Kultur, mat og livsgleder på Italias “hæl”

 • 28.05.2018
 • 8 dager
 • 16 990,-

Puglia er en av Italias best bevarte hemmeligheter! Tusener av nordmenn drar hvert år til Italia, men de færreste har kommet lenger sør enn Roma eller kanskje Napoli og Sorrento. Selv for mange nord-italienere slutter landet ved hovedstaden.

Det de går glipp av, er en landsdel med en rik kultur og historie, byer med storslått arkitektur og vakre landsbyer på rad og rekke. Her i sør venter en solfylt region, kystlinje til to hav som veksler mellom ville klipper og hvite sandstrender, og frodig landskap med endeløse sølvgrå olivenlunder, mandelplantasjer og hvitkalkede landsbyer med sine særpregede runde «trulli-hus». Her produseres 80% av Italias pasta og olivenolje, det dyrkes tomater, fikener, fennikel og melon og de lokale bøndene lager mozzarella på gammelt vis. Alt ligger altså til rette for en deilig ferie med sol, fine opplevelser og nydelig mat og drikke. Kom og vær blant de første til å oppleve denne nydelige regionen i Italia!

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Puglia.

Program for turen

Dag 1
Norge – Puglia
Dag 2
Sydkysten
Dag 3
Gallipoli og klippelandskap
Dag 4
Lecce og vingården Cantele (ankomst Ostuni)
Dag 5
Vi oppdager Ostuni
Dag 6
Trulli, Itriadalen og Alberobello
Dag 7
Matera (frivillig utflukt)
Dag 8
Hjemreise

Priser

Prisinformasjon

Turpris kr 15 340,- pr. person
Pluss flyavgift kr 1 650,-
Totalt kr 16 990,- 

Turprisen inkluderer:

 • Fly fra Oslo – Bari t/r (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
 • 7 netter i dobbeltrom på 4* hoteller
 • 7 frokoster
 • 1 lunsj med vinsmaking på vingård (3-retters)
 • 3 middager (3-retters)
 • Drikke (vin/vann) til inkluderte måltider
 • Utflukter og transport iflg. program
 • Inngangspenger iflg. program
 • Tips
 • Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg: 
Enkeltrom kr 1900,- 
Utflukt til Matera inkl. lunsj kr 950,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hoteller:

Basiliani Resort, Otranto              
www.basilianiresort.com

Ostuni Palace                                    
www.ostunipalace.com

Program

Dag 1: Norge – Puglia

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/matera-27.jpg

Flyturen går fra Oslo til Bari. Derfra kjører vi med buss til den lille kystbyen Otranto på østkysten av «hælen», der vi skal bo de neste tre nettene. Det ligger en herlig feriefølelse over Otranto, med blant annet en deilig sandstrand midt i byen og en gamleby som er preget av artige smug og nisjebutikker.

Hotellet vårt ligger ikke langt fra gamlebyen, har store pene rom, utebasseng med en stilren og flislagt solterrasse omkranset av gamle oliventrær, samt en god restaurant. Hotellet byr på spabehandlinger for den som er interessert i å skjemme seg bort litt ekstra. Vi spaserer til gamlebyen om kvelden for å spise middag på en lokal restaurant.

Dag 2: Sydkysten

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/puglia_kysten.jpg

Dagens utflukt tar oss med sydover langs kysten. Fra bussvinduet får vi utsikt langt utover havet, med et storslått panorama! I klart vær kan man skimte Albanias fjell i øst – det er bare åtte mil til balkankysten! Ikke rart at mange innvandrere, og særlig greske bosettere, kom hit vel 1000 år før vår tidsregning. Enda i dag er dialekten i denne sydligste delen av Puglia nesten mer gresk enn italiensk! Vi besøker en dryppstensgrotte ved den lille kystbyen Castro, samt at vi vandrer ut til et utsiktspunkt med flott utsikt utover klippene. Om ettermiddagen nyter vi bassenget på hotellet eller en av strendene nede ved gamlebyen.

Dag 3: Gallipoli og klippelandskap

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/gallipoli-18.jpg

Er man midt i innlandet i Puglia, er det omtrent like langt enten til Det joniske hav i vest eller til Adriaterhavet i øst – ikke mer enn en halvtime hver vei! I dag tar vi turen vestover til fiskerlandsbyen Gallipoli, som gjerne kalles «Perlen ved Det joniske hav». Den maleriske gamlebyen ligger på en øy utenfor kysten, og kun en bro binder den til fastlandet. En spasertur på bymuren byr på flott utsikt over den vide blå bukten, og de fargerike fiskebåtene nede i havna. I de smale kronglete smugene venter små butikker med artig kunsthåndverk. Her blir det noe tid på egenhånd før vi kjører tvers over halvøya for å få med oss de spesielle fjellformasjonene ved Torre Sant’Andrea nord for Otranto. Her skyller det blå havet inn ved foten av dramatiske klipper og gir flotte fotomotiver!

