Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Juletur til Praha

Bilde i bildekarusell

Juletur til Praha

Bilde i bildekarusell

Juletur til Praha

Bilde i bildekarusell

Juletur til Praha

Juletur til Praha og Dresden

Julestemning og opera i hjertet av Europa!

3. – 6. desember 2017

Bli med til Europas hjerte. Praha er blitt kalt «drømmenes by» av poeter gjennom århundrer. Her kan du oppleve historie og kultur samtidig som tiden ikke har stått stille.

Praha er en vakker by, spesielt rundt juletider med uforglemmelige og særegne julemarkeder. Her lokkes vi av lukten av varm mjød og godt bakverk, samt rikt dekorerte boder hvor julehandelen går varmt, og det hele avsluttes med den flotte operaforestillingen Tryllefløyten som spilles på The Estates Theatre.

De som ønsker det kan også bli med til den tyske perlen Dresden, en by som er kjent som en av Europas aller vakreste byer. Julemarkedet her betegnes som Tysklands eldste, og bodene fylles av fantastiske varer av alle slag.

Det mangler ikke på muligheter på denne turen, og den blir en opplevelse uansett hva du velger å gjøre underveis.

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Praha

Buss og lokal guide venter på oss på flyplassen og vi kjører direkte til Restaurant Klasterni Restaurace hvor vi spiser lunsj. Bussen kjører oss så til Prahaborg området og her får vi en omvisning før vi spaserer sammen med guiden ned til Karlsbroen. På andre siden av broen venter bussen vår som kjører oss til hotellet for innsjekk.

Hotel Majestic Plaza har en bra beliggenhet i sentrum av Praha, med gode shoppingmuligheter og restauranter i nærheten.

Om kvelden samles vi til felles middag på en koselig restaurant.

Dag 2: Dresden (frivillig utflukt)

I dag kan de som ønsker det bli med til vakre Dresden - en to timers busstur på gode motorveier som også viser oss litt mer av Tyskland.

Det var i Dresden tradisjonene med julemarked startet, og byen skuffer ikke. Overalt gjemmer det seg et julemarked, og her finner vi verdens største nøtteknekker og julepyramide. Byens største julemarked er Striezelmarkt, som ligger få meter fra Frauenkirchen midt på torget.

For de som er interessert i arkitektur og gammel fordums prakt har Dresden, etter imponerende restaureringer, masse å vise sine besøkende.

For deg som liker porselen, stikk innom enten Meissen-museet, eller en av butikkene som selger byens berømte porselen. Brühlsche Terrasse blir ofte kalt «Europas balkong» og ligger mellom elven Elbe og gamlebyen. Dette er et artig sted å ta en rusletur. Her ligger også flere av de flotte bygningene byen er kjent for.

Utpå ettermiddagen returnerer vi tilbake til Praha. Lunsj og middag i dag er på egenhånd.

Dag 3: Julemarkeder og operaforestilling

I dag utforsker vi mer av sentrum og gamlebyen. Det astronomiske uret på rådhusplassen, borghøyden med den flotte Vituskatedralen, Den Gylne gate og elven Moldau med den berømte Karlsbroen, er noen av attraksjonene.

Vi skal også besøke de mange julemarkedene i Praha. På Václavplassen finner man det største og her er det også en hovedscene hvor de har juleunderholdning. Her kommer man i riktig god julestemning. Salgsbodene tilbyr et flott utvalg av bieprodukter, voks og honningsstearinlys, i tillegg til mange andre spennende håndlagde juleartikler.

Dersom du leter etter en gave til de minste i familien din, er de tradisjonelle tsjekkiske lekene av tre et godt valg.

Besøk kjøpesenteret Palladium på Náměstí Republiky for en shoppingtur. Her er det også et julemarked med godt utvalg. Kos deg med et varmt glass rødvin, prøv “trdelnik” – et unikt og søtt bakverk som består av gjærdeig, eller smak på varm mjød, en alkoholdrikk laget med honning.

I kveld skal vi få oppleve et av turens høydepunkt, operaen Tryllefløyten. Vi samles først til en felles middag på en flott lokal restaurant, og etterpå spaserer vi til Estates Theatre.

Dag 4: Hjemreise

Fulle av inntrykk og opplevelser fra de siste dagene, spiser vi frokost før vi drar sammen til flyplassen. Vi har bodd og spist godt og helt sikkert fylt kofferten med spennende julegaver.

Prisinformasjon

Turpris kr 6 550,- pr person
Pluss flyavgifter kr 400,- (med forbehold om endringer)
Total turpris kr 6 950,- pr person

Turprisen inkluderer:
Direktefly Oslo – Praha t/r med Norwegian (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Busstransfer flyplass – hotell t/r
3 netter i dbl.rom på Hotel Majestic Plaza 4*
3 frokoster
1 lunsj 
2 middager
Sightseeing med lokal guide ankomstdagen
Operaforestillingen Tryllefløyten
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1500,-
Frivillig utflukt til Dresden kr 390,- pr. pers.

Flytider:
Oslo – Praha 0900 – 1100
Praha – Oslo 1200 – 1400

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil.

CZK 100 CZK = 36,65 NOK
8.1°