Thailand

–Østens perle

  • 22.02.2018
  • 20 dager
  • 23 990,-

Å rusle rundt i Thailand og den eventyrlige hovedstaden Bangkok er en opplevelse millioner av turister har opplevd. Og de kommer svært gjerne tilbake hit, til den utsøkte maten som pirrer hele registeret av smaksløker, til de smilende menneskene og de ubeskrivelige, gullbelagte templene hvor munker i safrankledde drakter og thaier samles i ærbødighet ved guddommene. Eller man kommer for å brune en vinterblek kropp på strendene, mens andre bruker mest tid i de mange butikkene og gatemarkedene som frister med silkeskjorter, kopier av kjente klokkemerker, batikk, lærvarer m.m. Thailand har i mange år nesten vært forbeholdt ryggsekkturistene. Nå strømmer familier og eldre turister fra hele verden til denne perlen i Østen, som tilbyr kulturelle og kulinariske opplevelser i første divisjon. Et høyt servicenivå og en velutbygd infrastruktur gjør Thailand til drømmemålet for flere og flere. Har ikke du også en drøm om å komme hit?

Program for turen

Dag 1
Norge – Bangkok
Dag 3
Bangkok
Dag 4
Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5
Kanchanaburi
Dag 6
Kanchanaburi - Ayutthaya
Dag 7
Ayutthaya - Chantaburi
Dag 8
Chantaburi – Koh Chang
Dag 9 – 18
Koh Chang strandhotell
Dag 19 og 20
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 23 600,- pr. pers.
Pluss flyavgift kr 390,- pr. pers.
Totalt kr 23 990,- pr pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Oslo – Bangkok t/r (vi kan ordne utreise fra andre byer i Norge)
Transport flyplasser-hotell t/r
Rundtur 7 dager som inkluderer:
6 netter i dbl.rom på hotell
6 frokoster
5 lunsjer
6 middager
Koh Chang 12 dager som inkluderer:
11 netter i Superior Hillside dbl.rom på Hotel Awa Koh Chang
Frokost alle dager
2 middager
Norsktalende lokalguide under hele oppholdet

Tillegg:
Enkeltrom kr 6900,-
Drikke til maten
Tips
Frivillige utflukter

Hotellene:
Ramada Maenam

River Kwai Resotel

Classic Cameo Ayutthaya

Chatrium Golf Resort Soi Dao

Awa Resort Koh Chang

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i fl yavgifter, turprogram og
eventuelle trykkfeil

Turprogram

Dag 1: Norge – Bangkok

/globalassets/asia/thailand/bangkok-2732437_1920.jpg

Vi flyr med Thai Airways fra Oslo direkte til Bangkok midt på dagen.

Dag 2: Bangkok

Vi lander tidlig på morgenen, og buss og norsktalende guide møter oss på flyplassen. Vi kjører til hotellet vårt i Bangkok for innsjekk og denne dagen har vi fri til å utforske Thailands hovedstad som har mye spennende å by på. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

Dag 3: Bangkok

/globalassets/asia/thailand/bankok_grand_palace.jpg

Etter frokost skal vi i dag bli med på en båttur på Chao Phraya River og klongene (kanalene) som har gitt byen navnet «Østens Venezia». Her får vi se hvordan hverdagen utspiller seg blant familier som som lever der, og vi kan også nyte synet av de flotte templene langs kanalene. Vi besøker også Baan Sillapin som i dag er et populært kunstgalleri. Huset, som tidligere var eid av en gammel gullsmed familie, ble solgt og den nye eieren renoverte huset og åpnet det som i dag er et senter for alle kunstelskere. Etter lunsj tar vi en shuttlebåt til Maharat Pier hvor dagens utflukt avsluttes (nær Grand Palace) Her får vi tid på egenhånd.