Dag 4: Lecce og vingården Cantele (ankomst Ostuni)

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/lecce-s-niccolo--cataldo.jpg

Lecce er provinsens hovedstad og har blitt kalt for «Puglias Firenze» på grunn av sine vakre barokke palasser og overdådig utsmykkede katedral. Den lokale honninggule kalksteinen gir byen et helt spesielt lys og vakker karakter. Reiselederen tar oss med på en liten spasertur i gamlebyen i Lecce, og vi får noe tid på egenhånd. Vi anbefaler å prøve kaffe med mandelmelk – en spesialitet fra Lecce! Så fortsetter vi turen nordover mot dagens neste høydepunkt: Vi skal besøke vingården Cantele ved Guagnano. Vi blir presentert for gårdens spesielle historie og blir kjent med noen av de utmerkede vinene som produseres her. En lett lunsj ledsager vinsmakingen. Utpå ettermiddagen er vi fremme i Ostuni, som blir vår base resten av turen.

Dag 5: Vi oppdager Ostuni

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/ostuni.jpg

Ostuni danner et godt utgangspunkt for å utforske kyst og innland nord for Lecce. Ostuni kalles «den hvite by», og vi skjønner fort at den virkelig skinner blendende hvitt – husk solbriller! Over trapper og gjennom smug hellelagt med lysegul kalkstein, mellom hvitkalkede hus og yppige blomster i krukker og potter, går veien oppover til toppen av åsen. Den lille byen er kompakt og lett å orientere seg i og det er lett å finne en restaurant for lunsj eller en iskrembar når sulten melder seg. Så kan vi glede oss til dagens kveldsutflukt som går til den sjarmerende byen Cisternino. Regionen her er kjent for sine små «macellerie», slakteri-restauranter, og vi skal oppleve de kulinariske mulighetene disse kan by på. Gled deg til en artig og meget lokal matopplevelse i en by som ennå ikke er så kjent blant turister.

Dag 6: Trulli, Itriadalen og Alberobello

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/alberobello-9-1024x768.jpg

Enorme olivenlunder dekker mye av landskapet i Puglia, og i dag skal vi bli nærmere kjent med hvorfor oliven er så viktig i denne regionen. 80 % av Italias olivenolje produseres i Puglia, og vi besøker en av de mange produsentene. Først tar vi en titt på noen av disse fantastiske trærne, flere  av dem over 1000 år gamle. Så skal det smakes og selvfølgelig kjøpes med hjem noe av den beste olivenoljen. Ved lunsjtid kommer vi til Alberobello med sine karakteristiske og verdensberømte «nisseluehus». De særegne «trullihusene » med sine runde konisk formede tak, har fått byen på UNESCOS verdensarvliste. Hundrevis av disse merkelige gamle steinhusene ligger tett i tett oppover åssiden. Her går de fleste amok med kamera! Vi får tid på egenhånd til å spasere rundt og ta en titt i butikkene som skjuler seg inni trullihusene. Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet. 

Dag 7: Matera (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/puglia/puglia-programbilder/matera-1.jpg

Noen har nok lyst til å nyte denne siste dagen ved bassenget og kanskje jobbe litt med brunfargen. De som er klare for nok en spesiell opplevelse, inviteres med på denne frivillige utflukten som bringer oss utenfor selve Puglia, til naboregionen Basilicata. Matera med sine huleboliger og grottekirker, er byen blant Syd-Italias største severdigheter, valgt til Europeisk kulturhovedstad i 2019, og den har en  velfortjent plass på UNESCOS verdensarvliste.

Byen er bygget i og på et fjellplatå av kalk, uthulet av underjordiske elver, med klipper, stup og grotter inni fjellet. Siden grottene og byen har vært bebodd siden steinalderen, kan den kalles for en av verdens eldste byer. Matera har fungert som kulisse for utallige filmer, spesielt med bibelsk tema. Det er en ubeskrivelig opplevelse å vandre rundt her, oppover de bratte stiene og trappene og gjennom hulene. Vi spiser lunsj i en fascinerende grotterestaurant i Matera før returen til Ostuni. Avskjedsmiddag på en lokal restaurant i Ostuni.

Dag 8: Hjemreise

Vi er sikre på at Puglia har gitt mange fine overraskelser og gode opplevelser. Uken vår er dessverre over og vi må ta fatt på hjemreisen. Det blir buss til flyplassen i Brindisi og fly direkte tilbake til Norge. Arrivederci Puglia!