Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Piemonte

Bilde i bildekarusell

Piemonte

Bilde i bildekarusell

Piemonte

Bilde i bildekarusell

Piemonte

Bilde i bildekarusell

Piemonte

Bilde i bildekarusell

Piemonte

Piemonte – med trøffelfestivalen i Alba

Mat og drikke i verdensklasse

20. - 24. oktober 2017

Piemonte er den italienske regionen som er kjent for den beste maten, med fremragende ingredienser som trøfler, oliven og hjemmelaget pasta, akkompagnert av et stort utvalg gode viner, ikke bare Asti spumante! Verdenskjente navn står i kø med Barolo og Barbaresco i spissen. I tillegg venter vakkert landskap, landsbyer og slott på åstoppene, byer med rik historisk og kulturell arv.

Alt dette med silhuetten av Alpene som storslått bakteppe. Det mest spennende er at regionen er relativt ”uoppdaget” av turister, sammenlignet med Toscana eller Venezia.

Bli med og oppdag Italias gourmetregion og ”slow food”-bevegelsens vugge!

Program

Dag 1: Norge - Alba

Vi flyr direkte fra Oslo til Milano (utreise fra andre byer på forespørsel). Derfra er det en 2-timers busstur til Piemontes hjerte og byen Alba som er basen for oppholdet. Alba er kjent for sine hundre tårn og er handelssentrum i Piemonte, fristende nisjebutikker og raffinerte delikatesseforretninger. Hver oktober arrangeres den årlige trøffelfestivalen her, og folk kommer fra hele verden for å lukte og smake på og kjøpe trøffel. Det er høy stemning i Alba denne måneden, med stort utvalg i kulturarrangementer i forbindelse med festivalen.

Etter ankomst til hotellet spaserer vi inn til gamlebyen for å spise middag. Vi starter måltidet på lokalt vis med en aperitiff, før vi får servert en 3-retters middag, selvsagt tilberedt med lokale råvarer.

Alba Hotel er et helt nyåpnet 4-stjerners hotell med stilfull, enkel innredning. I hotellets restaurant serveres lokale spesialiteter, og de tilbyr et bredt utvalg av drikke som er produsert i området. Alba Hotel ligger like i utkanten av Alba, med gangavstand inn til gamlebyen.

Dag 2: Trøffel – det hvite gullet!

I dag starter vi med en vandring gjennom gamlebyen i Alba sammen med en lokal mat- og vinkjenner. Vi utforsker gater og smug fra middelalderen før vi ender opp ved festival-området. Inngang til festivalen er inkludert, og guiden vår leder oss gjennom markedet og forklarer om hvordan trøffelauksjonene og det hele foregår. Iveren er til å ta og føle på og her beveger vi oss blant verdenskjente kjøkkensjefer og matentusiaster. Trøffellukten er heller ikke til å ta feil av.

Om ettermiddagen blir det trøffeljakt med en trøffeljeger og hans hund som viser oss kunsten å finne denne eksklusive og kostbare soppen. Dette foregår i åsene utenfor Alba, hvor terrenget er skog og mark. Gruppen ledes av hundens luktesans og intuisjon gjennom årevis med erfaring.

Kveldens middag er på egenhånd. Alba har et stort utvalg av restauranter å velge mellom i alle prisklasser, så her er det bare å ta for seg.

Dag 3: Barolo på kryss og tvers

I dag tar lokalguiden oss med buss gjennom det verdensberømte vindistriktet Barolo.

Vi starter i høyden med den nydelige landsbyen La Morra som troner høyt oppe med utsikt over de vakre, duvende åssidene dekket med vinranker så langt øyet kan se. I La Morra finner vi mange sjarmerende gamle steinbygninger og innbydende «piazzaer», så det blir vanskelig å rive seg løs.

Vi fortsetter ferden til en vingård i nærheten. Her får vi se hvordan den prestisjefylte Barolo-vinen produseres og vi får selvsagt også smake på herlighetene.

Et besøk på slottet Grinzane Cavour er et «must» når man befinner seg i Piemonte. Slottet er blant annet åsted for den mest kjente internasjonale trøffelauksjonen hvert år. Vi får en omvisning i Grinzane Cavour som ender opp i en «enoteca», et utsalgssted som tilbyr en rekke velsmakende kvalitetsprodukter fra regionen.

Utpå ettermiddagen vender vi tilbake til hotellet og resten av ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av på hotellet og nyte «la dolce vita» der eller trekke ut i gatene i Alba og få med deg noen timer shopping før butikkene stenger. Det finnes mer enn trøfler som er verd å få med seg hjem fra de mange nisjebutikkene i gamlebyen.

Dag 4: Canelli – «boblenes hovedstad»

Etter en velsmakende frokost på hotellet kjører vi til Neive, som går for å være en av de vakreste middelalderbyer i vindistriktet Langhe. Vi tar en fotostopp her før vi fortsetter til Canelli, også kjent som verdens «spumante-hovedstad». Her skal vi besøke Contratto, den eldste produsenten av musserende vin i Italia. I 150 år har de laget bobler etter champagnemetoden, eller «metodo classico» som det heter i Italia. Det er en spesiell følelse å vandre rundt i den 5000 kvadratmeter store katedralaktige vinkjelleren, så unik at den er på UNESCOs verdensarvliste.

Etter besøket i Canelli returnerer bussen til Alba og vi får litt tid på egenhånd. Middagen i kveld serveres på restaurant La Piola, «lillesøsteren» til Piazza Duomo, Albas egen 3-stjernes Michelin-restaurant. Her serveres vi lokale spesialiteter, selvsagt med mesterkokkenes personlige tvist.

Dag 5: Hjemreise

Etter en god og lang frokost er det tid for hjemreise. Vi kjører buss fra hotellet til Milano Malpensa og deretter flyr vi direkte fra Milano til Gardermoen hvor vi ankommer om ettermiddagen.

Prisinformasjon

Turpris kr 10 950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Milano t/r med Norwegian (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Buss flyplass – hotell t/r
Buss til alle utflukter under hele oppholdet
4 netter i dbl.rom på Alba Hotel 4*  
4 frokoster
2 lunsjer (3-retters med ½ flaske vin)
2 middager (3-retters med ½ flaske vin og kaffe)
Byvandring gjennom Alba inkl. smaksprøver
Trøffeljakt med bonde
Utflukt til Barolodistriktet inkl. 2 vinsmakinger
Utflukt til Canelli inkl. omvisning og vinsmaking på Contratto
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 1200,-

Vi tar forbehold om endringer i programmet. Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,3 NOK
22.2°