Pasjonsspillet i Oberammergau

PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU

10 år til neste mulighet!

  • 26.08.2020
  • 6 dager
  • 15 750,-

Den sydtyske middelalderlandsbyen Oberammergau er kjent over hele verden for sitt storslagne pasjonsspill – et skuespill om Jesu lidelse, død og oppstandelse. Denne unike begivenheten finner kun sted hvert 10. år, og involverer et imponerende antall medvirkende fra landsbyen.

Forestillingen spilles under åpen himmel, hvor den med sin engasjerende formidling griper et stort publikum fra både inn- og utland. Pasjonsspillet i Oberammergau anses som verdens største dramaforestilling!

Vi lader opp til pasjonspillet med en spennende rundtur langs grensen mellom Østerrike og Tyskland.

Noen høydepunkter på rundreisen:

  • Den sjarmerende småbyen Zell am See
  • Vandring i Mozarts fotspor i Salzburg
  • De mektige, østerrikske alper
  • Lokal mat i naturskjønne omgivelser
  • Garmisch-Partenkirchen
  • Nasjonalparken Berchtesgaden med Hitlers «Ørnerede»
  • Besøk en flere tusen år gammel saltgruve med underjordiske innsjøer og utrolige krystallformasjoner

Program for turen

Dag 1
Ankomst München og buss til Zell am See
Dag 2
Salzburg – fra Mozart til Sound of Music
Dag 3
Saltgruver og Ørneredet (frivillig utflukt)
Dag 4
Høydepunkter i Tirol og natt i Seefeld
Dag 5
Garmisch-Partenkirchen og Oberammergau – Pasjonsspillet
Dag 6
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 15 750,- per person*

*Pris med utreise fra Oslo.
Fly er også mulig fra andre byer i Norge, ta kontakt med oss for pris.


Prisen inkluderer:

Fly Norge – München t/r
Flyskatter
Buss ifølge program
3 overnattinger i Zell am See
1 overnatting i Seefeld
1 overnatting i Oberammergau
5 frokoster
1 kaffestopp med kake ankomstdagen
1 snaps-smaking
1 lunsj
5 middager
Billett til Pasjonsspillene, beste kategori inkl programhefte på skandinavisk språk
Mozarts fødeby Salzburg
St Johann i Tirol
Seefeld med St. Oswald-kirken
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider:

26. August
Oslo – Amsterdam                          06.30 – 08.20
Amsterdam – Munchen                   09.30 – 10.55

31. August
Munchen – Amsterdam                  17.50 – 19.25
Amsterdam – Oslo                          20.50 – 22.35

 

Tillegg:
Enkeltrom 1900,- (kun på forespørsel)
Frivillig utflukt til Ørneredet og Saltgruvene i Berchtesgaden kr 1150,- per person

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling. Tilslutningsprisene er med forbehold om ledighet ved bestilling.

Lenker til hoteller:
Hotell Zell am See

Hotell Seefeld

Hotell Oberammergau

Vi tar forbehold om endringer i program, valuta, kapasitet og trykkfeil. Hotell i Oberammergau kan være gjenstand for endring fra arrangørens side. Grunnet strenge billettbetingelser, vil det forfalle et depositum allerede ved påmelding. Gruppens størrelse er beregnet å være mellom 30 og 35 personer.

 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst München og buss til Zell am See

/globalassets/europa/osterrike/view-over-zell-am-see-in-summer-austria-2000px.jpg

Vi ankommer München Lufthavn om ettermiddagen, og setter kurs mot Østerrike. Underveistar vi et stopp på et trivelig lokalt vertshus for kaffe og kake. Det blir ankomst Zell am See mot kvelden. Her er det korte avstander til våre utfluktsmål de neste dagene. Hotellpersonalet setter god service i høysetet, så her skal vi bli godt tatt vare på de neste dagene. Dersom vi ønsker, kan en tur med taubane til fjelltoppen ved Zell am See legges inn. Herfra ser man store deler av de østerrikske alper.

