Opplev operaforestillingen Carmen

  • 17.08.2018 (Opera Carmen)
  • 5 dager
  • 15 500,-

Vi har vært så heldige og fått tak i billetter til operaen Carmen på de verdenskjente internasjonale operafestspillene i Bregenz. Storslått scenekunst kombinert med en enestående setting: scenen flyter på vannet! Den gjør så stort visuelt inntrykk at den ble valgt til en av scenene i en James Bond film nylig. En fryd for alle sanser, som nytes utendørs i den varme augustnatten ved Bodensjøen. Fire land mellom Alpesnø og subtropisk blomsterøy. Du vil få opplevelser som spenner fra appelsintrær og tropisk vegetasjon på Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, til snødekte tinder og romantiske slott i de sveitsiske og østerrikske alper. Bli med på tur til en ukjent perle i Europa!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Opera i Bregenz.

Program for turen

Dag 1
Oslo – Bregenz
Dag 2
Båttur til Lindau
Dag 3
Gondolbane til fjelltoppen Säntis, og en avstikker til Liechtenstein
Dag 4
Mainau – i fotsporene til Grev Bernadotte
Dag 5
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 14 550,- pr. pers. 
Pluss flyavgifter 950,- pr. pers. 
Totalt kr 15 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer: 
Fly Oslo - Zurich t/r 
4 netter i dbl rom på Hotel Mercure Bregenz City 
4 frokoster 
1 lunsj 
2 middager 
Operabillett til Carmen (verdi kr 1500,-)
Utflukter med buss,båt og inngangsbilletter ifølge program 
Tips 
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg: 
Enkeltrom kr 4 900,- 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Oslo – Bregenz

Vi flyr fra Oslo til Zûrich i Sveits. Turen går så videre med buss til Bregenz, delstatshovedstaden i Vorarlberg i Østerrike. Bregenz ligger ved østenden av Bodensjøen og er i dag en liten by på 27000 innbyggere, men den har en 2000 år gammel historie. Det var romerne som bygget den første havnen her i denne keltiske bosetningen, og byen fikk forum, basilika, tempel og bad. Bregenz er i dag kjent for sin årlige festival med teater, opera og musikk på en tribune i Bodensjøen. Byen er et ypperlig utgangspunkt for turer til Tyskland, Sveits og Liechtenstein. Vi skal bo på Hotel Mercure Bregenz City, et hyggelig hotell rett ved strandpromenaden. Dette blir vår base under hele oppholdet. 

Dag 2: Båttur til Lindau

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/wolfurter-3.jpg

Etter en god frokost tar vi båten over til Lindau. Østerrikske Bregenz og den tyske byen Lindau blir ofte betegnet som “to gode naboer”. Det er bare noen få kilometer mellom de to, og etter at grensemarkeringene er borte, er man i nabolandet nesten før man er klar over det. Tydeligere blir avstanden når man nærmer seg vannveien, slik vi skal gjøre i dag. Det er en liten halvtime over Bodensjøen med en av ferjene i den “Hvite Flåten”, og havnebyen Lindau viser seg fra sin vakreste side. Den eldste delen av byen ligger på en øy som i dag er knyttet til fastlandet med en vei- og jernbanebro. På vår rusletur beundrer vi fargerike hus med vakre malte fasader, imponerende kirker, koselige torg og uterestauranter under gamle arkader – ikke rart at hele byen er fredet! Her kan du handle eller bare slappe av og se på menneskestrømmen i gågata. Båt tilbake til Bregenz.

De som har lyst kan bli med på en felles spasertur gjennom byporten og oppover til den eldste delen av Bregenz med bykjernen fra middelalderen. De smale gatene har bevart mye av fortidens sjarm. Byen ligger lunt til ved foten av fjellene med de nyere bydelene nærmest Bodensjøen. Her finner vi en del staselige bygg – rådhuset, fylkesadministrasjonen og den store Hjerte Jesu kirken. 

Dag 3: Gondolbane til fjelltoppen Säntis, og en avstikker til Liechtenstein

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/08_liechtenstein-slott.jpg

Bregenz ligger der «Alpe-Rhinen» munner ut i Bodensjøen. Denne delen av Rhinen er ganske forskjellig fra sitt mer kjente løp i de tyske «vinlandene». Her danner elva grensen mellom Østerrike og Sveits. Veien snor seg oppover åssidene i den grønne og frodige Appenzellregionen, et av de vakreste områdene i Sveits. Det blir anledning til å se hvordan Appenzellosten blir laget i et modellysteri i landsbyen Stein. Koselige og velstelte landsbyer ligger langs veien som fører oss høyere opp, til vi nærmer oss tregrensen ved Schwägalp. Her går vi om bord i en av verdens mest moderne gondolheiser som i løpet av få minutter bringer oss til toppen av Säntis. Det er med sine 2500 meter det høyeste fjellet i Alpsteinregionen. En endeløs rekke av snødekte fjell åpenbarer seg, og i klarvær går blikket over Bodensjøen og langt inn i Tyskland. En ekte sveitsisk lunsj med røkt skinke og ost venter i panoramarestauranten. Gjennom en trang dal med jettegryter og dype juv går det raskt mot ettermiddagens mål. Det lille fyrstedømmet Liechtenstein er kjent som skatteparadis og for sin fremragende frimerkeproduksjon. Øverst i hovedstaden Vaduz ligger fyrstens vakre slott med utsikt over hele landet! Frimerkemuseet så vel som byens postkontor, hører med til statens turistattraksjoner. Deretter er det bare en liten time tilbake til Bregenz. Vi gjør oss klare for kveldens store operaopplevelse, bare noen få skritt fra hotellet vårt. Operaforestillingen Carmen vil foregå utendørs på en flytende scene, like i vannkanten. Naturen inngår på en spektakulær måte i sceneoppsettet, noe som er en av grunnene til at festspillene i Bregenz er elsket av operakjennere verden rundt.

Dag 4: Mainau – i fotsporene til Grev Bernadotte

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/12_mainau.jpg

På veien til Meersburg følger vi den nordlige bredden av Bodensjøen, som ligger i Tyskland. Lindau, Bayerns største havneby, passeres, og snart ser vi Zeppelinbyen Friedrichshafen foran oss. Det er et rikt og frodig jordbruksdistrikt der humleåkre veksler med enorme fruktplantasjer. Eple- og pæretrærne står og bugner utpå sommeren. De viker plassen for vingårder når vi nærmer oss middelalderbyen Meersburg, med Tysklands eldste borg. Her blir det tid til å spasere gjennom maleriske gamle smug, se i butikkene eller kikke på den gamle borgen eller rokokkoslottet. Deretter tar vi bilferjen over til Konstanz og fortsetter til øya Mainau. Den svenske greven Lennart Bernadotte har forvandlet denne klimatisk gunstige øya til et subtropisk blomsterparadis. Her finner vi en park med palmer og eksotiske trær, fontener og overdådige blomsterbed, enten det er tid for tulipaner, roser eller georginer. Arboretet med store gamle mammuttrær, orkidéhus, urtehage og sommerfuglhus hører også med til øyas mange attraksjoner. Lunsjen nytes på egenhånd på en av øyas flotte restauranter. Utpå ettermiddagen tar vi hjemveien gjennom Sveits, langs sydbredden av sjøen, tilbake til Bregenz. Kveldsutflukt til slottet Gebhardsberg, der vi skal få servert en flott middag denne siste kvelden. 

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/stgallen.jpg

Vårt opphold ved Bodensjøen er over. Bussen bringer oss til Zürich, og vi er snart tilbake på norsk jord.