Sørstatene med MC og kabriolet

Bli med Erling Sætherlien på en uforglemmelig tur på landeveiene i USA

  • 31.08.2019
  • 11 dager
  • 15 990,-

Drømmen ligger der – de lange støvete landeveiene du har sett i så mange filmer fra USA. De ekte amerikanske «diners» som byr på alt fra stabler med pannekaker til 3-retters middager. Denne turen har i tillegg musikken i fokus. I Nashville nevner vi Grand Ole Opry og i Memphis Elvis-paradiset Graceland. Musikken er som en rød tråd også i de noe mindre kjente byene Gatlinburg, Murphy, Chattanooga og Fayetteville som vi besøker. I tillegg har vi flere dager i en fantastisk nasjonalpark. Dette er en tur for deg som vil kombinere ekte kjøreglede med en godt tilrettelagt rute og kjøre med en profesjonell reiselederleder som kjentmann.

                                                             

Erling Sætherlien, fra MC Tours, er en ung fyr på 63år som de siste 12 årene har kjørt MYE sykkel i USA. Ruten som er valgt på denne turen vil gi kjøreglede, naturopplevelser, musikkopplevelser og mye mer. Reis med en kjentmann og få med deg de største highlights denne ruten kan friste med!

                                                                            

MC Tours er et norsk reiseselskap som holder til på Hisøy i Arendal. Vi arrangerer turer med reiseleder i Europa, Cananda og USA.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sørstatene med MC og kabriolet.

Program for turen

Dag 1
Norge - Memphis
Dag 2
Elvis, Martin Luther King og BB King
Dag 3
Memphis – Nashville
Dag 4
Nashville
Dag 5
Nashville - Gatlinburg
Dag 6
Gatlinburg - Murphy
Dag 7
Murphy - Chattanooga
Dag 8
Chattanooga - Fayetteville
Dag 9
Fayetteville - Memphis
Dag 10
Memphis - Norge

Turinformasjon

Turpris kr 12 818,-
Pluss flyavgifter kr 3172,-
Totalt fra kr 15 990,- per person*


*Pris med utreise fra Kristiansand


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Memphis
9 netter i dbl.rom på hotell
9 frokoster
Transport flyplass - hotell t/r
Følgebil (også for bagasje)
Reiseleder/kjentmann Erling Sætherlien fra MC Tours


Tillegg:
Enkeltrom kr 4 400,-
Øvrige måltider
Leie av MC kr 2000,- pr dag (inkl passasjer) 7 dager
Mustang kabriolet e.l. kr 4000,- (maks 2 personer) 7 dager
Visum (søknad sendes inn på https://esta.cbp.dhs.gov/esta)
Utreise fra andre flyplasser:
Oslo fra kr 1500,-
Bergen fra kr 1500,-  
Stavanger fra kr 1500,-
Ønskes utreise fra øvrige flyplasser skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Ønsker du å bli med på turen, men ikke kjøre selv, så kan det være mulig å sitte på med følgebilen. Pris på forespørsel.

Spørsmål? Erling blir å treffe på MC messen i Bergen 16-17 mars  www.dinmesse.no/mcmesse-2019 og på MC messen på Lillestrøm 29-31 mars www.mcmessen.no

Hotell:
Holiday Inn Express & Suites Memphis Arpt Elvis Presley Blv, Memphis
Days Inn by Wyndham Nashville Saint Thomas West Hospital, Nashville
Days Inn & Suites by Wyndham Downtown Gatlinburg Parkway, Gatlinburg
Days Inn by Wyndham Murphy, Murphy
Super 8 by Wyndham Ft. Oglethorpe GA/Chatt TN Area, Chattanooga
Fayetteville Inn, Fayetteville

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge - Memphis

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/memphis-om-kvelden.jpg

Ankomst Memphis, Tennessee som er statens største og yngste by. Den musikalske historien til Memphis knyttes mye til Sun Studios som ble åpnet i 1950 – her har de fleste kjente blues og rock’n roll-artister gjort sine musikkopptak. Vi stiller klokken 7 timer tilbake og tuner inn på miles, gallons og pounds. Transport fra flyplassen til hotellet.

Dag 2: Elvis, Martin Luther King og BB King

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/graceland-memphis-tennessee-gates-musical-notes.jpg

Etter en god natts søvn og frokost på hotellet er det klart for turens første høydepunkt; besøk i Graceland, huset eller godset der Elvis levde og døde. Her blir vi utstyrt med hodetelefoner og kan starte vår tur i eget tempo. Vi bor i gangavstand fra Graceland og du kan derfor bli så kort eller så lenge du vil. Ønsker du også andre opplevelser denne dagen så er det ikke bare Elvis som har satt sitt preg på Tennessees største by. I dag er byens navn også knyttet til en av verdens mest prominente  borgerrettsforkjempere, Martin Luther King. Baptistpresten fra Alabama ble leder for de fargedes likestillingskamp i USA og fikk Nobels fredspris i 1964. Du kan besøke Nasjonalmuseet for borgerrettigheter her i Memphis, som er bygget rundt det tidligere Lorraine Motel, der King ble myrdet i 1968. Mange husker King for sin berømte tale “I have a dream” og i museet venter sterke inntrykk. Vil du ha en svingende avslutning på kvelden kan du velge å gå på BB King Blues Club Memphis.

