Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Kroatia – ferielandet nordmenn elsker

Utvid sommeren med en uke ved Adriaterhavet!

16. – 23. september 2017

Når dagene hjemme begynner å bli kortere, og du enda ikke er klar for å gi slipp på sommeren, kan du bli med på en ukes tur til Kroatia og til en av de mer ukjente perlene i Adriaterhavet, nemlig Sibenik.

Reisen fra Trondheim til Split er med direktefly, og det er deilig å ankomme Kroatia frisk og opplagt og klar for en hel uke fylt med skreddersydde opplevelser, fritid til egne aktiviteter, god mat og drikke og nye bekjentskap. Frister det med fottur i en nydelig nasjonalpark, båttur i skjærgården, gourmetlunsj på vingård og besøk i både store og små byer langs kysten, så er dette turen for deg!

Basen vår Sibenik kan skryte på seg å være den eldste kroatiske byen ved kysten, noe gamlebyen fra middelalderen vitner om. Byen har en rik historie, og har kort avstand til ukens utflukter.

Program

Dag 1: Trondheim - Split - Sibenik

Avreise om ettermiddagen med direktefly fra Trondheim til Split. Buss til hotellet for innsjekk og middag.

Dag 2: Dagen er din!

Resorten vi skal bo på har et hav av tilbud du kan benytte deg av. I dag er det du som legger opp dagen din akkurat slik du ønsker. Kanskje er det en solseng, bok og paraplydrink som frister mest? Litt shopping, eller en spasertur i havnen forbi de store yachtene? Det er flere restauranter og barer på hotellets område, i tillegg til et stort svømmebasseng og en avslappende spaavdeling. Middag hver kveld på hotellet.

Dag 3: Vi utforsker Sibenik og vingården Bibich

Etter en god frokost går turen til Sibenik sentrum for en deilig rusletur i historiske omgivelser. Byen er kjent for sine tradisjoner, vakre natur og imøtekommenhet, og mens vi vandrer på brosteinsbelagte gater, gjennom smug og under bueganger, får vi høre om hvorfor så mange konger har vært akkurat her. Husk de fleste gamlebyer langs Kroatias kyst ble bygd slik at det skulle være vanskelig å finne frem. På den måten beskyttet de seg mot sine fiender. Dette er i høyeste grad sant for Sibenik, men det gjør det jo bare mer spennende! Høydepunktet for mange i dag blir nok neste post på programmet, for vi skal til vingården Bibich. Der tas vi imot av eierne Alen Bibic og konen Vesna, og i tillegg til at de kan fortelle om gården og produksjonen her, står de klar med en 5-retters gourmetlunsj. Hver rett nennsomt satt sammen. Ekteparet Bibic kan vise til flere prisbelønte viner og disse edle dråpene serveres kun i de fineste restauranter, og selges i et utvalg av butikker. Etter lunsj kan du besøke gårdens egen butikk og se om lar deg friste.

Dag 4: Frivillig vandretur i nasjonalparken Krka

I dag kan du bli med på en hiking / vandretur. Ikke langt fra Sibenik ligger Krka nasjonalpark som kanskje er Kroatias aller vakreste park. Det er ikke rart at både de lokale og andre turister finner veien hit. De naturlige innsjøene som forbindes med små fossefall er omgitt av frodig vegetasjon og gode stier og broer. Etter 2-3 timer i parken blir det lunsj før retur til hotellet. Ettermiddagen på egenhånd.

Dag 5: Adriaterhavets gleder - båttur i skjærgården

På båtturen i dag skal vi besøke sommerstedene Solta og Ciova og det blir rikelig tid til å bade i det krystallklare vannet. Her vil du oppleve at sandstrendene ligger på rad og rekke, og badetemperaturen på denne årstiden er perfekt! Den berømte «blue lagoon» ved Veliki Drvenik som vi besøker, er som et mesterverk i farger! Lunsj underveis.

Dag 6 og 7: Dagen er din!

To flotte dager som kan formes og brukes til det du vil. Du har jo ferie! Reiselederen som er med vil være behjelpelig med å foreslå aktiviteter, og eventuelt booke utflukter.

Dag 8: Vi blir kjent i Split før hjemreisen

Siste dag i ferien men fortsatt tid til å oppleve noe nytt! Etter at kofferten er pakket og satt inn på bussen, går turen til Kroatias nest største by, historiske Split. Her er det alltid liv og røre og det er en livsglad by vi møter. Den har en god balanse av det moderne og det verneverdige og tradisjonsrike. Prikken over i’en er nok den unike beliggenheten, med dramatiske fjell som danner et perfekt bakteppe for det turkise vannet i Adriaterhavet. Middelalderbyen er beskyttet av UNESCO, og i tillegg til en lang og åpen havnepromenade, er det store åpne torv og trange og krokete smug. Deilig å rusle litt rundt før felles lunsj. Så om ettermiddagen flyr vi tilbake til Norge, med batteriene godt ladet opp og brunfargen i boks!

Prisinformasjon

Turpris kr 14 790,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Trondheim - Split t/r
Flyavgifter
7 netter i dbl. rom på D-resort Sibenik
7 frokoster
3 lunsjer
7 middager
Busstransport og utflukter iflg. programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 2990,-
Hiking i Krka nasjonalpark inkl. lunsj kr 650,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

HRK 100 HRK = 126,25 NOK
19.4°