Dag 2: Salzburg – fra Mozart til Sound of Music

/globalassets/europa/osterrike/historic-city-of-salzburg-2000px.jpg

Salzburg er en storslått opplevelse. Gamlebyen er lett å orientere seg i, og vi starter dagen med å utforske sentrum til fots. Vi går i fotsporene til byens store sønn, Wolfgang Amadeus Mozart og stopper ved huset der han ble født. Lunsjen er på egenhånd i dag. En mulighet er å innta denne på en restaurant med utsikt rett mot Schloss Leopoldshof, der filmen Sound of Music ble spilt inn. Ettermiddagen er til fri disposisjon, og det blir tilbudt en frivillig tur opp til den mektige festningen Hohensalzburg, som troner over en høyde midt i Salzburg. Hit kommer du enten til fots eller med «fløibane», og utsikten fra toppen er slående.

Dag 3: Saltgruver og Ørneredet (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/osterrike/kehlsteinhaus-orneredet-2000px.jpg

I dag kan du enten ta det med ro og nyte bassengområdet eller bli med på en utflukt. Til det naturskjønne området Obersalzberg knytter det seg dystre minner. Vi skal besøke det beryktede ”Ørneredet” som Hitler fikk i 50-års gave av partiet. Veien opp er ingeniørkunst på sitt beste, og vi transporteres opp i spesialbygde busser. Det siste stykket blir vi fraktet i en messingskinnende heis inne i fjellet, opp til den imponerende granittbygningen på toppen av Kehlstein. Kostnaden for dette byggtekniske «mesterverket» var i 1938 hele 30 millioner riksmark. Residensen ble bygd med mange rom og innredet med kostbare møbler. Vi husker kanskje at Knut Hamsun besøkte Hitler her under krigen. Etter en morgen med svimlende utsikt fra toppen av fjellet drar vi denne ettermiddagen ned i saltgruvene som ligger like ved, før vi vender tilbake til hotellet hvor vi spiser middag.

Dag 4: Høydepunkter i Tirol og natt i Seefeld

/globalassets/europa/osterrike/seefeld-castle-tirol-2000px.jpg

Østerrike er kjent for så mange ting, blant annet sine snapser. Med alle smakssansene skjerpet vil vi i dag våge oss på tur innom et snapsebrenneri i sentrum av den vakre tirolerlandsbyen St Johann, for en smaksprøve eller to av de edle dråpene. Herfra har vi en flott utsikt over alpene med fjelltoppen Kitzbühler Horn ruvende mot syd. Vi passerer det kjente vintersportstedet Kitzbühl på vei mot Seefeld, der vi skal tilbringe denne natten. Mange fulgte kanskje med da Ski-VM gikk av stabelen her vinteren 2019. Seefeld ligger ca. 1200 meter over havet, og har lenge vært et yndet pilegrimsmål på grunn av sin sognekirke som er bygget til minne om St. Oswald, en ridder som skal ha vært vitne til et mirakel i middelalderen. Kirken er blant de vakreste gotiske kirkebygg i Østerrike. Vi overnatter på hotell i utkanten av Seefeld denne natten.

Dag 5: Garmisch-Partenkirchen og Oberammergau – Pasjonsspillet

/globalassets/europa/tyskland/oberammergau/passion-play---oberammergau-2020--2000px.jpg

Vi begynner dagen med en tidlig frokost og krysser grensen til Tyskland. På veien passerer vi Garmisch-Partenkirchen, kjent for sin store hoppbakke. Vi nærmer oss den lille festspillbyen Oberammergau ved foten av Ammerfjellene. Med store forventninger inntar vi plassene i det store Pasjonsteaterhuset, der scenen ligger under åpen himmel. Forestillingen starter om ettermiddagen og varer til ca. 21.30, med 3 timers pause midt i spillet der publikum får servert middag på ulike steder i landsbyen.

Bakgrunn for pasjonsspillet: Spillet som kun fremføres hvert 10. år  har sine røtter tilbake til 1600-tallet. Da avla innbyggerne i landsbyen et løfte om at de skulle fremføre et spill om Jesu lidelse dersom hele landsbyen ble spart for flere dødsfall under den store pesten som rammet området den gang. Kirkebøkene viser at dødstallene gikk dramatisk ned, og siden 1680 har spillet vært oppført 42 ganger.

/globalassets/europa/tyskland/oberammergau/ecce-homo---copyright-passion-play-oberammergau-2000px.jpg

Dag 6: Hjemreise

/globalassets/europa/tyskland/oberammergau/oberammergau---2000px.jpg

Denne siste dagen av turen kjører vi nordover mot flyplassen i München for å fly tilbake til Norge. Mens det duvende landskapet glir forbi, går nok tankene tilbake til pasjonsspillet og reisens mange inntrykk.