Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Skottland med Military Tattoo

11. – 16. august 2017

Bli med på en uforglemmelig tur til vårt nærmeste naboland på den andre siden av Nordsjøen! Skottland har det meste: Høye forrevne fjell, fjorder, myke grønne åser, naturskjønne daler og store byer med vakre bygninger og monumenter. De to første nettene blir vi i Glasgow, byen som er berømt for sin kultur, arkitektur og design. Så forflytter vi oss til Dunkeld som ligger litt nord for Perth. Hotellet ligger et steinkast fra elva Tay som er kjent for sitt laksefiske. Omgivelsene er landlige og hjort og rådyr koser seg på de store slettene. Hyggelige turstier snor seg både bak hotellet og på den andre siden av elven. Her vil du oppleve en deilig ro! Vi bor strategisk til for utfluktene til Pitlochry, Edinburgh og Loch Lomond. En skotsk aften med musikk og dans og nasjonalretten Haggis hører også med. Dette er en tur spekket med høydepunkter, og mange vil nok glede seg stort til å oppleve Skottlands hovedstad Edinburgh og den berømte forestillingen Military Tattoo.

Dagsprogram

Dag 1: Norge - Edinburgh

Vi flyr fra Norge til Edinburgh hvor vår skotske sjåfør venter på oss, vi skal til Glasgow de to første nettene. Innsjekk på Radisson Blu Glasgow 4*. Her bor vi godt, og sentralt og middag i kveld er på hotellet.

Dag 2: Glasgow - Skottlands mest spennende by

I løpet av de siste par tiår har Glasgow utviklet seg til å bli en av landets mest spennende byer! Byens hjerte er George Square med det storslåtte Rådhuset og flere vakre bygninger i kremgul sandstein. Den brede gågaten Buchanan Street er bare en av byens mange attraktive handlegater. På vår sightseeingtur (med buss) får vi se mange av byens severdigheter – bykjernen med sin ”kvadratur” fra 1700-tallet, vakre bygninger i jugendstil, det spennende nye konferansesenteret ved elvebredden og bydelen West End. Her finner vi et av Skottlands artigste bymiljøer, med fargerike brosteinsgater, morsomme butikker og gallerier og et yrende kaféliv. Glasgow regnes som en av Storbritannias beste handlebyer, klar til å utfordre Londons førsteplass! I dag blir det lunsj på «kjendis-restaurant». På vår siste kveld i Glasgow blir det middag på restaurant i gåavstand fra hotellet.

Dag 3: Loch Lomond og det vestlige høylandet

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot den vakre innsjøen Loch Lomond. Med sine mange små øyer regnes dette som en av perlene i det sentrale Skottland. Fra bussen kan vi skue mot tinderekkene i Queen Elizabethparken, med fjell opp mot 1000 meter. Utsikten fra vinduet skuffer ikke, de utallige grønnyansene er behagelige for øyet. Den verneverdige miniputt-landsbyen Luss består av noen bitte små dokkehusaktige hytter, hager som i et eventyr og en hjemmekoselig kafe med butikk. Etter lunsj stopper vi på et stort ullsenter som også driver med oppvisning av fårehunder samt jaktfugl. Vareutvalget her er særdeles godt, så det er vanskelig å komme tomhendt ut! Utpå ettermiddagen kommer vi frem til Dunkeld og hotellet vårt. Hotellets restaurant serverer tradisjonell skotsk mat basert på førsteklasses skotske råvarer som biff, laks og lam.

Dag 4: Edinburgh og Military Tattoo

I dag tar vi turen til Skottlands hovedstad. I Edinburgh får vi med oss flere kjente severdigheter, bl.a. New Town, “nybyen” som med sin flotte regelmessige arkitektur fra 1700-tallet ikke akkurat er ny, og den gamle bydelen på vulkanklippen opp mot borgen. Vi passerer Palace of Holyroodhouse, som gjemmer på minner fra Maria Stuarts tid. Dette er nå dronningens residens i Skottland. Ikke langt unna ligger en av byens nyere severdigheter, et spennende kompleks som huser Skottlands Parlament. Bygningen ble innviet i 2004 og har fått flere arkitekturpriser. Fra et av Edinburghs syv fjell har vi en storartet utsikt over hele byen og Forthfjorden. Vi avrunder sightseeingturen med litt tid på egenhånd. Vi kan anbefale en spasertur i Princes Street Gardens med den berømte blomsterklokken eller handling i de mange og spennende butikkene langs Princes Street. I hjertet av Edinburgh spiser vi en god middag i uformelle men spektakulære omgivelser, og dermed er tonen satt for det som skal bli en uforglemmelig kveld! Edinburgh Military Tattoo, som finner sted på borgplassen ved Edinburgh Castle regnes som en global møteplass og oppvisning av talentfulle musikere og utøvere. Det er en fantastisk opplevelse å se hvordan de dyktige soldatene med stor presisjon marsjerer og håndterer sine instrumenter. Hvert år er det et nytt tema og selv om ikke tema for 2017 er kjent enda, tyder alt på at når tattoo avvikles for 68. gang, vil det bli et fargesprakende og intenst møte med talentfulle musikere fra hele verden. Over 13 millioner har gjennom tidene besøkt Edinburgh Castle for å være publikum. Gled deg til en musikalsk reise.

Dag 5: Pitlochry og Blair Castle

Dagens utflukt fører oss nordover og litt lengre inn i Høylandet. Her skal vi besøke den koselige byen Pitlochry. Det er alltid artig å kikke på lokale produkter og håndarbeid som kan kjøpes, og etter en ekte publunsj, går turen videre til Blair Atholl. Her skal vi besøke Blair Castle, hjemmet til hertugen av Atholl.

Besøk på Skottlands minste whiskydestilleri, Edradour, er neste post på programmet. Her får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det blir mulighet for en aldri så liten smaksprøve. Vi er tilbake på hotellet tidsnok til å nyte omgivelsene der før middag. I kveld skal vi oppleve en ekte skotsk aften med sekkepipemusikk, dans og skottenes nasjonalrett, Haggis.

Dag 6: Hjemreise

I dag har du fortsatt tid til å nyte de landlige omgivelsene rundt hotellet før avreise. På vei mot flyplassen stopper vi ved The Falkirk Wheel, en spesiell heis som løfter båter opp 24 meter! Det blir en prøvetur for de som har lyst før vi spiser turens siste lunsj.

Vår opplevelsesrike tur til nabolandet i vest er over, og med hjem tar vi gode minner og flotte fotomotiv og kanskje noen gode lokale produkter.

Prisinformasjon

Turpris kr 13 950,- pr. pers. *

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Edinburgh t/r (mulighet for utreise fra din nærmeste flyplass på forespørsel)
Flyavgifter
Buss ifølge program
2 netter på Radisson Blu Glasgow 4*
3 netter på Dunkeld House Hotel 4*
5 frokoster
4 lunsjer
5 middager
Vin (evt øl) til inkluderte måltider
Utflukt til Edinburgh inkl. 3-retters middag, drikke og inngang til Military Tattoo
Utflukter ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
Enkeltrom kr 2500,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

*Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på kr 50,- på hovedfaktura.

GBP 1 GBP = 10,79 NOK
12.5°