkt sminkede geishaer i sine vakre kimonoer ses ofte på vei til et tehus, og vi føler oss hensatt til en svunnen tid.

Dag 6: Handlegater og zen-hager

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/gylne-pagode-kyoto-om-hosten.jpg

I dag er vi klare for å utforske Kyoto. Vi starter dagen med et besøk i Kinkakuji-parken med Den gylne paviljongen. Bygningen har en nærmest magisk beliggenhet like ved en innsjø der bladgullet speiles i vannet, og er selve symbolet på Kyoto. Vi tar en spasertur gjennom hagen med vakre stenskulpturer. Vi inntar så den gamle Nijo-borgen, bygget av en mektig shogun i 1603. Den likner ikke så mye en festning, men heller et lite palass med mange bygninger og vakkert innredede rom. Det kjente «nattergalgulvet» i en av salene ble utstyrt med innebygget knirk i plankene, slik at ingen fiende kunne snike seg inn til shogunen uten å bli avslørt! Så tar vi en titt på noen av Kyotos smug og handlegater. Det fargerike Nishiki-markedet, også kalt for «Kyotos kjøkken», er et selvsagt stoppested. Her får man både smaksprøver og mulighet til å kjøpe rimelige retter.

Dag 7: Fushimi Inari – helligdommen og ankomst Osaka

/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_1.jpg

Kyoto er et kulturelt skattkammer med hundrevis av templer, borger, palasser, museer og hager. Hele 17 bygninger i Kyoto står på UNESCO-listen over verdens fremste kulturarv! Vi skal besøke Fushimi Inari helligdommen med tusenvis av røde portaler denne formiddagen. Den eldgamle pilegrimsstien med trappetrinn som fører til toppen av Inari-fjellet er en spesiell opplevelse. Utpå ettermiddagen forflytter vi oss til neste by. Det offentlige togsystem bringer oss raskt til sentrum av Osaka, Japans ubestridte kulinariske hovedstad. Vi starter med en innføring i konseptet Street Food og hva som er stedstypiske spesialiteter, før vi får prøve ut byens spennende og delikate utvalg av fingermat på egenhånd. Gå deg vill i det fargerike shoppingdistriktet Dotonbori med sine fargerike reklameskilt i 3D som lyser opp nattemørket langs kanalene i sentrum.

Dag 8: Pilegrimsvandring på det hellige Koyasan - fjellet

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/koyasan-kirkegard-2000px.jpg

Koyasan er et lite minisamfunn på toppen av et hellig fjell, med fantastisk natur og stemningsfulle vandrestier. Siden gamle tider har dette være Japans spirituelle hjerte, et mystisk sted kjent for legende egenskaper og buddhistiske templer som tilbyr rom for meditasjon. Togturen fra Osaka denne morgenen tar deg med på en reise flere hundre år tilbake i tid og er kåret til en av Japans fineste togstrekninger. Den siste transportetappen er med en elektrisk «fløibane» opp langs fjellsiden til landsbyen. Slik som alle veier fører til Rom, er det mange pilegrimsruter som ender på Koya-fjellet. Mange som har gått Camino de Santiago i Spania velger å reise hit for å gå de japanske pilegrimsstiene. Den britiske skuespilleren Joanna Lumley har vært så fascinert over dette stedet at hun har laget en dokumentarfilm der hun vandrer i Koyasan. Selve stiene er godt merket og passerer eldgamle landsbyer, templer og fossefall. Vi velger å vandre en sti kalt «Womens Pilgrims Route». Da disse stiene ble anlagt for nesten 1000 år siden var det nødvendig at kvinner måtte gå adskilt fra menn. Heldigvis er begge kjønn velkomne på hele området i dag! Langs veien beundrer vi enorme sedertrær – noen opptil 800 år gamle. Etter ca 7 km vandring nærmer vi oss turens høydepunkt: En endeløs rekke stenlykter lyser vei til en vakker gammel kirkegård som ender ved helligdommen der munken Kobo Daishi har ligget begravet i 1200 år. Vi er kommet til målet og nyter den stille «gåsehud»-stemningen og den fullkomne estetikken i templet med de 10 000 lanterner her i soloppgangens land.

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/koyasan-japan-2000.jpg

Dag 9: Havnebyen Kobe – mye mer enn bare biff (ekstra utflukt)

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/kobe_shutterstock_661301233.jpg

I dag kan du utforske Osaka på egenhånd eller bli med på en frivillig utflukt til Kobe. Vi begynner virkelig å få dreisen på de imponerende Shinkansen-togene. På under en time befinner vi oss i Kobe, i fotsporene til mange nordmenn som har bodd og jobbet i denne byen med vakker beliggenhet ved havet og omkranset av høye fjell. Menyen for vår dag i Kobe er rikholdig: Vi skal innom et sakebryggeri og smake på denne kjente drikken og utforske havneområdet med sin nye hightech arkitektur og det interessante jordskjelvmuseet. Centergai er et av byens moderne shopping-distrikter vi passerer underveis. Felles lunsj med ekte kobe-biff på menyen. Mot kvelden returnerer vi til Osaka og undrer oss nok en gang over hvor lett det er å forflytte seg med tog over store distanser her i Japan.

Dag 10: Sykkeltur i Osaka eller close encounter med en hai?

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/sykkeltur-osaka.jpg

Denne morgenen kan du oppdage Osaka på egenhånd og kanskje besøke det verdensberømte akvariet med en glasstunnel der du kan se alle fiskearter som lever i Stillehavet. Store hvalhaier og skater svømmer forbi kun noen cm fra deg i «Kurioshi Sea», verdens neststørste akvarietank. Du kan også velge å bli med på en frivillig sykkeltur i Osaka, der du får oppleve noen av byens mange kanaler og parker, og smake på lokale spesialiteter underveis. Nesten alle japanere eier en sykkel, og det er lett å være syklist i dette landet som tar hensyn til myke trafikanter. Mot kvelden tar vi hurtigtoget tilbake til Tokyo og overnatter på et hotell ikke langt fra flyplassen.

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/food-trip-osaka.jpg

Dag 11: Hjemreise - Sayonara

Etter frokost blir det transport til flyplassen i Tokyo for fly hjem til Norge med ankomst samme kveld.

/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/gion-japan.jpg