Magiske Myanmar

UPOLERT OG VAKKER PERLE I ASIA

 • 12.11.2018 (Få ledige plasser)
 • 12 dager
 • 27 950,-

Ikke noe annet land kan sammenliknes med Burma, landet som nå offisielt har skiftet navn til Myanmar. Det var Marco Polo som ga det navnet «The Golden Land», etter de utallige gylne tempeltak og forgylte pagoder. Kontrasten er stor mellom gullet på templene og livet i landsbyene. Landet byr også på en enorm landskapsvariasjon – fra tropisk jungel og eksotiske strender i sør til 6000 meter høye fjelltopper ved grensen mot Kina i nord. Men overalt vil du treffe noen av de mest elskverdige og vennlige menneskene du noensinne har møtt! Bli med på en tidsreise til et land der du får oppleve hvordan Sør-Øst Asia var for 25 år siden, mens du bor på håndplukkede hoteller av høy standard med særpreg og nydelige parkanlegg. Skynd deg før alle andre oppdager dette fascinerende landet!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Magiske Myanmar.

Program for turen

Dag 1
Avreise mot Østen
Dag 2
Vi ankommer Mandalay – sagnomsust og elegant
Dag 3
Et glimt av klosterlivet i Amarapura og båttur
Dag 4
Med buss fra Mandalay til Monywa
Dag 5
Fra Monywa til Bagan med buss og båt
Dag 6
Bagan – kulturarv av rang
Dag 7
Båttur og besøk i privat hjem på øya Kyun Thiri (mulighet for ballongtur over Bagan)
Dag 8
Flytur fra Bagan til Heho og videre til Lake Inle
Dag 9
Livet ved og på Lake Inle
Dag 10
Fra Lake Inle til Yangon – eller Rangoon?
Dag 11
«Downtown» Yangon og avskjed
Dag 12
Hjemme igjen

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 26 500,-
Pluss flyavgifter kr 1 450,- 
Totalt kr 27 950,-

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Myanmar t/r med Thai
  (Mulighet for utreise fra andre flyplasser)
 • Fly innenlands Burma (Bagan – Heho – Yangon)
 • All busstransport iflg program
 • 9 netter på hotell i dbl rom
 • 9 frokoster
 • 7 lunsjer
 • 9 middager (en miks av hotell og lokale restauranter)
 • Inngangspenger iflg program
 • Båtturer (i Mandalay og Inle Lake, samt privat elvecruise i Bagan)
 • 1 vinsmaking
 • Engelsktalende lokalguide
 • Visum til Burma
 • Tips
 • Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

 • Enkeltrom kr 4 800,-
 • Ballongtur over Bagan, pris på forespørsel

Hoteller på reisen:
Hotel Shwe Pyi Thar, Mandalay
Win Unity Resort, Monywa
Myanmar Treasure Resort, Bagan
Pristine Lotus Resort, Inle
Sedona Hotel Yangon

Dag 1: Avreise mot Østen

Flyreisen mot Østen går fra Gardermoen med Thai Airways’ fly til Bangkok som har avgang fra Oslo rundt lunsjtid. Gled deg til en flytur med god mat og drikke og utmerket service.

Dag 2: Vi ankommer Mandalay – sagnomsust og elegant

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/mandalay-fort.gif

Etter flybytte i Bangkok lander vi om formiddagen i Mandalay, drar rett til hotellet for innsjekking og en liten «shine-up». Så er vi klare for vår første smaksprøve av denne sagnomsuste byen. Mandalay, landets neststørste by ved bredden av Irrawaddy-floden, var tidligere landets hovedstad, men levde senere lenge i skyggen av Rangoon. Først innvandring fra Kina har brakt større velstand til byen, som nå regnes som landets kulturelle hjerte. Et imponerende palass med tallrike templer og klostre ved foten av Mandalay Hill minner om byens kongelige fortid. Byens mest merkverdige severdighet er nok verdens største bok. Det som kan minne om en gigantisk ansamling små templer, er de mer enn 700 «blader» i denne boken. Hvert blad er en steintavle, omtrent halvannen meter høy og en meter bred, med tekst fra buddhistenes hellige skrifter, hogget inn i hvit marmor. Dagens inntrykk fordøyes i solnedgangen ved bassengkanten på vårt behagelige hotell like i utkanten av sentrum. Her skal vi bo i 2 netter.

Dag 3: Et glimt av klosterlivet i Amarapura og båttur

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/u-bein-bridge.jpg

Denne morgenen skal vi fornemme mystikken og stemningen i dem gamle kongebyen Amarapura, omtrent en mil utenfor Mandalay. Her besøker vi et av de mest anerkjente levende klostre i landet. Rundt 1300 munker og noviser lever her, og det er et uforglemmelig syn når munkene i sine røde kapper toger forbi de lokale kvinnene som fyller almisseskålene med dagens eneste måltid hver morgen. Så er vi klare for en verdensrekord: Vårt neste stopp er ved verdens lengste bro bygget i teak, mer enn 200 år gammel og hele 1,2 km lang. En mer spesiell «selfie-spot» skal du lete lenge etter!

