Kenya

Unik og majestetisk natur

  • 08.10.2018
  • 10 dager
  • 33 390,-

"Safari" er swahili for "å reise", og på safari i Kenya får både sjelen og sansene være med på en utrolig reise. Så pakk sekken og ta med deg kameraet - vi byr på uforglemmelige øyeblikk og "du tror det ikke før du ser det" opplevelser. Flokker av gnu, sebra, elefanter og giraffer beveger seg over slettene. Savannelandskapet farges blodrødt i den afrikanske solnedgangen mens varme og eksotiske dufter omfavner oss, og fargerike masaistammer og leende skolebarn ønsker oss velkommen. Etter spennende dager med flamingoer, flodhester og løver som nærmeste nabo, blir det sol og late stunder på kritthvite strender i Mombasa. Diani Beach er som skapt for nytelse, ro og avslapning. Det finnes ingen tilsvarende steder hvor opplevelsene og kontrastene er så store som i denne delen av Afrika, og vi kan garantere at dette blir en reise for livet!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Kenya.

Program for turen

Dag 1 - 2
Fra Norge til flamingoer og nesehorn
Dag 3
Store opplevelser står i kø - vi besøker en barneskole før dagens “game drive”
Dag 4
Masai Mara leverer alltid!
Dag 5
Fra savannen til hvite strender ved Det indiske hav
Dag 6 - 7
Drøm deg bort til lyden av bølgeskvulp
Dag 8
Ekstra utflukt - mangroveskog, korallrev og tradisjonelle swahiliretter
Dag 9
Eksotisk togtur tilbake til Nairobi
Dag 10
Hjemme igjen

Priser

Pris kr 29950,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 3440,- 
Totalt kr 33390,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo - Nairobi t/r (Mulighet fior utreise fra andre flyplasser)
Fly Nairobi - Mombasa
Tog Mombasa - Nairobi
7 netter på førsteklasses hoteller i dobbeltrom
7 frokoster
4 lunsjer
7 middager
Utflukter og “game drive” ifølge program
Garanti for vindusplass på safari
Inngang til nasjonalparker
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 5900,-
Visum USD 50,- (betales ved innreise)
Tips beregnet til kr 300,-

Her skal vi bo:
Sarova Lion Hill Game Lodge
Sarova Mara Game Camp
Southern Palms Beach Resort

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Dagsprogram

Dag 1 - 2: Fra Norge til flamingoer og nesehorn

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/04_flamingo.jpg

Vi flyr fra Oslo om ettermiddagen, via Doha, og lander i Nairobi neste morgen. Her blir vi møtt med tradisjonelle afrikanske velkomstgaver som uttrykker glede og lykke. SAFARI er det første du tenker på - endelig er det DIN tur!
Safaribilene venter på oss, og når alle har fått installert seg ved hvert sitt vindu, settes kursen mot “the Great Rift Valley”, en 6500 km lang sprekk i jordskorpen. Her har de to kontinentalplatene sklidd fra hverandre, og resultatet er landområder som ligger 1000 meter lavere enn resten av terrenget. Rift Valley er kjent for sine grunne innsjøer som tiltrekker seg et rikt utvalg av fugler som pelikaner og stork, men særlig kjent er det for de eksotiske rosa flamingoene som holder til her. Bare vent til du får se det, det er nesten ikke til å tro! I de store akasieskogene, tett ved Lake Nakuru, holder bøfler, vannbukker og forskjellige antiloper til. 1880 moh ligger Naivasha, som er den største og høyest beliggende ferskvannssjø i Rift Valley. Området er frodig og idyllisk og det var her mange av de britiske kolonistene bosatte seg. Ved ankomst på lodgen vår blir vi møtt med en praktfull lunsj før vi med spenning drar ut på vår første safari! I Lake Nakuru nasjonalpark vandrer hundrevis av dyrearter fritt. I tillegg til å være kjent for sine flamingoer, er området også reservat for de utrydningstruede artene “sorte” og “hvite” nesehorn. Allerede i ettermiddag får vi kanskje se en leopard gjemme seg i trekronene i de sene ettermiddagstimene. Etter en innholdsrik dag med mange nye inntrykk, blir det felles middag på hotellet.

Dag 3: Store opplevelser står i kø - vi besøker en barneskole før dagens “game drive”

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/08_skole_dans.jpg

Jambo! Tenk å våkne i Kenya! Vi nyter en deilig frokost før vi setter oss godt til rette i våre safaribiler. Fra vinduet har vi utsikt til støvete landeveier, barn på vei til skolen og lokale “kjøpmenn” som tilbyr sine varer langs veien. Et besøk på en masaiskole i området blir et sterkt og nært møte med Kenyas fremtid. Barna som går her, har helt andre utfordringer enn de fleste norske skolebarn. Kanskje blir vi invitert med i dansen og leken deres? De synes nok det er like spennende å møte oss som vi synes det er å møte dem! Vi spiser lunsj i Narok før vi setter kursen mot Masai Mara viltreservat. Dette reservatet “henger” sammen med Serengeti i Tanzania og utgjør til sammen Afrikas mest kjente nasjonalpark. Vi er nærmest garantert å se noen, eller alle, av “de fem store”: bøffel, nesehorn, leopard, elefant og løve. Turen til lodgen vår er som en “game drive” i seg selv. Eksotiske dyrearter i sine naturlige omgivelser er en unik opplevelse, og vi er privilegerte som får oppleve dette. Dagens inntrykk blir nok samtaleemne rundt middagsbordet i kveld!

