Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Peru & Titicacasjøen

Bilde i bildekarusell

Peru & Titicacasjøen

Bilde i bildekarusell

Peru & Titicacasjøen

Bilde i bildekarusell

Peru & Titicacasjøen

Bilde i bildekarusell

Peru & Titicacasjøen

Bilde i bildekarusell

Peru & Titicacasjøen

Peru & Titicacasjøen

– inkaer og erobrere

13. - 23. januar 2018

Av alle land i Sør-Amerika er vel Peru det mest fascinerende – med sin mektige natur og sin historie, som har etterlatt seg så imponerende spor. Machu Picchu, Lima, Cusco og Titicaca er navn som setter fantasien i sving. Se dem med egne øyne og opplev landet – Andesfjellene, snøkledde fjelltopper og dype daler, inkaenes byggekunst, spanske katedraler og fargerike markeder.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Lima

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/lima_lovepark.jpg

Vi flyr fra Norge til Amsterdam, og videre til Lima. Vi lander om kvelden og kjører til vårt hotell som ligger i bydelen Miraflores ved stillehavskysten. Dette området er i dag sentrum for byens sosiale liv med restauranter, nattklubber og teatre. Det blir servert et lett måltid like etter ankomst til hotellet.

Dag 2: Lima – kontrastrik hovedstad

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/lima_katedral.jpg

Godt uthvilte gjør vi oss klare til å bli kjent med Perus hovedstad. Limas gamleby fra kolonitiden er konsentrert rundt den store sentrale Plaza de Armas, slik det var da de spanske erobrerne grunnla ”Kongenes By”. Her finner vi katedralen, presidentpalasset og flere staselige bygninger med karakteristiske balkonger. Et par kvartaler unna ligger San Francisco-kirken med sine spesielle katakomber. Vi spiser lunsj underveis. I utkanten av byen møter vi flere av Limas ”shantytowns”, der mange innflyttere fra provinsen bor i mer eller mindre provisoriske boliger. Kontrastene er store mellom de finere bydeler på den ene siden og byens fattigstrøk på den andre. Kveldens middag spiser vi på restaurant i byen.

Dag 3: Flyreise til Cusco og videre til Inkaenes hellige dal

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/cusco_shutterstock.jpg

Fra Lima ved kysten flyr vi i dag til landets tidligere hovedstad Cusco, som ligger i den sørøstlige delen av Andesfjellene, 3300 meter over havet. Høydeforskjellen er stor, og vi kjenner det på kroppen. Derfor fortsetter vi til Urubambadalen, som ligger en del lavere. Her skal vi bo to netter på et nytt spa-hotell med flotte fasiliteter. Resten av dagen tar vi det med ro og venner oss til høyden. Middag på hotellet.

Dag 4: Frivillig utflukt: Landsbyer og markedsbesøk i Den hellige dal

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/peru_chichero_kvinne_vev.jpg

I dag tilbyr vi en frivillig utflukt som starter med et besøk i Pisaq, kjent for det fargerike markedet som samler landsbyfolk, bønder og turister tre ganger i uken. Her blir det garantert flotte og spennende fotominner. Turen gjennom Valle Sagrado viser oss hvordan inkaenes etterkommere har overlevd i århundrer. Det er ufattelig hva de kunne dyrke i de frodige dalene, rundt 3000 meter over havet i Andesfjellene. På ryggen bar de steinblokker og bygget templer på de høyeste toppene. Terrasser og vanningssystemer går tilbake til inkatiden, men gir også i dag livsgrunnlag for dalens tallrike bønder. Et godt eksempel er inkabyen Ollantaytambo. Vi bestiger inkatemplet her for å få et fullt perspektiv over stedet. Dagens lunsj som vi spiser på en vakker gård i dalen, er en ganske annerledes opplevelse. Det er fremdeles litt tid til fri disposisjon når vi er tilbake på hotellet. Hvorfor ikke utforske de nære omgivelser eller unne seg en spabehandling? Felles middag på hotellet.

Dag 5: Med tog til Machu Picchu

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/machu_picchu.jpg

Høydepunktet på enhver Perureise er Machu Picchu, den hemmelighetsfulle ”glemte” inkabyen som ble oppdaget i 1911, da forskeren Hiram Bingham nærmest snublet over ruinene. Siden den tid har mange besøkende beundret denne utrolige byen, enten de har vandret i flere dager langs Inkastien, eller kommer med tog – slik vi gjør. Vær forberedt på en dag med uforglemmelige opplevelser og inntrykk. Togreisen til Aguas Calientes i spesielle utsiktsvogner, er en stor opplevelse og byr på en fantastisk utsikt. Machu Picchu ligger mellom to fjelltopper i den østlige Andeskjeden, som dukker ned i Amazonasskogen. Fra toget går vi over i busser og kjører en halvtime oppover mot Machu Picchu. Endelig kan vi spasere opp trappetrinnene og rundt templer og hus som inkaene trolig forlot på sin flukt fra de spanske erobrerne. Ingen kan lukke seg for mystikken og spenningen som dette arkeologiske mesterverket utstråler. Vi spiser lunsj underveis på utflukten. Utpå ettermiddagen drar vi med toget tilbake til Urubamba-dalen og derfra med buss til Cusco. Her sjekker vi inn på vårt hotell for de neste to nettene. Middag på egenhånd.

