Vill, vakker og vulkansk

  • 08.10.2018 (4* hotell)
  • 16 dager
  • 19 900,-

Benytt sjansen til å bli med til en av Europas vakreste destinasjoner. Sicilia ligger mellom Europa og Afrika med nydelig Middelhavsklima. Øya har en spektakulær og frodig natur. Her klorer intime landsbyer seg fast i fjellskråninger og vingårdene bugner av druer som gir oss spennende vinopplevelser. Historiske minnesmerker bygd av sjøfarere og handelsmenn imponerer oss, og Europas mest aktive vulkan, Etna, er en unik opplevelse. Giardini Naxos er et område som har nærhet til det krystallklare Middelhavet, og det er gåavstand til restauranter, barer og butikker.

Gå ikke glipp av denne turen, her får man masse opplevelser for pengene.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sicilia.

Program for turen

Dag 1
Gardermoen- Sicilia
Dag 2-15
Et utvalg av utflukter som arrangeres underveis
Taormina – Sicilias perle
De lipariske øyer
Vandretur fra Castelmola
Etna - Europas største vulkan
Heldagsutflukt Siracusa
Catania
Vandring i Pantalica og Anapo-dalen
Dag 16
Sicilia – Norge

Priser

Atahotel Naxos Beach Resort 4*

Turpris kr 19 232,-
Pluss flyskatt kr 668,-
TOTALT kr 19 900,- pr. person

Turprisen inkluderer:
Fly Gardermoen - Catania t/r
Turist skatt på Sicilia
Buss flyplass-hotell t/r
15 netter i dbl rom på Atahotel Naxos Beach Resort
15 frokoster
15 middager på hotellet
1/4 vin til middagene
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 5200,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Turprogram

Dag 1: Gardermoen- Sicilia

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/giardini-naxos-bay-shutterstock_45513292.jpg

Vi flyr med Norwegian til Catania som ligger på østsiden av Sicilia (mellomlanding i London). Ved ankomst er det under en times busstur til Giardini Naxos, stedet hvor grekerne anla sin første koloni på Sicilia for over 2000 år siden. Den tidligere fiskelandsbyen fremstår i dag som en koselig liten by. Dette er en ypperlig base for utforsking av Sicilia såvel som for avslapning. 

Naxos Beach Resort er et 4* anlegg. Der bor vi i små hus som er plassert rundt i hotellets vakre hage. Dette hotellanlegget har flere bassenger og egen strand samt barer og restaurant. Her spiser du både frokost og middag og har til hver middag 1/4 fl vin inkludert.

Vi tilbyr også rom på Hotel Tysandros, som er et rimeligere alternativ og kun har frokost inkludert.

Dag 2-15: Et utvalg av utflukter som arrangeres underveis

Taormina – Sicilias perle

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-store-bilder/taormina-morning.jpg

Taormina ligger på en berghylle oppe i åsene. Med sitt behagelige klima året rundt og sin vakre beliggenhet, er byen det ideelle feriested. Rikfolk har bygd flotte palasser og tilbrakt vinteren her. Mange kjente kunstnere, diktere og malere har valfartet til byen. Etter hvert kom også turistene for å se om det virkelig var så vakkert som bildene viste.
Vår rundtur byr på imponerende historiske bygninger, storslått utsikt og øyas mest idylliske handlegate. Det finnes noe for enhver smak, og vi vet du vil kose deg. Her kan du handle typiske souvenirer – keramikk, korallsmykker, marsipan eller greske masker. Du kan stikke innom et av de mange kunstgalleriene, eller gjør et kupp på byens pulserende torv. Hva med å drikke cappuccino på en fortauskafé, eller nyte deilig lunsj på en liten og intim restaurant? Her vil du nyte livet!

De lipariske øyer

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/lipariutsiktspunkt.jpg

Vi følger kysten nordøstover på en motorvei som er ingeniørkunst av ypperste klasse. Veien borer seg gjennom fjellvegger høyt over flere små byer som passeres. Det mangler ikke på inntrykk fra bussvinduet etter hvert som vi nærmer oss Messinastredet, det smale sundet som skiller Sicilia fra fastlandet. Fra Milazzo tar vi båt til Lipari, en av de syv Lipariske øyer. Idet vi går i land, ser vi den spanske festningen som ruver over havna. Vi får en busstur rundt øya på smale veier og får se alle de andre øyene som man tror er restene av land som forbandt Europa med Afrika. Pimpstein og obsidian har vært inntektskilden for øyboerne i hundrevis av år. Etter felles lunsj og fulle av opplevelser, vender vi tilbake til Sicilia igjen utpå ettermiddagen.