På ettermiddagen bringer en kort båttur oss oppover elven til Mingun, der et monumentalt pagodeprosjekt var planlagt. Hele 150 meter skulle det rage til himmelen, men politiske omveltninger og jordskjelv gjorde sitt og i dag ligger fundamentene der som en gigantisk steinrøys, men fortsatt imponerende. Et sted som nok hadde egnet seg ypperlig for en scene i en James Bond film. Tempelet her skulle bli kronet med den største klokken i verden. Og den henger faktisk der den dag i dag og holder rekorden, med sine 90 tonn vekt. 

Dag 4: Med buss fra Mandalay til Monywa

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/shutterstock_93204055_crop.jpg

I dag sier vi farvel til Mandalay og drar med buss til Monywa, den viktigste handelsbyen for denne landbruksregionen. Selve kjøreturen er i seg selv en opplevelse, og vi får se lokallivet langs landeveien på nært hold. En ferjetur tar oss over elven, og nå venter en storslått opplevelse, Po Win Thaung hulene. Med sine rikt dekorerte vegger og endeløse rader med malte og forgylte statuer regnes dette som et av Sørøst-Asias aller største huletempler, med samme rang som Sri Lankas Dambulla eller Indias Ajanta-huler. De nesten 1000 små og store huler er hogget inn i en enorm sandsteinklippe. Man blir slått av de kraftige lysende farger i den enorme samlingen med buddhabilder på tak og vegger. Maleriene stammer helt tilbake til 1400-tallet og blir godt vedlikeholdt av fromme munker. Når vi har sett oss mette på enorme statuer dekket av bladgull og ornamenter fra Buddhas liv og svunne tider, er vi klare for å sjekke inn på hotellet. Fra hotellets hage har du panoramautsikt over elvebredden, et flott sted for å nyte solnedgangen.

Dag 5: Fra Monywa til Bagan med buss og båt

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/40.baten-er-eneste-mate-a-sjekke-hagen-pa.jpg

Før vi forlater Monywa tar vi en titt på den fargerike Thanbuddhay Pagoden, som kan minne om Borobodur-templet i Indonesia. Byen er også stolt av den neststørste statuen av en liggende Buddha som med sine 100 meter lenge var verdens lengste. 

Gjennom bondelandet kjører vi sørover, forbi landsbyer og frodige åkrer, og når etter et par timer havnebyen Pakkoku ved Irrawaddy som har lange tradisjoner for tobakkshandel. Her skal vi gå om bord i vår egen private båt. De neste par timer kan vi slappe av under vårt lille cruise på Irrawaddy og observere liv og røre på landets viktigste vannåre. Mot kvelden går vi i land i Bagan, spente og nysgjerrige på dette verdensberømte stedet som sikkert blir en av turens høydepunkter. Her skal vi bo tre netter.

Dag 6: Bagan – kulturarv av rang

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/fotolia_25310507_xxl_bagan.jpg

I de neste tre dager står både templer, landsbybesøk og kunsthåndverk på programmet. Men først skal vi få et inntrykk av Bagan, tidligere kjent som Pagan, som ofte kalles «De tusen pagoders by». Egentlig fortjente det en av de fremste plassene på listen over verdens kulturarv. Sammen med Angkor Wat i Kambodsja rager Bagan høyt over alle historiske religiøse severdigheter i verden. Ingen steder finner vi et større antall imponerende templer og pagoder enn her. Og mens templene i Angkor nesten drukner i jungelen, byr Bagan på panoramautsikt over byen. Uhindret går blikket over en endeløs slette der tusenvis av templer og forgylte kupler ligger som juveler på et grønt teppe og skinner i solen. Umulig å se alle templer, bare en håndfull av de mest fremragende vil vi ta med oss.

Et besøk på det fargerike lokale markedet danner en velkommen motvekt mot tempelkunsten.

Utpå ettermiddagen drar vi ut av byen og til en landsby der vi får oppleve forskjellige lokale håndverkstradisjoner, kosmetikk som lages av barken og roten til Thanakha-treet, palmesukker som blir til øl og likør, og til slutt besøker vi et verksted der lakkvarer produseres etter gamle tradisjoner.

Dag 7: Båttur og besøk i privat hjem på øya Kyun Thiri (mulighet for ballongtur over Bagan)

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/hot-air-balloons-bagan.jpg

Ekstra utflukt: En ballongtur ved soloppgang over templene i Bagan er noe av det mest magiske man kan tenke seg. Du svever over et eventyrland og den eneste lyd du hører er fra fotoapparatet… Bestill i god tid og få en «once in a lifetime»-opplevelse før frokost.

Denne formiddagen tar vi turen til elva og drar med båt til en av de tallrike øyer i Irrawaddy. Etter en halvtime går vi i land på en øy midt i elveleiet, og her venter en typisk landbruksgrend: vi får møte familier, se hvordan de lever og arbeider og hva de dyrker og spiser her. Forholdene er enkle, men verdigheten og gjestfriheten i verdensklasse. På det lokale klosteret får vi servert te og snacks før båten bringer oss tilbake til Bagan ved lunsjtid. Ettermiddagen er til fri disposisjon, med anledning til å dra på oppdagelsesferd i ditt eget tempo eller rett og slett nyte noen solstråler på en solstol ved bassenget. Vårt hotell i Bagan er en opplevelse i seg selv, med palmealleer og lave bygninger i tempel-inspirert utforming.

