Mat og vin i nytelsens tegn

  • 14.09.2018
  • 4 dager
  • 13 750,-

Piemonte er den italienske regionen som er kjent for den beste maten, med fremragende ingredienser som trøfler, oliven og hjemmelaget pasta, akkompagnert av et stort utvalg gode viner, ikke bare Asti spumante! Verdenskjente navn står i kø med Barolo og Barbaresco i spissen. I tillegg venter vakkert landskap, landsbyer og slott på åstoppene, byer med rik historisk og kulturell arv.

Alt dette med silhuetten av Alpene som storslått bakteppe. Det mest spennende er at regionen er relativt ”uoppdaget” av turister, sammenlignet med Toscana eller Venezia.

Bli med og oppdag Italias gourmetregion og ”slow food”-bevegelsens vugge!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Piemonte.

Program for turen

Dag 1
Ankomst og edle dråper i Gattinara
Dag 2
Markedsdag i Alba
Dag 3
Tour de Barolo – sykkeltur og vingårdsbesøk
Dag 4
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 12 600,- pr. pers.
Pluss flyavgift og bagasjetillegg KLM kr. 1150,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr. 13750,-

Turprisen inkluderer:
Fly Kjevik – Milano t/r 
Busstransport til alle utflukter nevnt i programmet
3 netter i dobbeltrom på 4* hotell
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
½ flaske vin til inkluderte måltider
2 vingårdsbesøk
Byvandring i Alba med smaksprøver
Sykkeltur inkl hjelm, el-sykkel og sykkelguide
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg: 
Enkeltrom kr 1250,-

Vi tar forbehold om endringer i programmet. Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Flytider:
Kjevik - Amsterdam 06.25 - 07.50
Amsterdam - Milano 10.25 - 12.05
Milano - Amsterdam 17.05 - 18.55
Amsterdam - Kjevik 21.40 - 23.05

Vi bor på Hotel Alba (www.albahotelcn.it)

Program

Dag 1: Ankomst og edle dråper i Gattinara

/globalassets/europa/piemonte/piemonte-programbilder/02_alba_hustak.jpg

Fly fra Kjevik til Milano Malpensa flyplass om formiddagen. Ved ankomst setter vi kursen for vingården Nervi i Gattinara nord i Piemonte, eid av blant annet Erling Astrup fra Norge. Her vi skal få en omvisning og vinsmaking med lunsj. Det er interessant å få et innblikk i hvordan det er som utlending å drive en veletablert vingård i Italia, og hvordan familien velger å spisse sine viner i et tøft, krevende marked. Etter en deilig hjemmelaget lunsj på gården, fortsetter vi sørover og inn i hjertet av Piemonte. I utkanten av den vakre byen Alba ligger vårt komfortable 4-stjerners hotell. Hotellet er moderne og her kan du nyte varmen fra bassengkanten og utforske lokale spesialiteter i hotellets utmerkede restaurant. Her er vi sikker på at du vil trives. Kveldens middag inntar vi på en pizzarestaurant. Det er bare å glede seg til opplevelsesrike dager og god mat med en kreativ vri.

Dag 2: Markedsdag i Alba

/globalassets/europa/piemonte/piemonte-programbilder/17_weiser-truffel-alba-messe-piemont1.jpg

Etter frokost starter vi vår oppdagelse av Alba med en tur gjennom lørdagsmarkedet i gamlebyen. Hit kommer folk fra distriktene i nærheten for å handle inn godsaker og lokale spesialiteter. Det blir smaksprøver underveis, og vi finner fort ut at det er lett å finne frem til fristende butikker og innbydende plasser omkranset av kafeer der man kan sette seg ned. Gamlebyen er full av historie fra middelalderen, og det fine med Alba er at man også får oppleve dagliglivet slik det fortoner seg i en italiensk hverdag. Ettermiddagen er på egenhånd før vi treffes til felles middag i gamlebyen. Kveldens program er det Bøker, Mat og Prat-gjengen som står for, så her er det bare å glede seg!

Dag 3: Tour de Barolo – sykkeltur og vingårdsbesøk

/globalassets/europa/piemonte/piemonte-programbilder/12_grinzane.jpg

Vi starter dagen med en sykkeltur gjennom Barolo-distriktet. Piemonte er kupert, så vi velger å starte fra det høyeste punktet i den sjarmerende landsbyen La Morra, slik at syklingen blir lett overkommelig. Mens vi triller gjennom landsbyer og forbi vinranker nyter vi utsikten, lyder og lukter. Vi tar en stopp i den lille landsbyen Barolo, som er nerven i et av verdens mest berømte vindistrikter. Turen går videre på to hjul gjennom vindistriktet Serralungha. Landsbyene her nærmest ber om å bli tatt bilde av, der de ligger som perler på en snor langs åskammene, med sine pittoreske smug og vinranker på alle kanter. Dagens guide er selv bosatt her og har mange lokale hemmeligheter å dele med oss underveis. Dagens høydepunkt blir kanskje besøket i Casa Sukula, vingården til vertinnen vår, Riikka. Her står Riikkas ektemann klar med noe godt å bite i, og i glasset er selvsagt vin fra gårdens egen produksjon – perfekt tilpasset maten. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon. Du kan slappe av ved bassenget på hotellet og nyte tilværelsens uutholdelige letthet, eller spasere inn til gamlebyen og få med deg noen timer shopping før butikkene stenger. Det finnes mer enn trøfler som er verd å få med seg hjem fra de mange nisjebutikkene. Vi avrunder vår reise med en gastronomisk matopplevelse på en av Albas mange fremragende restauranter, og også ikveld står lokale spesialiteter på menyen.

Dag 4: Hjemreise

Vi nyter vår siste frokost på hotellet før vi må sjekke ut og si “Arrivederci” for denne gang. Bussen kjører oss til Milano, der flyet returnerer til Norge i løpet av kvelden.