Kroatia - Direkte fra Bergen

Forleng sommeren og bli med til Adriaterhavets perle

  • 15.09.2018 (Få ledige plasser)
  • 8 dager
  • 14 750,-
  • Flesland

Kroatia har blitt et svært populært ferieland, og ikke uten grunn. Kort reisetid fra Norge, fantastisk natur, behagelig klima, god mat og vin og spennende historie er noen av årsakene. Du har kanskje besøkt Istria i nord. Nå har også de sentrale områdene ved Den dalmatiske kysten, med sine flotte nasjonalparker og vakre skjærgård, blitt lettere tilgjengelig med flere rutefly fra Norge til Dubrovnik og Split. September er en flott tid å reise på, havet har fått en deilig temperatur og det er fortsatt godt å være på land. Utvid sommeren din med en uke langs Adriaterhavet i godt selskap og med norsk reiseleder. Vi har base i Dubrovnik og Makarska.

Gled deg til å oppleve gjestfriheten!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Kroatia - Direkte fra Bergen.

Program for turen

Dag 1
Bergen - Dubrovnik
Dag 2
Oppdagelsesferd i Dubrovnik
Dag 3
Dagstur til Montenegro
Dag 4
Dagen er din!
Dag 5
Fra Dubrovnik nordover til Makarska med stopp i Mostar og Neretva
Dag 6
Brač (ekstra utflukt)
Dag 7
Båttur på Cetina-elven og folklorelunsj (ekstra utflukt)
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 14750,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen - Dubrovnik t/r
Flyavgifter (kr 377,-)
Buss ifølge program
7 netter i dbl rom på hotell
7 frokoster
2 lunsjer
7 middager
Utflukter ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:
Bergen-Dubrovnik 16.45 - 19.55
Dubrovnik-Bergen 20.35 - 23.45

Hoteller:
Hotel Astarea Mlini 3*
Hotel Park 4*, Makarska

Tillegg:
Enkeltrom kr 2450,-
Øvrige måltider

Ekstra utflukter:
Cetina-elven inkl. lunsj og vin kr 650,- pr. pers.
Brac inkl. lunsj og vin kr 475,- pr. pers.
Vi tar forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte til
ekstra-utfluktene.

 

 

Turprogram

Dag 1: Bergen - Dubrovnik

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/dubrovnik_gate_msc.jpg

Norwegian flyr direkte fra Bergen til Dubrovnik om kvelden, og derfra går turen med buss direkte til Hotel Astarea. Dette hotellet ligger vakkert til i en bukt like sør for Dubrovnik. Utenfor hotellet er stranda med krystallklart, varmt sjøvann. Hotellet ligger ved den pittoreske landsbyen Mlini, som tilbyr en fredfull ramme rundt et ideelt feriehotell. Du finner romslige rom med komfortable senger og utsikt over vakre parkområder eller havet og øyene utenfor. Du finner også restaurant og bar på området, samt et uteområde med parkhage og basseng. Det finnes også et innendørsbasseng med oppvarmet sjøvann, samt en spa-sone med badstu, treningsrom og skjønnhetssalong. Inne på området finner du også en liten butikk og frisør. Det er gangavstand til landsbyen Mlini, og her er en lokal atmosfære med bl.a. små delikatesseforretninger. Avstanden til selve gamlebyen i Dubrovnik er på ca 10 km.

Dag 2: Oppdagelsesferd i Dubrovnik

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/Dubrovnik_souvenir.jpg

Vakre Dubrovnik! I dag skal gatene, smugene og ikke minst muren rundt den UNESCO-fredede gamlebyen beundres. Det er lett å finne seg til rette her. Reiselederen tar oss med på en rundtur før vi får anledning til å fortsette oppdagelsen av byen på egenhånd. Orienteringen i gamlebyen er problemfri, vi havner uansett på hovedgata Placa (eller Stradun) til slutt. Det er lunsj på egenhånd idag, og med de mange hyggelige restauranter og butikker som frister her og i sidegatene, blir det lett å finne et sted å spise. Mange vil nok ta den nesten 2 km lange spaserturen på bymuren som omgir hele gamlebyen. Utsikten til havet og over byen, til kirker og bakgårder er belønning nok for strevet! På vei tilbake til hotellet stopper vi ved en hyggelig restaurant og spiser middag.

Dag 3: Dagstur til Montenegro

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/05_cetinje_kloster.jpg

Det er under en time til grensen til Montenegro, og på vår vei passerer vi små landsbyer og bondegårder som ligger spredt mellom fikentrær, pinjer og slanke sypresser. Så åpner landskapet seg og man kunne tro en var ved en norsk fjord, hadde det ikke vært for Middelhavsvegetasjonen. Turen tar oss opp hårnålssvinger til nasjonalparken Lovcen, hvor vi skal innom den gamle hovedstaden i Montenegro – Cetinje. Litt tid på egenhånd i byen som preges av en hyggelig gågate, fargeglade hus og tallrike utekafeer under lindetrær. Når det nærmer seg lunsjtid fortsetter vi mot Njegusi, en liten landsby midt i nasjonalparken. Lunsjen vil bestå av områdets to kulinariske spesialiteter, luftrøkt skinke og en spesiell ost, akkompagnert av en god kald øl samt vertens egne flytende produkter. På vei tilbake til hotellet får vi turens flotteste fotomotiv – hele fjordsystemet med buktene omgitt av høye fjell! Middag på hotellet i kveld.

