Juletur til Wien

Bli med til en av Europas flotteste julebyer!

Med mulighet for spektakulær operaforestilling på Wiener Staatsoper

  • 29.11.2019
  • 4 dager
  • 6 900,-

Rundt juletider blir om mulig Wien enda vakrere; da forvandles byen til et skinnende eventyrland, med karuseller, juleverksted og flere markeder. Byen har av mange blitt kåret til å være blant de fem beste i Europa når det gjelder nettopp julemarkeder, og det er kanskje ikke så rart siden de startet med dette på 1200-tallet.

Vi legger opp til en felles sightseeing, men ellers så blir det mer enn nok tid til å utforske byen på egenhånd, eller sammen med vår reiseleder. En av kveldene kan vi tilby en fantastisk opplevelse; operaen «Tosca» på berømte og staselige Wiener Staatsoper. Den er i tre akter, skrevet av Puccini og oppført første gang i januar 1900. Vi ønsker velkommen på tur!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Juletur til Wien

Turinformasjon

Turpris kr 6 420,-
Pluss flyskatt kr 480,-
Totalpris kr 6 900,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Direktefly Oslo - Wien t/r
1 stk innsjekket bagasje
Buss i henhold til program
3 netter i dbl rom på Trend Hotel Savoyen, 4-stj.
3 frokoster
1 middag
Sightseeing i Wien
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

29. november
Oslo – Wien       09.40 – 11.55

2. desember
Wien – Oslo       12.35 – 14.50

Tillegg:
Drikke til inkludert måltid
Enkeltrom kr 1 500,-
Operabillett på Wiener Staatsoper kr 1 100,- (utsolgt pr 27.09.19)

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil.

 

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Wien

/globalassets/europa/wien/julebilder/wien_rathaus_christkindlmarkt_dez2006a1.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Wien, og starter like gjerne vår rundtur i byen når vi ankommer. En lokal guide venter på oss på flyplassen, og sammen kjører vi til sentrum. Østerrikes hovedstad ligger vakkert til ved Donau, og byen er nærmest som et levende museum med majestetiske og arkitektoniske mesterverk liggende som perler på en snor. Vi skal i løpet av turen bli bedre kjent med Stefansdomen, Wiener Staatsoper, byens vakre rådhus, Mozart-huset og St. Peterskirke for å nevne noe. Vi sjekker etter hvert inn på vårt hotell som ligger like ved Belvedere, og med flere julemarkeder i gåavstand. Felles middag om kvelden.

 

Dag 2 og 3: Wien i juleskrud

/globalassets/europa/wien/julebilder/wien-julemarked-fugleperpektiv2000px.jpg

Julemarkedene i Wien er som nevnt noe av det beste Europa kan by på, og de er kjent for å ha varer av høy kvalitet. Foruten det som ligger like ved hotell, ved Belvedere-slottet, finner man markeder blant annet ved Schönbrunn palasset, det historiske sentrum (Spittelberg markedet) og ikke minst Wiener Christkindlmarkt på rådhusplassen. Her er vinduene i Rådhuset «lukene» i adventskalenderen. Byen er flott dekorert med fantastisk julebelysning, noe som gir en ekstraordinær atmosfære i adventstiden. Det myldrer av salgsboder med håndverksprodukter, juleprodukter, mat og varm glühwein. Men også de vanlige butikkene har flotte juledekorasjoner, og juleshoppingen anbefaler vi ved Kärnter Strasse og Mariahilferstrasse. Lunsj og middag er på egenhånd disse dagen, og reiseleder vil være behjelpelig med tips og råd til de som ønsker.   

Om kvelden dag 2 kan vi tilby en fantastisk forestilling i Wiener Staatsoper. Det er Puccinis «Tosca» som er satt opp, og det er noe helt spesielt å se noe slikt i ærverdige Staatsoper. Det ble bygget i 1869 og er i dag et av verdens ledende operahus. Årlig er det over 350 forestillinger her, og orkesteret er også kjent som Vienna Philharmonic Orchestra. Forestillingen er i tre akter, begynner klokken 19.00 og avsluttes kl 21.45. Det tar ca 20 minutter å spasere fra hotellet til Wiener Staatsoper. Vi har et begrenset antall billetter til denne forestillingen så her gjelder det å være tidlig ute med påmelding!

/globalassets/europa/wien/julebilder/tosca_wiener-staatsoper-copyright.jpg

Dag 4: Hjemreise

/globalassets/europa/wien/julebilder/wien-skoytebane.jpg

Fulle av inntrykk, opplevelser og god mat, og med en koffert fylt av spennende julegaver, sjekker vi ut av hotellet før bussen kjører oss til flyplassen. Der står flyet klart til å frakte oss hjem, og vi flyr direkte fra Wien til Oslo.