Dag 3: Memphis – Nashville

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/Nashville.jpg

Nashville lokker og dagens kjøretur er beregnet til ca 5 -6 timer. Underveis får vi et inntrykk av Tennessees åser og farmer med bomullsplantaser og det blir flere innlagte stopp selvfølgelig. Kvelden er viet til musikkopplevelser. Dette er jo Country Musikkens MEKKA!

Dag 4: Nashville

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/wall-mural-country-music-entertainment-nashville.jpg

Dagen i dag skreddersyr du selv. Mange vil nok besøke Country Music Hall of Fame der alt av kjente og mindre kjente ikoner er å finne. La deg overraske av alle de utrolige tingene du kan finne på her. Visste du at de til og med har et eget museum for metal der du kan støpe noe selv? I USA er det et utrolig variert utvalg av ting å gjøre men de fleste vil nok rusle rundt og kjenne på  stemningen, høre på tonene som siver ut fra de forskjellige barene og restaurantene.

Denne kvelden kan vi anbefale Grand Ole Opry showet, en annen av byens landemerker. Listen over kjente artister som har stått på scenen her er lang, alt fra Doris Day og Bob Dylan til Van Morrison og Elvis Presley, men også russiske ballettdansere og Vatikankoret.

Dag 5: Nashville - Gatlinburg

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/great-smoky-mountains-national-park-scenic-sunrise-landscape-at-oconaluftee---galtinburg-usa.jpg

Med country rytmer på replay i hodet skal vi rulle videre til fjellbyen Gatlinburg og nasjonalparken Great Smoky Mountains. Vakker natur og fjellandskap, fossefall og elver, solidbygde hjemsteder og ikke minst fargene – høsten byr på alle sjatteringer av rødt, gult og oransje. Vi besøker Ole Smoky Moonshine Distillery, Amerikas mest besøkte destilleri. Moonshine er jo hjemmebrent, selv om det nok er mer ordnede former her enn på bygda i Norge. Her får du blant annet smake moonshine med jordbær, eplepai, sjokolade eller hva med en hint av peppermynte?

Dag 6: Gatlinburg - Murphy

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/town-of-murphy-north-carolina-usa.jpg

Vi holder oss i North Carolina og snirkler oss i sørvestlig retning i dag, og kommer etter hvert lengre inn i kjernen av nasjonalparken. Denne vakre parken besøkes årlig av over 10 millioner mennesker – flere enn både Grand Canyon, Yosemite og Yellowstone til sammen. Hvorfor? Kanskje det er det frodige grønne landskapet, den rene og friske fjelluften, jordene med villblomster, de spisse fjellspissene eller, dyrelivet? Du får se selv, men en av høydepunktene i dag blir nok når «Tail of the Dragon» kjøres med de 318 svinger i løpet av 11 miles. Et «must» spør du de som har gjort det. Det finnes mange forskjellige verdensrekorder «over there» og i hjerte av Great Smokey Mountains stopper vi i et område som skal vise hele det nye testamentet. Dette er litt sånn du tror det ikke før du ser det, bl.a. finnes verdens største utgave av de ti bud her! Maken til dette har du aldri sett! I kveld overnatter vi i Cherokee County i byen Murphy.

Dag 7: Murphy - Chattanooga

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/lovers-leap-waterfall-usa-chattanooga.jpg

Det er herlig å være på tur og etter flere dager sammen med gruppen har du nok fått nye bekjentskaper. Kjøreturen fortsetter ut av nasjonalparken, målet i dag er  Chattanooga, byen som med sin strategiske beliggenhet ble vertskap for et historisk slag mot slutten av borgerkrigen. Byens navn er det indianske ordet for «stein som kommer til et punkt» og viser til fjellet «Lookout» som starter i Chattanooga og strekker seg videre gjennom både Alabama og Georgia. I tillegg til naturen og de historiske begivenhetene har Chattanooga et rikt kulturliv å by på. Festivaler, restauranter, klubber og barer – ja levende musikk hver kveld. Fra blues til jazz, bluegrass, pop, rock og mye mer!

Dag 8: Chattanooga - Fayetteville

/globalassets/diverse/mat-bilder/beer---german.jpg

Er du over middels interessert i baseball, så har du kanskje hørt om byen Fayetteville. Babe Ruth er et ikon i USA og betraktes som den beste spilleren sporten noensinne har sett. Det var i Fayetteville han slo sin første «home run». For øl-interesserte vil besøk på en av de 5 bryggeriene være av interesse, ja her har de øl-tour, burger-tour, kajakk-tour i tillegg til et rikt restauranttilbud. Ja de har faktisk en «international cuisine trail». Så her kan en med fordel «go with the flow»

Dag 9: Fayetteville - Memphis

/globalassets/amerika/usa-sorstatene/sorstatene-store-bilder/BealeStreet_Memphis.jpg

Siste dagen «on the road» og vi skal tilbake til utgangspunktet Memphis, som ligger ved den velkjente elven Mississippi. Til sammen er det nå tilbakelagt mange interessant og spennende «miles», men på en god sykkel eller i en åpen Mustang og i godt selskap på amerikanske veier har livet vært herlig!

Dag 10: Memphis - Norge

Vi sjekker ut og flyr hjem til Kristiansand.