I kveld skal vi få smake på «street food» i Yaowarat (Chinatown). Dette er verdens mest kjente street food destinasjon og også en favoritt blant de lokale. Vi får oppleve smaker av Bangkoks 200 år gamle kultur som er rik på Thai-Kinesisk tradisjon og nydelig mat. I løpet av kvelden får vi prøve lokal mat fra 7 ulike spisesteder, alt fra ekte steet food til kjente Thai-Kinesiske kjøkken. Mellom serveringene får vi også møte noen av basarens originaler som ivrig forteller deres historier fra dette unike området, og vi besøker religiøse og kulturelle landemerker. En spennende kveld fylt med opplevelser og smaker!

Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi

/globalassets/asia/thailand/programbilder/damnoen-saduak-floating-market-546267_1920.jpg

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen vestover til det flytende markedet i Damnoen Saduak. Thailands største og mest severdige flytende marked ligger ca 110 km utenfor Bangkok og er enestående og overveldende med selgere som tilbyr produktene sine fra hundrevis av småbåter på kanalene.

Vi fortsetter videre med buss til Maeklong Railway Market, som er et av de største markedene i Thailand for fersk sjømat. Markedet er plassert langs jernbanesporet, og når toget nærmer seg må varene raskt bort fra togskinnene, og så snart toget har passert er varene tilbake på plass igjen.

Turen går så videre til Kanchanaburi provinsen hvor den kjente broen over Kwai befinner seg. Broen ble udødeliggjort etter den prisbelønte filmatiseringen av romanen «Broen over Kwai» i 1957.

Vi sjekker inn på hotellet vårt hvor vi også spiser middag. 

Dag 5: Kanchanaburi

/globalassets/asia/thailand/thailand-2111901_1920.jpg

I dag kan du bli med på en frivillig utflukt, eller du kan nyte dagen på egenhånd i Kanchanaburi.

På kvelden samles vi til middag på hotellet.

Frivillig utflukt til Elephant World. Dette er et reservat for syke, gamle og mishandlede elefanter. Her er det ikke elefantene som jobber, men menneskene som jobber for elefantene. Vi får bli med å mate dyrene, og vaske og skrubbe dem i elva. Her får vi oppleve nærkontakt med disse flotte, store og vennlige dyrene.

Dag 6: Kanchanaburi - Ayutthaya

/globalassets/asia/thailand/programbilder/ayutthaya-2021153_1920.jpg

Etter frokost og utsjekk fra hotellet går turen til Suphanburi og besøk på Sam Chu Market som ligger ved elven Tha Chin. Dette er et av de best bevarte tradisjonelle markedene i Thailand. Vi fortsetter så videre til Ayutthaya og her blir vi kjørt med det lokal transportmiddelet Kermit Tuk Tuk inn til gamlebyen. Ayutthaya var landets hovedstad i mer enn 400 år, fra 1300 til 1700-tallet. Den gang ble den rost av europeiske reisende og ambassadører som den vakreste og prektigste byen i verden, og UNESCO har satt Ayutthaya på listen over verdens kulturarv. Man kan bare bli imponert over omfanget og mangfoldet av de enorme ruiner av templer, palasser og kanaler.

Vi sjekker inn på hotellet, og etter litt tid på egenhånd møtes vi i kveld for middagscruise på elvebåt. Dette er en tradisjonell elvebåt som tidligere ble brukt til å frakte ris. 

Dag 7: Ayutthaya - Chantaburi

/globalassets/asia/thailand/programbilder/church-of-christ-1411813_1920.jpg

Vi spiser frokost på hotellet og etter utsjekk setter vi kursen mot Chantaburi. På veien besøker vi Thai Herbal Medicine Museum på The Chao Phya Abhaibhubejhr Hospital. Sykehuset ble bygd i 1909 for King Rama V som døde ett år senere. Bygningen har siden blitt restaurert og åpnet som museum for Thai Traditional Medicin. Museet har en utstilling med møbler og gjenstander relatert til perioden King Rama V levde. I tillegg er det også et gammelt apotek hvor de blant annet har krukker med skorpioner og slanger som tidligere ble brukt i thai medisin.

Etter lunsj fortsetter vi til Cantaburi som er hovedstad i provinsen som grenser mot Kambodsja. Byen har tidligere vært under fransk okkupasjon, noe som kan sees i arkitekturen, inkludert den største katolske katedral i Thailand. I natt skal vi overnatte på et golf resort beliggende i flotte grønne omgivelser.