Dag 4: Dagen er din!

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_stradun.jpg

I dag kan du gå på oppdagelsesferd i ditt eget tempo. Strandpromenaden og byens gater inviterer til spasertur. Prøv også hotellets basseng eller slå deg ned på en fortausrestaurant og nyt livet. Gruppen samles til middag i hotellets restaurant også i kveld.

Dag 5: Fra Dubrovnik nordover til Makarska med stopp i Mostar og Neretva

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/makarska-shutterstock_370612055.jpg

Da sier vi farvel til Dubrovnik og Mlini og gjør oss klare til nye opplevelser i Makarska, rundt 150 km lenger nord. Vi kombinerer bytte av base med en flott utflukt som tar oss med inn i landet. Først skal vi på en elvecruise i elven Neretva, her blir det nærhet til naturen - en bit av landlige omgivelser og litt snacks og drikke underveis. Etter deilig kroatisk lunsj skal vi besøke Mostar. En idyllisk by med en vond fortid og med en berømt bro som ikon. Mostar har reist seg etter en krigsherjet fortid og særlig en tur til gamlebyen, Carsija er å anbefale. Vår lokale guide viser vei og krydrer turen med historier fra fortid og nåtid. Særlig den buede broen som ble bygget av tyrkere på slutten av 1500 tallet, ødelagt under krigen i 1993 og gjenreist i 2004 er noe alle vil huske. Videre går turen til Makarska som ligger midt i kystregionen som er kjent som «Makarska Riviera», med hundrevis av øyer og foran kulissen dannet av Biakovofjellene som rager 1700 meter over byen og kysten. Her kan vi glede oss over enda et utmerket hotell med basseng og egen strand, en trivelig by med sine plasser og smale gater fulle av historie og liv! Vi skal bo her de siste nettene.

Dag 6: Brač (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/bol_4.jpg

Enda en mulighet for å bli med på spennende opplevelser! Hvar og Brač (uttales omtrent som bratsj) er blant de største øyene utenfor Kroatias kyst, og i dag går turen til Brač. Det blir båttur fra Makarska, og turen inkluderer også en pikniklunsj med mat fra havet. Øya er dekt med skog helt opp til fjelltoppen som rager 780 meter over havet – eik, furu og pinjer. Flere små landsbyer ligger langs kysten som byr på gode badestrender, spesielt ved «Det gylne horn», som er en flat landtunge med populære strender. Brač er kjent for sin vakre hvite kalkstein, og allerede romerne hentet seg stein her for sine villaer og palasser. I dag lever øyfolket mest av turisme, vin og oliven.

Dag 7: Båttur på Cetina-elven og folklorelunsj (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/hentet-fra-nett.jpg

Hotellet er vel verd å utforske med sitt flotte bassenganlegg og egne strand rett utenfor, og byen venter på å bli oppdaget! Har du lyst på andre opplevelser, så kan vi by på en spennende utflukt til Cetina-elven. I Kroatia forbindes elva mest med rafting i ville stryk, men det gjelder bare i elvas øvre løp. Her har elva gravet en dyp canyon, og adrenalinhungrige turister kaster seg ut i strykene med flåter eller kajakk. Den nedre delen av elva er stille og rolig, og det er her vi drar med båt fra munningen ved Omis og seks kilometer oppover til Radmanove Mlinice og en artig restaurant. Her venter en velkomstdrink og en god lunsj akkompagnert av muntre musikanter. Hovedretten er en kroatisk spesialitet der kjøtt eller fisk blir stekt «under the bell», en glovarm jernklokke. En slik bondelunsj tar nok litt tid, og hvem vet, kanskje er det noen som vil ta en svingom også før vi drar tilbake til Makarska og hotellet.

Dag 8: Hjemreise

Ukens opplevelser ligger godt lagret i minnet og forhåpentligvis vil varmen holde seg i kroppen slik at høstmånedene ikke blir så lange. Vi følger kysten til Ston hvor vi stopper. Hovedattraksjonen her er østers og salt. Mer kortreist mat skal du lete lenge etter! Deretter kjører vi videre til vakre Cavtat som ligger ved en bukt ikke langt fra Dubrovnik. Her blir det beinstrekk og tid til å kjøpe seg en kaffe e.l. før vi kjører siste etappe til flyplassen for direktefly tilbake til Bergen.