Dag 6: Cusco – inkaenes hovedstad

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/cuzco_sacsaywaman.jpg

Denne formiddagen tar vi en liten runde i inkaenes gamle hovedstad Cusco. Da de spanske erobrerne kom hit, var dette landets største by. Dagens arkitektur bærer preg av historien som spansk koloni, men også av inkaenes fantastiske byggekunst. Vi besøker Soltempelet og katedralen før vi tar turen opp til inkafestningen Sacsayhuaman, et enestående monument og en av inkaenes siste bastioner. Lunsj serveres underveis. Massive steinblokker er føyd sammen med imponerende presisjon. Utsikten over byen er utrolig flott. I kveld blir det middag og folkloreshow.

Dag 7: Fra Cusco til Titicacasjøen

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/titicaca.jpg

I dag skal vi forflytte oss fra Cusco til Puno ved Titicacasjøen. Det blir busstransport til flyplassen og en times flytur til Juliaca, der ny buss venter. Utpå ettermiddagen ankommer vi Puno ved Titicacasjøen, der vi skal bo de neste to netter. I en høyde på nesten 4000 meter tar vi det rolig resten av dagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Øyene i Titicacasjøen – i Thor Heyerdahls fotspor

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/uros-floating-islands.jpg

Titicacasjøen ligger på 3800-4000 meters høyde og er dermed den høyest beliggende seilbare innsjøen i verden. Med sine mer enn 8000 km² flate og en dybde på opptil 450 meter, er det den største innsjøen i Sør-Amerika, og den deles mellom Peru og Bolivia. Blant innsjøens 36 øyer er Uros-indianernes flytende øyer og Aymara-indianernes øy Taquile, mest berømt. Nordmenn tenker nok mest på Thor Heyerdahl som her fant inspirasjon og hjelp til sine sivflåter. Vi skal besøke en av de flytende sivøyene som må fornyes hvert år for ikke å synke. Kun 300 mennesker bor der fortsatt. De lever av fiske og suvenirsalg. Vi fortsetter til Taquile, en bratt fjelløy noe lenger ut i Titicacasjøen. Her bor Aymarastammen, med et annet språk og egne tradisjoner, forskjellig fra Quechuaene i regionen. Vakre håndarbeider og fargerike drakter sjarmerer turistene, som også får oppleve indianernes folkedanser. Vi spiser lunsj underveis og er tilbake til hotellet utpå ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 9: Tilbake til Lima

Tidlig på morgenen blir det busstransport tilbake til flyplassen i Juliaca, en times kjøring fra Puno. Vi flyr til Lima hvor vi spiser lunsj. Etterpå blir det besøk i Museo Larco, et av Limas mest spennende museer med inkagull og mange imponerende funn fra tiden før den spanske erobringen. Så er det tid for innsjekking på hotellet før resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi møtes til felles middag om kvelden.

Dag 10: Barranco og Kontiki før avreise

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/barranco.jpg

Vi sjekker ut av hotellet etter en lang og sen frokost før det blir avreise til Barranco, en tidligere bohembydel med pene parkanlegg og hyggelige kafeer på gatehjørnene. Perus store forfatter og nobelprisvinner Mario Vargas Llosa, har bodd her. Bebyggelsen vitner om forgangen velstand og eleganse, men fremstår i dag heller litt forfallen, men trivelig. Lunsj underveis. På vei til flyplassen tar vi turen innom havnen i Callao, der Thor Heyerdahl bygget og sjøsatte Kon Tiki. Så er det tid for å sjekke inn på flyplassen. Flyet vårt til Amsterdam har avgang om kvelden. Inntrykkene vil sikkert følge oss inn i drømmene denne natten.

Dag 11: Hjemme i Norge

Når flyet lander i Amsterdam, er det sen ettermiddag i Europa. Og om kvelden er vi tilbake i Norge med minner og bilder fra et av verdens vakreste og mest fascinerende reisemål.

Prisinformasjon

Turpris kr 32 378,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 2572,- (m/forbh. om endring)
Totalt kr 34 950,- pr. pers. 

Turprisen inkluderer:
Fly Kristiansand – Lima t/r (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass)
Innenlandsfly Lima-Cusco/Cusco-Juliaca/Juliaca-Lima
Flyavgifter på alle innenlandsflyvningene
All busstransport og utflukter ifølge program
9 overnattinger i dbl. rom på hotell (Hotel Jose Antonio i Lima, Aranwa Resort & Spa i Den hellige dal, Hotel Jose Antonio i Cusco, Hotel Jose Antonio i Puno)
9 frokoster
6 lunsjer
8 middager (inkl. et lett måltid ved ankomst og en middag med folkloreshow)
Kaffe, te og vann til inkluderte måltider
Togreise til Machu Picchu
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 4500,-
Øvrig drikke til måltidene
Den hellige dal kr 1650,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

20.4°