Dag 4: Masai Mara leverer alltid!

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/12_buffalo_car.jpg

Amka! - Våkn opp! Den som sover, synder ikke, men den som sover bort morgenen i Kenya, får ikke med seg dyrene som returnerer etter nattens jakt. Etter et par timer på savannene, er vi tilbake i leiren og klare for en solid frokost. Formiddagen skal vi bruke til å nyte hotellets fasiliteter og finne roen. Etter lunsj er vi igjen klare for game drive. Masai Mara er hjemmet til svartmanket løve, savanneelefant, bøffel, leopard, gepard, giraff og mange, mange flere eksotiske arter. Mara safari skuffer aldri. Tvert om, man blir bortskjemt på grunn av det enorme mangfoldet. Mettet etter dagens møter med Kenyas ville dyr, returnerer vi til campen for felles middag og en samling rundt bålplassen.

Ønsker du litt ekstra spenning, kan du starte dagen med varmluftsballong-safari med påfølgende champagnefrokost på savannen. Å se soloppgangen fra luften, svevende over savannen, kanskje noen grasiøse sjiraffer slentrer av sted under deg - det kan bli et av høydepunktene på turen.
En av kveldene i Masai Mara kan du velge å bli med på “bush dinner”. Å avslutte dagen i det fri med stjerne-himmelen som tak og naturens egne lyder og lukter som tilbehør, er en helt spesiell opplevelse!
(Tillegg i pris for ballongtur og bushdinner- påmelding underveis på turen).

Dag 5: Fra savannen til hvite strender ved Det indiske hav

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/26_frukt_strand.jpg

I dag må vi si “Kwaheri” - adjø - til våre afrikanske venner i “bushen”. Vi drar tilbake til Kenyas fargerike hovedstad Nairobi, der vi nyter en lett lunsj i Karen Blixens “Coffee Garden”.
Nå er det tid for behagelige og late dager ved Det indiske hav. Det er duket for kritthvite strender, bading, snorkling og det gode liv. Vi flyr fra Nairobi til Mombasa, flyturen tar under 1 time. Kveldens middag nyter vi på vårt flotte hotell som ligger rett på stranden.

Dag 6 - 7: Drøm deg bort til lyden av bølgeskvulp

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/24_diani_beach.jpg

Vi har hatt noen uforglemmelige safarioppevelser, sett mengder av flotte dyr og truffet smilende barn. Nå ser vi fram til late dager ved Det indiske hav. Vår flotte 4* resort er designet for å imponere sansene og tilfredsstille
ethvert ferieønske. Egen strandlinje, bassenger og flere restauranter – det skal noe til for ikke å kose seg her.

Dag 8: Ekstra utflukt - mangroveskog, korallrev og tradisjonelle swahiliretter

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/312.jpg

Mens vi er i dette eksotiske hjørnet av Kenya, vil det bli mulig (mot et tillegg i pris) å bli med på en spennende utflukt til Wasini Island. Allerede fra bussvinduet vil du legge merke til at landskapet og folkeslagene vi ser blir mer eksotiske. Noe av det vi får oppleve denne dagen er tradisjonelle dhowbåter, fiskelandsbyer, delfiner, korallrev, swahiliretter, mangroveskog og underjordiske grotter.
Frokost og middag på hotellet er inkludert disse dagene.

Dag 9: Eksotisk togtur tilbake til Nairobi

/globalassets/afrika/kenya/kenya-programbilder/tog-mombasa---nairobi.jpg

I dag er vår magiske reise kommet til veis ende. Etter frokost og utsjekk sier vi farvel til det krystallklare vannet og de myke, hvite strendene. I Mombasa spiser vi turens siste lunsj sammen, men vi har enda en flott opplevelse foran oss. Togtur med det nye Madaraka Express som tar oss gjennom to nasjonalparker på vei tilbake til Nairobi. Vi sitter på førsteklasse og kan i ro og mak nyte utsikten fra togvinduet. Sjansen er stor for at du får se både sebra, elefanter og giraffer i tillegg til geiter og kuer.
Vi flyr til Europa om kvelden/natten.

Dag 10: Hjemme igjen

Etter flybytte i Doha er vi tilbake på norsk jord utpå formiddagen. Med kameraet fullt av eksotiske motiver og gode minner, er dette en reise som vil vare lenge.