Vandretur fra Castelmola

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/castelmola.jpg

Turen starter med noen spektakulær hårnålssvinger opp til Castelmola. Denne lille landsbyen klamrer seg fast på toppen av en fjellklippe og blir omtalt som en av Italias vakreste. Her bor menneskene virkelig vegg i vegg, og de små sjarmerende gatene, torvet og ikke minst utsikten gjør dette til en spesiell opplevelse. Mola betyr jeksel, og Castelmola omtales som “slottet på tuppen av jekselen” og når du kommer hit, forstår du hvorfor! På vei ned mot Taormina går vi på gode stier, og du kommer tett på naturen. Turen tar ca. 1 time. Når vi kommer ned til Taormina, tar vi kabelbane ned til kysten hvor bussen vår venter for å kjøre oss tilbake til hotellet. De som ønsker å spise lunsj, handle eller bare nyte Taormina får mulighet til dette og drar tilbake til Giardini Naxos på egenhånd. .

Etna - Europas største vulkan

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/etnautbrudd.jpg

Gled deg til et naturunder uten sidestykke og en opplevelse av de sjeldne. På vei opp til Etna kjører vi gjennom vakre kastanje- og eikeskoger, vingårder og frukthager med sitron, appelsin og oliven. Det er varmekrevende planter som trives i den fruktbare jorda. Vi passerer flere gamle “sidekratere” og landsbyer som bærer preg av tidligere utbrudd. Etna har mange begravde landsbyer på sin samvittighet, men det var kun det overraskende utbruddet i 1669 som kostet menneskeliv. Når vi kommer opp i 2000 meters høyde, har landskapet blitt goldt, men utsikten er upåklagelig. Herfra er det mulig å ta taubane og jeep for å komme så nær hovedkrateret som mulig (værforbehold). Etna hilser oss kanskje velkommen med røyk og litt buldring, for dette er en vulkan som lever. På vei tilbake til hotellet stopper vi på et av øyas vingods for vinsmaking og lunsj.

Heldagsutflukt Siracusa

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/siracusa_antikk_stadion.jpg

En av antikkens største byer, Siracusa har 2500 år med historie. Vi får se store utgravningsfeltet med minner fra gresk, romersk og kristen tid, besøkes. Teateret fra år 400 f. Kr. er i forbausende bra stand og har plass til 15 000 tilskuere. Da romerne etter harde kamper erobret byen fra grekerne, var den berømte matematikeren Arkimedes blant de falne. I den gamle bydelen Ortigia ligger Palazzo Bellomo, domkirken fra barokktiden, samt flere interessante museer og mange koselige kaféer. På veien opp finner vi også Fontana Aretusa, en sagnomspunnen kilde fra byens tidligste dager, som blant annet leverte drikkevann til Lord Nelson før slaget ved Trafalgar.

Catania

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/cataniafiskemarked.jpg

Catania er en moderne by med mange tradisjoner og imponerende bygninger både i barokk og moderne stil. Bussen tar oss med på en rundtur slik at vi får et lite overblikk over byen før vi besøker Piazza del Duomo, med katedralen og byens berømte elefant. Byens livlige fiskemarked har et spennende vareutvalg; fisk, østers, akkar, skjell i alle varianter samt skinker og oster og vi ankommer markedet tidlig om formiddagen når det er liv og røre.

Vandring i Pantalica og Anapo-dalen

/globalassets/europa/sicilia/sicilia-programbilder/anapo-dalen-sicilia-1000-px.jpg

Denne heldagsutflukten bringer oss sørover til et Unesco-vernet område som heter Sortino Pantalica, blant annet kjent for Europas største gravplass (nekropolis). Både grekerne, romerne, bysantinerne, araberne og normannerne har lagt igjen spor her. Pantalica preges av Middelhavets frodige vegetasjon. Her har elvene gravd seg nedover i kalksteinen, slik at stupbratte fjellsider står igjen. Disse fjellsidene har vært benyttet til gravplasser, ca 5000 totalt. En gammel jernbanelinje, nå overgrodd, danner en perfekt sti på deler av turen.

Dag 16: Sicilia – Norge

Vi flyr via Madrid hjem og lander utpå ettermiddagen.