Dag 8: Flytur fra Bagan til Heho og videre til Lake Inle

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/red-mountain-winery.jpg

Etter å ha beundret kulturskattene i Bagan, er det tid for et sceneskift: Etter en 40 minutters flyreise lander vi i Heho, øst i landet, og en times kjøring fra Lake Inle som er målet vårt. Her skal vi gjøre det lokale kjennere også gjør når de kommer til denne innsjøen: nyte landskapet og den spesielle freden som dette området utstråler. Men underveis til Lake Inle venter en kanskje litt overraskende opplevelse: besøk og vinsmaking på en burmesisk vingård! I de senere år har man her begynt å produsere vin etter vestlig mønster og smak, og vi får se hvordan de lokale produsenter driver vinproduksjon. Også lunsj får vi servert her på Red Mountain Winery. Så fortsetter vi mot innsjøen og hotellet vårt.

Dag 9: Livet ved og på Lake Inle

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/34.-et-flytende-marked.jpg

I dette utrolig vakre landskap 900 meter over havet, finner vi en av landets største innsjøer og på og rundt den, Shan-folket og flere andre etniske grupper med en helt spesiell levemåte.

Mye av livet foregår på selve innsjøen og i landsbyene rundt den. Hus på stolper, flytende hager og markeder er tilpasset innsjøens varierende vannstand. Frodige grønnsaks- og frukthager ligger på vannflaten, og produktene som selges danner sammen med fisk fra innsjøen basis for lokalbefolkningens ernæring. Vi forundres over måten båteierne ror sine båter på: stående forovervendt, med et bein viklet rundt åren. Ingen andre steder i verden brukes denne teknikken.

I løpet av våre to dager her skal vi få med oss et flytende marked på innsjøen og besøk i verksteder og små bedrifter typisk for denne særegne regionen. Vi stikker innom et båtbyggeri og et silkeveveri, der vi får et lynkurs i ekspertenes ferdigheter. Ingen mangel på eksotiske fotomotiver her – vakkert landskap, fargerike markeder og menneskene i sine pittoreske etniske drakter.

Dag 10: Fra Lake Inle til Yangon – eller Rangoon?

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/fotolia_1981031_xl_yangon.jpg

Etter en times flytur ankommer vi Yangon, eller Rangoon som var landets hovedstad til 2006. Dagen brukes til å slappe av på hotellet eller utforske en av basarene ikke langt fra hotellet.  En av byens flotteste opplevelser venter oss nå: landets mest berømte Pagode, Shwegadon, med sin gullbelagte kuppel, som er aller vakrest sent på ettermiddagen og ved solnedgang. Et uforglemmelig syn! Den gullforgylte koniske stupaen skal gjemme en hellig relikvie: noen få av Buddhas hårstrå. Med sine 99 meter på toppen av en ås, ruver den godt i landskapet, omgitt av tallrike mindre pagoder fordelt langs parken og innsjøen rundt. Etter denne «wow»-opplevelsen som er så blendende at man garantert må ha solbrillene innen rekkevidde, vender vi tilbake til hotellet for å pakke kofferten en siste gang.

Dag 11: «Downtown» Yangon og avskjed

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/7.-smiths-marked-er-spennende-og-fargerikt.jpg

Vi er mentalt innstilt på å reise hjem denne kvelden, men enda venter en dag med opplevelser i Yangon! I dag skal vi på bysafari i sentrum. Yangon er ikke lenger hovedstad, men har fortsatt stor betydning, ikke minst gjennom sin historie. Yangon er den byen i hele Sørøst-Asia med flest bevarte bygninger fra kolonitiden. Ingen skyskrapere bryter byens silhuett. Brede skyggefulle alleer og vakre bygninger som katedralen og domstolen er fine eksempler av byggestilen i britenes gamle kolonihovedstad. Etter at militærregimet flyttet hovedstaden til Naypyitaw 300 km lenger nord i landet, er mange av bygningene truet av forfall. Vi rekker et besøk på byens kjente marked, med et vell av artige produkter å handle og smake på fra bodene i markedshallen som er omgitt av brostensbelagte smug med restauranter.  Dagens lunsj inntas på egenhånd her. Mot kvelden kjøres vi ut til flyplassen, og etter en kort flytur lander vi i Bangkok, der flyet til Oslo har avgang rundt midnatt.

Dag 12: Hjemme igjen

http://norsktur.no/globalassets/asia/myanmar-burma/burma-programbilder/edit-use-shutterstock_93641161_crop.jpg

Det er tidlig morgen når vi lander på Gardermoen, med bilder på film og netthinne fra et land med stor skjønnhet og med enorme kontraster, og verdens mest gjestfrie og vennlige mennesker.