Dag 8: Chantaburi – Koh Chang

/globalassets/asia/thailand/programbilder/koh-chang-2394542_1920.jpg

Etter frokost kjører vi buss til Trat hvor vi tar ferge over til Koh Chang (ca 30 min båttur). Vi sjekker inn og spiser felles lunsj på hotellet. Nå er vi klare til å nyte dagene på vår behagelige strandresort, hvor vi skal bo i 11 netter.

Dag 9 – 18: Koh Chang strandhotell

/globalassets/asia/thailand/gallery-2.jpg

Koh Chang er Thailands nest største øy, og ligger i Muka Chang National Park like mot grensa til Kambodsja. Øya består av 70% uberørt regnskog og et frodig, kupert landskap. Her befinner vi oss blant flotte strender og nærmere 50 idylliske øyer med vakre korallrev og krystallklart vann. Navnet Koh Chang betyr Elefantøya og dette navnet kommer av at formen på øya minner om et elefanthode.

Til tross for at øya har blitt utbygget for å ta mot stadig flere turister, så har den beholdt sin genuine sjarm. Området rundt øyene sør for Koh Chang er perfekt for snorkling og dykking med sitt krystallklare vann og fine korallrev. Koh Changs natur gir mange muligheter til spennende fotturer, alt i fra korte spaserturer til mere strabasiøse eventyr. Khlong Mayom-elva renner fra øyas høyeste fjell, Mount Mayom, nedover mot kysten i en rekke fosser og fall. Hit kan man ta seg til fots for en forfriskende dukkert i det kjølige vannet. På utflukt i jungelen er det gode sjanser for å se både aper, villsvin og andre spennende arter.

Hotellet vårt: Awa Resort Koh Chang

Awa Koh Chang er et 4* hotell med beliggenhet nord på Kai Bae stranden. Hotellet har flere restauranter og barer, et flott bassengområde og en innbydende spa avdeling.

Rommene er stilfullt innredet og har balkong, aircondition, flatskjerm-TV, minibar, safe, bad med dusj, hårføner, badekåpe og tøfler.

Det finnes også mange restauranter og salgsboder i nærheter av hotellet.

Det blir både velkomst- og avskjedsmiddag på hotellet inkludert i prisen.

Frivillige utflukter

Under opphold vil det bli tilbudt flere frivillige utflukter, vi nevner bare noen av mulighetene:

Rundt øya Koh Chang finnes det utallige steder som er perfekt for snorkling. Du kan bli med på en båttur hvor vi besøker 4 ulike steder for snorkling, og vi får servert thai lunsj på en flott strand hvor vi også får tid til å slappe av og nyte dagen.

Vi kan også bli med på en tur til tempelet Klong Prao hvor vi får mulighet til å prate med buddhist munkene som lever der. Vi besøker et fossefall hvor vi får mulighet til å avkjøle oss i vannet før vi kjører nedover vestkysten til Bang Bao hvor vi spiser lunsj.

Kort sagt, alt ligger til rette for en aktiv eller avslappet ferie, alt etter hva du måtte ønske. Det er opp til deg hvor aktiv du vil være, enten du reiser alene eller sammen med en venn eller din ledsager. Vi lover at du kommer til å bli godt tatt vare på!

Dag 19 og 20: Hjemreise

Våre deilige uker i Thailand går mot slutten, men før vi setter kursen hjemover kan vi nyte siste formiddagen på vårt flotte resort. Etter lunsjtid blir det transport til flyplassen i Bangkok og flyet til Oslo har avgang like over midnatt. Vi er hjemme i Norge på morgenen dagen etter.

Skal vi ta en prat om Langtidsferie i Thailand?

Skal vi ta en prat om Langtidsferie i Thailand?

Vennligst vent.

Sender kontaktforespørsel...

Så hyggelig å høre fra deg!

Vi tar kontakt med deg så snart som mulig.

En feil har oppstått.

Det oppstod dessverre en feil da vi prøvde å sende kontaktforespørselen. Vennligst prøv igjen.