Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Julecruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Julecruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Julecruise på Rhinen

Julecruise fra Frankfurt til Koblenz

4. - 7. desember 2017

Tyskland er storleverandør av juletradisjoner, og ikke noe annet sted i verden finnes så mange hyggelige og stemningsfulle julemarkeder. Nesten enhver by med respekt for seg selv har et tradisjonelt julemarked, hvor man kan oppleve ekte juleglede og smake på noen av de mange lokale spesialitetene. Her får du mulighet til å oppleve fire fantastiske byer på en spennende måte - sjøveien. Vi seiler fra Frankfurt til Koblenz, med stopp i Mainz og Rüdesheim. Det er en strekning som sies å være den flotteste på Rhinen. Bli med og opplev gleden og den fantastiske stemningen om bord.

Program

Dag 1: Oslo – Frankfurt

Busstransport fra flyplassen og innsjekking på MS Leonora. Dette fire-stjernes skipet har plass til 135 gjester, og lugarene ligger på hoveddekk, mellomdekk og øvre dekk. Alle lugarene er behagelig innredet med store vinduer, bad, TV, safe, minibar og klimaanlegg.Skipet har restaurant og lounge med bar, treningsrom og heis. I Frankfurt har julemarked vært en tradisjon siden 1393, og det er ett av Tysklands eldste markeder. Over 200 boder med håndverk og godsaker er spredd ut over Römerberg, Paulsplatz og Mainkai. På markedene kan man også lytte til masse musikk, blant annet fra Nikolaikirkens balkong. Velkomstmiddag om bord. Hver kveld er det levende musikk og det spilles opp til dans.

Dag 2: Frankfurt – Mainz - Rüdesheim

Før frokost starter seilingen fra Frankfurt og rundt lunsj ankommer vi Mainz, og luften fylles med lukten av brente mandler, honningkaker, varme kastanjer og glühwein. Foran St. Martin katedralen fra 1192-1239 finner man det kjente julemarkedet. Den flotte julekrybben med trefigurer er også verd en titt. På ettermiddagen seiler vi videre til Rüdesheim hvor vi tilbringer kvelden. Byens 120 boder vil garantert lokke, og man kan også ta en spasertur gjennom den hyggelige Drosselgasse, eller kanskje sette seg ned og ta en kopp ”Rüdesheimer Kaffe”? Fra ”Niederwald Denkmal”, får man en fantastisk utsikt over byen. Middag om bord om kvelden.

Dag 3: Rüdesheim – Koblenz

Etter lunsj går turen videre mot Koblenz, som ankommes på ettermiddagen. Strekningen går for å være den mest romantiske delen av Rhindalen, og den ble i 2002 tatt opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi passerer vinmarker, slott og gamle borgruiner, og selvfølgelig den berømte 132 meter høye Lorelei-klippen Koblenz er plassert der Mosel renner ut i Rhinen og byen daterer seg 200 år tilbake. Ved den sjarmerende gamlebyen finner vi kirkene St. Castors fra 800-tallet og Vår Frues kirke fra 1100-tallet. Markedet ligger i de smale gatene og over 100 boder selger lokalt håndverk. Middag om bord om kvelden.

Dag 4: Koblenz – Frankfurt - hjemreise

Vi har nådd vår endestasjon, og etter litt tid på egenhånd blir det busstransport til flyplassen i Frankfurt (ca.1,5 time). Vi drar tilbake til Norge med mange hyggelig minner, bilder og inntrykk etter noen opplevelsesrike dager. Kanskje det blir tyske julegaver til slekt og venner i år…

Prisinformasjon

Turpris kr 5 680,- pr person
Pluss flyavgifter kr 1270,- (med forbehold om endringer)
Total turpris kr 6 950,- pr person

Turprisen inkluderer:
Flyreise Oslo - Frankfurt t/r
(utreise fra andre byer på forespørsel)
Transfer flyplass - skip t/r
3 netter i dbl.lugar på hoveddekk på MS Leonora
Havneavgifter
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkel lugar på forespørsel
Dbl.lugar på mellomdekk kr 350,- pr. pers.
Dbl.lugar på øvre dekk kr 700,- pr. pers.
Drikke til inkluderte måltider
Tips

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,4 NOK
10.2°